Selam arkadaşlar hepinize süreçleriniz de başarılar dilerim öncelikle sormak istediğim konu zihnimi yeniden nasıl kodlayabilirim ve eskisi gibi sağlıklı düşünebilirim bu konu hakkında çok sayıda video ve kişisel gelişim kitaplarından takip ettim. Özellikle cinselliği zihnimden halen nasıl atacağımi öğrenemedim. Şu anda belki diğer arkadaşlarımda aynı süreci yaşıyor ama zihnimi yönlerdiremiyorum. Yeni şeyler öğrenme de çok başarısızım. Sanki kayıt tuşu yok ve öğrendiğimi belirli süre sonra unutuyorum. Hep bilinçaltı sorunu olduğunu düşündüm çünkü geçmişte kötü zamanlar geçirdim. Bu konu hakkında bir bilgi vermem gerekirse örneğin küçük yaşlarımızda algılarımız son derece açıktır herşeyi olduğu gibi hissederiz güneşi havayı dünyayı arkadaşlığı sevgiyi. Zamanla zihin farklı olumsuz kodlamalar elbette bu kodlamalar bilinç tarafından farkında olmadan öğrendiğimiz yada izledigimiz o videolar ile ruminasyona girer aşırı stress anlarınızda zihin bazı anılarınızı hatta hislerini unuturur ama bunu bilinçaltı kayıt eder bir zaman sonra bunlar su üstüne çıkmaya başlar şu anda çoğu panik atak hastasının ve sonrasında gelişen türlü diğer hastalıkların temel sebebi bu olduğunu düşünüyorum. Eskiden öğrendiğim yaşadığım bilgiler ile yada görüntüler sürekli aklıma geliyor ve sahip olduğum anıları çok hızlı unutuyorum. Zihnim aynı olaylara yeniden maruz kaldığın da bu bağlar çok güçlü oluyor peki yeniden soruma dönücek olursam zihnimi olumlu tarafa çekmede nasıl bir yol izlemem gerekli