Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hafta Hafta Taktikler

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
Merhaba arkadaşlar
Yeni bir sürece başladım ve 11. gündeyim. İstedim ki şimdiye kadar ki tecrübelerimle bu sürecimde uyguladığım taktikleri sizlerle hafta hafta paylaşayım. Yıllardır özellikle ilk 30 güne çok geldiğimden ilk 4 haftalık tavsiyelerin faydası olacağını düşündüm. Bitirdiğim her haftanın sonunda o haftayla ilgili taktikleri paylaşacağım inşallah.

1. Hafta

  • Beden temizliği ve bakımıyla başla.
  • Bilgisayarındaki malum şeyleri sil. Oyun bağımlılığın varsa oyunları da sil.
  • Yaşadığın ortamı temizle ve topla. Bunun için gerekirse saatlerce temizlik yap.
  • Bolca spor yap. Normalde spor 2 günde bir yapılır. Ama sen kimi zaman gün aşırı spor yap. Fakat yaptığın sporlarda çok yüklenme kendine. Spordaki amaç cinselliğini azaltmak değil. Spor yapmak süreçte seni daha kararlı yapacak.
  • Bolca yemek ye ve bolca uyu. Bu hem mental ve fiziksel olarak toparlanmanı artıracak hem de stresini azaltacak
  • Bu hafta duygusal açıdan zor geçecek. Umutsuzluk, mutsuzluk, öfke gibi duygularla karşılaşacaksın. Mental açıdan kendine çok yüklenme. (Kitap okuma, ders çalışma vs.) Bir şeyler yap ama seni strese sokacak kadar olmasın. Daha çok fiziksel olarak aktif ol. En az iki gün dışarı çık, gez, temizlik yap.
  • Genel olarak rahat ol ama kendini de iyice salma. Bu haftayı temiz atlat. İlerleyen haftalarda yüklenmelere başlayacağız.
  • Ufak ufak kendini zorlamalara ısındırman gerekiyor. Bu nedenle örneğin bu hafta yemek konusunda en az 2 gün öğün atla. Örneğin öğle yemeğini yeme. En az bir gün dijital detoks yapıp sosyal medyada gereksiz dolaşma.

2. Hafta


Uzun zamandır ortalama 3 hafta yapanlar için bu hafta tehlikeli bir hafta olabilir. Bu hafta beyin sisi bir miktar azalmış, cinsel istek bir miktar artmış olacak. En önemli konu ise stres faktörü. Vücut dopamin istediğinden duygusal tepki verecek ve bir çocuğun elinden oyuncağı alınmışçasına öfkelenecek.

Bu hafta strese karşı daha hassas olunur. O nedenle vur kaç taktiği uygulayacağız. Vücudu ve beyni zorlayıp geri çekileceğiz. Beynimizin kaldırabileceği stres faktöründen fazlasını yüklersek cinsel istekten ziyade stresten dolayı relapse olma olasılığımız yüksek… En büyük saldırı silahımız oruç ve spor olacak. Bunların haricindeki yapılacak basit görevler bizi diğer haftalara hazırlayacak.

Oruç: Bu hafta oruç sayımız 2... Orucun sürecimiz açısından işlevlerinden biri şu olacak. İlk oruç 1. hafta maruz kaldığımız tetikleyici etkisinden bizi arındıracak. İkinci oruç ise 3. haftaya geçmemizi sağlayacak. Ben şahsen bundan önceki sürecimde ikinci orucu tutamadığım için 15. Günde relapse oldum. Bu sürecimde de tutamadım ve tam 15. günde relapse olmama ramak kalmıştı ki 14. Günde başladığım ve 2,5 gün sürecek olan açlık orucu sayesinde bu tehlikeyi atlattım çok şükür. Nofap konusunda tecrübeliler bilir ki eğer yüksek miktarda tetikleyiciye maruz kaldıysan bu lanet seni bırakmaz ve er ya da geç o süreç relapseyle sonuçlanır. İşte oruç bizim o lanetten kurtulmamızı da sağlar… Oruç için haftanın en başından oruç tutulacak günü belirleyip (Dini olarak Pazartesi ve Perşembe tavsiye edilir.) belirlenen günde elinizden geldiğince o gün tutmaya çalışın. Hatta haftanın başından çalar saatinizi sahura ayarlayın.

Öğün atlama: 1 kez öğün atlıyoruz. Mesela öğle yemeği yemiyoruz. Daha sonrasında istediğimiz kadar yiyebiliriz.

Spor: Stres miktarımız yüksek olduğu için spora da bir çeki düzen vermemiz gerekiyor. Spor beyni ve vücudu zorlayan bir faktördür. O nedenle spor konusunda bir nebze kendimizi geri çekip 3 değil; 2 gün spor yapacağız. Ama bu sporların şiddeti bir önceki haftaya göre bir seviye daha şiddetli olmalı. Örneğin 1. hafta bir kerede yarım saat spor yapıyorsak bu hafta 45 dk. yapacağız.

Sosyal medya: Tıpkı bir önceki haftada olduğu gibi 1 gün sosyal medya diyeti yapıyoruz. Beynimize sosyal medyasız hayatın tadını tattırmalıyız. Bu konuda ilerleyen haftalarda saldırı şiddetimizi artıracağız.

Normalleşme

Eğer Pmo’yu bırakıp normal hatta daha üstün bir insan özellikleriyle donanmak istiyorsak hayatımızı, davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı mutlaka değiştirmeliyiz. Aksi takdirde “Ben sabahtan akşama kadar evde yatayım, bilgisayar oynayayım ama Pmo’yu bırakıp tüm olumlu özellikleri kazanayım” diye bir dünya yok kardeşim. Nasıl bir insan olmak istiyorsan hayatını o doğrultuda kademe kademe değiştirmen gerekiyor. Özellikle sosyal hayata karışmak bu konuda çok önemli. Ben hayatım boyunca sosyal bir çevrede yaşamama rağmen kendimi hep soyutladım. İnsanlardan nefret ettim. Ama insanlardan uzak yaşamak fıtratımıza, yaratılışımıza ters bir durum. Bu nedenle insanlardan kendimizi soyutlayamayız. Bizim bu adaptasyonu gerçekleştirmek adına ufak görevlerimiz olacak. Merak etme 21. günden sonra ilk 10 gün içinde etkili bir iletişim kabiliyetine sahip olmaya başlayacaksın. Eğer benim bir zamanlar olduğum gibi tamamen asosyalsen, ilk başlarda acemi olabilirsin ama Nofapla bunu öğrenmek için gerekli kudret ellerinde olacak. Bu bir noktadan sonra tekrara bakıyor. Yani sosyalliği de beyindeki bir bölge, bir kas gibi düşün. Zamanla gelişecek ve daha düşük günlerde bile olsan önceki geliştirmelerin ekmeğini yiyeceksin. Ama 2. ve 3. haftada sürecin negatif etkilerinden dolayı fazla sosyalleşmek pek iyi olmayabilir. Çünkü 2. hafta öfke 3. haftada dengesiz neşe, istemeden hata yapmana neden olabilir. Bunun için görevlerin şunlar:

  • Telefonla en az bir kişiyle konuş : Bu ailenden birisi, küçük yeğenin bile olabilir. Ara, muhabbet et.​
  • Bir arkadaşınla buluş : Mümkünse en yakın olduğun arkadaşınla buluş. Bir kişi olabilir, kalabalık olmasın. Haftanın sonlarına doğru buluşabilirsin.​
  • Sürecin başlarında bir veya daha fazla kursa yazıl : Bu madde aslında gelecek haftalar için... Şimdi yazılacağın kurs zaten en az 1-2 haftaya başlayacak. O zamana kadar zaten sosyal becerileri elde etmeye başlayacaksın… Kurs, ilgi duyduğun bir konu üzerine olsun. Mümkünse online olmayan yüz yüze bir kurs seç. Çünkü burda amacımız hem öğrenmek hem de sosyalleşmek. Belediyelerin veya üniversitelerin kursunu bulamazsan gerekirse paralı bir kursa yazıl. Belki spor salonu veya üniversite kulüpleri de olabilir.​
  • Gez : Bir gün çık ve saatlerce gez, kalabalık ortamlara da girmeyi ihmal etme. Mümkünse hiç gitmediğin kaliteli yerlere git.​
  • Bu hafta beyin sisi hızlı bir şekilde azalacak. Bu iyileşmeyi hızlandırmak için kitap oku. Eğer benim gibi yavaş okuyan biriysen haftalık küçük bir hedef koy kendine, mesela 50 sayfa.​
Özet:
  • 2 Gün oruç​
  • 1 gün öğün atla​
  • 2 gün spor​
  • 1 gün sosyal medya diyeti​
  • 1 kişiyle telefonla konuş, 1 arkadaşınla buluş.​
  • Gez​
  • 50 sayfa kitap oku​
  • Bir veya daha fazla kursa yazıl​
Sizler için kolaylık olsun diye bir tablo hazırladım. Aşağıdaki linke tıklayarak tabloyu görüntüleyebilirsiniz.
Not : Tablo, google e-tablolar üzerinde oluşturulmuştur. Telefonunuza e-tablolar uygulamasını indirerek veya pc üzerinden ulaşıp, benim oluşturduğum tabloyu kendi açtığınız bir sayfaya kopyalayarak kullanabilirsiniz.


3. Hafta (15-21)


Bu hafta prangaları koparacak güce ulaşmaya başlayacaksın. Bu gücü dikkatli kullanmalısın. Artık ilk iki haftada ki gibi serkeş yaşamayı bırakmalı yavaş yavaş harekete geçmelisin…

Güçsüz yaşamaya alışmış beynin ve vücudun bu güce ilk başlarda adapte olamayacak ve senkronizasyon bozukluklarıyla karşılaşacaksın. Gün içerisinde veya hafta içerisinde farklı ve ani duygusal ve fiziksel durum değişimleriyle karşılaşabilirsin. Örneğin fazla neşeli davranarak boş konuşabilir veya sinirli olmadığını zannedip istemeden bir duruma fazla tepki gösterebilirsin.. Sabah üzgün, öğlen neşeli, akşam öfkeli olabilirsin.. Bir gün çok enerjik, ertesi gün çok yorgun; bir gün çok cinsel istekli, sonrasında da isteksiz olabilirsin.

Bu hafta kendine aşırı yüklenmeden çeki düzen verip, sürekli kendini meşgul etmelisin. Bu noktada şöyle hassas bir durum var ve bunu ancak kendin ölçebilirsin. Kendine ne kadar yüklenirsen bu hafta o kadar zor geçer; ama bir sonraki hafta gelişimi daha iyi görürsün. Fakat kendini zorlarken dayanabileceğin sınırı da aşarsan relapse kapıya dayanır…

Özgürlüğe bir adım kaldı sabret.

Bu hafta gelen güncellemeleri ve yeni maddeleri anlatayım…

-Spor yapmayı 4 seviyeye ayırıyoruz. Hafif, orta, ağır ve çok ağır. Bu seviyeler zamana göre belirlendi. Sırasıyla 30, 45, 60 ve 1:15+ dakika spor yapma.

-Akşam Dışarda Ol görevi: Hepimizin en çok relapse olduğu zaman dilimi eminim ki akşam olduktan sonraki saatlerdir. Bu saatlerdeki enerjimizi faydalı işlerde kullanmak dururken nefsimize yenik düşüp kötü işlerde harcıyoruz. Halbuki o vakitlerde relapse olamayacağımız bir yerde olsak, irademizi boşu boşuna harcamayıp, relapse olma tehlikesini minimize edebiliriz. Bu nedenle bu görevde nerde olduğun neredeyse fark etmiyor. O akşam dışarda olman yeterli. İster boş boş gez, ister kütüphanede kitap oku, istersen camide, kursta ya da AVM’de… Tetikleyicilere maruz kalıp etkilenmeyeceğin herhangi bi yer olabilir… Yaşın küçük olduğu için veya başka bir nedenden dolayı dışarı çıkamıyorsan o zaman relapse olduğun ortamdan, odadan uzak duracaksın.

-Kitap Okuma: Bu hafta beyin gelişimini hızlandırmamız gerekiyor. Kitap okumak gibi beynimizi geliştirecek ne kadar çok eylem yaparsak beyin sisinden o kadar çabuk kurtuluruz. Bu nedenle kendine 100-200 sayfa arası bir kitap okuma hedefi koy. Okuduğun kitabın kısa bir roman olması daha iyi olur.

-Bu hafta yapman gerekenler özet olarak aşağıda maddeler halinde yazılı. Ayrıca linkte de tablo halinde mevcut. Tablodaki sıralamayı değiştirerek kendine göre bir strateji belirleyebilirsin.

- 1 kez Gez
- 1 kez Temizlik
- 2 kez Oruç
- 2 kez Spor (Hafif)
- 3 kez Akşam Dışarda Ol
- 2 kez Öğün Atla
- 3 kez Sosyal Medya Diyeti
- 1 kez Arkadaşınla Buluş
- 1 kez Herhangi Biriyle Telefonda Konuş
- 1 kez Arkadaşınla Telefonda Konuş
- Kitap Oku (100-200 sayfa)


4. Hafta (22-28)


Bu haftaya kadar ulaşabilmen büyük başarı. Ama aslında her şey bu haftayla başlıyor. Şimdiye kadar sadece sıfır noktasına ulaşmış oldun. Şu anda açmayı bekleyen bir gül tomurcuğu kıvamındasın. Bu haftanın sonunda gonca olacaksın…

İçindeki güçler bu hafta çıkmaya başlayacak. Cinsel isteğin tavan yapma olasılığı var. Fakat sabredersen haftanın sonunda maddi manevi hızlı bir ilerleme katedebilirsin. Odaklanma, motivasyon, dikkat gibi olumlu özelliklerde hızlı bir artış; anksiyete, sosyal anksiyete gibi olumsuz özelliklerde düşüş görebilirsin. Bunun yanında sivilcelerde azalma, cilt parlaklığı, göz akının berraklaşması, enerjide artış da gözlemleyebilirsin.

Beyin gelişimi: Bu hafta beyin fonksiyonlarını hızlı bir şekilde iyileştirip bu sorunu büyük oranda halletmek için kitap okumak gibi beyin yoran aktivitelere yüklenmen gerekiyor. Zaman kaybı olmaması ve kendine fazla yüklenmemen açısından sporun sıklığını azaltacaksın ama kas kaybı yaşamamak adına dozunu artırmalısın. Gelecek haftalarda spora daha fazla yükleneceğiz, sabret.

Uyku: Bu hafta uygulayacağın görevler ve diğer faktörler seni zorlayacağı için kimi zaman aşırı yorgun olabilirsin. Bu gibi günlerde uyumaktan kendini esirgeme. Ama diğer günler de 6,5-7 saat arası uyuyabilirsin. Yine gelecek haftalarda bunu azaltacağız.

Maneviyat: Bu hafta manevi yönün zayıflayabilir, bundan sonrası için maneviyata önem vermen gerekiyor. Bu nedenle kendine bir ibadet seçip (ben Kuran-ı Kerim arapça ve meal okuma seçtim) her gün 15 dk. uygulaman gerekiyor. Fakat bu 15 dk. her gün aynı vakitte ve dingin bir ruh haliyle acele etmeden yapılırsa daha güzel olur. Müslüman olmayanlar kendilerine göre meditasyon gibi başka bir yöntem uygulayabilirler.

Kitap Okuma: Neredeyse her gün kitap okumaya çalış. Bu hafta en az 150 sayfa oku.

Soğuk Duş: Aslında diğer haftalarda getirmem gereken bir uygulamaydı. Ben ilk haftadan beri soğuk duş almaya çalışıyorum. Artık sen de başlamalısın buna. Ben şimdiye kadar hep çekindim soğuk duştan. Çünkü sinüzitim var ve hastalanmaktan korkuyordum. Nofaptan bir arkadaş önerince araştırıp denedim ve korkulacak bir yanı yokmuş. Aylardır yapıyorum ve hastalık olarak bana hiç olumsuz etki etmedi. Banyodan çıkmadan önce kullandığın suyu yavaş yavaş soğut ve soğurken bir yandan da vücuduna suyu temas ettir. Yani böylelikle soğuk suya yavaş yavaş alış. En son su iyice soğuk olunca bir süre onunla duş al. Ama tüm bu dediklerim 1-2 dk içinde olsun ve bitsin. Bu sayede vücut ısın değişmemiş olur ve sonrasında hemen dengelenir ve hastalanmamış olursun. Burda amaç vücut ısısını düşürmek değil vücuda şok yaşatmak. Daha doğrusu için araştırma yapabilirsin.

Öğün atlama: Bununla ilgili de kısa açıklama yapayım. Burda amaç vücudu bir süre aç bırakmak. O açlığı yaşadıktan sonra besin açığını kapatmak adına istediğin kadar yiyebilirsin. Örneğin öğle yemeğini atlayacaksan kahvaltıda veya akşam yemeğinde çok yiyebilirsin.

Bu hafta verilen görevleri yerine getirmeye çalış, çünkü gelecek hafta çok yoğun geçecek. Bu hafta ve diğer haftaların programı aşağıdaki linkte:

Link


5. Hafta (29-35)


Bu hafta maalesef belirli bir program dahilinde gidemedim. Kafamda bir plan vardı ama bunu uygulayacak modda değildim. Fakat plansız da olsa bir şeyler yapmaya çalıştım. Bu yapabildiklerim yine aşağıdaki linkte mevcut. Tikli olanlar yaptıklarım… Ayrıca diğer haftalarda olduğu gibi bu haftayı da atlatabilmemde en büyük etken tuttuğum oruçlar oldu… Bu hafta kendinize göre bir program hazırlayabilirsiniz. İnşallah başarabilirsem diğer hafta farklı ilave taktikler deneyerek hızlı bir gelişim sürecinin kapılarını açacak bir program paylaşacağım.

5. Haftam Nasıl Geçti?

Öncelikle bu haftaya bol miktarda tetikleyicilere maruz kalarak başladım. Hem bunun hem de ilacın olumsuz etkilerinden dolayı haftanın yarısı kötü geçti. Haftanın ilk günü relapse olmasına çok yaklaşmıştım. Nasıl olduysa bozmadım ve ertesi gün oruç sayesinde bu döngüden kurtuldum. Son 3-4 gün ilacın etkileri artık çok çok azaldı ve haftasonu da bir arkadaşımla görüşeceğim için sürece zarar verecek hiçbir şey yapmadan ilerledim. Bu sayede maddi ve manevi bir çok açıdan hızlı bir şekilde gelişim sağladım. Bu gelişimin başlarında gün içerisinde duygu dalgalanmaları yaşadım. Yani sabah çok enerjik, çok esprili vs. iken akşam olunca modum yerlerde oluyordu. Bu tür günlerde kendimi hiç zorlamadan erkenden uyuyordum. Bu nedenle yapmayı düşündüğüm bir çok şeyi yapamadım. Haftanın son günü hala bahsettiğim duygu dalgalanmaları olsa da oldukça düzeldim.

Bu hafta manevi açıdan da bi boşluğa düştüm…


6. Hafta (36-42)


Artık gelişim için kendini zorlamaya hazır mısın? Yavaş yavaş monk moda geçiyoruz. Zorlu bir hafta olacak...

Bu hafta neredeyse tüm başarılı insanların yaptığı bir davranışı edineceğiz: Erken kalkmak... Erken kalktıktan sonra yapacağımız ritüellerimiz olacak. Ritüelin anlamını tam bilmiyorum ama anladığım kadarıyla alışkanlığın bir üst versiyonu... Alışkanlığın zamanı, mekanı, nasıl ve ne kadar yapılacağının belirlenmiş hali gibi sanki... Kötü bir alışkanlığı (bağımlılığı) yenmenin en iyi yolu yeni faydalı alışkanlıklar edinmek olduğundan biz de daha ileri seviyede bir şey yapıp ritüeller kazanacağız. Fakat her zaman yaptığımız gibi bunu da alıştıra alıştıra, zorluğunu kolaydan başlayarak yapacağız. Çünkü bu bile bizi yoracak.

Ritüel olarak madden ve manen güne zinde başlamak için 15 dakika spor ve 15 dakika maneviyat seçtim. Maneviyat olarak yine Kuranı Kerim ve mealini; spor olarak ise normalde sporda geliştiremediğim 2 vücut bölgemi seçtim ve her birini gün aşırı çalıştırdım. Bunlar karın ve omuz kaslarıydı.
Kalkış saati olarak da sabah en geç 06:00'ı belirledim.

Bunların haricinde daha önce yaptığımız uygulamaları daha uzun süreli olarak yapmayı denedim. Örneğin 3 gün boyunca aralıksız şeker ve sosyal medya diyeti yaptım. Sosyal medya olarak tüm sosyal medya platformlarında (açıkçası watsapı biraz göz ardı ettim) en fazla yarım saat geçirdim. Tabi bu süreye sadece gereksiz olan dahil. Örneğin youtube'da eğitici bir video izlemek sayılmıyor. Ayrıca dizi film izlemek de diyete dahil... Şeker olarak ise bal, pekmez gibi doğal besinler hariç içinde yapay şeker olan bütün besinleri tüketmedim.

Yine haftada 2 gün oruç tutma sabit. Onun haricinde başaramasam da her gün kitap okumaya çalıştım. Ve diğer uygulamaları yapabildiğim kadarıyla yaptım. Bu hafta inanılmaz zor geçtiğinden haftanın kalan bölümlerinde kendime fazla yüklenmemeyi tercih ettim. Stres seviyem çok arttığından spor oranlarını 2 kez hafif olarak uyguladım.

6. Hafta Nasıl Geçti?

Bu hafta cinsel açıdan neredeyse hiç zorlanmadım. Ve pmo ile ilgili hiç bir şey yapmadım.

Her gün her zamanki uyuduğum gibi 6-7 saat uyumuş olsam da sabah erken kalktığım için gün içerisinde çok uykuluydum. Özellikle her açıdan haftanın yarısında enerjisizlik ve beyin sisinden dolayı çok zorlandım. Beyin sisi de önceki haftanın sonunda yaptığım hatalardan dolayıydı. Haftanın son günleri beyin sisim azalıp enerjim artsa da stres seviyem çok arttı. Hayatımda bazı olumsuzluklar üst üste gelince içinden çıkılamayacak bir hal aldı. Ancak hafta bittikten sonra sakinleşebildim.

Her şeye rağmen sürecime zarar verecek hiç bir şey yapmadım. Meyvelerini 7. Hafta almayı umuyorum. Şu anda ne mutluyum ne üzgün. Fazlasıyla nötürüm, yani beni kızdıracak, üzecek olumlu olumsuz heyecanlanmama neden olacak ya da mutlu edecek bir şey yok gibi...

Bu kez kararlıyım, sürece zarar verecek hiç bir şey yapmayacağım inşallah... Bakalım gelecek hafta bizleri ne bekliyor.


7. Hafta (43-49)


Bu hafta geçen haftaki programın neredeyse aynısını yapacağız. Çünkü bir sonraki adıma geçebilmemiz için uygulamaya vücudumuzun verdiği tepki düşük düzeyde olmalı… Ben bu hafta stres seviyesinin düşük seviyede kalması için spordan dahi oldukça ödün verdim. Bir sonraki hafta sınırları iyice zorlamayı deneyeceğiz.

7. Hafta Nasıl Geçti

50. günden selamlar... Geçen haftaki stres ve öfke durumu yoktu, mental performans açısından da oldukça ilerleme katettim. Fakat hem duygusal hem de mental açıdan gün içerisinde sık sık dalgalanmalar yaşadım. Genellikle sabahları öğlene kadar bir çok açıdan iyi durumdayken, öğleden sonra bu durum tam tersine dönüyordu. Sabahki neşem, enerjikliğim, mental kuvvetim gidiyor; yorgun, enerjisi düşük, bazen sinirli, odaklanma gücü düşük biri oluyordum. Bunun sabah erken kalkıp ritüel yaptığından olduğunu sanıyordum ama bi gün gece erken yatıp sabah geç kalkıp ritüel yapmadığımda da aynı sorunla karşılaşınca ritüellerle ilgili olmadığı sonucu ağır bastı... Bunun haricinde espri kabiliyetimde artış olduğunu farkettim… Bir de tartışma konusunda da ilerleme kaydettiğimi farkettim… 50. günde gayet iyi hissediyorum.

Cinsel açıdan 2 kere çok zorlandım. Bunların ikisinin de ritüellerimi yapmadığım güne denk gelmesi de manidardı. İlk zorlanışımda işyerinde olduğum için kazasız atlattım, ikincisinde hafta sonu evde olduğum için sabah birazcık tökezledim ama o gün oruçlu olduğum için öğleden sonrası daha rahat geçti.

Gelecek hafta kendimi daha fazla zorlamayı düşündüğümden haftanın ikinci yarısında kendime daha az yüklenip keyfime baktım.


8. Hafta (50-56)


Her bağımlılık aslında obsessif kompulsif bir bozukluktur, yani takıntıdır... Biz de bu kötü takıntının yerine iyi bir takıntı koymalıyız. Bir hedef belirlemeli ve varsa yoksa bu hedefi düşünmeliyiz. Hatta bu hedef uğrunda sabah erkenden kalkıp 1 saat çalışmalıyız... Biraz iddialı bir kelime olsa da ben buna adanmışlık diyorum... Programımıza koyduğumuz adanmışlık dışındaki diğer maddeler geçen haftakinin benzeri...

Programa ekleyeceğimiz madde, bizi zorlayacak bir madde olduğu için bunu gelecek haftalarda da yapabiliriz. Şahsen ben epey zorlandım.

8. Hafta Nasıl Geçti

Haftaya oldukça güzel bir enerjiyle başladım. Çevremdekileri sürekli güldürüyordum. Özellikle bu hafta haksızlığa karşı daha dik durmaya başladım. Bana yapılan haksızlıkların üstüne gittim. Özellikle müşteri hizmetleriyle yaşadığım bir sorundan dolayı sırf kendimi bu konuda daha da geliştirmek için telefonla ısrarla görüşmeler yaptım...

Haftanın başlarında ayrıca biraz soğuk algınlığım vardı. Buna rağmen enerjim çok iyiydi. Fakat haftanın ortalarında hastalığım biraz daha ilerledi ve ne olduysa psikolojik olarak da birden buhranlar bastı. İradem çöktü. Çok fazla tetikleyiciye maruz kaldım. Bu durum iki gün sürdü. Üçüncü gün hastalığımın azalmasıyla süreci de toparlamaya başladım. Aslında hastalığım orta düzeydeydi ve kendime iyi baksam çabuk iyileşirdim ama kedime de iyi bakmadım. Öyle sapır saçma bir durumdu. Beni en az 1 hafta geriye götürdü bu durum. Onca tetikleyici ve masturbasyona rağmen nasıl bozmadım bilmiyorum.

Ayrıca bu hafta bilgisayara oyun kurdum. Normalde oyun bağımlısıyım ama aylardır oynamıyordum. Kontrollü bir şekilde oynarım diyordum ama baktım kendime hakim olamıyorum tekrar sildim.

Muhtemelen gelecek hafta nötür geçecek ve ondan sonraki hafta tekrar enerjim gelecek.

Link


9. Hafta


Maalesef 9. haftanın başlarında 58. günde yine edging yaparken yanlışlıkla bozdum süreci... Normalde 9. haftaya tüm önceki edginglerime rağmen umduğumdan güzel başlamıştım. Ama malum hastalık benim tüm irademi birden düşürdüğünden hayat düzenim yerle bir olmuş ve taktiklerimi uygulayamaz olmuştum. En önemlisi de oruç da tutamıyordum. Ama hastalıktan değil; uyku düzeni de dahil diğer düzenlerim altüst olduğundan...

Relaps Sonrası

Buraya hemen yazmadım ki daha sonrasındaki tecrübelerimi de aktarabileyim sizlere... Relapse sırasında istemsiz boşaldığımdan olsa gerek sonrasında aşırı bi cinsel istek bastırdı. Hastalığım zaten kısa sürede geçti ama cinsel istek 1 hafta boyunca beni mahvetti. Ben edginglerim sonrasında bile bu kadar isteğe maruz kalmamıştım... 1 hafta boyunca sadece bununla savaştım. 58 günlük sürecimde kazandıklarımı cheaser effectle harcamak istemediğimden sabretmeye çalıştım. Ama 1 hafta boyunca ters köşe oldum. Spor, beslenme, kitap okuma, ibadet felan hiç birşey ama hiçbir şey yapamadım. İçimde isyanlar birikmeye başladı, zina edecek noktaya geldim. Geldiğim nokta beni ürküttüğünden son bi gayretle evlenecek aday bulma açısından hayra çıkabilecek bir adım attım ama ne olur belli değil... Zaten o günün akşamı da tekrar relapse oldum ama şu an daha iyiyim diye düşünüyorum... Düşünüyorum diyorum çünkü şu an konfor alanı içerisindeyim. Yarın iş yerinde umarım problemler yaşamam. Relapse sonrası en çok yaşadığım sorun genelde dikkat eksikliği oluyor... Bu arada ilk relapsenin cinsel istek dışındaki olumsuz etkileri bir kaç gün içerisinde kaybolmuştu.

Sonuç

Her ne kadar biraz da elimde olmayan nedenlerden ötürü relapse olmanın hayal kırıklığı olsa da ve mezun olamamış olsam da kendimi pek başarısız hissetmiyorum. Çünkü bu süreçte bir çok şey öğrenip kendime çok şey kattım. En güzeli de mezun olma yolunun genel hatlarını çizdiğimi düşünüyorum.

Bu sürecim gerçekten de çok zorluydu çünkü birincisi aylar öncesinde kullandığım antidepresandan dolayı ardarda relapseler yaşamıştım. Dolayısıyla böyle ardarda kısa süreçlerin ardından uzun bir süreç başarmak genelde çok zordur. İkincisi bu sürecin başlarında antidepresan kullanmayı bırakmıştım ve bi noktadan sonra ilacı kontrolsüz bıraktığım için haftalarca sıkıntılı günler geçirmiştim. Kafanızda canlanması açısından son bir yıllık süreç grafiğimi aşağıda paylaşıyorum. Hangi noktada ilaca başladığımı, hangi noktada ilacı bırakmaya çalıştığımı ve sonrasında yeni tatktik sürecime başladığımı az çok anlamışsınızdır umarım.

photo_2022-11-20_20-00-28.jpg



Ama bulduğum yöntemin sürekli uygulandığında, en azından beni başarıya götüreceğinden eminim artık. Şu an mücadele etmek için kendimde pek enerji hissetmesem de buna mecburum.... Bir sonraki sürecimi de sizinle "Hafta Hafta Taktikler 2" başlığı altında paylaşmayı düşünüyorum ama daha farklı bir konseptle...Bu sürecimde eğer sizlerden de katılım olursa kullandığım dosyada her katılımcı için bir sekme açmayı planlıyorum... Takipte kalın...
 
Son düzenleme:

mete

Venüs Yolcusu
Katılım
4 Tem 2022
Mesajlar
91
Tepki puanı
88
Puanları
24
Merhaba arkadaşlar
Yeni bir sürece başladım ve 11. gündeyim. İstedim ki şimdiye kadar ki tecrübelerimle bu sürecimde uyguladığım taktikleri sizlerle hafta hafta paylaşayım. Yıllardır özellikle ilk 30 güne çok geldiğimden ilk 4 haftalık tavsiyelerin faydası olacağını düşündüm. Bitirdiğim her haftanın sonunda o haftayla ilgili taktikleri paylaşacağım inşallah.

1. Hafta
  • Beden temizliği ve bakımıyla başla.
  • Bilgisayarındaki malum şeyleri sil. Oyun bağımlılığın varsa oyunları da sil.
  • Yaşadığın ortamı temizle ve topla. Bunun için gerekirse saatlerce temizlik yap.
  • Bolca spor yap. Normalde spor 2 günde bir yapılır. Ama sen kimi zaman gün aşırı spor yap. Fakat yaptığın sporlarda çok yüklenme kendine. Spordaki amaç cinselliğini azaltmak değil. Spor yapmak süreçte seni daha kararlı yapacak.
  • Bolca yemek ye ve bolca uyu. Bu hem mental ve fiziksel olarak toparlanmanı artıracak hem de stresini azaltacak
  • Bu hafta duygusal açıdan zor geçecek. Umutsuzluk, mutsuzluk, öfke gibi duygularla karşılaşacaksın. Mental açıdan kendine çok yüklenme. (Kitap okuma, ders çalışma vs.) Bir şeyler yap ama seni strese sokacak kadar olmasın. Daha çok fiziksel olarak aktif ol. En az iki gün dışarı çık, gez, temizlik yap.
  • Genel olarak rahat ol ama kendini de iyice salma. Bu haftayı temiz atlat. İlerleyen haftalarda yüklenmelere başlayacağız.
  • Ufak ufak kendini zorlamalara ısındırman gerekiyor. Bu nedenle örneğin bu hafta yemek konusunda en az 2 gün öğün atla. Örneğin öğle yemeğini yeme. En az bir gün dijital detoks yapıp sosyal medyada gereksiz dolaşma.
Güzel yazmışsın dostum
 

Ressam

Yeni Fapstronot
Katılım
1 Mar 2022
Mesajlar
34
Tepki puanı
18
Puanları
9
Merhaba arkadaşlar
Yeni bir sürece başladım ve 11. gündeyim. İstedim ki şimdiye kadar ki tecrübelerimle bu sürecimde uyguladığım taktikleri sizlerle hafta hafta paylaşayım. Yıllardır özellikle ilk 30 güne çok geldiğimden ilk 4 haftalık tavsiyelerin faydası olacağını düşündüm. Bitirdiğim her haftanın sonunda o haftayla ilgili taktikleri paylaşacağım inşallah.

1. Hafta
  • Beden temizliği ve bakımıyla başla.
  • Bilgisayarındaki malum şeyleri sil. Oyun bağımlılığın varsa oyunları da sil.
  • Yaşadığın ortamı temizle ve topla. Bunun için gerekirse saatlerce temizlik yap.
  • Bolca spor yap. Normalde spor 2 günde bir yapılır. Ama sen kimi zaman gün aşırı spor yap. Fakat yaptığın sporlarda çok yüklenme kendine. Spordaki amaç cinselliğini azaltmak değil. Spor yapmak süreçte seni daha kararlı yapacak.
  • Bolca yemek ye ve bolca uyu. Bu hem mental ve fiziksel olarak toparlanmanı artıracak hem de stresini azaltacak
  • Bu hafta duygusal açıdan zor geçecek. Umutsuzluk, mutsuzluk, öfke gibi duygularla karşılaşacaksın. Mental açıdan kendine çok yüklenme. (Kitap okuma, ders çalışma vs.) Bir şeyler yap ama seni strese sokacak kadar olmasın. Daha çok fiziksel olarak aktif ol. En az iki gün dışarı çık, gez, temizlik yap.
  • Genel olarak rahat ol ama kendini de iyice salma. Bu haftayı temiz atlat. İlerleyen haftalarda yüklenmelere başlayacağız.
  • Ufak ufak kendini zorlamalara ısındırman gerekiyor. Bu nedenle örneğin bu hafta yemek konusunda en az 2 gün öğün atla. Örneğin öğle yemeğini yeme. En az bir gün dijital detoks yapıp sosyal medyada gereksiz dolaşma.
2 ci haftayı bekliyorum. :D
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160

2. Hafta


Uzun zamandır ortalama 3 hafta yapanlar için bu hafta tehlikeli bir hafta olabilir. Bu hafta beyin sisi bir miktar azalmış, cinsel istek bir miktar artmış olacak. En önemli konu ise stres faktörü. Vücut dopamin istediğinden duygusal tepki verecek ve bir çocuğun elinden oyuncağı alınmışçasına öfkelenecek.

Bu hafta strese karşı daha hassas olunur. O nedenle vur kaç taktiği uygulayacağız. Vücudu ve beyni zorlayıp geri çekileceğiz. Beynimizin kaldırabileceği stres faktöründen fazlasını yüklersek cinsel istekten ziyade stresten dolayı relapse olma olasılığımız yüksek… En büyük saldırı silahımız oruç ve spor olacak. Bunların haricindeki yapılacak basit görevler bizi diğer haftalara hazırlayacak.

Oruç: Bu hafta oruç sayımız 2... Orucun sürecimiz açısından işlevlerinden biri şu olacak. İlk oruç 1. hafta maruz kaldığımız tetikleyici etkisinden bizi arındıracak. İkinci oruç ise 3. haftaya geçmemizi sağlayacak. Ben şahsen bundan önceki sürecimde ikinci orucu tutamadığım için 15. Günde relapse oldum. Bu sürecimde de tutamadım ve tam 15. günde relapse olmama ramak kalmıştı ki 14. Günde başladığım ve 2,5 gün sürecek olan açlık orucu sayesinde bu tehlikeyi atlattım çok şükür. Nofap konusunda tecrübeliler bilir ki eğer yüksek miktarda tetikleyiciye maruz kaldıysan bu lanet seni bırakmaz ve er ya da geç o süreç relapseyle sonuçlanır. İşte oruç bizim o lanetten kurtulmamızı da sağlar… Oruç için haftanın en başından oruç tutulacak günü belirleyip (Dini olarak Pazartesi ve Perşembe tavsiye edilir.) belirlenen günde elinizden geldiğince o gün tutmaya çalışın. Hatta haftanın başından çalar saatinizi sahura ayarlayın.

Öğün atlama: 1 kez öğün atlıyoruz. Mesela öğle yemeği yemiyoruz. Daha sonrasında istediğimiz kadar yiyebiliriz.

Spor: Stres miktarımız yüksek olduğu için spora da bir çeki düzen vermemiz gerekiyor. Spor beyni ve vücudu zorlayan bir faktördür. O nedenle spor konusunda bir nebze kendimizi geri çekip 3 değil; 2 gün spor yapacağız. Ama bu sporların şiddeti bir önceki haftaya göre bir seviye daha şiddetli olmalı. Örneğin 1. hafta bir kerede yarım saat spor yapıyorsak bu hafta 45 dk. yapacağız.

Sosyal medya: Tıpkı bir önceki haftada olduğu gibi 1 gün sosyal medya diyeti yapıyoruz. Beynimize sosyal medyasız hayatın tadını tattırmalıyız. Bu konuda ilerleyen haftalarda saldırı şiddetimizi artıracağız.

Normalleşme

Eğer Pmo’yu bırakıp normal hatta daha üstün bir insan özellikleriyle donanmak istiyorsak hayatımızı, davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı mutlaka değiştirmeliyiz. Aksi takdirde “Ben sabahtan akşama kadar evde yatayım, bilgisayar oynayayım ama Pmo’yu bırakıp tüm olumlu özellikleri kazanayım” diye bir dünya yok kardeşim. Nasıl bir insan olmak istiyorsan hayatını o doğrultuda kademe kademe değiştirmen gerekiyor. Özellikle sosyal hayata karışmak bu konuda çok önemli. Ben hayatım boyunca sosyal bir çevrede yaşamama rağmen kendimi hep soyutladım. İnsanlardan nefret ettim. Ama insanlardan uzak yaşamak fıtratımıza, yaratılışımıza ters bir durum. Bu nedenle insanlardan kendimizi soyutlayamayız. Bizim bu adaptasyonu gerçekleştirmek adına ufak görevlerimiz olacak. Merak etme 21. günden sonra ilk 10 gün içinde etkili bir iletişim kabiliyetine sahip olmaya başlayacaksın. Eğer benim bir zamanlar olduğum gibi tamamen asosyalsen, ilk başlarda acemi olabilirsin ama Nofapla bunu öğrenmek için gerekli kudret ellerinde olacak. Bu bir noktadan sonra tekrara bakıyor. Yani sosyalliği de beyindeki bir bölge, bir kas gibi düşün. Zamanla gelişecek ve daha düşük günlerde bile olsan önceki geliştirmelerin ekmeğini yiyeceksin. Ama 2. ve 3. haftada sürecin negatif etkilerinden dolayı fazla sosyalleşmek pek iyi olmayabilir. Çünkü 2. hafta öfke 3. haftada dengesiz neşe, istemeden hata yapmana neden olabilir. Bunun için görevlerin şunlar:

  • Telefonla en az bir kişiyle konuş : Bu ailenden birisi, küçük yeğenin bile olabilir. Ara, muhabbet et.​
  • Bir arkadaşınla buluş : Mümkünse en yakın olduğun arkadaşınla buluş. Bir kişi olabilir, kalabalık olmasın. Haftanın sonlarına doğru buluşabilirsin.​
  • Sürecin başlarında bir veya daha fazla kursa yazıl : Bu madde aslında gelecek haftalar için... Şimdi yazılacağın kurs zaten en az 1-2 haftaya başlayacak. O zamana kadar zaten sosyal becerileri elde etmeye başlayacaksın… Kurs, ilgi duyduğun bir konu üzerine olsun. Mümkünse online olmayan yüz yüze bir kurs seç. Çünkü burda amacımız hem öğrenmek hem de sosyalleşmek. Belediyelerin veya üniversitelerin kursunu bulamazsan gerekirse paralı bir kursa yazıl. Belki spor salonu veya üniversite kulüpleri de olabilir.​
  • Gez : Bir gün çık ve saatlerce gez, kalabalık ortamlara da girmeyi ihmal etme. Mümkünse hiç gitmediğin kaliteli yerlere git.​
  • Bu hafta beyin sisi hızlı bir şekilde azalacak. Bu iyileşmeyi hızlandırmak için kitap oku. Eğer benim gibi yavaş okuyan biriysen haftalık küçük bir hedef koy kendine, mesela 50 sayfa.​
Özet:
  • 2 Gün oruç​
  • 1 gün öğün atla​
  • 2 gün spor​
  • 1 gün sosyal medya diyeti​
  • 1 kişiyle telefonla konuş, 1 arkadaşınla buluş.​
  • Gez​
  • 50 sayfa kitap oku​
  • Bir veya daha fazla kursa yazıl​
Sizler için kolaylık olsun diye bir tablo hazırladım. Aşağıdaki linke tıklayarak tabloyu görüntüleyebilirsiniz.
Not : Tablo, google e-tablolar üzerinde oluşturulmuştur. Telefonunuza e-tablolar uygulamasını indirerek veya pc üzerinden ulaşıp, benim oluşturduğum tabloyu kendi açtığınız bir sayfaya kopyalayarak kullanabilirsiniz.

 
Son düzenleme:

TylerNorton

Ay Yolcusu
Katılım
28 Eyl 2022
Mesajlar
34
Tepki puanı
40
Puanları
21

2. Hafta


Uzun zamandır ortalama 3 hafta yapanlar için bu hafta tehlikeli bir hafta olabilir. Bu hafta beyin sisi bir miktar azalmış, cinsel istek bir miktar artmış olacak. En önemli konu ise stres faktörü. Vücut dopamin istediğinden duygusal tepki verecek ve bir çocuğun elinden oyuncağı alınmışçasına öfkelenecek.

Bu hafta strese karşı daha hassas olunur. O nedenle vur kaç taktiği uygulayacağız. Vücudu ve beyni zorlayıp geri çekileceğiz. Beynimizin kaldırabileceği stres faktöründen fazlasını yüklersek cinsel istekten ziyade stresten dolayı relapse olma olasılığımız yüksek… En büyük saldırı silahımız oruç ve spor olacak. Bunların haricindeki yapılacak basit görevler bizi diğer haftalara hazırlayacak.

Oruç: Bu hafta oruç sayımız 2... Orucun sürecimiz açısından işlevlerinden biri şu olacak. İlk oruç 1. hafta maruz kaldığımız tetikleyici etkisinden bizi arındıracak. İkinci oruç ise 3. haftaya geçmemizi sağlayacak. Ben şahsen bundan önceki sürecimde ikinci orucu tutamadığım için 15. Günde relapse oldum. Bu sürecimde de tutamadım ve tam 15. günde relapse olmama ramak kalmıştı ki 14. Günde başladığım ve 2,5 gün sürecek olan açlık orucu sayesinde bu tehlikeyi atlattım çok şükür. Nofap konusunda tecrübeliler bilir ki eğer yüksek miktarda tetikleyiciye maruz kaldıysan bu lanet seni bırakmaz ve er ya da geç o süreç relapseyle sonuçlanır. İşte oruç bizim o lanetten kurtulmamızı da sağlar… Oruç için haftanın en başından oruç tutulacak günü belirleyip (Dini olarak Pazartesi ve Perşembe tavsiye edilir.) belirlenen günde elinizden geldiğince o gün tutmaya çalışın. Hatta haftanın başından çalar saatinizi sahura ayarlayın.

Öğün atlama: 1 kez öğün atlıyoruz. Mesela öğle yemeği yemiyoruz. Daha sonrasında istediğimiz kadar yiyebiliriz.

Spor: Stres miktarımız yüksek olduğu için spora da bir çeki düzen vermemiz gerekiyor. Spor beyni ve vücudu zorlayan bir faktördür. O nedenle spor konusunda bir nebze kendimizi geri çekip 3 değil; 2 gün spor yapacağız. Ama bu sporların şiddeti bir önceki haftaya göre bir seviye daha şiddetli olmalı. Örneğin 1. hafta bir kerede yarım saat spor yapıyorsak bu hafta 45 dk. yapacağız.

Sosyal medya: Tıpkı bir önceki haftada olduğu gibi 1 gün sosyal medya diyeti yapıyoruz. Beynimize sosyal medyasız hayatın tadını tattırmalıyız. Bu konuda ilerleyen haftalarda saldırı şiddetimizi artıracağız.

Normalleşme

Eğer Pmo’yu bırakıp normal hatta daha üstün bir insan özellikleriyle donanmak istiyorsak hayatımızı, davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı mutlaka değiştirmeliyiz. Aksi takdirde “Ben sabahtan akşama kadar evde yatayım, bilgisayar oynayayım ama Pmo’yu bırakıp tüm olumlu özellikleri kazanayım” diye bir dünya yok kardeşim. Nasıl bir insan olmak istiyorsan hayatını o doğrultuda kademe kademe değiştirmen gerekiyor. Özellikle sosyal hayata karışmak bu konuda çok önemli. Ben hayatım boyunca sosyal bir çevrede yaşamama rağmen kendimi hep soyutladım. İnsanlardan nefret ettim. Ama insanlardan uzak yaşamak fıtratımıza, yaratılışımıza ters bir durum. Bu nedenle insanlardan kendimizi soyutlayamayız. Bizim bu adaptasyonu gerçekleştirmek adına ufak görevlerimiz olacak. Merak etme 21. günden sonra ilk 10 gün içinde etkili bir iletişim kabiliyetine sahip olmaya başlayacaksın. Eğer benim bir zamanlar olduğum gibi tamamen asosyalsen, ilk başlarda acemi olabilirsin ama Nofapla bunu öğrenmek için gerekli kudret ellerinde olacak. Bu bir noktadan sonra tekrara bakıyor. Yani sosyalliği de beyindeki bir bölge, bir kas gibi düşün. Zamanla gelişecek ve daha düşük günlerde bile olsan önceki geliştirmelerin ekmeğini yiyeceksin. Ama 2. ve 3. haftada sürecin negatif etkilerinden dolayı fazla sosyalleşmek pek iyi olmayabilir. Çünkü 2. hafta öfke 3. haftada dengesiz neşe, istemeden hata yapmana neden olabilir. Bunun için görevlerin şunlar:

  • Telefonla en az bir kişiyle konuş : Bu ailenden birisi, küçük yeğenin bile olabilir. Ara, muhabbet et.​
  • Bir arkadaşınla buluş : Mümkünse en yakın olduğun arkadaşınla buluş. Bir kişi olabilir, kalabalık olmasın. Haftanın sonlarına doğru buluşabilirsin.​
  • Sürecin başlarında bir veya daha fazla kursa yazıl : Bu madde aslında gelecek haftalar için... Şimdi yazılacağın kurs zaten en az 1-2 haftaya başlayacak. O zamana kadar zaten sosyal becerileri elde etmeye başlayacaksın… Kurs, ilgi duyduğun bir konu üzerine olsun. Mümkünse online olmayan yüz yüze bir kurs seç. Çünkü burda amacımız hem öğrenmek hem de sosyalleşmek. Belediyelerin veya üniversitelerin kursunu bulamazsan gerekirse paralı bir kursa yazıl. Belki spor salonu veya üniversite kulüpleri de olabilir.​
  • Gez : Bir gün çık ve saatlerce gez, kalabalık ortamlara da girmeyi ihmal etme. Mümkünse hiç gitmediğin kaliteli yerlere git.​
  • Bu hafta beyin sisi hızlı bir şekilde azalacak. Bu iyileşmeyi hızlandırmak için kitap oku. Eğer benim gibi yavaş okuyan biriysen haftalık küçük bir hedef koy kendine, mesela 50 sayfa.​
Özet:
  • 2 Gün oruç​
  • 1 gün öğün atla​
  • 2 gün spor​
  • 1 gün sosyal medya diyeti​
  • 1 kişiyle telefonla konuş, 1 arkadaşınla buluş.​
  • Gez​
  • 50 sayfa kitap oku​
  • Bir veya daha fazla kursa yazıl​
Sizler için kolaylık olsun diye bir tablo hazırladım. Aşağıdaki linke tıklayarak tabloyu görüntüleyebilirsiniz.
Not : Tablo, google e-tablolar üzerinde oluşturulmuştur. Telefonunuza e-tablolar uygulamasını indirerek veya pc üzerinden ulaşıp, benim oluşturduğum tabloyu kendi açtığınız bir sayfaya kopyalayarak kullanabilirsiniz.

Çok faydalı yönlendirmeler hocam yol göstericimsin devamını bekliyorum.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160

3. Hafta (15-21)


Bu hafta prangaları koparacak güce ulaşmaya başlayacaksın. Bu gücü dikkatli kullanmalısın. Artık ilk iki haftada ki gibi serkeş yaşamayı bırakmalı yavaş yavaş harekete geçmelisin…

Güçsüz yaşamaya alışmış beynin ve vücudun bu güce ilk başlarda adapte olamayacak ve senkronizasyon bozukluklarıyla karşılaşacaksın. Gün içerisinde veya hafta içerisinde farklı ve ani duygusal ve fiziksel durum değişimleriyle karşılaşabilirsin. Örneğin fazla neşeli davranarak boş konuşabilir veya sinirli olmadığını zannedip istemeden bir duruma fazla tepki gösterebilirsin.. Sabah üzgün, öğlen neşeli, akşam öfkeli olabilirsin.. Bir gün çok enerjik, ertesi gün çok yorgun; bir gün çok cinsel istekli, sonrasında da isteksiz olabilirsin.

Bu hafta kendine aşırı yüklenmeden çeki düzen verip, sürekli kendini meşgul etmelisin. Bu noktada şöyle hassas bir durum var ve bunu ancak kendin ölçebilirsin. Kendine ne kadar yüklenirsen bu hafta o kadar zor geçer; ama bir sonraki hafta gelişimi daha iyi görürsün. Fakat kendini zorlarken dayanabileceğin sınırı da aşarsan relapse kapıya dayanır…

Özgürlüğe bir adım kaldı sabret.

Bu hafta gelen güncellemeleri ve yeni maddeleri anlatayım…

-Spor yapmayı 4 seviyeye ayırıyoruz. Hafif, orta, ağır ve çok ağır. Bu seviyeler zamana göre belirlendi. Sırasıyla 30, 45, 60 ve 1:15+ dakika spor yapma.

-Akşam Dışarda Ol görevi: Hepimizin en çok relapse olduğu zaman dilimi eminim ki akşam olduktan sonraki saatlerdir. Bu saatlerdeki enerjimizi faydalı işlerde kullanmak dururken nefsimize yenik düşüp kötü işlerde harcıyoruz. Halbuki o vakitlerde relapse olamayacağımız bir yerde olsak, irademizi boşu boşuna harcamayıp, relapse olma tehlikesini minimize edebiliriz. Bu nedenle bu görevde nerde olduğun neredeyse fark etmiyor. O akşam dışarda olman yeterli. İster boş boş gez, ister kütüphanede kitap oku, istersen camide, kursta ya da AVM’de… Tetikleyicilere maruz kalıp etkilenmeyeceğin herhangi bi yer olabilir… Yaşın küçük olduğu için veya başka bir nedenden dolayı dışarı çıkamıyorsan o zaman relapse olduğun ortamdan, odadan uzak duracaksın.

-Kitap Okuma: Bu hafta beyin gelişimini hızlandırmamız gerekiyor. Kitap okumak gibi beynimizi geliştirecek ne kadar çok eylem yaparsak beyin sisinden o kadar çabuk kurtuluruz. Bu nedenle kendine 100-200 sayfa arası bir kitap okuma hedefi koy. Okuduğun kitabın kısa bir roman olması daha iyi olur.

-Bu hafta yapman gerekenler özet olarak aşağıda maddeler halinde yazılı. Ayrıca linkte de tablo halinde mevcut. Tablodaki sıralamayı değiştirerek kendine göre bir strateji belirleyebilirsin.

- 1 kez Gez
- 1 kez Temizlik
- 2 kez Oruç
- 2 kez Spor (Hafif)
- 3 kez Akşam Dışarda Ol
- 2 kez Öğün Atla
- 3 kez Sosyal Medya Diyeti
- 1 kez Arkadaşınla Buluş
- 1 kez Herhangi Biriyle Telefonda Konuş
- 1 kez Arkadaşınla Telefonda Konuş
- Kitap Oku (100-200 sayfa)

 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Sabah relapse'ı hakkında da bilgi ekleyebilir misin? Bilemiyorum, insanlar hafta içi meşgul oldukları zaman sabah yapmak akıllarına gelmez ancak özellikle haftasonu sabah erken kalkıldığında sabah ereksiyonu da etki edebiliyor. Çünkü önceden sürecimi mahveden şey sabah zamanı yapılan relapse'lardı
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
Sabah relapse'ı hakkında da bilgi ekleyebilir misin? Bilemiyorum, insanlar hafta içi meşgul oldukları zaman sabah yapmak akıllarına gelmez ancak özellikle haftasonu sabah erken kalkıldığında sabah ereksiyonu da etki edebiliyor. Çünkü önceden sürecimi mahveden şey sabah zamanı yapılan relapse'lardı
Sabah saatleri erkeğin testesteron seviyesinin yukarda olduğu zamanlardır. Yaklaşık saat 9 a kadar sürer. Bildiğim kadarıyla yüksek olmasının nedeni erkeğin bilinçaltında evden çıkıp av arama isteğinden kaynaklanıyor. Bunu engellemek için Öğün atlama görevini uygulayabilirsin. Sabah kahvaltısı yapmazsın mesela.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160

4. Hafta (22-28)


Bu haftaya kadar ulaşabilmen büyük başarı. Ama aslında her şey bu haftayla başlıyor. Şimdiye kadar sadece sıfır noktasına ulaşmış oldun. Şu anda açmayı bekleyen bir gül tomurcuğu kıvamındasın. Bu haftanın sonunda gonca olacaksın…

İçindeki güçler bu hafta çıkmaya başlayacak. Cinsel isteğin tavan yapma olasılığı var. Fakat sabredersen haftanın sonunda maddi manevi hızlı bir ilerleme katedebilirsin. Odaklanma, motivasyon, dikkat gibi olumlu özelliklerde hızlı bir artış; anksiyete, sosyal anksiyete gibi olumsuz özelliklerde düşüş görebilirsin. Bunun yanında sivilcelerde azalma, cilt parlaklığı, göz akının berraklaşması, enerjide artış da gözlemleyebilirsin.

Beyin gelişimi: Bu hafta beyin fonksiyonlarını hızlı bir şekilde iyileştirip bu sorunu büyük oranda halletmek için kitap okumak gibi beyin yoran aktivitelere yüklenmen gerekiyor. Zaman kaybı olmaması ve kendine fazla yüklenmemen açısından sporun sıklığını azaltacaksın ama kas kaybı yaşamamak adına dozunu artırmalısın. Gelecek haftalarda spora daha fazla yükleneceğiz, sabret.

Uyku: Bu hafta uygulayacağın görevler ve diğer faktörler seni zorlayacağı için kimi zaman aşırı yorgun olabilirsin. Bu gibi günlerde uyumaktan kendini esirgeme. Ama diğer günler de 6,5-7 saat arası uyuyabilirsin. Yine gelecek haftalarda bunu azaltacağız.

Maneviyat: Bu hafta manevi yönün zayıflayabilir, bundan sonrası için maneviyata önem vermen gerekiyor. Bu nedenle kendine bir ibadet seçip (ben Kuran-ı Kerim arapça ve meal okuma seçtim) her gün 15 dk. uygulaman gerekiyor. Fakat bu 15 dk. her gün aynı vakitte ve dingin bir ruh haliyle acele etmeden yapılırsa daha güzel olur. Müslüman olmayanlar kendilerine göre meditasyon gibi başka bir yöntem uygulayabilirler.

Kitap Okuma: Neredeyse her gün kitap okumaya çalış. Bu hafta en az 150 sayfa oku.

Soğuk Duş: Aslında diğer haftalarda getirmem gereken bir uygulamaydı. Ben ilk haftadan beri soğuk duş almaya çalışıyorum. Artık sen de başlamalısın buna. Ben şimdiye kadar hep çekindim soğuk duştan. Çünkü sinüzitim var ve hastalanmaktan korkuyordum. Nofaptan bir arkadaş önerince araştırıp denedim ve korkulacak bir yanı yokmuş. Aylardır yapıyorum ve hastalık olarak bana hiç olumsuz etki etmedi. Banyodan çıkmadan önce kullandığın suyu yavaş yavaş soğut ve soğurken bir yandan da vücuduna suyu temas ettir. Yani böylelikle soğuk suya yavaş yavaş alış. En son su iyice soğuk olunca bir süre onunla duş al. Ama tüm bu dediklerim 1-2 dk içinde olsun ve bitsin. Bu sayede vücut ısın değişmemiş olur ve sonrasında hemen dengelenir ve hastalanmamış olursun. Burda amaç vücut ısısını düşürmek değil vücuda şok yaşatmak. Daha doğrusu için araştırma yapabilirsin.

Öğün atlama: Bununla ilgili de kısa açıklama yapayım. Burda amaç vücudu bir süre aç bırakmak. O açlığı yaşadıktan sonra besin açığını kapatmak adına istediğin kadar yiyebilirsin. Örneğin öğle yemeğini atlayacaksan kahvaltıda veya akşam yemeğinde çok yiyebilirsin.

Bu hafta verilen görevleri yerine getirmeye çalış, çünkü gelecek hafta çok yoğun geçecek. Bu hafta ve diğer haftaların programı aşağıdaki linkte:

 
Son düzenleme:

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
Beni soracak olursanız benim durumum biraz farklı... Anlatacağım nedenlerden dolayı daha önce bu günlerde yaşamış olduğum bazı olumlu etkileri yaşayamıyorum.

Başka bir yazımda da anlattığım bir antidepresan ilaç bırakma sürecimden dolayı beyinsel aktivitelerimin bir tarafında gelişme olurken bir tarafında sıkıntılı bir gerileme var.
Onun haricinde şimdiye kadar çok defa edginglerim oldu. Bunlardan ikisi ağırdı. Yani p. ve m. yaptım. Biri 2. haftanın sonunda biri de 4. haftanın sonunda... Diğerlerinde de ufak ufak m. yaptım. Daha önceden de tecrübe ettiğim kadarıyla normalde bu kadar edging yapıp relapse olmadan sürece devam etmek çok zordur. Çünkü cinsel isteği bir kere uyandırdın mı bir daha uyumaz... Bu noktada oruçların olumlu etkisi çok oldu. Bazı oruçlarda çok zorlandığım oldu ama oruçlar sayesinde cinsel istek olarak bu edgingleri hiç yapmamış gibi yoluma devam edebildim.

Tüm bu beyinsel aktivitelerdeki sorunuma rağmen aktif davranıp bir şeylerle uğraşıyorum. Gelecek hafta çok daha fazla zorlayacağım. İnşallah bir an önce bu problemim de ortadan kalkar.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160

5. Hafta (29-35)


Bu hafta maalesef belirli bir program dahilinde gidemedim. Kafamda bir plan vardı ama bunu uygulayacak modda değildim. Fakat plansız da olsa bir şeyler yapmaya çalıştım. Bu yapabildiklerim yine aşağıdaki linkte mevcut. Tikli olanlar yaptıklarım… Ayrıca diğer haftalarda olduğu gibi bu haftayı da atlatabilmemde en büyük etken tuttuğum oruçlar oldu… Bu hafta kendinize göre bir program hazırlayabilirsiniz. İnşallah başarabilirsem diğer hafta farklı ilave taktikler deneyerek hızlı bir gelişim sürecinin kapılarını açacak bir program paylaşacağım.

5. Haftam Nasıl Geçti?

Öncelikle bu haftaya bol miktarda tetikleyicilere maruz kalarak başladım. Hem bunun hem de ilacın olumsuz etkilerinden dolayı haftanın yarısı kötü geçti. Haftanın ilk günü relapse olmasına çok yaklaşmıştım. Nasıl olduysa bozmadım ve ertesi gün oruç sayesinde bu döngüden kurtuldum. Son 3-4 gün ilacın etkileri artık çok çok azaldı ve haftasonu da bir arkadaşımla görüşeceğim için sürece zarar verecek hiçbir şey yapmadan ilerledim. Bu sayede maddi ve manevi bir çok açıdan hızlı bir şekilde gelişim sağladım. Bu gelişimin başlarında gün içerisinde duygu dalgalanmaları yaşadım. Yani sabah çok enerjik, çok esprili vs. iken akşam olunca modum yerlerde oluyordu. Bu tür günlerde kendimi hiç zorlamadan erkenden uyuyordum. Bu nedenle yapmayı düşündüğüm bir çok şeyi yapamadım. Haftanın son günü hala bahsettiğim duygu dalgalanmaları olsa da oldukça düzeldim.

Bu hafta manevi açıdan da bi boşluğa düştüm…

 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: SDG
Katılım
26 May 2022
Mesajlar
206
Tepki puanı
241
Puanları
76
Allah yardımcın olsun. Faydaları görmeye başladınmı? Neler?
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
Allah yardımcın olsun. Faydaları görmeye başladınmı? Neler?
Allah razı olsun... Tabi, faydaları görmeye başladım. Kısaca anlatacak olursam, motivasyon, odaklanma, kendine güven ve enerjide artış; anksiyete, sosyal anksiyete vs. düşüş yaşadım. Ancak özellikle haftasonları tetikleyicilere çok maruz kalıp p.m. yaptığım için olumlu etkileri haftanın başında azalıyor hafta sonuna doğru artıyor. Mesela dün yani Pazar günü her anlamda çakı gibiydim. Ama akşam eve gelince p.m. yaptığım için bugün biraz gerileme var. Kim bilir dün olduğu gibi sürecimin başından beri bu yanlışlara düşmesem şimdi kimbilir ne kadar ilerlemiş olurdum.

Bu hafta bu kısır döngüyü kırmak programımda farklı taktikler deneyeceğim.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160

6. Hafta (36-42)


Artık gelişim için kendini zorlamaya hazır mısın? Yavaş yavaş monk moda geçiyoruz. Zorlu bir hafta olacak...

Bu hafta neredeyse tüm başarılı insanların yaptığı bir davranışı edineceğiz: Erken kalkmak... Erken kalktıktan sonra yapacağımız ritüellerimiz olacak. Ritüelin anlamını tam bilmiyorum ama anladığım kadarıyla alışkanlığın bir üst versiyonu... Alışkanlığın zamanı, mekanı, nasıl ve ne kadar yapılacağının belirlenmiş hali gibi sanki... Kötü bir alışkanlığı (bağımlılığı) yenmenin en iyi yolu yeni faydalı alışkanlıklar edinmek olduğundan biz de daha ileri seviyede bir şey yapıp ritüeller kazanacağız. Fakat her zaman yaptığımız gibi bunu da alıştıra alıştıra, zorluğunu kolaydan başlayarak yapacağız. Çünkü bu bile bizi yoracak.

Ritüel olarak madden ve manen güne zinde başlamak için 15 dakika spor ve 15 dakika maneviyat seçtim. Maneviyat olarak yine Kuranı Kerim ve mealini; spor olarak ise normalde sporda geliştiremediğim 2 vücut bölgemi seçtim ve her birini gün aşırı çalıştırdım. Bunlar karın ve omuz kaslarıydı.
Kalkış saati olarak da sabah en geç 06:00'ı belirledim.

Bunların haricinde daha önce yaptığımız uygulamaları daha uzun süreli olarak yapmayı denedim. Örneğin 3 gün boyunca aralıksız şeker ve sosyal medya diyeti yaptım. Sosyal medya olarak tüm sosyal medya platformlarında (açıkçası watsapı biraz göz ardı ettim) en fazla yarım saat geçirdim. Tabi bu süreye sadece gereksiz olan dahil. Örneğin youtube'da eğitici bir video izlemek sayılmıyor. Ayrıca dizi film izlemek de diyete dahil... Şeker olarak ise bal, pekmez gibi doğal besinler hariç içinde yapay şeker olan bütün besinleri tüketmedim.

Yine haftada 2 gün oruç tutma sabit. Onun haricinde başaramasam da her gün kitap okumaya çalıştım. Ve diğer uygulamaları yapabildiğim kadarıyla yaptım. Bu hafta inanılmaz zor geçtiğinden haftanın kalan bölümlerinde kendime fazla yüklenmemeyi tercih ettim. Stres seviyem çok arttığından spor oranlarını 2 kez hafif olarak uyguladım.

6. Hafta Nasıl Geçti?

Bu hafta cinsel açıdan neredeyse hiç zorlanmadım. Ve pmo ile ilgili hiç bir şey yapmadım.

Her gün her zamanki uyuduğum gibi 6-7 saat uyumuş olsam da sabah erken kalktığım için gün içerisinde çok uykuluydum. Özellikle her açıdan haftanın yarısında enerjisizlik ve beyin sisinden dolayı çok zorlandım. Beyin sisi de önceki haftanın sonunda yaptığım hatalardan dolayıydı. Haftanın son günleri beyin sisim azalıp enerjim artsa da stres seviyem çok arttı. Hayatımda bazı olumsuzluklar üst üste gelince içinden çıkılamayacak bir hal aldı. Ancak hafta bittikten sonra sakinleşebildim.

Her şeye rağmen sürecime zarar verecek hiç bir şey yapmadım. Meyvelerini 7. Hafta almayı umuyorum. Şu anda ne mutluyum ne üzgün. Fazlasıyla nötürüm, yani beni kızdıracak, üzecek olumlu olumsuz heyecanlanmama neden olacak ya da mutlu edecek bir şey yok gibi...

Bu kez kararlıyım, sürece zarar verecek hiç bir şey yapmayacağım inşallah... Bakalım gelecek hafta bizleri ne bekliyor.

 
Son düzenleme:

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160

7. Hafta (43-49)


Bu hafta geçen haftaki programın neredeyse aynısını yapacağız. Çünkü bir sonraki adıma geçebilmemiz için uygulamaya vücudumuzun verdiği tepki düşük düzeyde olmalı… Ben bu hafta stres seviyesinin düşük seviyede kalması için spordan dahi oldukça ödün verdim. Bir sonraki hafta sınırları iyice zorlamayı deneyeceğiz.

7. Hafta Nasıl Geçti

50. günden selamlar... Geçen haftaki stres ve öfke durumu yoktu, mental performans açısından da oldukça ilerleme katettim. Fakat hem duygusal hem de mental açıdan gün içerisinde sık sık dalgalanmalar yaşadım. Genellikle sabahları öğlene kadar bir çok açıdan iyi durumdayken, öğleden sonra bu durum tam tersine dönüyordu. Sabahki neşem, enerjikliğim, mental kuvvetim gidiyor; yorgun, enerjisi düşük, bazen sinirli, odaklanma gücü düşük biri oluyordum. Bunun sabah erken kalkıp ritüel yaptığından olduğunu sanıyordum ama bi gün gece erken yatıp sabah geç kalkıp ritüel yapmadığımda da aynı sorunla karşılaşınca ritüellerle ilgili olmadığı sonucu ağır bastı... Bunun haricinde espri kabiliyetimde artış olduğunu farkettim… Bir de tartışma konusunda da ilerleme kaydettiğimi farkettim… 50. günde gayet iyi hissediyorum.

Cinsel açıdan 2 kere çok zorlandım. Bunların ikisinin de ritüellerimi yapmadığım güne denk gelmesi de manidardı. İlk zorlanışımda işyerinde olduğum için kazasız atlattım, ikincisinde hafta sonu evde olduğum için sabah birazcık tökezledim ama o gün oruçlu olduğum için öğleden sonrası daha rahat geçti.

Gelecek hafta kendimi daha fazla zorlamayı düşündüğümden haftanın ikinci yarısında kendime daha az yüklenip keyfime baktım.

 

SDG

Yoda
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
414
Tepki puanı
914
Puanları
160

7. Hafta (43-49)


Bu hafta geçen haftaki programın neredeyse aynısını yapacağız. Çünkü bir sonraki adıma geçebilmemiz için uygulamaya vücudumuzun verdiği tepki düşük düzeyde olmalı… Ben bu hafta stres seviyesinin düşük seviyede kalması için spordan dahi oldukça ödün verdim. Bir sonraki hafta sınırları iyice zorlamayı deneyeceğiz.

7. Hafta Nasıl Geçti

50. günden selamlar... Geçen haftaki stres ve öfke durumu yoktu, mental performans açısından da oldukça ilerleme katettim. Fakat hem duygusal hem de mental açıdan gün içerisinde sık sık dalgalanmalar yaşadım. Genellikle sabahları öğlene kadar bir çok açıdan iyi durumdayken, öğleden sonra bu durum tam tersine dönüyordu. Sabahki neşem, enerjikliğim, mental kuvvetim gidiyor; yorgun, enerjisi düşük, bazen sinirli, odaklanma gücü düşük biri oluyordum. Bunun sabah erken kalkıp ritüel yaptığından olduğunu sanıyordum ama bi gün gece erken yatıp sabah geç kalkıp ritüel yapmadığımda da aynı sorunla karşılaşınca ritüellerle ilgili olmadığı sonucu ağır bastı... Bunun haricinde espri kabiliyetimde artış olduğunu farkettim… Bir de tartışma konusunda da ilerleme kaydettiğimi farkettim… 50. günde gayet iyi hissediyorum.

Cinsel açıdan 2 kere çok zorlandım. Bunların ikisinin de ritüellerimi yapmadığım güne denk gelmesi de manidardı. İlk zorlanışımda işyerinde olduğum için kazasız atlattım, ikincisinde hafta sonu evde olduğum için sabah birazcık tökezledim ama o gün oruçlu olduğum için öğleden sonrası daha rahat geçti.

Gelecek hafta kendimi daha fazla zorlamayı düşündüğümden haftanın ikinci yarısında kendime daha az yüklenip keyfime baktım.

İyi gidiyorsun dostum. Ben de 63. gündeyim. Espri kabiliyetinin artması ve ruhsal dalgalanmalar bende de oluyor. Kriz de zaman zaman oluyor ama baş ediyoruz, sıkıntı olmuyor bakalım. Ha gayret, her geçen gün iyileşiyorsun, sürecin daim olsun.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160

8. Hafta (50-56)


Her bağımlılık aslında obsessif kompulsif bir bozukluktur, yani takıntıdır... Biz de bu kötü takıntının yerine iyi bir takıntı koymalıyız. Bir hedef belirlemeli ve varsa yoksa bu hedefi düşünmeliyiz. Hatta bu hedef uğrunda sabah erkenden kalkıp 1 saat çalışmalıyız... Biraz iddialı bir kelime olsa da ben buna adanmışlık diyorum... Programımıza koyduğumuz adanmışlık dışındaki diğer maddeler geçen haftakinin benzeri...

Programa ekleyeceğimiz madde, bizi zorlayacak bir madde olduğu için bunu gelecek haftalarda da yapabiliriz. Şahsen ben epey zorlandım.

8. Hafta Nasıl Geçti

Haftaya oldukça güzel bir enerjiyle başladım. Çevremdekileri sürekli güldürüyordum. Özellikle bu hafta haksızlığa karşı daha dik durmaya başladım. Bana yapılan haksızlıkların üstüne gittim. Özellikle müşteri hizmetleriyle yaşadığım bir sorundan dolayı sırf kendimi bu konuda daha da geliştirmek için telefonla ısrarla görüşmeler yaptım...

Haftanın başlarında ayrıca biraz soğuk algınlığım vardı. Buna rağmen enerjim çok iyiydi. Fakat haftanın ortalarında hastalığım biraz daha ilerledi ve ne olduysa psikolojik olarak da birden buhranlar bastı. İradem çöktü. Çok fazla tetikleyiciye maruz kaldım. Bu durum iki gün sürdü. Üçüncü gün hastalığımın azalmasıyla süreci de toparlamaya başladım. Aslında hastalığım orta düzeydeydi ve kendime iyi baksam çabuk iyileşirdim ama kedime de iyi bakmadım. Öyle sapır saçma bir durumdu. Beni en az 1 hafta geriye götürdü bu durum. Onca tetikleyici ve masturbasyona rağmen nasıl bozmadım bilmiyorum.

Ayrıca bu hafta bilgisayara oyun kurdum. Normalde oyun bağımlısıyım ama aylardır oynamıyordum. Kontrollü bir şekilde oynarım diyordum ama baktım kendime hakim olamıyorum tekrar sildim.

Muhtemelen gelecek hafta nötür geçecek ve ondan sonraki hafta tekrar enerjim gelecek.

Link

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst