Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

15 Dakika Kuralı

Musashi Miyamoto

Yeni Fapstronot
Arkadaşlar bildiğiniz gibi sürecimizin bozmamızın nedeni kriz. Bu krizde dopamin eksikliğinden kaynaklı. Eğer krizleri atlatırsak bir daha sürecimizi asla bozmayız. Fap yapma isteği geldiğinde bunun sadece kriz olduğunu, bize anlık zevkten başka bir şey katmayacağını bilmemiz ilk adım. İkinci adım ise kriz geldiği gibi 15 dakikalık alarm koyun ve süre bittikten sonra krizinizin geçtiğini göreceksiniz. 15 dakika bazılarınız için fazla gelebilir. Bunun içinde toplam süreye değilde 2 dakikaya odaklanalım. Ve 2 dakika dayandıktan sonra kendinizi takdir edip önünüzdeki diğer 2 dakikaya odaklanın ve aynı şekilde kendinizi övün. (Tabi 15 dakika gözünüzü korkutmuyorsa yapmanıza gerek yok)

Başka deyişle eğer büyük amacınızın içinde küçük hedefler belirler ve her defasında önünüzdeki hedefe ulaşıp onu başarınca kendinizi takdir ettiğinizde, sınırsız zihinsel enerjiye sahip olursunuz.
(Erkek Adam sitesinin "Dopamin ve sınırsız zihinsel enerji" yazısından alıntıdır)

15 Dakika Kuralı süreç kurtarır :C Umarım faydalı olur.

Son düzenleme:

eneszy

Yeni Üye
haklısın ama kriz gelince beyin kontrolü tamamen hormonlar tarafından yönetiliyor beyin otomatik pilotta nerden zevk alırım diye geziyor

Ressam

Yeni Fapstronot
haklısın ama kriz gelince beyin kontrolü tamamen hormonlar tarafından yönetiliyor beyin otomatik pilotta nerden zevk alırım diye geziyor
Çok doğru söyledin. Kriz geldiği an hiç birşey düşünemiyorum pmodan başka o yüzden direkt ortam değişiyorum

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Bende yeme krizleri oluyor. 15 dakika değil bir kaç saat dayandım gene kriz gitmemişti ve kalkıp yedim gece. Uyuyamamıştım. Gerçekten beyin o an düşünemiyor. Epiktetos şunu söylüyor izlenimleri yavaşlatın.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6