Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

28 Yaşındaki Bir Aspergerli Olarak Düşüncelerim

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, ben şimdiye kadar hayatı yaşamamışım. Evet, hep orada burada okuyoruz, birisi yokluktan çıkıp tepelere kadar tırmanıyor. Sonra işte kendimize "Ben de böyle olacağım," diye gaz veriyoruz. Ya sonra? Daha üstüne 1 gün bile uğraşmadan pes ediyoruz (ya da en azından ben böyle yaptım şimdiye kadar). Örnek aldığımız, idolümüz yaptığımız insanlar oluyor. Sonra bu insanların yerine koyacağımızı söylüyoruz kendimizi. Sonra? "Ben bunu yapamam ya," diye ergen kızlar gibi tepkiler veriyoruz.

Şimdi sorarım size: Olmamız gereken kişi gerçekten de böyle bir kişi mi? Yoksa daha atılgan, daha girişken, daha hayat dolu mu olmalıyız? Buna kendimden de pay biçiyorum. Maalesef ben de çok feminen bir erkeğim. Bu hayatta ne yapmak istediğimi tam olarak çözebilmiş değilim. Üniversite hayatım da dahil çoğu seneyi bom boş geçirdim. Ne bir sosyal çevrem vardı ne de akademik başarım (2 kez üniversite değiştirdim, üçüncüsünü de yarım dönem uzatarak bitirdim. Ayrıca hiçbir stajda veya projede gönüllü olmadım). Evet, kendime acımıyorum eleştiri yaparken. Ben beceriksiz herifin tekiyim. Bunu kendimi acındırmak için söylemiyorum bu arada.

Tamam, bu sitede insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince ama burası da sanal bir ortam olduğu için gerçek bir arkadaş çevresinin yerini almayacak hiçbir zaman.

O yüzden biraz geri çekilip yaşanan şeyleri düşünmek lazım. Neleri yanlış yaptım/yaptık? Neleri geliştirebilirim/geliştirebiliriz? En büyük sıkıntım(ız) ne bu hayatta? Bu soruları durmadan sormamız lazım kendimize çünkü bazen istediğimiz şeylerin bir ihtiyaç olduğu yanılgısına düşebiliyoruz.

Hani Oblomov diye bir karakter var ya, işte ben o karakterin gerçekte vücut bulmuş haliyim.

Dipnot: Bana Asperger teşhisi 2019 senesinde konuldu ve bana konulan ilk teşhis DEHB idi ve 7 yaşımda iken konuldu. Ve tahmin edersiniz ki okulda "söz dinlemiyordum" diye konulan bir teşhis.

Son düzenleme:

ZEUFMUST

Yeni Üye
Bu mesaj benim ilk mesajim 5. Gündeyim forumda sürekli konusulan tavsiyeler vermeyecem tek yapman gereken rutin olusturman ve kendi icinde çözüm araman ne konuda olursa olsun denemekten vazgecmemen hareketsizlik en büyük acizlik bagimliliklarinin üstüne git başarılı yada başarısızlığı bırak sadece seni rahatsiz eden seye odaklan mantığın dogru karari verecektir.

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Bu mesaj benim ilk mesajim 5. Gündeyim forumda sürekli konusulan tavsiyeler vermeyecem tek yapman gereken rutin olusturman ve kendi icinde çözüm araman ne konuda olursa olsun denemekten vazgecmemen hareketsizlik en büyük acizlik bagimliliklarinin üstüne git başarılı yada başarısızlığı bırak sadece seni rahatsiz eden seye odaklan mantığın dogru karari verecektir.
Doğru diyorsun. Rutin oluşturma konusunda sıkıntılarım var asıl zaten. Atıyorum bir gün "Ben şu şu şeyi yapmaya başlayacağım" diyorum ama ertesi gün bunu uygulamıyorum.

ZEUFMUST

Yeni Üye
Doğru diyorsun. Rutin oluşturma konusunda sıkıntılarım var asıl zaten. Atıyorum bir gün "Ben şu şu şeyi yapmaya başlayacağım" diyorum ama ertesi gün bunu uygulamıyorum.
Hala aynı hatalara düşüyoruz malesef. Başlayacağım yok direk yapmak lazım,sadece yapacaklarımızı sıralama yapmamiz önemli bunu şöyle görmek lazim şuan en kisa surede yapabilecegin ne varsa hemen yap büyük düşünme yaptıkça cesaret motivasyon nasıl istiyorsan o gelecek şuan bu mesaji okurken ne yapabilecek durumdaysan hemen yap 3 saniye kurali düşün ve harekete geç ne yaptiginin onemi var ama en önemlisi birseyler yapmaya başlamak.

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Hala aynı hatalara düşüyoruz malesef. Başlayacağım yok direk yapmak lazım,sadece yapacaklarımızı sıralama yapmamiz önemli bunu şöyle görmek lazim şuan en kisa surede yapabilecegin ne varsa hemen yap büyük düşünme yaptıkça cesaret motivasyon nasıl istiyorsan o gelecek şuan bu mesaji okurken ne yapabilecek durumdaysan hemen yap 3 saniye kurali düşün ve harekete geç ne yaptiginin onemi var ama en önemlisi birseyler yapmaya başlamak.
Aklımda yapmayı düşündüğüm bir şey var ama o otelin de yorumları çok kötü. Öyle bir yere başvurmak ister miyim bilmiyorum.

ZEUFMUST

Yeni Üye
Tereddütlerine kulak ver ve cesaret veren seçimini yapman lazim en kötü seçiminde bile sonucunda katlanabilecegin karari verebilmek gerekiyor

bguven28

Ay Yolcusu
Dostum çok konu açmandan ve değişik konuşmandan anlamıştım asosyal bir tip olduğunu. Akıl vermeyi hiç sevmem ama kendini çok kapatmışsın. Çok boş vaktin var, uğraş bul kendine. Bi kursa git, bi salona git herhangi bir aktivite yap. Tabi ben İstanbulda yaşıyorum birşeyler yapmak daha kolay, söylemesi kolay diceksin.Aydında nasıl biryer hiç bilmiyorum. Ne iş yapıyorsunda bilmiyorum. Ama Sosyal ortama girip zaten arkadaş ediniceksindir. Pc başından kalk,çık dışarı yürü dolaş. İnsanların olduğu ortama gir. Harekete geç, sağdan soldan okuduklarını yapma, tecrübe et,onun içinde çık dışarı ve yaşa. Yaşamadan ve denemeden ne istediğini nerden biliceksin Herşeyi dene yanıl.

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Dostum çok konu açmandan ve değişik konuşmandan anlamıştım asosyal bir tip olduğunu. Akıl vermeyi hiç sevmem ama kendini çok kapatmışsın. Çok boş vaktin var, uğraş bul kendine. Bi kursa git, bi salona git herhangi bir aktivite yap. Sosyal ortama girip zaten arkadaş ediniceksindir. Pc başından kalk,çık dışarı yürü dolaş. İnsanların olduğu ortama gir. Harekete geç, sağdan soldan okuduklarını yapma, tecrübe et,onun içinde çık dışarı ve yaşa. Yaşamadan ve denemeden ne istediğini nerden biliceksin Herşeyi dene yanıl.
Kendime bir plan hazırlattım, onu uygulamaya başlayacağım. Sessizlik içerisinde inşa edeceğim kendimi.

Kaptan Tsubasa

Venüs Yolcusu
Hiç sosyal sorumluluk projelerine katılmayı düşündün mü ? Dışarıdan maddi kaygın yokmuş gibi gözüküyor. Senin yerinde olsam ağaç dikme , doğadan çöp temizleme tarzı etkinliklere veya ne bileyim gönüllülük esaslı projeler oluyor ya köylerdeki okulları felan boyuyorlar onlara katılırdım.Bence insanın öz saygısını çok arttıran şeyler bunlar. Senin yerinde olsam demek kolay tabiki çünkü kimsenin hayatı dışarıdan göründüğü gibi değil ben sadece tavsiye vermek istedim.

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Hiç sosyal sorumluluk projelerine katılmayı düşündün mü ? Dışarıdan maddi kaygın yokmuş gibi gözüküyor. Senin yerinde olsam ağaç dikme , doğadan çöp temizleme tarzı etkinliklere veya ne bileyim gönüllülük esaslı projeler oluyor ya köylerdeki okulları felan boyuyorlar onlara katılırdım.Bence insanın öz saygısını çok arttıran şeyler bunlar. Senin yerinde olsam demek kolay tabiki çünkü kimsenin hayatı dışarıdan göründüğü gibi değil ben sadece tavsiye vermek istedim.
Düşünmedim değil ama benim önümdeki en büyük engel —uzun süredir— işsizlik. Şubat 2024'te mezun oldum ve o zamandan beri işsizim. Kimse attığım CVlere geri dönüş yapmadı, ilan vermiş olmalarına rağmen. Askerliğimi yaptım geldim, yine aynı şey. Annemin bir hastasının annesine CVmi verdik iletsin diye, hâlâ daha haber yok. Şu tatil bittikten sonra İş-Kur'a gidip CV dolduracağım.

Kaptan Tsubasa

Venüs Yolcusu
Düşünmedim değil ama benim önümdeki en büyük engel —uzun süredir— işsizlik. Şubat 2024'te mezun oldum ve o zamandan beri işsizim. Kimse attığım CVlere geri dönüş yapmadı, ilan vermiş olmalarına rağmen. Askerliğimi yaptım geldim, yine aynı şey. Annemin bir hastasının annesine CVmi verdik iletsin diye, hâlâ daha haber yok. Şu tatil bittikten sonra İş-Kur'a gidip CV dolduracağım.
Çok fazla talep olduğu için CVlere geri dönüş ve CVler ile işe alım çok az. Kendine bir network oluşturman gerekli iş bulmak istiyorsan. Ne kadar insan tanırsan ve ne kadar insan seni tanırsa o kadar iş bulma ihtimalin artar. En azından iş bulana kadar insanlarla bir araya gel, tanış , birlikte birşeyler yap. Konfor alanının dışına çıkman gerekli

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Çok fazla talep olduğu için CVlere geri dönüş ve CVler ile işe alım çok az. Kendine bir network oluşturman gerekli iş bulmak istiyorsan. Ne kadar insan tanırsan ve ne kadar insan seni tanırsa o kadar iş bulma ihtimalin artar. En azından iş bulana kadar insanlarla bir araya gel, tanış , birlikte birşeyler yap. Konfor alanının dışına çıkman gerekli
Herhangi bir tavsiyen var mı bu konuda? Küçük bir ilde yaşıyorum, dolayısıyla çok fazla sosyal imkanım yok. Taşınmak gibi bir şey zaten şu aşamada mümkün değil. İnsanlarla bağlantı kurmak bana sosyalleşmenin en son aşaması gibi geliyor. Bence bağlantı kurmadan önce yapılması gereken daha küçük şeyler var.

Kaptan Tsubasa

Venüs Yolcusu
Herhangi bir tavsiyen var mı bu konuda? Küçük bir ilde yaşıyorum, dolayısıyla çok fazla sosyal imkanım yok. Taşınmak gibi bir şey zaten şu aşamada mümkün değil. İnsanlarla bağlantı kurmak bana sosyalleşmenin en son aşaması gibi geliyor. Bence bağlantı kurmadan önce yapılması gereken daha küçük şeyler var.
Dediğim gibi sosyal sorumluluk projesi yapan dernekler,üniversite toplulukları gibi yerleri internetten araştır. Sporla aran nasıl bilmiyorum ama herhangi bir spor dalında kurs alabilirsen(özel derslerden bahsetmiyorum) veya o ortamlara girersen o da işine yarayabilir. Küçük ilde yaşıyorum deyip geçme seveceğin bir etkinlik olursa farklı bir ilçede olsa bile gitmelisin bence

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Dediğim gibi sosyal sorumluluk projesi yapan dernekler,üniversite toplulukları gibi yerleri internetten araştır. Sporla aran nasıl bilmiyorum ama herhangi bir spor dalında kurs alabilirsen(özel derslerden bahsetmiyorum) veya o ortamlara girersen o da işine yarayabilir. Küçük ilde yaşıyorum deyip geçme seveceğin bir etkinlik olursa farklı bir ilçede olsa bile gitmelisin bence
Üniversite kulüpleri dışarıdan insanları kabul ediyor mu? Benim bildiğim sadece o üniversitenin öğrencilerine açık oluyor o topluluklar. Üniversite döneminde gitmeyi çok istemiştim ama telefonum olmadığı için girememiştim hiçbir kulübe.

Sporla aram şöyle: 4 sene masa tenisi oynadım, birkaç kere turnuvaya katıldım. Sonra yüzmeyi geliştirdim.

Kaptan Tsubasa

Venüs Yolcusu
Net bir bilgim yok ama bazı klüpler esnek olabiliyor bu konuda, biraz araştırman gerek fırsatın ayağına gelmesini bekleme

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6