Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

3 Yıl Sonra Geri Döndüm

vallabusondu

Venüs Yolcusu
Merhaba dostlar,

Yıllar önce bu forumla tanışıp kalıcı olmasa da epey başarılar elde etmiştim. Artık 25 yaşındayım ve 3 yıl önce başladığım noktaya geri geldim. Merak eden olursa 3 yıl önceki günlüğüm burada:

Hayatım çok farklı noktalara gitti, garip şeyler yaşadım. İşin açıkcası, hiç bu kadar dibe düşmemiştim. Neverfap açısından demiyorum, genel manada. Eskiden sahip olduğum en basit alışkanlıklardan bile yoksunum artık. Ama öncesinde epey bi yukarı tırmandım. Okulu bitirdim, işim var. Düzenli spor yaptım ve acayip iyi bir vucüda sahip oldum, giyinmeyi öğrendim. Epey Kur'an okudum, kitap okudum. İnsanlara yardım eder oldum. Evlenmenin ucundan döndüm. PMO benden hayatımın aşkını çaldı. Abartmıyorum. Onu elde etmek için dağları tepeleri aştım. Zor bir dönemdeyken pmo'ya geri başladım. Artık kaçıncı günde olduğumu unuttuğum bir zamanda o kadar güçsüz düşmüştüm ki yeniden pmo yapar oldum. Ve sonrası hüsran... Sevdiğim kadın artık bir başkasının nişanlısı. O nişanlanalı 4 ay oldu. O hayatına ben ise çökmeye devam ettim. Artık olanları kabulleniyorum. Hayatımı geri toplamak için geri geldim. Yazacak çok şey var, epey de vakit var eğer ölmezsek. Yolda size anlatacağım inş.
18 Şubat'ta son relapsemi oldum inş. O zaman klasik bir giriş yapalım:

1.GÜN​

NOT: Bu kısmı düzenleyeceğim 3 senede neler yaşadım nasıl süreçler(neverfap) geçirdim onları aktaracağım. Şimdi saat geç oldu inş en kısa zamanda her şeyi toplayacağım ve size efsane bir günlük sunacağım okumanız için. Bunlar sadece iskelet. 1-2 güne netleşir tam her şey.

Son düzenleme:

vallabusondu

Venüs Yolcusu

1-7.gün​

Günlük Hedefler​

• 4 sayfa Kur'an-ı Kerim ve meal okuma
  • 1 sayfa teknik bilgi kitabından okuma
  • en az 1 tane vakit namazını camide cemaatle kılma

Ayrıca bu günlük hedefleri evde değil dışarıda tamamlamam lazım. Akşam eve bırakınca nefsimle de baş başa kalıyorum.

Haftalık Hedefler​

Bu hafta uykuyu da rayına koymam lazım uyku çok kritik. Son relapselarımı düşünce aklıma ilk gelen şey gece geç saatlerde ve geç yatmaya bağlı sabah geç kalkıncaki o berbat hisle yapılan pmo'lar. Bende böyle bir durum var ve bunu keşfettim. Ayrıca moralimi ve enerjimi de kötü etkiliyor. Gece insansından gündüz insanına da dönmem lazım. Uyku düzeni kritik. Saat 11'de yatan bir insana dönüşmesem de 12'yi geçirmeyen birine dönüşmem lazım.

Ek olarak teknik okumayı tekrar oturttururken bir yandan da normal kitap okumayı da eklemem lazım. Bu hafta bu da önemli.

7-15.gün
eklenecek

Beslenme planı
eklenecek

Antrenman programı
eklenecek

Son düzenleme:

vallabusondu

Venüs Yolcusu
2.güne geçtim. 1.günün özeti şu şekilde:

Dışarıda kalma işi✅
4 sayfa Kur'an-ı Kerim ve meallerini okuma✅
Teknik bilgi kitabımdan da 1 sayfa okuma.✅
2 vakit namazını camide cemaatle kılma✅ (4 tanesine gittim :) )

Ayrıca görevlerimi dışarıda tamamladım, eve bırakmadım.
Beslenme planıma sadıktım.
Ayrıca 3x5 barfiks çektim. Bu da bonus olsun.

Gidişatı düzeltmem gerekenler​

Uyku düzeni çok önemli.​

Dün 3.30'da yatmama rağmen günü iyi kotardım. gündüz sadece bi 20dk uyudum o kadar. Bugün 2.30'a kadar yatmış olursam zafer.

Kitap okuma​

Hemen olacak değil ama hızlıca oturtmam lazım. Hem mental olarak beni bir yola sokacak hem de manevi olarak besleyecek inş.

Bu söylediklerimin hemen 1-2 günde gerçekleşmesini beklemiyorum. Uyku düzeni belki kitaptan daha önce oturabilir. Bu hafta mevcut görevlerimi tamamlamaya devam etmeli bu saydığım 2 maddeyi yoluna koymalıyım. Kendime başka bir şey eklemeyeceğim bu hafta için. Olan şeyler ekstra olursa olur, kurallarıma eklemem.

Eveet. 1.günü atlattık şükür. Kendimi dışarıda tutmaya devam. 30.günün sonuna kadar olabildiğince kendimi dışarıda tutmaya çalışacağım.

Son düzenleme:

vallabusondu

Venüs Yolcusu
Selamlar, normalde başladığım bu günlüğü her gün dolduracaktım ancak yazdığımın ertesi günü relapse olunca tekrar buraya gelip aydınlık söylemlerde bulunmaya utandım. O gün bugündür 3-5 gün arasında değişen uzunluklarla relapse oldum. Artık her ne olursa olsun yazacağım inş.

6.günde relapse oldum. Son 1 ayın rekoru. Saçma sapan, pisi pisine relapse oldum ama olsun.

Buraya yazmaya tekrar başlamamdaki sebep geçen gün youtube kanalında "relapselar da öğrenmenin bir yoludur, test çözen öğrenci test bitince onu kontrol edip yanlışlarını öğrenmelidir tekrardan yeni bir teste başlarsa test çözmenin anlamı kalmaz" diyordu. Evet olay buydu. Ben hatalarımı fark etsem bile bir zaman sonra unutuyorum. 1.relapse'de edindiğim tecrübeyi 8.relapse'ye gelene kadar unutuyorum yahut aklımdan çıkıyor bu sebeple relapse notlarımı da yazacağım inş. Hepsini buraya ekleyeceğim:

1.Relapse notları:

📍Yalnız kalma. Her gün dışarıda olmak zaten zor, bazen dışarıda olup yalnız olduğun olabiliyor. Her zaman yalnız kalmak çok zor ama eğer krize yaklaştıran düşünceler aklına gelmeye başlarsa birinin yanına git. O yola girmeni engellesin. Dışarıda olmana rağmen yalnız olduğun için krize yuvarlandın.

📍Kendini pmo'ya karşı zırh olan içeriklerle(Dini kitap okuma, sohbet dinleme, samimi dua etme, akademi videoları izleme, yazıları okuma, kişisel gelişim içerikleri ) besle. Kriz altyapılarını engelliyor. Ve bu içerikleri günün farklı zaman dilimlerinde tüket. Sabahtan başla. Genelde relapse olduğun günlerde bu tarz içerikleri o gün henüz tüketmemiş oluyorsun.

Son düzenleme:

vallabusondu

Venüs Yolcusu

Bu yazı sürekli güncellenecek

Relapse sonrası toparlama protokolü:

İlk iş: Fazladan sadaka vermek. Çünkü Hud suresi 114. ayette dediği gibi: اِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّـَٔاتِۜ (innel hasenati yuzhibnes seyyiat.) yani "Şüphesiz ki iyilikler kötülükleri giderir."

Relapse olsam da olmasam da sabit olan ilk kademe alışkanlıklarım:

Yatağımı kalkar kalkmaz toplamak.
Günlük olarak cüzi bir miktar sadaka vermek.
3 sayfa kitap okumak.
1 sayfa Kur'an-ı Kerim'i mealiyle birlikte okumak.

Sonrasında kademeli sistemle kötü alışkanlıkları bırakmaya ve yerlerine iyilerini koymaya tekrardan başlıyoruz:

İlk gün dizi film çöplüğüne düşmek hariç her şey serbest.

❌2.günden itibaren paketli gıdalar, abur cubur vs bırakıyorum.
❌5.günün sonunda hamburger patates kızartması benzeri sağlıksız yiyecekleri tek başıma yediğim öğünlerden çıkarıyorum. Sadece arkadaşlarımlayken yiyebilirim.
❌10.günün sonunda hamburger patates kızartması benzeri sağlıksız yiyecekleri ayda yılda bir olacak seviyeye düşürüyorum. Aslında bırakıyorum ama çok çok katı davranmayacağım. Sağlıklı alternatifinin olduğu hiçbir öğünde yemeyeceğim.

vallabusondu

Venüs Yolcusu

4.GÜNden selamlar,

Dün hariç her şey güzeldi. Dün pmo ile alakalı kötü bir durum olmadı şükür ama gündüz çok yorucuydu akşam da kalmaya arkadaşıma gittim biraz rutinlerim aksadı. Biraz derken epey bir aksadı. Daha dikkatli olmaya çalışacağım bu konuda çünkü ben nofap yapmıyorum, hayatımı düzeltiyorum. Amacım günlerimi asılmadan geçirmek değil günlerimi dolu dolu yaşamayı öğrenmek. Daha iyi bir hayat yaşamak. İnsan alışkanlıklarıdır ve ben alışkanlıklarım aracılığıyla yeni bir insan inşa ediyorum.

Kendimle alakalı uzun süredir var olan bir sorun var. Günlük görevlerimi yapmasına yapıyorum ama yatmama 1-3 saat kala yapıyorum. Bu da disipline olmamı pek sağlamıyor. Sanki son dakika yapılan ödevler gibi. Eğer gerçekten bir şeyler inşa etmek istiyorsam alışkanlıklarımı gündüze kaydırmalıyım. Hepsini gece yapmamak yeterli.
Bu konuyu bir başka açıdan daha ele almak istiyorum, kriz kalkanı. Her gün tamamlanan alışkanlıklar bana kim olduğumu ve kim olmadığımı hatırlatıyor. Her yeni gün yeni bir mücadele. Gün içerisinde tamamlanan her görev 1 katman kalkan oluyor krizlere karşı. O sebeple görevleri günün sonuna bırakınca gündüz kalkansız, korumasız gezmiş oluyorum. Görevlerimi erkenden tamamlamayı oturtmam lazım. Onun haricinde bir de uyku düzenim önemli.

Görevlerin bir kısmını daha erken yapmak
Uyku düzeni
Spora hafif hafif geçiş

Bu aralar bunlarla ilgileneceğim inş. Bu satırları size gece 01.43'te kütüphaneden yazıyorum. Günlük görevlerimi akşama kadar tamamlamadığım için gece yapmam gerekiyordu ve evde tek başımayken yapmak istemediğim için kütüphaneye geldim. Evde tek başıma kalmamaya özen gösteriyorum. İşlerimi tamamlayıp eve sadece yatmaya gideceğim inş.

Bu arada

Size daha önceden bahsetmeyi unuttuğum bir şey var. Telefonumda rutinlerimin istatistiğini tutan bir uygulama kullanıyorum. Başlangıç tarihi ve gün içerisindeki yapma miktarımı giriyorum o da istatistik tutuyor. Hem rutin özelinde hem de tüm rutinler genelinde istatistik tutuyor. Önceki sürecimde (100+ günlük, profilimden eski sürecimle alakalı günlüğüme gidebilirsiniz) bunu kullanmamıştım sonradan keşfettim. Çok faydalı oluyor neyi yapıp yapmadığımı görmemi sağlıyor ve işin açıkcası biraz da ödül sistemimi tetikliyor. Hırs yapıyorum, yarışıyormuşum gibi geliyor. Neyse vel hasılı ben 18 gün önce aktifleştirdim overall görevler olarak başarı oranım şu anda %66.67. Düşük. Ama toparlayacağım inş. Aşağıya ss'lerini koyuyorum bunu yapmaya devam edeceğim.

En az 3 sayfa Kitap
1 sayfa Kur'an ve meali
Cüzi miktar sadaka

Toplam 18 gün. Ortalama görev tamamlama oranı %66.67

1751756818779.png1751756850515.png

Son düzenleme:

vallabusondu

Venüs Yolcusu

6.GÜNden selamlar,

Gün bitmek üzere. Kötü bir gün değildi. Söylediklerimin önemli bir kısmını yaptım.

5 ve 6.günler fena geçmedi. Her gece yorulana kadar ve işlerimi bitirene kadar eve girmedim. Biraz krizsel düşünceler gelir gibi oldu ama düşüncelerin üzerinde durmadım. Kendi kendime telkinlerde bulundum "Bak bu düşünceler seni krize götürür, ben bunu istemiyorum. Gerek yok. Zorlandığın zamanlar olacak ama kolay geçecek zamanlar da olacak. Kontrol sendeyken dizginleri eline al" vb. gibisinden kendimle konuştum. Bir önceki gece neverfap akademinin bir yazısını okumuştum orada krizin 2 tarafı olduğu ve ilk tarafında kontrolün bizde olduğu, o süre zarfında kontrol hala bizdeyken telkinlerle bu yoldan dönülebileceğini okumuştum. İşe yaradı da.
Tabi sadece bunu yaparak kurtuldum diyemem. Birkaç tane 2-3 dakikalık dini sohbet de dinledim pmo ile alakalı. Nureddin Yıldız'dan. Tavsiye ederim. İşe yaramadığını düşündüğüm zamanlarda bile içerik(dini ve neverfap akademinin) tüketmeye devam edeceğim inş.
Bu arada son 2 günde toplamda 4 vakit namaza cemaate camiye gittim. Bu da çok güzel bir şey inşaAllah eskisi gibi 5 vakit camiye giderim.

Bugün biraz daha erken yatarak uyku saatimi biraz da olsa geriye çekmeyi ve sabahları 1 tık daha erken kalkmayı hedefliyorum. Uyku süremi 7 saate getirebilirsem benim için güzel olacak. Bunun için birkaç günüm var. 10.güne kadar bunu biraz oturtsam iyi olacak.

Çarşamba şirkette sunumum var, umarım güzel hazırlanabilirim. PMO canavarı hepinizin malumu :) Her gün imkanım oldukça dışarıda olmaya devam edeceğim inş. Görevlerimi de tamamlamaya gayret göstereceğim. İnsan her gün yaptıklarıdır. Ben de boş boş sosyal medyada kaydıran birisi olmayacağım. Bugün çok çok az YouTube shortsda gezdim ama umarım tekrarlamaz. Bunlar eski vallabusondu'nun hareketleri, onu komple gömmem lazım.

Sürdürmeye devam etmem gerekenler:

• Görevleri günün sonuna bırakmamak.
  • Sohbet, neverfap akademi ve faydalı içerikleri tüketmek
  • Sosyal medyadan uzak durmak
  • Müzikten uzak durmak

Yavaş yavaş gelişenler

• Beslenme
  • Uyku

Geliştirmem gerekenler

• Uyku
  • Yatış saati
  • Spor

Bu arada müjdemi isterim, 19 gün önce başladığım okuma kitabım bitmek üzere. Kalın değildi ama olsun çok istifadeli bir kitaptı. İnşaAllah yakın zamanda bitecek. Bu çok güzel bir haber.

Süreciniz daim olsun ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun dostlarım.

Eğer %75'e ulaşırsam yahut %75'in üstünde birkaç gün kalırsam yeni bir görev ekleyeceğim inş. Fakat öncesinde mevcut alışkanlıklarımı oturttuğumdan emin olmam lazım, maymun iştahlı davranırsam yolda dağılabilirim.
6.gün itibari ile günlük görevlerim ve overall ortalama başarı oranım
1751926458409.png1751926472950.png

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6