Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İlgi alanlarım yok oldu

Tanjiro

Merkür Yolcusu
Saçma bir başlık girişi. Ne anlamamız gerekiyor. Anlatayım.
Bahsettiğim ilgi alanı bilgisayar oyunları gençler. Ortaokuldan beri hızlı internet bağlantısı ve iyi bir bilgisayarımın olmasını istemiştim. Bilgisayarım kötü değildi birtakım oyunları oynatıyordu. Rainbow six siege low 720p dahil oynamıştım bu pcde. Ama son 1 aydır hiçbir oyuna isteğim kalmadı. İndirimde oyun alacaktım. Almadım. Canım istemedi. Şaşırdım. İştahla oyun indirimlerini bekleyen ben bu indirimde bir şey almadım. Bu ay neredeyse oyun oynamadım. Cyberpunk alacaktım. Para hazırdı. Gittim kitap aldım.

Asıl şokumu anlatıyorum. O hayalini bilgisayarı almaya gidecektik. Ama tek kararla vazgeçtim. 12000 tllik bilgisayar alacaktım. Bir kısmını ben çalışarak biriktirdim. Büyük bir kısmını babam verecekti. Ama ekran kartı güçlü bir pc dizmek yerine gittim işlemci gücü yüksek orta seviye ekran kartı 8000 tllik bir bilgisayar aldım. İşlemci gücüne ihtiyacım vardı. Evet. Bu gerçekleşti. Şuan 2 hafta önce aldığım bilgisayardan yazıyorum. Bilgisayarda yeni olduğu için ne kadar oyun oynamak istesemde yüklemedim. Kendimi engelledim. Tuttum. Eğer istediğimi başarırsam Detroit oynayacağım.

Başka değişen bir şey ise.. Kendime bakmazdım. 186 cm boyunda 70 kilo bir arkadaşınızdım. Zayıf. Sürekli hareketsizlikten, ergenlikten, geçmişinde bıraktığı asosyallikten gelme sivilcelerim beni rahatsız etmezdi. Hatta varlıklarını bile hissetmezdim ama beni son zamanlar çok rahatsız etmeye başladı. Bakımsız ben krem aldım ve kür yapımını öğrendim. Spora başladım. Vitamin hapı, protein tozu, kalori tozu gibi birtakım ürünler aldım. Birkaç gün bakmadığım video araştırmadığım blog sormadığım sporcu kalmadı. 6 defter sayfası not aldım. Ne yapmam gerektiğini öğrendim. Spora asıldım.

Üniversiteye başlamış birisi hala kitap okuma alışkanlığını nasıl kazanamaz ? Vurdum kafama duvarlara kitap okumaya başladım. YKS hazırlığında paragraf çözmekten okuma hızı kazanmıştım ama paragraf okumakla roman okumak ayrı bir şey. Günde en az 3 saat kitap okumak için kendimi zorluyorum. 1 saat sesli sonra 1.5 saat sessiz sonra yarım saat sesli. Diksiyonuma katkı sağlasın diye.

Oyun oynamak içimden gelmiyor. Her şeye ullaşmışken ne oldu böyle?

Tanjiro

Merkür Yolcusu
Beğenmenize sevindim dostlar ama yorumlarınıza ihtiyacım var. Öylesine yazmadık canım.

L

Lokma

Misafir
Daha iyi ya böyle olması. Benim de param var ama 10 senelik pcmi kullanmaya devam edeceğim sonuçta birçok işimi görüyor bazı yeni oyunları da oynatıyor onun yerine giderim motor alırım gerçek hayatla bağlantılı bir hobim olur.

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
İlgi alanın değişmiş. Spor yapmanın ve kitap okumanın tadına varmışssın. Ulaştığın oyunlar ve bilgisayardan farklı çünkü.

Son düzenleme:

Tanjiro

Merkür Yolcusu
Daha iyi ya böyle olması. Benim de param var ama 10 senelik pcmi kullanmaya devam edeceğim sonuçta birçok işimi görüyor bazı yeni oyunları da oynatıyor onun yerine giderim motor alırım gerçek hayatla bağlantılı bir hobim olur.
Benim işimi görmüyordu. Render gücü yoktu yavaştı ve kapağı kırıktı.

Tanjiro

Merkür Yolcusu
İlgi alanın değişmiş. Spor yapmanın ve kitap okumanın tadına varmışssın. Ulaştığın oyunlar ve bilgisayardan farklı çünkü.
Sadece o da değil dostum. Bu aralar fazla düşkünü olduğum bir oyuncumuz yüzünden oyunculuğada merakım kaydı. İnternete nasıl oyuncu olunur felan yazdım. Klüpler açık olsa giderim tiyatro klübüne mis.

alexander666235

Venüs Yolcusu
İlgi alanın yok olmamış ilgi alanın değişmiş.Kendini spora ve kitaba vermen bilgisayara olan ilgini azaltmış.Aslına bakarsak bu çok iyi bir şey.Bilgisayar başında geçireceğin onca saati spor yaparak,kitap okuyarak,dil gelişitirerek,belgesel ve film izleyerek kullanabilirisin.Senin adına sevindim.İlerleyen zamanlarda daha farklı uğraş alanları bulabilirsen çok daha iyi olur.

Tanjiro

Merkür Yolcusu
İlgi alanın yok olmamış ilgi alanın değişmiş.Kendini spora ve kitaba vermen bilgisayara olan ilgini azaltmış.Aslına bakarsak bu çok iyi bir şey.Bilgisayar başında geçireceğin onca saati spor yaparak,kitap okuyarak,dil gelişitirerek,belgesel ve film izleyerek kullanabilirisin.Senin adına sevindim.İlerleyen zamanlarda daha farklı uğraş alanları bulabilirsen çok daha iyi olur.
covid olmasa tiyatro yapacaktım. belki oyuncu olurum ne dersin :D şaka maka isterdim. her an ağlama ve sinir krizi rolü yapabilirim. mutluykende mutsuzkende.

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
Sadece o da değil dostum. Bu aralar fazla düşkünü olduğum bir oyuncumuz yüzünden oyunculuğada merakım kaydı. İnternete nasıl oyuncu olunur felan yazdım. Klüpler açık olsa giderim tiyatro klübüne mis.
Evde kendi kendine tiyatro kitaplarından alıntılar okuyup seslendirebilirsin hem eğlenceli de olur. Açılınca kursa gidip kendini geliştirebilirsin ilgin varsa peşine düş

abdo02

Yeni Üye
Bro tahminimce 20 li yaşlardasın banada benzer şeyler oldu. Artık ergenlikten çıktın vücudunun kontrolünü eline alıyorsun. Edilgen bir varlık olmaktan etken oluyorsun. Uzunca anlatabilirim ama kısaca karakterin oturuyor. Bende bu yaz en çok sevdiğim bilgisayarı aldım ama sadece cs go var onuda hileciler yüzünden haftada 1 2 can sıkıntısı olunca oynuyorum. Şu anda biraz daha yazılımla ilgim arttı onun üzerinde çalışıyorum. 1.5 yıl okulumun bitmesine kaldı. Bitince doktor olacaksın diyorlar:), Bakalım hayat bizi nereye götürecek Son olarak söyleyim hayat her an keşif,öğrenmedir.

Yeniden_yarandim

Yeni Üye
Bro tahminimce 20 li yaşlardasın banada benzer şeyler oldu. Artık ergenlikten çıktın vücudunun kontrolünü eline alıyorsun. Edilgen bir varlık olmaktan etken oluyorsun. Uzunca anlatabilirim ama kısaca karakterin oturuyor. Bende bu yaz en çok sevdiğim bilgisayarı aldım ama sadece cs go var onuda hileciler yüzünden haftada 1 2 can sıkıntısı olunca oynuyorum. Şu anda biraz daha yazılımla ilgim arttı onun üzerinde çalışıyorum. 1.5 yıl okulumun bitmesine kaldı. Bitince doktor olacaksın diyorlar:), Bakalım hayat bizi nereye götürecek Son olarak söyleyim hayat her an keşif,öğrenmedir.
Banamı diyorsun?

Tanjiro

Merkür Yolcusu
18 - 19 civarı dostum Doktor olacaksın demek. tebrikler.

Michael Scott

Emekli Moderatör
Dostum oyun zaten kişinin gelişiminde faydası olmayan bir aktivite.En değerli hazinen zamanın.Onu da gerçek hayatta bir karşılığı olmayan bir şeye yatırmak büyük bir hata olur.Şuan doğru yoldasın ?

Yeniden_yarandim

Yeni Üye
Kardeşim öyle bir şeylere zaman ayırmak lazımdırki gelecekde bize fayda sağlasın. Bir şeyi etmeden önce onu iyice araşdır hem zararlı tarafların hemde faydalı tarafların araşdır bir deyerlendirme yap kafanda ondan sonra o işi yap. Kitap okumak çok faydalı hele ilimli kitaplar mühteşem gelişime yardımcı oluyor hemde büyük yardımcı. Eğzersiz yapmak hemde bir uyğulama var sürecin içinde onunla ilgilensen sen yok bu forumda her kes iyi olur gelişimdede yararlı faydaları dokunur. Mentalup çok iyi bir uyğulama şiddetli şekilde kullanmanızı tafsiye ederim.

colonel

Ay Yolcusu
İlgi alanların değişmiş dostum. Ben de senin yaşadığın şeylere benzer şeyler yaşıyorum şu anda. Oyun oynamayı seven birisiyim, ve çok da katkısı olmuştur(hikayeli oyunlar, strateji oyunları) dil gelişimimde ve şu an okuduğum bölüme faydalı olmuştur. Ama online rekabetçi oyunlar(lol, cs go) gibi oyunların aşırı oynanması psikolojik olarak insanı etkiliyor ve beni hayattan uzaklaştırıyordu. O yüzden ben de bıraktım ve neverfape, kitaplara, belgesele yöneldim. Spora da yeniden başlayacağım. Dediğim gibi insan bir alışkanlığını bırakınca onun yerini güzel şeylerle doldurabiliyor ki sen de öyle yapmışsın. Sürecim daim olsun :)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6