Strafe
Uranüs Yolcusu
Dostlar ben yalnız takılan bir insanım. Yalnız olduğum için sürekli düşüncelerimle baş başayım. Okuldan eve gelince veya tatile girince hep yalnızımdır. Ta ki bu yıl üniversiteye geçtim ve sosyal bir ortam oluşturmam lazımdı. Çevre oluşturdum gibi ( 25-30 kişi tanıyorum 3-4’ü kız olması beni rahatsız ediyor) ama hala istediğim özgüveni elde edemedim sebebi de overthink olabilir diye düşünüyorum. Yalnız olduğum zaman çok düşünürüm, çok uzun süre yalnız olduğum için de sosyal ortamlarda da öyle takılırım. Bunu dönem başı fark ettim. Derste bir yerde fikrimi belirtmek istiyordum ama ben “ en mükemmel zamanı “ bekledim. Ve 2-3 defa denedim hiçbirinde de söze giremedim. Geçenlerde karşılaşmıştım böyle bir durumda düşünmeden direkt söze girmek en iyisiymiş. “ Don’t overthink it, do it. ”
Bu sözü duyunca bu durumda olduğumu fark ettim. Overthink en hızlı nasıl bırakılır yardımcı olabilir misiniz?
Özgüvenim eksik olduğunu düşünmüyorum ama kafamda kurduklarım beni özgüvensiz gibi gösteriyor.
Kızlar konusunda da şöyle bir şey var. Çekici bulmadığım kızlarla çok rahat konuşabiliyorum. Ama ortamda az çok çekici bulduğum bir kız varsa overthink başladığı için kasılıyorum. Tabii ki de çekici bulmadığım kişi hakkında overthink yapmadığım için çok rahatım.
Bu sözü duyunca bu durumda olduğumu fark ettim. Overthink en hızlı nasıl bırakılır yardımcı olabilir misiniz?
Özgüvenim eksik olduğunu düşünmüyorum ama kafamda kurduklarım beni özgüvensiz gibi gösteriyor.
Kızlar konusunda da şöyle bir şey var. Çekici bulmadığım kızlarla çok rahat konuşabiliyorum. Ama ortamda az çok çekici bulduğum bir kız varsa overthink başladığı için kasılıyorum. Tabii ki de çekici bulmadığım kişi hakkında overthink yapmadığım için çok rahatım.