vazgectigimdeyenilirim1
Yeni Üye
Herkese iyi günler diliyorum. Burada yeniyim. Neverfap ile bundan yaklaşık 2 ay önce dopamin detoksuyla alakalı videolar izlerken tanışmıştım. Açıkçası burada bulunan kişilerin mücadeleleri çok hoşuma gitti çünkü insanların kendilerindeki yanlışı görmeleri ve bu durumu düzeltmek için mücadele etmeleri her zaman hoşuma gitmiştir.. Peki benim burada işim ne ? Başlıkta YKS yazıyor, NeverFap ne alaka diyebilirsiniz.. Benim mücadelem de bu arkadaşlar. 19 yaşındayım, 3.kez sınava gireceğim. Daha önce hiç ders çalışmadım. (son 5 ay hariç) zamanım hep saçma sapan şeylerle geçti. Ders çalışmak istediğimde de planlama işini yapamadığımdan bıraktım ve sonuç olarak 3.kez sınava hazırlanıyorum. Şuana kadar da açıkçası çok verimli çalışmalar yapamadım. Özellikle de yazın sonuna doğru sağlık problemlerim ve dershanenin başlamasıyla birlikte düzenim bozuldu ve 2 aydır istediğim çalışmaları yapamıyorum... Artık bu duruma bir son vermek istedim. Bu yüzden de çalışmaya başlamadan önce çalışma saatlerimi nasıl arttırabilirim diye düşündüm ve araştırmalara başladım. Araştırmalarım esnasında dopamin detoksu ile bir kez daha yollarımız kesişti. Ardından aklıma NeverFap geldi. Hemen üye olup günlük tutmak istedim. Bugünden itibaren de buraya gün gün yaptığım çalışmaları aktaracağım yani mücadelemi gün gün sizlerle paylaşacağım, kim bilir belki de yapacağım çalışmalar hem bu sene hemde sonraki seneler de sınava hazırlanacak olan arkadaşlara ilham olur.
Gerçekten zamanımı gereksiz şeylerle harcadığım için pişmanım, bu süreçte ailemi de çok üzdüm. Hatalarımdan ders çıkardım ve yanlışlarımı doğrularımla yok etmek istiyorum.
Şimdi de genel ders durumumdan bahsedip yazıyı noktalayacağım. Bundan önce hedefimi belirteyim. Bölüm olarak kararımı veremedim psikoloji ile işletme arasında gidip geliyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıp sonuçlara göre bu 2 bölümden birisini tercih edeceğim.
Eşit ağırlık öğrencisiyim. Tyt netlerim 50-60 aralığında. Ayt netlerimi ise bilmiyorum. Yazın sıkı bir çalışma ile güzel bir matematik temeli attım diyebilirim bu sayede şuan rahat bir şekilde ayt matematik çalışabiliyorum. Matematiği severim ama şuan pek iyi değilim Geometriye de hep ön yargım vardı ama yavaş yavaş bu ön yargımı kırıyorum ve yakın zamanda geometriye sağlam bir şekilde başlayacağım. Dil bilgisinde 2-3 konum kaldı onları da bitirdikten sonra ağırlığımı tytmatematik, aytmatematik ve geometriye vereceğim. Arta kalan zamanlarımda da tarih ve coğrafya çalışacağım bu iki dersimde iyidir. Coğrafyayı 1 aydır çalışıyorum tarihe ise hep ilgim vardı. Edebiyatta ise her gün yazar çalışmayı son aylara doğru konu çalışıp bitirmeyi düşünüyorum. Fen derslerini de yine son aylara doğru çalışmayı düşünüyorum. Yani uzun bir süre matematik ve geometri üzerine yoğunlaşacağım.
Evet, bu şekilde arkadaşlar tavsiyede bulunmak isteyen arkadaşlar olursa lütfen düşüncelerini belirtsinler, birbirimize yardımcı olalım.
bugün yapacağım çalışma ise şu şekilde;
-1 paragraf denemesi
-sözcük türlerinin tekrarı + 1 kaynaktan soru çözüm.
-Fiilde çatı tekrar+soru çözüm
-ek eylem 2 video
-coğrafyada 2 ünite tekrarı.
Ha bir de şunu da söylemek istiyorum belki merak edenler olur. PMO bağımlılığım yok.
Gerçekten zamanımı gereksiz şeylerle harcadığım için pişmanım, bu süreçte ailemi de çok üzdüm. Hatalarımdan ders çıkardım ve yanlışlarımı doğrularımla yok etmek istiyorum.
Şimdi de genel ders durumumdan bahsedip yazıyı noktalayacağım. Bundan önce hedefimi belirteyim. Bölüm olarak kararımı veremedim psikoloji ile işletme arasında gidip geliyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıp sonuçlara göre bu 2 bölümden birisini tercih edeceğim.
Eşit ağırlık öğrencisiyim. Tyt netlerim 50-60 aralığında. Ayt netlerimi ise bilmiyorum. Yazın sıkı bir çalışma ile güzel bir matematik temeli attım diyebilirim bu sayede şuan rahat bir şekilde ayt matematik çalışabiliyorum. Matematiği severim ama şuan pek iyi değilim Geometriye de hep ön yargım vardı ama yavaş yavaş bu ön yargımı kırıyorum ve yakın zamanda geometriye sağlam bir şekilde başlayacağım. Dil bilgisinde 2-3 konum kaldı onları da bitirdikten sonra ağırlığımı tytmatematik, aytmatematik ve geometriye vereceğim. Arta kalan zamanlarımda da tarih ve coğrafya çalışacağım bu iki dersimde iyidir. Coğrafyayı 1 aydır çalışıyorum tarihe ise hep ilgim vardı. Edebiyatta ise her gün yazar çalışmayı son aylara doğru konu çalışıp bitirmeyi düşünüyorum. Fen derslerini de yine son aylara doğru çalışmayı düşünüyorum. Yani uzun bir süre matematik ve geometri üzerine yoğunlaşacağım.
Evet, bu şekilde arkadaşlar tavsiyede bulunmak isteyen arkadaşlar olursa lütfen düşüncelerini belirtsinler, birbirimize yardımcı olalım.
bugün yapacağım çalışma ise şu şekilde;
-1 paragraf denemesi
-sözcük türlerinin tekrarı + 1 kaynaktan soru çözüm.
-Fiilde çatı tekrar+soru çözüm
-ek eylem 2 video
-coğrafyada 2 ünite tekrarı.
Ha bir de şunu da söylemek istiyorum belki merak edenler olur. PMO bağımlılığım yok.
Moderatörün son düzenlenenleri: