NoFap'te 12. gündeyim. Daha fazla yaptığım da olmuştu bir kaç yorumda bunu dile getirmiştim. Ama her yeni süreçte aslında kendimi ve bu olayı tanıyorum. Şu an ki süreçte monk mode'u bozdum disiplin kayboldu. Bağımlılıktan ziyade elimde olmayan şeyler gelişti ve 5-6 gün neredeyse otopilot gitti. İrademe çok güveniyor değilim tabi. 5-6 günde boş zamanlarim çok olduğundan aklım hep oraya gitti ama bozmadım. Biraz şunu anladım açıkçası. Bu bağımlılık benim gözümde önünde duran pizza, lahmacun veya tatlı gibi. Eğer ben onlara hayır diyebiliyorsam - ki diyebiliyorum- buna da hayır diyebilirim. Biraz sanırım çok fazla sürecin bizden bağımsız gerçekleştiğini düşünüyoruz ama hayır aslında bozmak isteyen de biziz yapmak isteyen de. İrademizi biraz yok sayıyor gibiyiz sanırım. Ben 5-6 gün bomboş geçirerek ama elim hiç gitmeyerek sürdürdüm. Dürtülerimi reddetmedim. Canım pizza da çekiyor ama gidip almiyorum diyerek o dürtüye de hayır diyebildim. Ve toplamda 12. güne gelmeyi başardım. Tabii ki kendime güvenmiyorum ve hedefimiz bu değil zaten. Bir an evvel monk mode a dönüp disiplin sağlamaya çalışacağım. Tecrübemi paylaşmak istedim. İradenizi yok saymayin. İradenizi koyduğunuz durumları, olayları hatırlayın ve bunun da yine iradenizde olduğunu farkedin. Kaçmayın, yüzleşin. Bizim irademiz zayıf değil dürtülerimiz bizi ele geçirmiş ve bizleri aldatıyor sadece
Dipnot: Sürece destek başka fikirlere de sahip oldum. Ancak şimdi genel tavsiye olarak çok erken yolum uzun. Belki böyle konuşup yarın bozabilirim. Düşmanın nereden vuracağı belli olmaz. Fakat ilk mezuniyetimde inşallah kendi kapsamlı önerilerimi yapacağım. Şimdiden çok şey birikti
Dipnot: Sürece destek başka fikirlere de sahip oldum. Ancak şimdi genel tavsiye olarak çok erken yolum uzun. Belki böyle konuşup yarın bozabilirim. Düşmanın nereden vuracağı belli olmaz. Fakat ilk mezuniyetimde inşallah kendi kapsamlı önerilerimi yapacağım. Şimdiden çok şey birikti
Son düzenleme: