Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bir Rüya İçin Ağıt Filminin Bağımlılıklarla İlişkisi

Lazkopat

Emektar Üye
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
684
Tepki puanı
1,028
Puanları
160
Filmi izleyip de gelin derdim. Ancak filmi izleyip de okumak size kalmış. İzlemeden de okuyabilirsiniz. Açıkçası film bitince pek bir şey anlamadım. Beni çok etkilemedi. Belki de süreci bozduğum gün izlediğim içindir. Sonrasında filme dair yorumları okuyunca filmin neyi kastettiğini ve neverfap ile arasındaki ilişkiyi görebildim. Aslında insan beyni neden bağımlıdır? Sorusuna da cevaplar bulabilirsiniz bu filmde. Gençler aslında hepimiz bir hayale (bir rüyaya) bağımlıyız. Bu rüya kimimiz için değerli hissetmek, kimimiz için ego tatmini, kimimiz için bir çok kadınla beraber olduğunu düşünmek, kimimiz için zengin olmak. Bu rüyaları da kendi zihnimizde gerçekleştirmiş gibi düşünmek için bu uyuşturucular ya da bağımlılıklar bize aracı oluyor. Mesela bir çok kadınla beraber olduğunu düşünmek için pornografi, ego tatmini için mastürbasyon(Özellikle orgazm sonrası gelen özgüven bunu açıklar nitelikte.) Filmin konusundan da bahsetmem gerekli. Çünkü aslı mesajı anlamak için önemli. Filmin konusu da 4 karakterin bağımlılıkları için sınırları ne kadar zorlayabileceğini, daha doğrusu rüyalarına, kendi ideallerine ne kadar çok bağlı olduklarını bu rüyaları için neler yapabileceklerini anlatıyor. Filmin ilk yarısı sıkıcı. Ancak depresif havaya geçişten sonrası sürükleyici ama yine sıkıcı hadi ne olacaksa olsun artık vs diyorsunuz. Sonu aslında filmin en vurucu noktası. İzleyince anlarsınız. Filmden çıkarıldığını gördüğüm ve neverfap ile alakası olan mesaj şu: Bağımlılığından kurtul, yoksa bir gün o senden kurtulur. İnsan bağımlılıklarında yalnızdır. Yoksunluk dönemindeyken yalnızdır. Uyuşturucusunu ararken de yalnızdır. Rüyasını görürken de yalnızdır. O Rüyasına dalarken de yalnızdır. Gençler bu film bizim konfor alanında kalmak istememizin sebebini de açıklıyor. Hayatın kendisinden uzaklaşıyoruz. Sorumluluklardan kaçıyoruz ve konfor alanında bağımlılıklarımızla beraber sanki bir rüyaya dalmıyor muyuz? Sanki hiç dert tasa yokmuş gibi. Sanki faturalar ödenmeyecek, kızlarla konuşmayacak, işe ya da okula gitmeyecekmişiz gibi her şeyi o alanda unutmuyor muyuz? Aslında biz konfor alanında çok güzel bir rüyaya dalıyoruz. Neverfap'in anlatmak istediği de bu rüyadan uyanıp; yani kötü olan bağımlılıklarımızdan kurtulup gerçekleri görmemizdir. Ama tatlı rüyadan uyanmayı kim ister ki? Uyananlar da uyuyanları uyandırmaya çalışıyor. Çünkü uyandığımız yerde çok daha güzel bir rüya var. Aslında "filmin sonunda kendinizi rüyalarınıza ağıt yakarken bulacaksınız" denmesinin sebebini şimdi anlıyorum. Umarım güzel bir yazı olmuştur. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Sonuna kadar okuyan gerçek okuyucularıma özellikle teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Anlatmak istediklerini pek anlatamamışsın gibi. Filmi madem tam anlayamadım biz nasıl yazdıklarından birşey anlayalım :)
Fakat sanırım özet cümle şu: "Bağımlılığından kurtul, yoksa bir gün o senden kurtulur."
 

Lazkopat

Emektar Üye
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
684
Tepki puanı
1,028
Puanları
160
Anlatmak istediklerini pek anlatamamışsın gibi. Filmi madem tam anlayamadım biz nasıl yazdıklarından birşey anlayalım :)
Fakat sanırım özet cümle şu: "Bağımlılığından kurtul, yoksa bir gün o senden kurtulur."
Evet özet cümle bu. Ancak rüyaya dair anlattıklarıma da dikkat çekmek isterim.
 

Lazkopat

Emektar Üye
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
684
Tepki puanı
1,028
Puanları
160
Arşimet' Alıntı:
Bende bugün bu filmi izlemek istedim ama bu hafta full sınav var. Artık öbür haftaya izliyecem :)
Vakit kaybetmeden izle derim. Filmi 2.kez izleyemeyeceğim diyenler vardı yorumlarda. İzleyince anlarsın ne demek istediklerini. Ben filmi pek anlamadım o yüzden 2.kez izlerim gibi. Özellikle neverfap ile zihnimi daha iyi bir duruma gelince bu yazıyı tekrardan düzenlemek isterim.
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst