Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Ragnar Odinson Biten Günlük (1 Yıl)

Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Gün 0: (10/3/2021)
Herkese merhaba. Bu forumu eskiden beri takip edenlerden biriyim. Uzun bir süredir de takip etmiyorum ve 240 günlük bir sürecim olmuştu. Bu süreci de üniversite sınavına hazırlanmaya başladığım zaman yapmıştım. Bunun sonucunda da güzel bir üniversite kazanmayı başardım. Süreci de sınav olmadan 1-2 ay önce de bozmuştum. Bugüne kadar fap sorunu yaşamadım. Kendimi kontrol altında tutmayı başarıyordum ama hep bir şeyler eksikti tabii. Böyle günler, aylar geçti...Ta ki bugüne kadar.

Bugün yine fap yaptım ve aynı zamanda p***o'da izledim. Ve üstüne üstlük dün de yapmıştım. Bunun sonucunda kontrolü kaybettiğimi anladım.Daha öncesinde kendime önlem almak için birçok şey yaptım ama işe yaramadı. Son çare olarak buraya gelme kararı aldım. Burada kendi sürecimi takip etmek için günlük tutmayı düşünüyorum ve umarım size de yardımcı olurum.

Şöyle de bir şey söylemem gerek. Bir kez süreç yaptığınız zaman ve NoFap hakkında bilgi sahibi olduğunuz zaman ve bilerek Relapse olduğunuz zaman beyniniz size daha fazla direnç yapıyor. Bunu önlemek için ne yapılır hiçbir fikrim yok. İnşallah bu forum ile birlikte bu problemi atlatırım/atlatırız.

"Not: Sitenin bu hali gayet güzel olmuş.Herkesin eline sağlık"

1 Hafta sonra gelen edit :
"Günlük olarak değil, haftalık rapor şeklinde yazacağım günlüğü."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haftalık Rapor - 1 (11/3/2021 - 17/3/2021)

Sayılar(Bu hafta - İdeal)

Relapse Sayısı : 2 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 2 - 0
Başarı Oranı : %65 - %99.9
Ortalama Ders Çalışma Saati : 2 - 6


Bu hafta ideallerin altında kaldım gördüğünüz üzere. Relapse'lerde ortak sorun sabah vakti kendime hakim olamamam. Bu konuyu da çözersem pek bir sorun kalacağını sanmıyorum. Sabah vaktini nasıl daha iyi değerlendirebilirim. Müzik dinleme de relapse ile gelen bir durum. Birbirleriyle zincirleme etki gösteriyorlar.

Zihin yapımda da sıkıntılar var açıkçası. Televizyon veya başka bir şey izlediğimde kafamda pmo ile direkt olarak alakalı olmasa da farklı ve süreç için tehlikeli olabilecek fikirler ortaya çıkabiliyor. Dışarı haftada 2 kez çıkıyorum. Dışarı çıktığım zaman kadınlar bana bakabiliyor veya baktıkları düşüncesi kafamda belirince zihinsel olarak tetiklenmiş oluyorum.

Aslında sürecin bozulma süreci şöyle işliyor benim için:
Dışarı çıkmadıysam:
Televizyon/Video İzle -> Kafanda Düşünceler Oluşmaya Başlasın - > Düşündükçe Düşün -> Sabah Kalkınca Uygun Zamanda Süreci Boz
Dışarı çıktıysam:
Dışarıda dolaş -> Dolaşırken kızlardan uzak dur ama sana baktıklarını düşünerek onlardan uzaklaşmak için yolunu değiştir -> Eve dön ->
Kafanda Düşünceler Oluşmaya Başlasın - > Düşündükçe Düşün -> Sabah Kalkınca Uygun Zamanda Süreci Boz.

Aslında yaptığım şeylere bakınca sürecin sabah bozulması sorun değil de önceki günden altyapısını hazırlamaya başlamam esas sıkıntı gibi görünüyor. Bu zinciri nasıl bozabilirim bilemedim. Daha fazla ne yapabilirim?

Özet :

Ana Problemler : [Zihin Yapısı, Sabah Rutinsizliği,]
Çözüm : [Düzenli Kitap Okumak, Daha Çok Çalışmak, Bir Sabah Rutini Yapmak]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Haftalık Rapor - 2 (18/3/2021 - 23/3/2021)

Sayılar(Bu hafta - İdeal)

Relapse Sayısı : 2 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 4 - 0
Başarı Oranı : %62.5 - %99.9
Ortalama Ders Çalışma Saati : 2.5-
6



Bu hafta da geçen haftada olduğu gibi ideal seviyenin altında kaldım. Relapse 1 olabilirdi eğer bugün kendimi tutsaydım. Müziğin bu kadar fazla olmasının sebebi ise ilk ve en başarılı sürecimde yaptığım bir şey vardı. Müzik dinliyordum PMO yapmak yerine. Bu yüzden müzik bu kadar fazla. Bu haftaki tek olumlu şey ders çalışma saatimin artması.

Yeni bir site buldum planlama için. Adı . Gayet sade ve güzel bir kullanışı var. Kullanmanızı tavsiye ederim.

Reklamlardan sonra...

Kendimi değersiz ve önemsiz biri olarak görmeye başladım. Yani normalde de kendimi ortalama bir insan olarak tanımlıyorum. Ama bu hatalara defalarca düşünce böyle hissetmem gayet doğal. Bunu aşmak için elimden geleni yapıyorum ama ciddi bir sonuç alabilmiş değilim. Bu gerçekten çok can sıkıcı.

Namaz kılıyorsun, oruç tutuyorsun, dışarı çıktığında haramlara bakmamak için mücadele ediyorsun. Hatta diğer insanları bu konularda uyarıyorsun. Ama tek başına kaldığında, sabah herkes uyurken senin de diğerlerinden farkın kalmıyor. Ne anladım bu işten ben?! İkiyüzlülük yapmak yerine delikanlı ol hem içinde hem dışında bir ol, aynı ol. İnsanları kandırırsın ama Allah'ı kandırmaya çalışmak(Haşa) ne demektir?Sen kendini ne zannediyorsun.Cehennemi bilmiyor musun? Bu yüzden adam ol,akıllı ol, bu hatalara bir daha düşme. Bu dünya gelip geçici. Sırf 10-15 dakikalık bir zevk için sonsuza kadar cehennemde yanmak mı istiyorsun? Derdin ne senin? Madem bunları istemiyorsun. Madem cenneti kazanmak, ahiretini kurtarmak istiyorsun. Bunlardan uzak duracaksın. Bu kadar basit.!!?!?!?!

Sinirimi de attığıma göre rapora devam edebilirim.

Kendi idealime ulaşmak için ise hedeflerim şunlar:

1) Bağımlılıklarımdan Kurtulmak
* PMO'dan Kurtulmak
* Müzikten kurtulmak
* Her Türlü Medyadan Uzak Durmak
2) İbadet Eksiklerimi Tamamlamak
* Kılmadığım Namazlar
* Tutmadığım Oruçlar
3) Sağlam Bir Vücuda Sahip Olmak
* Haftada 3-4 gün Koşu + Barfiks + Şınav + Core Hareketleri
* Sağlıklı Beslenmek
4) Derslerimde ve İleride İşimde Başarılı Olmak
* Derslere Çalışmak ve Yüksek Not Ortalamasıyla Mezun Olmak
* İlerideki İşim İçin Yapmam Gereken Ne Varsa Yapmak ve Çok Sıkı Çalışmak
* Gerekirse Master Bile Yapmak


Bu ideallere ulaşmadan kendimi tamamlanmış hissetmiyorum. Hep bir tarafım eksik kalıyor. Ve bunlar da kendi içinde başlıklara ayrılıyor gördüğünüz üzere. Şu an kendimi o kadar rahatlamış hissediyorum ki anlatamam. Kelimeler kifayetsiz kalır. İlk kez kendimi bu kadar fazlaca bir biçimde açıkladım. Normalde hedeflerimi kimseyle paylaşmam. Ne hissettiğimi, dertlerimi kimseye açmam. Çünkü insanların benim zayıflıklarımı görmesini istemem. Diğer insanların benim yüzümden dertlenmesini istemem. Bundan dolayı da ilk kez burada gerçek anlamda kendimi ifade ettiğim için, dertlerimi, sıkıntılarımı döktüğüm için çok rahatlamış hissediyorum. Ve bu hedeflere ulaşmak için ne yapmam gerekiyorsa yapacağım.

Bu hedeflere ulaşmak için kendimi robot gibi programlıyorum ve sadece hedeflerime odaklanıyorum. Böyle yaparak insani duygularımı yok mu etmiş oluyorum yoksa iyi bir şey mi yapmış oluyorum emin değilim. Ama şundan eminim. Bu hedeflere ulaşmak beni daha iyi bir insan yapar ahlakımı koruduğum sürece.


Sonuç olarak; kendi ahiretimi kurtarabilmek için farklı bir araç buldum bu hafta ve bununla daha iyi bir şekilde bağımlılıklarımdan kurtulabilirim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haftalık Rapor - 3 (24/03/2021-30/03/2021)

Sayılar(Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0- 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 0
- 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %90
-%100

Bu hafta önceki iki haftaya göre en iyi haftam oldu. Gördüğünüz üzere relapse sayısı ve müzik dinlenen gün sayısını 0'a indirdim. Bir de bu hafta forumdaki "Pornoyu Bırakmanın Kısa Yolu" adlı kitabı okudum ve bıçak gibi kesildi pmo ve müzik. Artık gelebilecek tehlikelere ve içten gelebilecek yanıltıcı şeylere karşı bilinç ve bağışıklık gelişti. Artık pmo'ya ihtiyaç duymuyorum. Kitaptaki bir bölümde okuduğum bir örnek gerçekten bütün olayı özetliyordu. "Örnek şu:
" Bir kişinin yüzünde bir sivilce çıktı ve arkadaşı ona bir merhem verdi ve ona bu ilacın sivilceyi otuz saniye içinde yok edeceğini söyledi. Merhemi kullandı ve gerçekten de işe yaradığını gördü. Bir gün sonra aynaya baktığında yüzünde iki tane sivilce çıktığını fark etti ve o da merhem işe yaradığından merhemi tekrar kullandınız. Tekrar işe yaradı ancak bir gün sonra dört tane çıktığını fark etti. Bu döngü günlerce devam etti ve artık dışarı çıktığında, evde, aklınıza gelebilecek her yerde bu merhemden bir sürü taşır hale geldi. Merhemsiz bir hayat söz konusu bile değildi. Sonra internette bu merhemle ilgili bir araştırma gördü ve şöyle yazıyordu " Bu merhem aslında sivilceleri iyileştirmiyor, sadece cildin altında belli bir düre gizlendikten sonra daha fazla çıkmasını sağlıyor. Sivilcelerden kurtulmanın tek yolu ise merhemi kullanmamaktir ." Bu yazıyı okuyan kahramanımız ise merhemi bıraktıktan sonra gerçekten de işe yaradığını gördü ve bir daha bu merhemi kullanmayı aklından dahi geçirmedi." Soru şu: Pmo size hiçbir katkı sağlamamasına, strese sokmasına,sizi değersiz bir ucube gibi hissettirmesine rağmen hala yapacak mısınız?"

Bu hafta kendimi geliştirmek için 3-Yıl-Kuralı'na göre bir plan hazırladım. Üç yıl kuralı ise kendini geliştirmek için kendine en az 3 yıl vermek ve sabırlı bir şekilde gelişim sağlamaktır. Bu yolla hem gelişim daha kolay takip edilebilir hem de kendimizi geliştirmek için daha fazla alan ve zaman kazandırırız. Ben de bununla beraber kendime gelişmek için daha çok alan ve daha çok zaman kazandırarak sabırlı bir şekilde gelişim sağlamak istedim. İnşallah plana göre hareket ederim ve kendimi şu an olduğumdan daha gelişmiş bir duruma gelmiş olurum.

Sonuç olarak; bu hafta, bu kadar zararlı bir şeyi bırakmanın hafifliğini gerçekten yaşadım. Ve kendimi geliştirmek adına plan oluşturdum.Önümüzdeki haftadan itibaren listeye "rafine şeker kullanımı" maddesini de eklemek istiyorum. Çünkü beynimizin ödül sistemini etkileyen en kritik şeylerden biri de aşırı şeker tüketimidir.

Haftaya görüşmek üzere...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Haftalık Rapor - 4 (31/03/2021-06/04/2021)

Sayılar(Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı :
2 - 0
Rafine Şeker Yenen Gün Sayısı:
3
- 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100
-%100

Bu hafta, şeker tüketimimi denetim altına almayı ve mümkün olduğu kadar azaltmayı kararlaştırdım. Okuduğum yazılarda, izlediğim videolarda aşırı şeker tüketiminin beyni en azından pmo kadar etkilediğini öğrendim. Bundan dolayı şeker tüketimini azaltma kararı aldım. Ama pek başarılı olmuşa benzemiyorum. Gördüğünüz üzere bu haftanın üç günü şeker tüketimini kontrol edemedim. Ama yılmak yok. Beyin gücümü faydalı kullanabilmek ve zihnimi sadeleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.

Müzik dinleme konusunda hala geliştirmem gereken yanlar var. Çünkü pmo'dan çok müzik dinleme isteği geliyor. Zihinsel olarak müziğe ihtiyaç duymamam için gerçekten güçlü bir nedene ihtiyacım var. Bu durumu idare edebiliyorum ama bazen de kopabiliyorum.

Süreç hala devam ediyor. 2 haftadır relapse olmadım. Ve süreçte ilerledikçe de doğal halime geri dönmeye başladım. Mesela rüyalanma geri geldi. Bir de geri çekilmeler gücümü epey azaltıyor ve bu yüzden de bazı günler uyku sürem 8-9 saate kadar çıktı. Geri çekilmeler elbet bir gün bitecek ve daha iyi bir duruma geleceğim. Şu anda plana göre ilerliyorum ve inşallah istediğim duruma gelebilirim.

Özetle, bu haftalık ciddi bir problem olmasa da hala düzeltilmesi gereken şeyler var. Ama bu kötü şeylerden kurtulmak, iyi şeylerde kendimi geliştirmek ana amacım ve bu kötü şeyler beni durduramayacak.

Haftaya görüşmek üzere...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Haftalık Rapor - 5 (07/04/2021-13/04/2021)

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 3 - 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100-%100

Bu hafta kendimi epey saldım müzik ve şeker konusunda. Ve anladım ki bir kez kendini salınca gerisi zincirleme bir şekilde geliyor. Ama kendimi bu denli kısıtlamak epey zorladı bu hafta beni. Bu hafta 2 kez flatline'a girdim. Beynim aniden durdu. Başım müthiş bir şekilde ağrıdı. O yüzden bir anda yüklenmek yerine aşama aşama gitmek daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Bu yüzden rafine şeker konusunda kendimi kasmama kararı aldım ama Ramazan ayının da gelmesiyle beraber bu müzik davasını da kapatmak ve bir daha geri dönmemek istiyorum. Ramazan ayından çıktığımda müzikten kurtulmuş ve müziğe ihtiyaç duymayan biri haline gelmek istiyorum.

Pmo'nun etkilerinden de kurtulmaya başladım. 3 haftadır bu illetten uzağım ve asla geri dönmeyi düşünmüyorum. Bir insan bile bile neden kendini bir esir kampına atar ve oradan çıkmaz? Vücudumun doğal sürecine geri dönmesi, eski potansiyel ve gücüme geri dönmem bana büyük bir motivasyon sağladı. Yapabileceklerim ve yapmak istediklerimi daha net ve rasyonel bir biçimde belirleyip hemen harekete geçebilme yeteneğini geri kazandım.

Sonuç olarak bu hafta eski kazanımlarımı geri kazanmaya başladım ve bu kazanımlar bana güç, motivasyon ve berrak bir zihin olarak geri dönüyor.

Haftaya görüşmek üzere...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haftalık Rapor - 6 ( 14/4/2021 - 20/4/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 2 - 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100-%100

Bu hafta müzik dinlediğim için ve testosteronumu tavan yaptırdığım için rüyalandım. Rüyalanma gayet normal bir şey ama ramazan ayında denk gelmesi biraz can sıkıcı. Oruçluyken gusül abdesti almak sıkıntılı olabiliyor. Neyse konudan sapmayayım.

Şimdi fark ettim de önceki raporların başlıklarını kopyala-yapıştır yaptığımdan sayılarını yanlış girmişim. Müzik konusunu halletmem gerek. Çünkü her hafta 1-2 gün dinliyorum ve dinlediğim zaman da 45 dakika yada 1 saat dinliyorum.

Artık pmo ile ilgili hiç bir sorun çekmiyorum. Bu bağımlılıktan kurtulmanın vermiş olduğu bu hafiflik çok güzel bir şey. Ama kendimi salamam. Çünkü her an tetikte olunması gereken bir sorun bu. Dışarı çıktığında, televizyonu açtığında, telefona baktığında hep cinsellik içeren şeyler karşımıza çıkıyor. Bu yüzden iki kat daha fazla tetikte olmak ve bu tuzaklara düşmemek gerekiyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Haftalık Rapor - 7 ( 21/4/2021 - 27/4/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 3 - 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100-%100

Bu raporu yazarken sürecimdeki 36.günümdeyim ve neverfap'in etkilerini görmeye başladım. Artık pmo ile ilişkili düşünceler zihnimde yer bile kaplamıyor artık. Bu yazıyı yazdığım günde rüyalanmışım ve oruçlu iken epey zor oluyor boy abdesti almaya çalışmak. "Acaba düzgün alabildim mi ?"düşüncesi kafamı kemirmiyor değil. Neyse ana konuya döneyim. Eğer yanlış hesaplamadıysam 12-14 günde bir rüyalanma oluyor bende ve bu da 3.rüyalanmam olsa gerek süreç içerisinde. Vücudumun esas sistemine dönmesi kadar güzel bir şey yok.

En son olan rüyalanmada vücudum bana " Rüyalanma geliyor! " diye uyardı sanki. Çünkü bile bile saçma sapan komik videolar izleyeceğim diye tetikleyicileri görürsen elbet vücut da rüyalanma yapacak. Ama çok da takılmamak gerek. Çünkü bu vücudumun doğal sistemi ve bu sistemin olmamasını istemek kadar saçma bir şey olamaz.

Ama dopamin kaynaklarını tasarruflu kullanma konusunda hala majör sorunlarım var tabi. Mesela müzik dinlemeyi hala çözemedim. Ve şu an pmo'dan daha büyük bir sorun haline geldi. Pmo'dan büyük olmasının sebebi ise pmo'yu hallettim,ama her an tetikteyim ve gelebilecek tehlikelere karşı önlemim var. Ama aynı şeyi müzik için söylemek zor. Müzik için de ciddi bir süreç ve kendimi müzikten uzaklaştırabileceğim yollar bulmam gerek.

Bu hafta hatalarımı daha detaylı ve ciddi bir şekilde gözden geçirdiğimde gerçekten yanlış yaptığım şeylerin de farkına vardım ve bu hatalarımdan hemen uzaklaşma kararı aldım. Umarım, hatalarımı olabildiğince minimize edebilirim ve kendimi daha iyi geliştirebilirim

Haftaya görüşmek üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Haftalık Rapor - 8 ( 28/4/2021 - 4/5/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 1 - 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100-%100

Şu an bu raporu yazarken 43.gündeyim. Eski kazanımlarımı geri kazanmaya devam ediyorum. Neverfap'i ilk keşfettiğim zamanda ilk sürecime giriş yapmıştım. Bundan yaklaşık 3 sene önceydi. 240 günlük bir sürecim olmuştu ve gerçekten de işe yaradığını görmek beni çok mutlu etmişti. Normalde 90.günde başarı hikâyesini yazmayı düşünüyordum ama zaten bu süreçlerden bir kere geçtiğim için yazmayacağım. Bu yüzden başarı hikâyemi 365.günde yani sürecin birinci yılında yazmayı düşünüyorum. İnşallah süreci devam ettirebilirim. Müzikte de bir ilerleme kaydettim gördüğünüz üzere. Hatta şu 1'i bile yapmazdım ama yapacak bir şey yok. Çünkü farklı olaylar devreye girdi...

Eskiden beri zayıflığım konusunda dertleniyordum kendi kendime. Bazen etrafımdakiler de bu konuyla ilgili benimle dalga geçiyorlardı ama umursamıyordum. Bundan iki gün önce arkadaşlarımdan biri ile sohbet ederken "Beni hafife alma" demiştim. O da cevaben bana "Kilon kadar konuş." deyince benim sinirlerim zıpladı. Artık yeter diyorum bu konu için. İnsanlar bir daha benimle dalga geçemeyecek şekilde. Onlara başarımla cevap vereceğim. Ve şu an sürecim daha da anlamlanmış oldu. Aynı durumu ilk sürecimde de yaşamıştım. Lise'nin bitimine kadar matematik bilgim yerlerde sürünüyordu. İlk sınava girdiğimde mühendislik için olan sıralamaya bile giremedim. Sonra bana "Sen mi kazanacaksın üniversiteyi? Sen mi matematiği yapacaksın?" dediler. İlk sınavımda mat2'den 1.25 net yapmıştım. İkinci kez sınava girdiğimde 14-15 net mat2 neti yaptım. Ve şu anda teknik bir üniversitede mühendislik eğitimi alıyorum. Bana "başaramazsın" diyenlere en ağır cevabı verdim. Oturup düşündüklerinde bile benim bunu nasıl başardığıma hâlâ şaşırıyorlar. Ve şimdi aynı şekilde benim fiziksel zayıflığım ile dalga geçtikleri için onları o sözleri söylediklerine pişman edeceğim ve onlara nasıl başardığımı göstereceğim.

Sosyalleşme konusunda evde olmama rağmen çok ciddi ilerleme kaydettim. Okulun kulübünde kulüp ile ilgili işlerde çalışınca, etkinlik yaptıkça, arkadaşlarımla konuştukça bir ilerleme kaydettim. Ve daha da fazla etkinlik yapacağımız için daha fazla sosyalleşme imkânı doğuyor doğal olarak. Keşke okullar açık olsaydı. Ama yapacak bir şey yok. İmkânları sonuna kadar zorlamak gerekir. Şu son 2-3 haftam gerçekten yoğun geçiyor ve önümdeki 2-3 ay da yoğun geçeceğe benziyor. O yüzden enerjimi ve konsantrasyonumu dikkatli kullanmalıyım.

Bu hafta sürecim daha da anlamlandı ve bu süreci yapmak için güçlü bir nedenim var. Bu süreçte bana gelen bu enerjiyi kullanabileceğim bir alan oluşmuş oldu ve eski kazanımlarımı kazanmaya devam ettim. Müzikte de bir nebze olsun bir gelişme sağladım.


Haftaya görüşmek üzere...




Kendime Not : "Sakın Kendini Başkalarıyla Kıyaslama. Kendini Bir Gün Önceki Halinle Kıyasla"
 

İradeAzim

Yeni Üye
Katılım
11 Eki 2020
Mesajlar
18
Tepki puanı
13
Puanları
3
Çok detaylı bir günlük iyice analiz edilmiş her şey. Başarılarının devamını dilerim
 
B

Brock

Misafir
İnsanlara cevap vereceğim yazısını okurken kendimi hatırladım.Cidden insanlara tepki olarak yaşadığımı hissediyorum bazen bende ,güzel görünmek için.Bazen bu yüzden sanki kendim için yaşamıyorum gibi hissediyorum beni sanki daha kötü hissettiren şey de tam olarak bu.Halbuki bu güzel görünme isteği aslında içime bunun için konulmadı. Yukardaki arkadaşın dediği gibi baya sistematik gidiyorsun İnşallah daha başarılı olursun.
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Haftalık Rapor - 9 ( 5/5/2021 - 11/5/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı
: 0 - 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100-%100

Bu raporu yazarken 50.gündeyim ve bu hafta gerçekten başarılı olmuşa benziyorum. Çünkü bütün sayılarda yeşil bölgedeyim ve kırmızıya düşmedim.

Son 2-3 haftadır gerçekten yoğunum ve muhtemelen eylül ayına kadar da yoğun olacağım gibi görünüyor. Final haftası yaklaşıyor, teslim edilmesi gereken ödevler var, sırada yapılacak sınavlar var. Bir yandan da okulda bir kulüpte yönetim kurulunda olunca ve hepsi bir anda üst üste gelince bıkkınlık gelebiliyor. Bu yüzden ilgimi ve enerjimi daha verimli kullanmam gerekiyor. Mesela sosyal medya ve normal medyayı takip etmeyi bırakmakla buna başlayabilirim.

Bana stres yapan şeylerde sosyal ve normal medyanın ilk sırada yer aldığını fark ettim. Ve bana pek bir faydası da yok. Stresten başka bir şey kazandırmıyor bana. O yüzden haber takibini mümkün olduğunca en minimum seviyeye çekeceğim. Müzik konusunda geçen hafta bir gün müzik dinlediğim zaman muazzam bir baş ağrısı çekmiştim ve sırf o baş ağrısını çekmemek için bir daha müzik dinlemeyeceğim.

Onun dışında önümüzdeki haftadan itibaren spor yapmaya başlayacağım Allah izin verirse. Planımı programımı hazırladım, hedeflerimi belirledim ve sadece planı uygulamak kalıyor geriye. Fiziki gelişimim için spor ve sağlıklı beslenmeyi hayatıma katmayı hedefliyorum. Rafine şekerleri hayatımdan çıkarmak, dengeli bir uyku düzeni, sabır ve azim benim ihtiyacım olan şeyler. Ve bunları yaparak kafamdaki ideal fiziki seviyeye gelmeyi hedefliyorum ve bunu yapmak için ne gerekiyorsa yapacağım.


Hedeflerim için çalışmaya devam edeceğim ve durmayacağım. İnşallah başarılı bir insan olurum. Şimdiden herkesin bayramı mübarek olsun.

Haftaya görüşmek üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Haftalık Rapor - 10 ( 12/5/2021 - 18/5/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 3 - 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100-%100


Bu hafta müzik dinleme konusunda ciddi sıkıntılar yaşadım. Sırf kendimi motive edeyim diye müzik dinledim ve sonuç ortada. Bu hafta kendimi hiç iyi hissetmedim. Çünkü kendimi yetersiz, eksik, kusurlu ve ezik olarak görüyorum. Sebebi de en biliyor musunuz? Sadece ve sadece zayıf olmak. Zayıf olduğumdan dolayı kendimi ezik görüyorum. Aynaya bakmaya utanıyorum. Bu yüzden spor yapmaya başladım. Ama şimdi şöyle bir sorun var. Kalori dengesini ayarlayamıyorum. Çok yediğimi düşündüğüm bir gün, bir baktım ki almam gereken kalorinin 500 altındayım. Ve bu dengeyi nasıl sağlayacağım çok merak ediyorum.

İki haftadır rüyalanmıyorum. Forumda okuduğum yazılarla birlikte kendi taktiklerimi kullanıyorum ve böylelikle daha rahat bir şekilde uyuyabiliyorum. Mesela uyumadan önce tuvalet ihtiyacını gidermek, çok su içmemek, tetikleyicilere göz ucuyla bile olsa bakmamak, zihnindeki tetikleyici düşünceleri hemen söküp atmak gibi taktikleri uygulayınca rüyalanma da olmuyor.

Psikolojik olarak kendime çok yükleniyorum. Gerçekten kendime fazla baskı yapıyorum. Bir şeyleri yapabilmek için, çalışabilmek, hatta spor yapabilmek için bile kendime baskı ve stres yüklüyorum. Sanırım bende kusurluluk ve duygusal yoksunluk şemaları ile ilgili problemler var ve bu problemlerin üstesinden gelmeliyim. Çünkü sıkıldım bu kendimi aşağılama ve üzerimde baskı kurma durumundan. İlk sürecime başladığımdan beri bu durum var ve bilinçli olarak hala baskı yöntemini kullanıyorum. Çözümü için çok uğraşmam gerektiğini düşünüyorum. Derslerimin de baskısı artmaya başladı bir yandan. Ödevler, quizler, vizeler, raporlar gibi şeyler baskı kuruyor. Şimdi olmasa da bir ya da iki hafta sonra finaller başlayacak. Onlara da çalışmam gerekiyor. Staj için bir yer bulmalıyım. İleride nerede çalışacağım? Kendimi yeterince geliştirdim mi? Bunlar da bana baskı yapan diğer etmenlerden sadece birkaçı.

Özetle, hâlâ çözmem gereken sorunlar var ve bazılarını nasıl çözerim hiç bilmiyorum. Üzerimdeki baskı ve stresten nasıl kurtulurum, onunla ilgili de bir şeyler yapmalıyım. Bu haftaki raporu, sorunlarımı çözemeden yazmak bana vicdan azabı veriyor.

Haftaya görüşmek üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Haftalık Rapor - 11 ( 19/5/2021 - 25/5/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 6 - 3
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100-%100


Bu hafta müziği aşırı abarttım gördüğünüz üzere. Neredeyse her gün müzik dinlemişim. Spor yaparken müzik dinlemek beni motive edebiliyor. Bu yüzden kendimle bir anlaşma yaptım. Sadece spor yaparken müzik dinleyeceğim ve bunun dışına çıkarsam kendime bazı cezalar vereceğim. PMO konusunda artık herhangi bir sorun yaşamıyorum. Vücudumun sistemleri normale döndü ve kendimi bu konuda daha iyi hissediyorum.

Şöyle bir şey fark ettim. Problemlerimden kaçıyorum ve içimdeki sesi bastırmak için de müzik dinlediğimi fark ettim. Bu yüzden "İyi Hissetmek" adlı kitabı okuyacağım ve belki de bu problemlerimden kurtulmuş olurum. Bakalım neler olacak...Son 2-3 haftadır gerçekten yoğundum ve ciddi anlamda derslerden sıkıldım. Sanırım iyi bir tatile ihtiyacım var. Ama Temmuz'a kadar rahat nefes aldırmayacaklar. Dersler biter, finaller başlar. Finaller biter, proje dersi başlar. Proje dersi biter, staj başlar. Staj biter, yine dersler başlar. Gördüğünüz üzere bayağı yoğunum ve aklıma PMO bile gelmiyor. Gerçekten de bir şeylerle meşgul olmak bağımlılıklardan kurtulmak için iyi bir yol.

Anlatacak başka bir şey bulamadım bu hafta için. İnşallah müzik ve şeker bağımlılığından da PMO'dan kurtulduğum gibi kurtulurum.

Haftaya görüşmek üzere...
 
B

Brock

Misafir
Kendine biraz fazla makina muamelesi yapıyorsun yani mükemmel çalışmanı bekliyorsun.Bu bendede var bunun sebebi aşırı bu dünya isteği. Yani tamam bu istek kötü bişey değil ama çocukluğumuzdaki şekerin peşinden koştuğumuz gibi ömür boyu bu dünya isteğinin peşinden koşmak(yani bu kadar fazla istemek) bize bişey katmaz.Kendime "hadi yedin o yemeği şimdi nolcak" "hadi o işe girdin o zaman nolcak " "hadi o kızı elde ettin ,o zaman nolcak" diyince hepsinin ortak noktası : kalıcı olmaması.Ne kadar güzel yemek yersen ye akıp gidicek giderden ,ne kadar güzel bi işte çalışırsan çalış ;işinde senden iyiler çıkıcak ve emekli olucaksın hiç olmadı biriktirdiğin paradan dahi faydanalanamadan ölüceksin , o kızı elde etsende elbet(herşey mükemmel olduğunu ve 75 yaşına kadar birlikte huzur içinde yaşlansan dahi-ki olmaz bu) bitcek sonunda.

Ben bu isteğin yönünü ahirete çevirmeye çabalıyorum , bunu yaptığım zaman farkettiğim şey ,kendimden daha mükemmel olmayı bekleyip yıpratmıyorum nefsimi böylece kendime daha çok şey katma imkanım oluyor; sonuçta ödülümü Allah vericek.
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Haftalık Rapor - 12 ( 26/5/2021 - 1/6/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 3 - 0
Yapılacaklar Listesine Uyum Oranı : %100-%100


Bu hafta krizler haftası oldu diyebilirim. Çünkü en az 3-4 kez krize girdim. Ama p veya m değil de cinsel olarak bir istek gelmesi söz konusuydu. Sanki zihnimde hiç p ve m yokmuş gibi oldu krizler. Ve bunu doğal karşılıyorum. Ama kendime dikkat etmemde yarar var. Düşüncelerime hâkim olursam böyle şeyler yaşama ihtimalim çok çok düşük seviyelere çekebilirim. Müzik konusunda hâlâ problemlerim var. Ama kendimi baskı altına da almak istemiyorum. Ya da hiç kafaya takmayayım, direkt olarak müzikle bütün bağımı keseyim. Çünkü böyle şeyler direkt kesilince çıkıyor hayatından.

Psikolojik olarak demişken aklıma geldi, geçen hafta "İyi Hissetmek" adlı kitabı okumaya başladım ve gerçekten işe yaradığını fark ettim. Geçen hafta yaptığım depresyon testinde 43/100 gibi bir puan çıkmıştı. Dün yaptığım testte 10/100 çıktı. Bazı düşünce yapılarımın gerçekten de saçma olduğunu ve beni psikolojik olarak harap etmekten başka bir şey yapmadığını fark ettim. Ve en çok problem yaşadığım alanı düzeltebilmenin verdiği his çok güzel.

Şu an spor sürecimin üçüncü haftasındayım ve güçlendiğimi hissedebiliyorum. Yaptığım bazı hareketler kolay gelmeye başladığında hemen bir sonraki seviye hareketine geçiyorum. Ama beslenme programı meselesini hâlâ çözemedim. Bir gün düzenli bir şekilde beslensem, bir sonraki gün düzen bozulabiliyor ve elimde uygulayabileceğim tutarlı bir program olmayınca kafa karışıklığı yaşayabiliyorum.

Maddeler halinde özetleyeyim. Bu hafta:

* Düşüncelerden dolayı krize girebiliyorum, düşüncelerine dikkat et
* Psikolojik olarak çok iyi gidiyorum, böyle devam.
* Spor konusunu çok kafana takma, program elbet bir şekilde düzelir
* Hayatta daha önemli şeyler var ve bunları kafana takma. Her şeyin bir çözümü vardır.
Haftaya Görüşmek Üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Haftalık Rapor - 13 ( 2/6/2021 - 8/6/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 3 - 0

Bu hafta kriz ve benzeri bir şey olmadı. PMO'yu tamamen hayatımdan silmiş durumdayım. Ama hâlâ birkaç sorun var. Mesela müzik dinlemek ve zina ile ilgili düşünceleri beynimde barındırmak. Evlilik dışı cinsel ilişkiye girmenin avantajları ve sakıncalarına baktığımda sakıncaların daha fazla olduğunu görüyorum. Sosyal, ahlaki ve dini olarak bir çökme durumuna getiriyor insanı. Bu yüzden haram ilişkilerden sakınmak benim için çok önemli. Müzik konusuna gelirsem, hâlâ bırakabilmiş değilim. Aynı şekilde rafine şeker içeren yiyecekleri de bırakamadım. Müziği bırakmak, rafine şekeri bırakmaktan daha kolay görünüyor. Çünkü rafine şekeri bıraktığımda kilo verebilme durumum var ve bu en son isteyeceğim şey.

İyi şeylerden bahsedeyim biraz. Spor yapmamın meyvelerini almaya başladım. Bu hafta 4.haftayı bitirdim ve bir ay içerisinde 1 kilo almayı başardım. Nizami barfiks sayımı 5'e çıkardım. Nizami şınav sayımı 12'ye çıkardım. Ve aynada vücuduma baktığım zaman kaslarımı görebilmek çok güzel bir his.

Kendime bir hatırlatıcı olarak buraya bir not alacağım. 365.gün'de Neverfap Hikâyeni yazacağın zaman ana başlıklar şunlar olacak:

* Enkaz Dönemi ( Neverfap Öncesi )
* Enkaz Kaldırma ve Yükseliş Dönemi ( 1.Neverfap Süreci )

* Lale Devri ( 1.Neverfap Süreci Sonrası ile 2.Neverfap Süreci Öncesi Arası Dönem )
* Yeniden Yapılandırma ve İnkılap Dönemi ( 2.Neverfap Süreci )
* Çıkarılan Dersler ve Dönülmemesi Gereken Hatalar

Haftaya görüşmek üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Haftalık Rapor - 14 ( 9/6/2021 - 15/6/2021 )

Sayılar (Bu hafta - İdeal)
Relapse Sayısı
: 0 - 0
Müzik Dinlenen Gün Sayısı : 2 - 0

Bu hafta stresli bir hafta geçiriyorum. Çünkü final haftasındayım. Hocalar da sağolsun kopya çekmememiz için ellerinden geleni ardına koymuyor. 40 tane test sorusuna 45 dakika süre vermek gibi fantezileri var. Neyse ana konudan sapmadan devam edeyim. Gördüğünüz üzere müzikte biraz gelişme var. Geçen haftaya göre daha az müzik dinlemişim. Ama bırakmaya çalışırken neden bu kadar zorlanıyorum anlamış değilim.

Neverfap süreci ile birlikte yürüttüğüm spor sürecim de şu anlık gecikmeli olarak devam etse de gelişme göstermeye devam ediyorum. Dün barfiks testi yaptım kendime ve maksimum olarak 7 tane barfiks çekebiliyorum artık. Şu ana kadar gördüğüm en büyük sayı. Neverfap de itici güç oluyor haliyle.

Bu haftaki Burns Depresyon Ölçeği test sonucum 6/100. Aslında epey problemimi çözmüş gibiyim ama şu an tek bir sorunum var. O da karşı cins ile iletişim meselesi. Yani flört, sevgililik adına ne derseniz artık. Bu konuda gerçekçi olmak gerekirse, müthiş derecede korkuyorum. Diyelim ki, dışarıda yürüyorum ve karşımdan da bir kız geliyor. Kız isterse 100 m uzağımda olsun. Sırf korktuğumdan karşı kaldırıma geçerim. Ve bu durumu nasıl aşarım bilemiyorum. Red pill ile ilgili yazılar okudum ama uygulama yaparsan bu korkunun üstesinden gelebileceğini yazıyor. Aşırı bir kararsızlık çekiyorum bu konuda.

Özet olarak, bu hafta biraz stresli geçiyor ve problemlerimi yavaş da olsa çözmeye uğraşıyorum. İnşallah bu küçük problemlerden en kısa sürede kurtulurum.

Haftaya görüşmek üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Özel Rapor ( 90.Gün )

Gördüğünüz üzere 90.güne gelmiş bulunmaktayım. Süreç ile ilgili deneyimlerimi, yaşadıklarımı önceki raporlarımda da belirttiğim üzere 365.günde yazacağım. Ve bugün itibarıyla yeni bir sürecin içine girmiş bulunmaktayım. Müzik süreci. Şimdi, önümdeki 90 gün boyunca benim prangam olan şeylerden biri olan müzikten kurtulacağım. Dün okuduğum bir yazıda forumdaki süreçdaşlardan birisi "Müzik PMO'nun kardeşidir" demişti ve gerçekten ona hak veriyorum. PMO'dan kurtuldum. Şimdi sıra kardeşi olan müzikte.

Bu arada haftalık raporu vereyim sizlere. Bu hafta iki kez rüyalandım. Yaz mevsiminden olsa gerek. Hormonlar tavan yapıyor ve tetikleyicilere en ufak bir bakış dahi sizi çok etkileyebiliyor. Bu yüzden yaz mevsiminde süreçte olanlar daha dikkatli olursa, yaz mevsimini sorunsuz atlatırsa kışın bu kadar zorluk yaşayacağınızı sanmıyorum. Yazın, diğer mevsimlere göre süreçte daha zorlu geçer. Çünkü hormonlarınız tavan yapar, tetikleyiciler etrafta daha fazla olur. Bu yüzden kendiniz kollamanız gerekir.

Bir sonraki haftadan itibaren müzik ile ilgili raporları vermeye başlayacağım ve başlığı da
"Haftalık Rapor - 1" den itibaren başlatacağım. Çünkü sıradaki 90 günlük periyotta ana hedefim müzik ve diğer sorunlar şimdilik ara hedef olduğu için böyle yazacağım. PMO ile ilgili de sizinle bilgi paylaşacağım. İnşallah PMO sürecimin 365.gününde diğer bağımlılıklarımdan da kurtulmuş olurum.

Haftaya görüşmek üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Haftalık Rapor - 1 ( 24/6/2021 - 30/6/2021 )

Rapor atmayı unuttuğum için biraz geç bir tarihte yazıyorum. Çünkü son birkaç gündür o kadar yoğunum ki durumu şöyle özetleyebilirim. Derse saat 8:30’da başlayıp 18:30’da bitiriyoruz. Eve gelmem, duş almam ve yemek yemem ile birlikte saat 19:30 oluyor. Dün bu saatlerde uyudum ve bugün sabah 6:30’da uyandım. Okuduğum bölüm ile ilgili proje olduğu için bu kadar çok uzun sürüyor.

Neyse ana konudan kopmayayım. Şu an “Kurtulmak İstediklerim” listesinde müzikteyim. Ama bu hafta pek başarılı olamadım. PMO’yu bırakırken olan kararlılık yok şu anda. Bir anda bırakıp yoluma devam etmek en mantıklı seçenek olarak gözüküyor. Bu yöntemi kullanıp ne gibi sonuçlar aldığımı haftaya buraya yazarım inşallah.


PMO’ya değinmek gerekirse, artık hayatımın en küçük zerresinde bile aklıma gelmiyor. Önceden cinsel dürtülerim bastırdığında PMO yapmakta gelirdi içimden. Ama şimdi karşı cinsten birini gördüğümde onunla tanışmak ve sosyalleşme isteği geliyor. Özet olarak sistemlerim normalleşmiş durumda.

Bunun dışında söyleyebileceğim başka bir şey yok bu hafta için.

Haftaya görüşmek üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Foruma Biraz Ara

Neredeyse iki aydır haftalık rapor atmıyorum çünkü sürekli aynı şeyleri yazıp duruyorum. Artı olarak forum çok zamanımı aldığı için ve enerjimi kanalize etmek istediğim farklı yerler olduğu için foruma ara veriyorum. Neverfap'te şu anda 126'ncı gündeyim. Müzik dinlememe konusunda da kendimi geliştirdim. NeverMusic'te de 16'ncı gündeyim. Ve şu sıralar müziği bıraktığımdan dolayı bir flatline dönemi geçiriyorum. Ama atlatılamayacak bir şey değil. Ve uğraşlarımın sonucunda depresyon problemimden de kurtulmuş oldum. Kendimi daha tutarlı ve mutlu hissediyorum.

Bir sonraki yazımı buraya 180'nci günde yazacağım. O zamana kadar görüşmek üzere...
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
180.Gün Raporu

Bugün itibariyle Neverfap sürecimde 180. güne girmiş bulunmaktayım. Geriye baktığım zaman, gerçekten hayret ediyorum. Çünkü bu illeti bıraktığımdan beri tam altı ay geçmiş. Ve o günden bu güne pek çok şey değişti. Önceden sabah kalktığımda yaptığım ilk şey yüzümü yıkamak ve sonra PMO yapmaktı. Kendim için pek bir şey yapmıyordum. Hatta hiçbir şey yapmıyordum. Günlerim enerjisiz, depresif ve buhranlı bir şekilde geçiyordu. Şimdilik size sürece başladığımdan şu ana kadar olan kısmı anlatacağım. 365.güne geldiğimde de her şeyi detaylı bir şekilde sizlere anlatacağım.

1.Süreç Öncesi Dönem ve Sürece Karar Verme Anı

Süreç öncesinde ilk sürecimin meyvelerinden hala faydalanabiliyordum ama bir şeyler yine de ters gidiyordu. Derslerimde istediğim başarıyı elde edemiyordum, spor yaptığım zaman istediğim performansı sağlayamıyordum ve ayrıca senelerden beri devam eden orta dereceli kronik bir depresyonum vardı. Sürece başlamadan son 1-2 hafta öncesinde artık değişmem gerektiğini ve böyle gidersem dibe vurma ihtimalim hiç de uzak bir ihtimal olmayacaktı. Ama yine de kendime hakim olamıyordum. Ve eskiden ziyaret ettiğim, üyesi olduğum bu siteye geri döndüm. Yazıları okumaya başladım ve eski güzel günleri özlediğimi fark ettim. Ve o anda sürece başlayıp hedeflerim için daha sıkı çalışmaya başlamaya karar verdim.

2.Sürecin İlk Dönemi ve Depresyonu Atlatma Süreci

Sürecin ilk iki haftasında başarısız girişimlerim oldu. Hep kendime kızdım ve baskı altına aldım. Sonra forumda okumuş olduğum ve bence forumda paylaşılan en iyi yazı olan "P***'yu Bırakmanın Kolay Yolu" nu okudum. Bu yazıyı okumak yaklaşık 3-4 günümü aldı ve yazıyı okuduktan sonra p** bağımlılığım kalmamıştı. Artık kendimi daha özgür ve rahat hissediyordum. Bu problemi atlattıktan sonra m** yapmak aklımın ucundan bile geçmedi. Daha sonra ise şu ana kadarki en büyük problemimle yüzleşmenin vaktı gelmişti...
"Depresyon"

Bu problemim ile başa çıkabilmek için David Burns'ün İyi Hissetmek adlı kitabını okudum ve içindeki uygulamaları yaptım. Bu yaklaşık 3-4 haftamı aldı ve zorlanmalarıma rağmen depresyonumdan kurtulmayı başardım. Depresyonumun aslında zihnimdeki çarpıtılmış ve tamamen yanlış düşüncelerden oluşan zincirleme bir reaksiyon olduğunu fark ettim. Bu yüzden düşüncelerime hakim olarak ve zihnimdeki kriterleri ve parametreleri değiştirerek depresyonumdan kurtulmuş oldum.

3.Sürecin Rutinleşme Dönemi ve Sosyal Medya Bağımlılığından Kurtulma

Sürecim 60 ve üstüne doğru gitmeye başladığında artık süreç benim için hayatın bir parçası haline geldi. Ayrıca beni engelleyen şeyleri de hayatımdan çıkarma hedefimde de emin adımlarla ilerliyordum. Depresyonu da hayatımdan attıktan sonra, depresyondan sonraki en belalı ikinci bağımlılığım olan "Sosyal Medya ve Gündem Takip Etme" bağımlılığına geldi. Sürecimin 160-170. günlerinde sosyal medya bağımlılığımdan kurtulmayı başardım. Bunu ise sosyal medya ile bütün bağımı kopararak ve sosyal medya ile ilgili hiçbir şeye bakmayarak yaptım. Bir bağımlılıktan kurtulmadaki zihin yapısı asla "Onu bırakmaya çalışıyorum olmamalı". Esas zihin yapısı "Onu Bıraktım" olmalı.

4.Güncel Durum

Şu an 180.günde bulunmaktayım ve bağımlılıklarımdan sadece ikisi kaldı: Müzik Dinleme ve Abur Cubur Yeme. Onun dışında bugünden itibaren kariyer hedeflerim için çalışmaya başlama kararı alıyorum. Bu kararı şimdi, bu yazıyı yazarken aldım. Çünkü bir iki haftadır hep erteliyorum ve ertelemek insanı acınası ve berbat bir duruma sokuyor. Bugünden itibaren en azından iki saat çalışacağım ve hedeflerime küçük bir adım da atsam yine de yaklaşıyor olacağım. Ayrıca okulların açılacak olması beni heyecanlandırıyor. Çünkü okula gidince kendi kafa yapımda arkadaşlar bulabilirsem kendimi daha da fazla geliştirebilme imkanına sahip olmuş olacağım. Az biraz olan sosyal anksiyetemi de bu şekilde atabilirsem problemlerimi en minimal haline getirmiş olacağım. Ve problemleri olmayan birisi kendini daha iyi geliştirebilir, daha iyi bir çevre edinebilir ve daha kaliteli bir insan olabilir.


Şimdilik diyeceklerim bu kadar.


365.günde görüşmek üzere...
 
B

Brock

Misafir
180.Gün Raporu

Bugün itibariyle Neverfap sürecimde 180. güne girmiş bulunmaktayım. Geriye baktığım zaman, gerçekten hayret ediyorum. Çünkü bu illeti bıraktığımdan beri tam altı ay geçmiş. Ve o günden bu güne pek çok şey değişti. Önceden sabah kalktığımda yaptığım ilk şey yüzümü yıkamak ve sonra PMO yapmaktı. Kendim için pek bir şey yapmıyordum. Hatta hiçbir şey yapmıyordum. Günlerim enerjisiz, depresif ve buhranlı bir şekilde geçiyordu. Şimdilik size sürece başladığımdan şu ana kadar olan kısmı anlatacağım. 365.güne geldiğimde de her şeyi detaylı bir şekilde sizlere anlatacağım.

1.Süreç Öncesi Dönem ve Sürece Karar Verme Anı

Süreç öncesinde ilk sürecimin meyvelerinden hala faydalanabiliyordum ama bir şeyler yine de ters gidiyordu. Derslerimde istediğim başarıyı elde edemiyordum, spor yaptığım zaman istediğim performansı sağlayamıyordum ve ayrıca senelerden beri devam eden orta dereceli kronik bir depresyonum vardı. Sürece başlamadan son 1-2 hafta öncesinde artık değişmem gerektiğini ve böyle gidersem dibe vurma ihtimalim hiç de uzak bir ihtimal olmayacaktı. Ama yine de kendime hakim olamıyordum. Ve eskiden ziyaret ettiğim, üyesi olduğum bu siteye geri döndüm. Yazıları okumaya başladım ve eski güzel günleri özlediğimi fark ettim. Ve o anda sürece başlayıp hedeflerim için daha sıkı çalışmaya başlamaya karar verdim.

2.Sürecin İlk Dönemi ve Depresyonu Atlatma Süreci

Sürecin ilk iki haftasında başarısız girişimlerim oldu. Hep kendime kızdım ve baskı altına aldım. Sonra forumda okumuş olduğum ve bence forumda paylaşılan en iyi yazı olan "P***'yu Bırakmanın Kolay Yolu" nu okudum. Bu yazıyı okumak yaklaşık 3-4 günümü aldı ve yazıyı okuduktan sonra p** bağımlılığım kalmamıştı. Artık kendimi daha özgür ve rahat hissediyordum. Bu problemi atlattıktan sonra m** yapmak aklımın ucundan bile geçmedi. Daha sonra ise şu ana kadarki en büyük problemimle yüzleşmenin vaktı gelmişti...
"Depresyon"

Bu problemim ile başa çıkabilmek için David Burns'ün İyi Hissetmek adlı kitabını okudum ve içindeki uygulamaları yaptım. Bu yaklaşık 3-4 haftamı aldı ve zorlanmalarıma rağmen depresyonumdan kurtulmayı başardım. Depresyonumun aslında zihnimdeki çarpıtılmış ve tamamen yanlış düşüncelerden oluşan zincirleme bir reaksiyon olduğunu fark ettim. Bu yüzden düşüncelerime hakim olarak ve zihnimdeki kriterleri ve parametreleri değiştirerek depresyonumdan kurtulmuş oldum.

3.Sürecin Rutinleşme Dönemi ve Sosyal Medya Bağımlılığından Kurtulma

Sürecim 60 ve üstüne doğru gitmeye başladığında artık süreç benim için hayatın bir parçası haline geldi. Ayrıca beni engelleyen şeyleri de hayatımdan çıkarma hedefimde de emin adımlarla ilerliyordum. Depresyonu da hayatımdan attıktan sonra, depresyondan sonraki en belalı ikinci bağımlılığım olan "Sosyal Medya ve Gündem Takip Etme" bağımlılığına geldi. Sürecimin 160-170. günlerinde sosyal medya bağımlılığımdan kurtulmayı başardım. Bunu ise sosyal medya ile bütün bağımı kopararak ve sosyal medya ile ilgili hiçbir şeye bakmayarak yaptım. Bir bağımlılıktan kurtulmadaki zihin yapısı asla "Onu bırakmaya çalışıyorum olmamalı". Esas zihin yapısı "Onu Bıraktım" olmalı.

4.Güncel Durum

Şu an 180.günde bulunmaktayım ve bağımlılıklarımdan sadece ikisi kaldı: Müzik Dinleme ve Abur Cubur Yeme. Onun dışında bugünden itibaren kariyer hedeflerim için çalışmaya başlama kararı alıyorum. Bu kararı şimdi, bu yazıyı yazarken aldım. Çünkü bir iki haftadır hep erteliyorum ve ertelemek insanı acınası ve berbat bir duruma sokuyor. Bugünden itibaren en azından iki saat çalışacağım ve hedeflerime küçük bir adım da atsam yine de yaklaşıyor olacağım. Ayrıca okulların açılacak olması beni heyecanlandırıyor. Çünkü okula gidince kendi kafa yapımda arkadaşlar bulabilirsem kendimi daha da fazla geliştirebilme imkanına sahip olmuş olacağım. Az biraz olan sosyal anksiyetemi de bu şekilde atabilirsem problemlerimi en minimal haline getirmiş olacağım. Ve problemleri olmayan birisi kendini daha iyi geliştirebilir, daha iyi bir çevre edinebilir ve daha kaliteli bir insan olabilir.


Şimdilik diyeceklerim bu kadar.


365.günde görüşmek üzere...
Daha once senin gunlugnu okumustum; aklimda nedense kendini farkeden parcalarini cozmeye calisan bir robot izlenimi birakmistin(kendim gibi). 180 i gordugunu yazinca sevindim. Allah irademizi insallah arttirir ve bu irade basarimizi daim eder
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
* Birinci Yıl Raporu *

Bugün itibariyle sürecimin birinci yılını doldurmuş bulunmaktayım. Gerçekten uzun bir süre ve nasıl geçtiğini hiç anlamadım. Yaşadıklarım sanki dün gibi aklımda. Buraya her rapor yazdığımda önceki felaket ve iç karartan durumumu hatırladıkça sürece olan bağlılığım daha da artıyor. Artık PMO benim için bir sorun değil. Çünkü yaşamımın bir parçası olmaktan tam bir yıl önce çıktı.

Bunların dışında enerjimi yüzde yüz olmasa da verimli kullanabiliyorum. Şu an okulumda lisanslı bir sporcu, bir üniversite kulübünün bilim takımının araştırmacısı ve kendi bölümümün başarılı ilk beş öğrencisinden biri olabilme başarılarını gösteriyorum. Uykuya olan ihtiyacım azaldı (çok yorulduğum zamanlar hariç). Günde 6 saat uyku yetiyor artık. Normalde 8-9 saat uyuyan birinden bu duruma evrildim. Ayrıca hedef koyarken daha rasyonel ve gözü kara kararlar alabiliyorum. Risk almaktan çekinmiyorum.

Bu, buraya yazdığım son rapor. PMO artık hayatımdan çıktığı için rapor yazmayı bırakıyorum. İnşallah bu yazdıklarım birilerine faydalı olur ve PMO hatasından dönerler.

Görüşmek üzere...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst