Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Aşırı Düşünme Ve Özgüven

Strafe

Uranüs Yolcusu
Dostlar ben yalnız takılan bir insanım. Yalnız olduğum için sürekli düşüncelerimle baş başayım. Okuldan eve gelince veya tatile girince hep yalnızımdır. Ta ki bu yıl üniversiteye geçtim ve sosyal bir ortam oluşturmam lazımdı. Çevre oluşturdum gibi ( 25-30 kişi tanıyorum 3-4’ü kız olması beni rahatsız ediyor) ama hala istediğim özgüveni elde edemedim sebebi de overthink olabilir diye düşünüyorum. Yalnız olduğum zaman çok düşünürüm, çok uzun süre yalnız olduğum için de sosyal ortamlarda da öyle takılırım. Bunu dönem başı fark ettim. Derste bir yerde fikrimi belirtmek istiyordum ama ben “ en mükemmel zamanı “ bekledim. Ve 2-3 defa denedim hiçbirinde de söze giremedim. Geçenlerde karşılaşmıştım böyle bir durumda düşünmeden direkt söze girmek en iyisiymiş. “ Don’t overthink it, do it. ”

Bu sözü duyunca bu durumda olduğumu fark ettim. Overthink en hızlı nasıl bırakılır yardımcı olabilir misiniz?

Özgüvenim eksik olduğunu düşünmüyorum ama kafamda kurduklarım beni özgüvensiz gibi gösteriyor.
Kızlar konusunda da şöyle bir şey var. Çekici bulmadığım kızlarla çok rahat konuşabiliyorum. Ama ortamda az çok çekici bulduğum bir kız varsa overthink başladığı için kasılıyorum. Tabii ki de çekici bulmadığım kişi hakkında overthink yapmadığım için çok rahatım.

LightElectricWave

Cumhuriyet Savcısı 🔰
Üst Düzey Moderatör
Çok düşünüyoruz, kimsenin de umrunda değiliz komik olan da bu zaten. Umursamamamız gerektiğini, bu kadar düşünmememiz gerektiğini biliyoruz ama karşı koyamıyoruz buna. Valla ben de çözüm yok olan varsa memnuniyetle dinlerim.

leftieaf1

Ay Yolcusu
Dostlar ben yalnız takılan bir insanım. Yalnız olduğum için sürekli düşüncelerimle baş başayım. Okuldan eve gelince veya tatile girince hep yalnızımdır. Ta ki bu yıl üniversiteye geçtim ve sosyal bir ortam oluşturmam lazımdı. Çevre oluşturdum gibi ( 25-30 kişi tanıyorum 3-4’ü kız olması beni rahatsız ediyor) ama hala istediğim özgüveni elde edemedim sebebi de overthink olabilir diye düşünüyorum. Yalnız olduğum zaman çok düşünürüm, çok uzun süre yalnız olduğum için de sosyal ortamlarda da öyle takılırım. Bunu dönem başı fark ettim. Derste bir yerde fikrimi belirtmek istiyordum ama ben “ en mükemmel zamanı “ bekledim. Ve 2-3 defa denedim hiçbirinde de söze giremedim. Geçenlerde karşılaşmıştım böyle bir durumda düşünmeden direkt söze girmek en iyisiymiş. “ Don’t overthink it, do it. ”

Bu sözü duyunca bu durumda olduğumu fark ettim. Overthink en hızlı nasıl bırakılır yardımcı olabilir misiniz?

Özgüvenim eksik olduğunu düşünmüyorum ama kafamda kurduklarım beni özgüvensiz gibi gösteriyor.
Kızlar konusunda da şöyle bir şey var. Çekici bulmadığım kızlarla çok rahat konuşabiliyorum. Ama ortamda az çok çekici bulduğum bir kız varsa overthink başladığı için kasılıyorum. Tabii ki de çekici bulmadığım kişi hakkında overthink yapmadığım için çok rahatım.
Absürt olacak ama düşüncelerini kağıda yaz. Aşırı düşünme bende de var, en ayrıntısına kadar düşünüyorum tuhaf bir durum. Kafamın içinden geçenleri kağıda dökmeye başlayınca bir rahatlama geliyor. Dene bir istersen tam bir çözüm değil ama rahatlatır belki. Yalnız takılman ya senin tercihindir ya da insanlarla çabuk bağ kuramıyorsundur. Bazıları ilk günden hemen arkadaş olup sırlarını döker, bazıları ise zamanla birbirine bağlanır. Yazdıklarında kendimi gördüm, birebir aynı. Hemen her şeye atılamıyorsun, el uzatamıyorsun.

''Derste bir yerde fikrimi belirtmek istiyordum ama ben “ en mükemmel zamanı “ bekledim. Ve 2-3 defa denedim hiçbirinde de söze giremedim.'' burada sorun yatıyor. Benim açımdan özgüvensizlik. Eskiden bu durum bende daha çok vardı kendiliğinden giderek azaldı. Ben çok içimde yaşayan biriyim. Aynı sorun sende de yatıyor gibi. Bu zamana kadar kendi düşüncelerinin içinde yaşamışsın. Bu yıl üniye başlamışsın hafiften de ortam kurmuşsun. Sabır et, zamanla her şey rayına oturur.

Düşüncelerinle boğuşma, bırak akıp gitsin.

Userx

''Hayat güçsüzlüğü affetmez.''
bir yerden sonra kolay kolay kurtulamazsın bu rahatsızlıktan, yani kendimde de ve çevremde de hep öyle gördüm ne yaparsan yap yine de kurtulamıyorsun ama belki azaltabilirsin, bu zihin yapını önemli şeylere yönlendirmeye çalış(yönlendir demiyorum çalış dedim kolay değil zaten ,ben de bilmiyorum nasıl yapılır ama işte herkes kendisinin doktoru) en azından faydası olur sana ,

onun dışında bu özelliğini de kabul et illaki bir bozukluk olacak herkeste, sende de bende de bu var işte ne yapıcaz daha fazla etkilenmemek için kabul edicez normal görücez, bizim de yapımız bu, yani önce bunu kabul et bu senin yapında var,

uzun süre yalnız kalmışsın hemen değişmeyi bekleme ve çekici bulduğun kızlarla konuşma konusuna gelirsek, daha çok böyle durumlara maruz kalırsan bu rahatsız olduğun şeyler azalacaktır, psikolojide de böyle bir yöntem var zaten maruz kalma yöntemi, daha çok maruz kal ki beynin bunu artık normal olarak algılasın sen de rahatla...

Son düzenleme:

mustafa78

Mars Yolcusu
Zihnin en çok çalıştığı zaman bişeyle meşgul olmadığın zaman demişti uzman birisi. Kitap okumayı tavsiye ederim. Gerçi bende aynı durumdayım ama meşguliyet oluşturmaya çalışıyorum kendime
kitap hiç okumadım hayatımda nasıl alışkanlık ediniliyor bu konuda bilgin var mı?

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
kitap hiç okumadım hayatımda nasıl alışkanlık ediniliyor bu konuda bilgin var mı?
ciddimi. Kurgudan başlayın klasikleri öneririm robinson cruse , dostoyevski vs kısa eserlerini. Alıştıkça devamı gelir. Birde okumaya zihnin elverişli olduğu vakitler var. Yani bende çok okuyan bri değilim ama bildiklerim bunlar

BloodRien

Yoda
testesteronunu arttır kaygı bir anda yok olacaktır veya o aşırı düşünme şeyleri

testesteronun varsa yaparsın istiyorsan alırsın
yine konu aynı yere geliyor nofap/spor/hedef belirleyip yapmak

bu 3 ü insan hayatını kökten değiştiriyor kolay gelsin.

SDG

Yoda
İlgini çeken ve sürükleyici, merak duygunu tetikleyen kitaplardan başla, kardeşim de hemen hiç kitap okumazdı ta ki Agatha Christie yi bulana kadar. Cinayet/polisiye romanlarını çok sevdi. Ben nefret ederim, damak tadı kişiden kişiye değişir. Deneme yanılma ilerle

Düşler ülkesi Paradokya da bu anlamda fantastik - gizem ağırlıklı, aksiyonlu, içinde dramı hiç yoka yakın çerezlik bir kitaptır.

Harry potter güzeldir.

Bunlar ilk başlayanlar için.

Ama bi tık daha derinlikli gene aksiyonlu bir solukta okunan kitaplar dersen henri cherie kelebek ve Rüzgar Gibi Geçti kitapları hem klasiktir hem sürükleyici ve güzeldir.

Whiplash

Uranüs Yolcusu
İlgini çeken ve sürükleyici, merak duygunu tetikleyen kitaplardan başla, kardeşim de hemen hiç kitap okumazdı ta ki Agatha Christie yi bulana kadar. Cinayet/polisiye romanlarını çok sevdi. Ben nefret ederim, damak tadı kişiden kişiye değişir. Deneme yanılma ilerle

Düşler ülkesi Paradokya da bu anlamda fantastik - gizem ağırlıklı, aksiyonlu, içinde dramı hiç yoka yakın çerezlik bir kitaptır.

Harry potter güzeldir.

Bunlar ilk başlayanlar için.

Ama bi tık daha derinlikli gene aksiyonlu bir solukta okunan kitaplar dersen henri cherie kelebek ve Rüzgar Gibi Geçti kitapları hem klasiktir hem sürükleyici ve güzeldir.
Polisiye roman sevmek istiyorsanız tavsiyem Sherlock Holmes okumanız. Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle'ın yanında Ahmet Ümit gibi kalıyor biraz. Sherlock Holmes hikayeleri buram buram zeka kokuyor ve birçok hikayesi kolaycılıktan uzak. Ren yayınevi bütün hikayelerini tek ciltte toplamış ve çevirisi de oldukça güzel, ilgilenenlere tavsiye ederim.

Rüzgar gibi geçti'yi okumadım sadece filmini izlemiştim çok kaliteli ancak baya uzun olduğunu hatırlıyorum. Kelebek meselesinde ise hem filmini izlemiş hem de kitabı okumuş biri olarak bence de kesinlikle sürükleyici ve ilgi çekici bir eser ama kitap okumaya yeni başlayan biri için tavsiye etmem. Onun yerine John Steinbeck-Fareler ve İnsanlar veya İnci tarzı kitaplar öneririm veya yalın bir dili olduğu için Charles Bukowski kitapları da olabilir.

Strafe

Uranüs Yolcusu
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Önerilerinizi oturtmam için biraz zaman lazım ama şu 2 günde bile biraz daha iyi hissediyorum.

Bir şey aklıma takıldıysa direkt düşünmeyi kesiyorum artık. Birkaç haftada bana nasıl etkisi olacağını merak ediyorum. Kız konusunu da artık düşünmeyeceğim. Ve özgüven konusunda ilerlemek için de düşüncemi direkt olarak söylemeyi planlıyorum, bunun söylenmesinin kolay olduğunu ama uyguladıkça kolaylaşacağını biliyorum. Okula gittiğimde karşılaştığım kişilerle zaten selamlaşıyordum ama bunu daha farklı yapacağım. Hal hatır soracağım kısacası rahat olacağım. Rahat takılacağım, hiçbir şeyi takmayacağım ve önüme bakacağım.

tsepnidrilae

Yeni Üye
Ve 2-3 defa denedim hiçbirinde de söze giremedim. Geçenlerde karşılaşmıştım böyle bir durumda düşünmeden direkt söze girmek en iyisiymiş.
Dostum çok dikkat et düşünmeden söze gireyim diye "hayvan oğlu hayvanlık" yapanlardan olma. Kimsenin lafı bitmeden atlama.
Kolay gelsin Allah yardımcın olsun.

Strafe

Uranüs Yolcusu
Dostum çok dikkat et düşünmeden söze gireyim diye "hayvan oğlu hayvanlık" yapanlardan olma. Kimsenin lafı bitmeden atlama.
Kolay gelsin Allah yardımcın olsun.
Yok dostum hiçbir zaman öyle olmadım o kadar da olamam zaten. Çevremdekilerin çoğu eğitimli zeki kişiler böyle bir şey yapan zaten dışlanır. Tavsiyen için sağol.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6