Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

En Son Okuduğunuz Kitap Ve Yorumlarınız

Whiplash

Uranüs Yolcusu
Merhabalar, Neverfap sürecinin verimli olabilmesi için kitap okumanın çok çok önemli olduğunu aşağı yukarı hepimiz biliriz. Türkiye'nin bir zamanlar en aktif forumlarından olan Donanım haber Forum'da da böyle bir konu vardı ve hem başkalarını kitap okumaya teşvik etmek açısından hem de okuduğumuz kitabın biraz daha aklımızda kalabilmesi için çok verimli oluyordu. Kendim evernote uygulaması kullanarak bunu zaten yapıyorum ama paylaşmanın faydalı olabileceğini düşündüm. Başka kimse katılmasa veya çok az katılım olsa bile belki birisi veya birileri görür de içinde okuma arzusu oluşur diye okuduğum kitapları buradan düzenli olarak paylaşacağım.

0001828100001-1.jpg

Yeşilçam'a ve Arzu Film yapıtlarına ilgi duyan herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap. Filmler, kronolojik sıralamaya göre tek tek incelemeye tutulmuş ve içinde çok önemli anekdotlar bulunuyor. Ertem Eğilmez'in sıra dışı kişiliğine tanık olmak için eşsiz bir kaynak.

1738073300264.png
Son okuduğum kitap Dostoyevski'nin Yeraltından Notlar romanıydı. Kısa bir anlatı. İlk bölümde sanki dalga geçiyormuşçasına anlattığı aslında ilginç saptamalar içeren ve etrafını da iyi okuyabilen bir deneme kısmı var. Burada ilk başta dili anlamakta zorlandım fakat yavaş yavaş çözümlemeleri özellikle kendi yaşadığı olayları ele almasıyla daha iyi kavradım. Aslında Sabahattin Ali'nin de İçimizdeki Şeytan'ındaki eleştirileri anımsadım adeta tabi daha farklı bir bakış açısıyla ele alınan bir kitap çünkü İçimizdeki Şeytan'da daha duygusal bir hava hakimken Yeraltından Notlar'da tam tersine zaman zaman öfkeli ve işin trajikomik yerlerini de gösteren bir yaklaşım vardı. Topluma kızgın ve izole bir hayat yaşayan anlatıcı varoluşuna ve hayatın anlamına fazlasıyla kafa yorar. Anlattığı 3-4 olayın içerisinde yaşadığı sıkışmışlık hissi her ne kadar alaycı gibi gözükse de kendi içinde çektiği sıkıntılar fazlasıyla ön plandadır. Yüksek egosu, takıntıları, zamanında birlikte eğitim gördüğü arkadaşlarına olan öfkesi, onlarla tekrar bir araya geldiğinde yaptığı farklı davranışlar ve sonrasında kötü bir yola düşmüş olan bir kadınla olan münasebeti her birini okurken sanki bir film izliyormuş gibi hissettim. Hayatın tüm süreçlerine dair bir ipucu yakalamak mümkün. Aslında o zamanlarda yeterince ilgi görmese de benim nezdimde anlamlı bir eser oldu.

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Somon ve Godoro

Cumhuriyet dönemi öncesindeki Istanbul içerisindeki ahlaksızlığa değinen müthiş bir kitap. Yabancılara yakın olmaya çalışan ahlaksızlar, erkek erkeğe kadın kadına ilişkiler, medeti ingilizlerden bekleyenler... Belkide Captain Gerald Jackson son mektubunda her şeyi özetledi. Anneciğim sizin istediğiniz Van kedisini almam mümkün değil çünkü değil Van Ankara'dan öteye gecmemiz mümkün değil.

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Arthur Schopenhauer - Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar

Dili, diğer felsefe kitaplarına göre bana çok ağır gelmedi. Kitabı okurken kalem kağıt elimden düşmedi, kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. İçinden beğendiğim cümleleri not almıştım:

-İnsanın olası mutluluğunun ölçüsü, bireyselliğiyle önceden belirlenmiştir.
-Sağlıklı bir dilenci, hasta bir kraldan daha mutludur.
-Ne olduğun, neye sahip olduğundan çok daha önemlidir.
-İnsanları huzursuz eden olaylar değil olaylar hakkındaki görüşleridir.
-Sağlık, mutluluk için çok önemlidir ama sağlık, mutluluk için başlı başına etken değildir.
-İnsan mutluluğunun iki düşmanı: Acı ve can sıkıntısıdır. Birincisinden uzaklaştıkça diğerine yakınlaşırız.
-Yoksullar çok çalışmaktan acı, zenginler rahatlıktan can sıkıntısı çeker.
-İç dünyası zengin bir insan, her şeyden önce acı çekmemeye, kendini ihmal etmemeye, dinginliğe ve kendi başına kalmaya yönelecektir. Yani sakin, alçakgönüllü ama olabildiğince engellenmemiş bir yaşam arayacaktır ve buna göre sözümona insanlarla kimi tanışıklıklardan sonra, kendi köşesine çekilmişliği ve hatta büyük bir kafaysa eğer, yalnızlığı seçecektir. Çünkü bir kimse kendinde ne çok şeye sahipse, dışarıdan o denli az şeye gereksinir ve ötekiler de o denli az onun olabilirler.
-Zihnin kendinde olağanüstülüğü, toplumdan uzak durmasına yol açar. İnsanın kendine döndüğü yalnızlıkta, kendinde neye sahip olduğu ortaya çıkar.
-Aptal insan, kendi kendisinden bıkmaya mustariptir.
-Boş zaman, cahillerin can sıkıntısıdır.
-Sıradan insanlar, sadece zamanı geçirmeyi düşünür; yetenekli olan ise ondan yararlanmayı düşünür.
-Kendi varlığına sahip olmayı yalnızca boş zaman sağlar.
-Mutluluk, kendi kendine yetenlerindir.
-Aklı olmayana, tüm dünyanın tüm aklının yararı dokunmaz.
-Felsefem, bana asla bir şeyler getirmedi ancak çok şeyi benden uzak tuttu.
-Önemli kişisel üstünlüklere sahip olan kimse, kendi ulusunun hatalarını en açık biçimde görecektir. Kendini, çoğunluğun bulunduğu ulusal gurura sürüklemeyecektir.
-İnsan ancak yalnız olduğundan özgürdür.
-Bir kişinin arkadaş canlılığı, entelektüel değeri ile ters orantılıdır.
-Yeryüzü, kendileriyle konuşmaya değmeyen insanlarla kaynıyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6