Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

En Son Okuduğunuz Kitap Ve Yorumlarınız

Whiplash

Yoda
Katılım
23 May 2021
Mesajlar
246
Tepki puanı
542
Puanları
160
wh:37b41c672


Afganistan'ın huzurlu günlerinden başlayıp, Sovyet işgali, Taliban zulmü ve Amerika'ya uzanan göç yolculuğu üzerinden anlatılan hikaye, iki çocukluk arkadaşının –Emir ve Hasan'ın– derin bağını merkezine alıyor.

Emir, zengin ve saygın bir iş adamı olan Baba'nın oğlu; Hasan ise Baba'nın sadık hizmetkârı Ali'nin oğlu. İkisi birlikte büyüyor, uçurtma savaşlarında yan yana savaşıyor, ama aralarındaki sınıf, etnik köken ve toplumsal duvarlar hiç kapanmıyor. Emir, babasının gözündeki onay eksikliğini gidermek için çabalarken, Hasan'ı en iyi arkadaşı ve en sadık koruyucusu olarak görüyor. Hasan ise Emir'e karşı koşulsuz bir sevgi besliyor – "Senin için bin kere" diyecek kadar.

Hikaye, çocuklukta yaşanan derin bir ihanetle kırılıyor; Emir'in suçluluk duygusu yıllarca peşini bırakmıyor. Afganistan'ın kaosunda yolları ayrılıyor: Baba ve Emir Amerika'ya sığınıyor, yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Ama geçmiş, affetmiyor. Yıllar sonra gelen bir haberle Emir, kefaret arayışına çıkıyor – bu sefer Afganistan'a, Taliban'ın gölgesine geri dönerek.

Kitabın tek eleştirilecek yanı, yazarın Amerika'yı biraz fazla idealize etmesi: Taliban ve Sovyetler işgalci ve zalimken, Amerika sanki herkese kucak açan, özgürlük vadeden bir sığınak gibi resmediliyor. Bu hafif bir "Amerika güzellemesi" hissi veriyor. Onun dışında, dostluk, ihanet, baba-oğul ilişkileri, suçluluk ve kurtuluş temaları o kadar dokunaklı işlenmiş ki, sayfaları bitirince uzun süre etkisinden çıkamıyorsunuz.
 

ardahappy

Yeni Fapstronot
Katılım
24 Şub 2026
Mesajlar
22
Tepki puanı
18
Puanları
4
Yaş
20
Şeker Portakalı / José Mauro de Vasconcelos

Hayatı karmaşadan oluşan küçücük bir çocuk düşünün. Alkolik ve çocuğunu döven bir baba , korkak bir anne, güçlü durmaya çalışan ama bir o kadar da baş kahramanımız Zeze’nin yanında duramayan ablalar. spoiler vermeyeyim ama herkes bir kere okumalı güzel kitap öyle çok uzunda değil.

Kitaptan bir iki söz vereyim:

"Sence bir şans daha vermeli miyim Portuga?"
"İnsanlar asla değişmez Zezé..."
"Ama o?"
"O da Zeze, o da
.

—-

Neden hiç mutlu değilsin Zeze?
-Neden mutlu olmalıyım?
-Çünkü dünyaya bir kez geliyoruz.
-İyi ki bir kere geliyoruz Portuga..
-Neden?
-İkinci bir hayatı kaldıramazdım…
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst