Eğer iletiğim sorunu yaşıyor ve çekiniyorsan bu aşamada zaten sözünü geçirmen imkansız. Eğer bir ortamdaki herkes iletişim kurabiliyorsa, kendi fikrini özgür ve rahat bir şekilde ifade ediyorsa zaten herkes aynıdır, baskındır. Ama ortamın içerisinde 1 tane çekinik birisi veya 1 tane baya baya baskın birisi varsa o tarz ortamlarda normal olmak şöyle bir sıkıntı yaratır. Orta bölgede görünürsün ve olağanüstü bir durumda hangi tarafta olacağın sorgulanır. Konuşmayan, fikir beyan etmeyen, bana fark etmez diyen insanları genellikle kızlar çekinik gruba dahil eder. Konuşan, fikrini ve isteğini söyleyen, daha talepkar, gerektiğinde talebi için mücadele edebilen/edebileceğini belli eden (Bana fark etmez abi ya demeyenler), korkmayan veya korkusunu belli etmeyen insan baskındır. Aslında normaldir bu ama çevremizde o kadar çekingen var ki normal diyemiyoruz.
Sokakta serseri tipleri düşün, senden 50 kuruş isteyen vermezsen eğer kafanı ezecek tipleri düşün. Konuşma tarzları baya bir baskın değil mi? Onun küfür etmeyen ve yamuk konuşmayan hali gerektiğinde kullanmak için idealdir ki ben böyleyimdir. Çevremde nasıl görünüyor? Beni tanımayanlar genellikle saygılı, dinleyici, özgüvenli, başarılı ama aşırı absürt bir şekilde serseri göründüğümü söylüyor. Güzel yanı bunu genelde kızlar söylüyor tanımak istedikleri için .d.
Forumlardan neyin nasıl yapıldığını kovalamak yerine dışarıda kollarında kızlarla dolaşan 3 tane kekoyu 1 saat izleseniz, saygılı nezih abilerinizi 1 saat izleseniz, kısacası insanları gözlemleseniz öğrendiklerinizle kendinizin bir ortamda nasıl davranacağını, hangi konumda olacağını vs. zaten kendiniz belirlersiniz.