Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Fiziksel Engellerin Sporu Engellemesi Sonucu Oluşan Psikolojik Durumlar Üzerine

Parander

Yeni Fapstronot
Katılım
25 Haz 2023
Mesajlar
16
Tepki puanı
24
Puanları
4
Selamlar arkadaşlar bu yazıda biraz içimi dökmek istiyorum. Fiziksel olarak benden çok daha kötü durumda olan insanlarda vardır eminim. Ben neler yaşıyorum yazacağım.
İlk olarak 20 yaşındayım boynumda düzleşme üstüne boynum önde ingilizce forward head posture deniyor buna.Bazı pozisyonlarda tuttuğumda kollarım uyuşuyor. Çoğu gece kollarım tamamen uyuşmuş şekilde uyanıyorum.Günlük hayatımdada gün boyu boyun ve sırt ağrım var. Kafamı sağa sola döndürünce öne arkaya eğince kolumda omzumda sırtımda elektriklenme tarzı acı yaşıyorum. Sırtımı sıkıp göğsümü öne çıkardığımda el parmaklarıma gelen elektriklenme oluyor.Ayakta dururken çok fazla ağrı yaşamıyorum. Oturup öne eğilirsem baya ağrı oluyor buda ders çalışma süremi azaltıyor yani akademik başarımı azaltıyor. Biraz geçte olmuş olsa da 2 gün önce doktora gittim ve gününde mr çektirdim , kökeni anlaşıldığında çözebileceğime inanıyorum o yüzden umutluyum.

2. olarak anlatacağım aranızda bu durumdan muzdarip olan biri varsa yazsın sol kolumda dirsekten geçen sinir ulnar sinir deniyor ben kolumu her açıp kapadığımda bu sinir bende o dirsek boşluğundan kemiğin arkasına kayıyor.(İngilizce tabiriyle ULNAR NERVE SUBLUXATION) Her şınav çektiğimde ( bu sinir boynunuzdan el parmağınıza kadar giden bir sinir adı) dirseğimden koluma bu sinirin kaydığını hissediyorum ve bu şekilde oynarsam yada kolum bükülü pozisyonda masaya dayarsam irrite oluyor ve acı çekiyorum bir kaç gün boyunca. Bunun dışında bunun bir çözümü yok böyle yaşayacağım başta saydığım problemler çözülse bile bu dirseğimdeki olay ömür boyu benimle kalacak. Doktor ağır kilo kaldırırsam sinir hasarı oluşacağından bahsetti. Ağır kilo kaldırmasam bile her gün o sinir dirseğimden kaydığında mikro boyutta hasar oluşuyor. Bu da her geçen gün kolumda güç kaybı yaşayacağım anlamına geliyor. Benim yapmak istediğimse spor yapıp güçlenmekti bunu yapamıyorum. Boyum 185 65 kgyim. Slendermen gibi geziyorum. İstesemde spor yapamıyorum.
Spor yapamadığım içinde çok yemek yersem yağ olarak alıcam bununda bana yararı olmayacağını düşünüyorum.

Problemlerimi anlattım.Bunlarla yaşamayı öğrendim kabullenmek dışında yapabileceğim bir şey yok.
Çözümler üzerine düşünüyorum, elimde olanla mutlu olmaya çalışıyorum
Her gün 10 bin adım atıyorum en az.
Sağlıklı besleniyorum . Abur cubur cips hiç yemiyorum. Arada belki 1-2 tatlı yoksa şekerde yok.

Üst vücut çalışamıyorum ama alt vücut çalişabilirim bu sizce mantıklı mı tartışabiliriz. (Spora sadece bacak çalışmaya gitmek),
Onun dışında ulnar nerve subluxation yaşayan varsa, kolunuzu açıp kapadığınızda dirsek boşluğundaki sinir kayıyorsa sizdede olabilir. Bununla nasıl yaşıyorsunuz tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.
Bu tarz spor yapmanızı engelleyen olaylarla nasıl başa çıkıyorsunuz. Bu durumu kabullendiniz mi? Testesteron seviyesini arttırmanın en iyi yolundan mahrum kalıyoruz. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Cevaplarınızı bekliyorum
 

LightElectricWave

Moderatör 🔱
Moderatör
Katılım
14 Nis 2023
Mesajlar
242
Tepki puanı
364
Puanları
111
Söyleyecek kelime sayısı çok az, bu tarz durumları yaşamasam bile hissini iyi bilen biriyim, çok geçmiş olsun.

Bacak kaslarını geliştirebileceğini söylemişsin, elindeki tek şansı en iyi şekilde kullanmanı öneririm. En kötü Never Skip Leg Day mizahını döndürürsün arkadaşlar arasında.

Sana önerebileceğim en mantıklı şey işini biraz daha mental güce odaklamak olacak, okul okuyorsan burada en iyisini yapmak, bir işte çalışıyorsan ayrılıp kendi işini kurmaya çalışmak vs. bunlara çok daha fazla kafa yorarsan çoğu fiziksel güce sahip erkekten daha Maskülen bir birey olabileceğini düşünüyorum. Şahsen fikrim böyle.
 

volt

Yeni Üye
Katılım
13 Mar 2024
Mesajlar
17
Tepki puanı
8
Puanları
3
Hepsini okumadım kusura bakma. Ama hiçbir şey kaldıramıyor musun kollarınla? 5 kiloluk bir şey bile?

Ayrıca hergün 10 bin adım atarak zaten bacak çalışmış oluyorsun ki.

Eğer rahatsızlığının tedavisi yoksa, ben de yukarıdaki arkadaş gibi, sana kaslarınla değil beyninle yükseleceğin bir kariyer tavsiye ederim.
 
Katılım
17 Mar 2021
Mesajlar
57
Tepki puanı
71
Puanları
21
Benim de ulnar sinir sıkışmam var. Tabi ben spor yapmıyorum. Ama masabaşı çok vakit de sıkıntı.

Bir 5 yıl önce şiddetli bir dönem oldu. Bir de bu yıl eylül gibi. Ara ara hissettiriyor dikkat etmezsem.

Ne 5 kilosu, telefonu tutarken ağlayabilirsiniz alevlendiği dönemde. Mouse tutarken de bükemezsiniz.
 

Parander

Yeni Fapstronot
Katılım
25 Haz 2023
Mesajlar
16
Tepki puanı
24
Puanları
4
Teşekkürler cevaplar için. Aşırı kötü bir durumda değilim günlük yaşamımda çok sıkıntı yaşamadan devam ediyorum.

Sadece buraya yaşadıklarımı yazmak bile hem fiziksel hem psikolojik olarak sağlığımda gözle görülür artışa neden oldu.
Gerçek hayatımda beni zayıf gösterir diye bunları kimseyle paylaşmamıştım.
Dediğiniz gibi mental gücümüz fizikselden çok daha önemli. Kendimi her türlü alanda geliştirmek için çabalıyorum.

Twist hocam sizde kontrol etmeyi öğrenmişsinizdir artık durumunuzu.
Böyle problemler yaşayanın tek siz olmadığını bilmek bile üzerinizden bir yük kaldırıyor.
 

devrimciyeniçeri

Venüs Yolcusu
Katılım
11 Mar 2022
Mesajlar
52
Tepki puanı
101
Puanları
39
Japon çocuğun tek hayali çok ünlü bir karateci olmaktı. Fakat ailesi buna izin vermezdi. Bir gün talihsiz bir kaza sonucu çocuk sol kolunu kaybetti. Ailesi çocuğun moralinin çok kötü olduğunu görünce ona bir karate hocası tuttu. Hoca ilk dersinde çocuğa karşısındakini sağ koluyla tutup üstünden savurmayı gösterdi. Hatta ikinci, üçüncü ve sonraki bütün derslerde hep aynı hareketi yapıyorlardı. Çocuk bir gün hocasına “hocam ben çok sıkıldım, artık başka hareketlere geçsek” dedi. Hoca ise bunu kabul etmeyerek dünyada bu işi en hızlı yapan kişi olmadıkça bitirmeyeceğini söyledi. Çocuk o kadar hızlanmıştı ki, hocasını bile göz açıp kapayıncaya kadar yerden yere vuruyordu. Bir gün hoca elinde bir kağıtla geldi kağıtta çocuğun gençler karate şampiyonasına katılabileceği yazıyordu. Çocuk çok şaşırdı. Ertesi gün salonda ilk rakibinin karşısına çıkacakken heyecanla hocasına sordu, “hocam bu iş nasıl olur? Ben sadece tek hareket biliyorum kesin kaybederim” Hocası ise”sen sadece hareketi yap” cevabını verdi. Çocuk ringe çıktı ve hareketiyle rakibini eledi. Hatta tek hareketle finale kadar çıktı. Finalde karşısında kendisinin iki katı birisi vardı. Önce çok korktu ama gene bildiği hareketi yaparak son rakibini de yendi ve şampiyon oldu. Sevinçle hocasının yanına koştu ve sordu “hocam nasıl olur anlamıyorum, sadece bir hareket biliyorum, tek kolluyum ve şampiyon oldum” Hocası çocuğa baktı ve dedi ki, “senin yaptığın hareket karatedeki en zor hareketlerden biridir. Ve bir tek savunması vardır oda, rakibin sol kolunu tutmak”.

Kaynak Linki =

Dostum, dezavantajlar ve avantajlar olacaktır illa ki. Önemli olan kendinle yarışman ve yapabileceğinin en iyisi olman. Bu şekilde dünyaya benzersiz bir katkı yapabilirsin.

Bana göre gym ve vg'nin en önemli amacı savunmadır. Belki sana uygunsa bir muay Thai hocası bulup ona durumunu anlatabilirsin ve o da ona göre bir eğitim programı hazırlar. Biliyorsan muay Thai tekme odaklı bir martial arttır ve bu alanda güçlendirsen kendini savunma konusunda fayda sağlayabilir ve +özgüven kazanabilirsin.

Selamlar.
 

Parander

Yeni Fapstronot
Katılım
25 Haz 2023
Mesajlar
16
Tepki puanı
24
Puanları
4
Devrimciyeniçeri yazdığın tam yerine oturdu. Etkilendim yani sağolasın.
Para kazanmaya başlayayım muay thai tarzı bir şey yapmayı düşünebilirim. Öğrenci olarak özel kursa para yatiştirmek kolay olmaz anlarsın teşekkürler tekrardan.
 

Antifapderneği

Merkür Yolcusu
Katılım
20 Nis 2023
Mesajlar
174
Tepki puanı
172
Puanları
58
Çok geçmiş olsun Allah kimsenin başına vermesin abi. Ben kendimden örnek vereyim ben de bir ara önemli bir hastalık geçirmiştim ve çok
zayıflamıştım. Başta da aynı bu düşüncedeydim napacağım hep güçsüzlük mü çekeceğim diye. Fakat gel gör ki toparladım ve kararında spor da yapıyorum. Tabii çok yoramıyorum kendimi bünye kabul etmiyor.
Kim bilir abi belki sen kendini bu vesileyle futbol gibi bacak sporlarına yönlendirirsin . Zaten maksat kol için de fazla zorlamamak gerek ama doktora sorarak rahat dönemlerde çalışabilirsin umarım böylece bir şey kaybetmezsin
Japon çocuğun tek hayali çok ünlü bir karateci olmaktı. Fakat ailesi buna izin vermezdi. Bir gün talihsiz bir kaza sonucu çocuk sol kolunu kaybetti. Ailesi çocuğun moralinin çok kötü olduğunu görünce ona bir karate hocası tuttu. Hoca ilk dersinde çocuğa karşısındakini sağ koluyla tutup üstünden savurmayı gösterdi. Hatta ikinci, üçüncü ve sonraki bütün derslerde hep aynı hareketi yapıyorlardı. Çocuk bir gün hocasına “hocam ben çok sıkıldım, artık başka hareketlere geçsek” dedi. Hoca ise bunu kabul etmeyerek dünyada bu işi en hızlı yapan kişi olmadıkça bitirmeyeceğini söyledi. Çocuk o kadar hızlanmıştı ki, hocasını bile göz açıp kapayıncaya kadar yerden yere vuruyordu. Bir gün hoca elinde bir kağıtla geldi kağıtta çocuğun gençler karate şampiyonasına katılabileceği yazıyordu. Çocuk çok şaşırdı. Ertesi gün salonda ilk rakibinin karşısına çıkacakken heyecanla hocasına sordu, “hocam bu iş nasıl olur? Ben sadece tek hareket biliyorum kesin kaybederim” Hocası ise”sen sadece hareketi yap” cevabını verdi. Çocuk ringe çıktı ve hareketiyle rakibini eledi. Hatta tek hareketle finale kadar çıktı. Finalde karşısında kendisinin iki katı birisi vardı. Önce çok korktu ama gene bildiği hareketi yaparak son rakibini de yendi ve şampiyon oldu. Sevinçle hocasının yanına koştu ve sordu “hocam nasıl olur anlamıyorum, sadece bir hareket biliyorum, tek kolluyum ve şampiyon oldum” Hocası çocuğa baktı ve dedi ki, “senin yaptığın hareket karatedeki en zor hareketlerden biridir. Ve bir tek savunması vardır oda, rakibin sol kolunu tutmak”.

Kaynak Linki =

Dostum, dezavantajlar ve avantajlar olacaktır illa ki. Önemli olan kendinle yarışman ve yapabileceğinin en iyisi olman. Bu şekilde dünyaya benzersiz bir katkı yapabilirsin.

Bana göre gym ve vg'nin en önemli amacı savunmadır. Belki sana uygunsa bir muay Thai hocası bulup ona durumunu anlatabilirsin ve o da ona göre bir eğitim programı hazırlar. Biliyorsan muay Thai tekme odaklı bir martial arttır ve bu alanda güçlendirsen kendini savunma konusunda fayda sağlayabilir ve +özgüven kazanabilirsin.

Selamlar.
Ben de okumuştum bunu gerçekten çok güzel bir yorum
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst