Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Müzikten Uzak 30 Gün

DinjDjarin

Venüs Yolcusu
Katılım
12 Tem 2022
Mesajlar
61
Tepki puanı
84
Puanları
24
Selam dostlarım bügun müziği bırakmamdaki 30. Gün. Ağır bir müzik bağımlısıydım her gün dinlerdim; çalışırken, yemek yerken, duş alırken ve otobüsteyken ilk önce müziğin bana verdiği zararlardan bahsedeyim: Müzik dinlerken genellikle hüzünlü müzik dinlerken gereksiz yere acı çekme isteği duyuyordum.Hayallere dalardım, zamanımdan çalardı.Kulaklıkla dinlediğimde yüksek sesle, geçici işitme kaybı yaşardım ve daha bir sürü farkında olmadığım zararlara maruz kalırdım. 30. Günde pek bir etki görmüyorum şu anda en azından artık duygu durum bozukluğu yaşamam çünkü artık bir üzüntülü bir mutlu şarkı dinleme gibi bir durumum yok bunun dışında müzik dinleme isteği çok basıyor ama ben sabrediyorum. Peki nasılmı sabrediyorum geçmişi ve geleceği düşünmüyorum bulunduğum anın zorluğuna odaklanıyorum bu şekilde her türlü bağımlılığın ve zorluğun üştesinden gelebiliyorum örnek vericek olursak; dün müzik dinlemedim ve müzik dinlemenin zorluğunu yaşadım ve dün elimden çıkıp gitti dün yaşadığım zorluğu bugün düşünüp muzdarip olmak akıl kârı değil dediğim gibi dün elimden çıktı gitti ve bana artı gün olarak yazıldı ve bana zevk verdi. Şimdi de gelecekten örnek veriyim ; yarın daha gelmemiş yarının zorluğu daha varlık âleminde değil çünkü daha gelmemiş ben eğer yarınki müzik dinlemenin zorluğunu bugünden çekersem yani düşünürsem bulunduğum ana odaklanamam ve anında bağımlılığım nükseder yani fapstronotların dediği gibi relapse olurum. Daha iyi anlamanız için bir örnek daha veriyim elimde 100 adet asker olsun karşımdaki pmo ordusundada 99 asker olsun her türlü yenicem rakibimi yani pmoyu ben eğer 100 askerden 30'unu sol tarafa yani geçmişe gönderirsem elimde 70 asker kalır. 30 askerde sağa yani geleceğe gönderirsem elimde 40 asker kalır ve sayı üstünlüğünden dolayı rakibime yani pmoya yenilmiş olurum. Ama eğer askerlerimi sağa sola dağıtmasaydım her türlü rakibimi yani pmo' yu yenicektim umarım mantığı anlamışsınızdır. Bu bakış açısıyla, bu teknikle yemek bağımlılığı, travmatik mastürbasyon bağımlılığı,( bazen günde 8 kez) müzik bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığı olan ben artık özgürüm bu saydığım dört bağımlılıktan kurtuldum kısacası dostlar benim her günüm Monk mode bunu söyleyerek kendimle gurur duyuyorum ve dualarımın kabul olduğunun bilinci ve şükrü ve sevinci içerisindeyim sizde benim gibi bu bağımlılıklardan kurtulabilirsiniz. Bu forumdaki neredeyse herkesin ortak noktası olan pmo'dan örnek vermek istiyorum bu örnekler tamamen kendi tecrübelerimdendir.

(NOT: Bu teknikte hemen ustalaşamaz:sınız bu tekniği öğrenmek demek birincidede muazzam uygulamak anlamına gelmiyor, örnek olarak siz araba sürmeye başladığınızda bir anda usta şöför olmadınız, yüzme öğrenmeye çalıştığınızda bir anda yunus gibi yüzmediniz, onlarca hata yapa yapa , hatta yüzlerce hata yapa yapa bu tekniği mükemmel bir şekilde uygulayabiliceksiniz.) Kendime şöyle derim "bugün pmo yok, sadece bugün dün elinden çıktı, yarın ise daha gelmemiş o halde sadece bugünün zorluğu mevcud." Daha sonra (ilk başlarda bu teknikle pratik yaparken) birden bire akşam relapse oldum. Kendime baktım ve analiz yaptım ve sonuç öğlen gördüğüm ve bakmayıp yüzümü çevirdiğim güzel kızı düşünmüştüm yani geçmişi düşündüm ve sabrımı geçmişe dağıttım. Yine bir örnek daha veriyim; sonraki günler chaser effect günleri şiddetli istek duyduğum zamanlar krize girdim kendime hayır dedim bugün yapmıycam dedim ve biraz sonra yaptım sonra düşündüm yine ne hata yaptım diye hatam şuydu "bugün yap daha sonra yapmazsın." Bakın buraya pür dikkat verin burda yaptığım hata ise geleceği düşünmek daha gelmemiş günlerin zorluğunu acısını bugün düşündüm ve relapse oldum. Ve daha bunlar gibi onlarca hatayı defalarca kez yapa yapa tecrübe ettim. Bir örnek daha veriyim forumdakilerin bir çoğu bu bağımlılıktan kurtulmaya çalışanların bir çoğu diyorki 90 gün pmo yapmıycam yada ömrümün sonuna kadar pmo yapmıycam yada bozayım yeniden başlarım diyerek geleceği düşünüyor ve relapse oluyor ve oysa sen sadece bugün pmo yapmıycaksın 90 gün çekeceğin sıkıntıyı neden şimdiden düşünerek bugünü zayıflatıyorsun sen sadece bugün varsın o 89 gün daha gelmemiş o günleri gelince düşünürsün. Dediğim gibi bir anda mükemmel bir şekilde uygulayamıyorsunuz biraz zaman lazım. İyi bir cerrah bir anda cerrah olmadı defalarca kadavralarda pratik yapa yapa iyi bir cerrah oldu.Ben bu teknikle bir sürü bağımlılıktan kurtuldum sizde yapabilirsiniz herkes bağımlılıktan neden kurtulması gerektiğini biliyor ama nasıl kurtulacağını bilmiyor. Sormak istediğiniz soru varsa cevaplayabilirim. Sağlıcakla kalın.(VİDEO BIRAKTIM ÖRNEĞİ ANLATAN.)

(Mehmet Yıldızın bu videosunu izleyin çok iyi anlarsınız tekniği inşallah bu tekniği anlarsanız işi kökten çözersiniz benim gibi.)
 

KingArthur

Mezun
Katılım
6 Tem 2022
Mesajlar
94
Tepki puanı
93
Puanları
24
Daha önce 6 ay kadar bırakmıştım müziği şimdi 40 lı günlerdeyim ve son günlerde o kadar çok müzik dinlemek istiyorum ki rüyamda düğündeydim ve kendi kendime nasıl olsa düğün yüzünden müzik dinledin sevdiğin bir şarkıyı dinle diyordum.

Müziği içinden söylediğinde de dinlemiş gibi etki yapıyor mu? Dostum.
 

Elit Agent

Yeni Üye
Katılım
10 Eyl 2022
Mesajlar
12
Tepki puanı
7
Puanları
3
Ben müzik dinliyorum ama hüzünlü olmayanlardan bence ara sıra dinlemenin yani benim için bir zararı yok.
 

DinjDjarin

Venüs Yolcusu
Katılım
12 Tem 2022
Mesajlar
61
Tepki puanı
84
Puanları
24
Daha önce 6 ay kadar bırakmıştım müziği şimdi 40 lı günlerdeyim ve son günlerde o kadar çok müzik dinlemek istiyorum ki rüyamda düğündeydim ve kendi kendime nasıl olsa düğün yüzünden müzik dinledin sevdiğin bir şarkıyı dinle diyordum.

Müziği içinden söylediğinde de dinlemiş gibi etki yapıyor mu? Dostum.
Yok yapmıyor. Mantık belli geçmişte yaşadığın ve gelecekte yaşayacağın zorlukları düşünme böyle yaparsan her şeyi yenersin.
 

Nirvana

Mars Yolcusu
Katılım
6 Kas 2020
Mesajlar
86
Tepki puanı
167
Puanları
43
Düşünce yapın çok hoşuma gitti tebrik ediyorum. Müzik hakkında gerçekten bende de hayal kurma sorunu yapıyor dikkat dağınıklığı Duygu durum sorunları bunlar en fazla hissedilen sıkıntılar gerçekten insan geçmişi unutmamalı. ve gelecek için bugüne odaklanmalı zaten geleceği bugünle inşaa ediyoruz.
 
Katılım
4 Ara 2023
Mesajlar
31
Tepki puanı
51
Puanları
21
Müziğin anlık ruh hallerini değiştirdiğine katılıyorum. İşler yolunda gitmeyince veya üzgün olduğum sıralar hep efkarlı hüzünlü arabesk dinler sonrada aynı role bağlanır hayatım böyle geçecek psikolojine girerim. Yıllardır düşünürken ve canım sıkıldığında dinlediğim bi playlistim (my life) var (5 yıl olacak) kendimi oradaki şarkılarla o kadar bütünleştirdim ki hep üzülüp o anki durumdan çıkmak istemeyip acı çekmeyi sevip hüzünlenmeyi sevdiğimi sanıp kendi psikolojimi bozuyorum. Bende müziği azaltmaya başlayacağım. Spor yaparken iyi geliyor onda da çok dinleyince keyfi kaçıyor anlık gaza getirmek için anahtar.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst