Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

90+ Günlerde Neler Yapmalıyız?

tıpçı

Yeni Fapstronot
Süreci çok iyi yönetemeyip en dipleri gördüm. Kendimden nefret ettim. Senden birşey olmaz dedim. Ama şimdi 90+ lik bir sürecim var. Ramazan bu sürece çok iyi geldi. Şimdi ise içimde çok büyük bir kötülük var. Geçenlerde film izledim ve film sahnesi beni aşırı tetikledi. Anında kapatamadim. Tetiklenmeyle romantik filmler izledim ve biraz daha tetiklendim. Biliyorum bu sürecime büyük bi zarar . Nasıl bu durumdan çıkacağımı düşünüyorum. Sizce neler yapmalıyım?

G

gordon

Misafir
Süreci çok iyi yönetemeyip en dipleri gördüm. Kendimden nefret ettim. Senden birşey olmaz dedim. Ama şimdi 90+ lik bir sürecim var. Ramazan bu sürece çok iyi geldi. Şimdi ise içimde çok büyük bir kötülük var. Geçenlerde film izledim ve film sahnesi beni aşırı tetikledi. Anında kapatamadim. Tetiklenmeyle romantik filmler izledim ve biraz daha tetiklendim. Biliyorum bu sürecime büyük bi zarar . Nasıl bu durumdan çıkacağımı düşünüyorum. Sizce neler yapmalıyım?
Yapman gerektiğini düşündüğün şeyi yap zaten düşünmeye vaktin kalmaz.

izleyici1

Yoda
ben filim dizi müziği hayatımdan çıkardım
çünkü artık çok boş ve gereksiz bir vakit kaybı olarak görüyorum
onun yerine belgesel haber veya ilgilendiğim konuda
ilimde derinleşiyorum

Targetlock

Deneyimli Üye
Öncelikle hiç 90+ günlere ulaşmadım. Dolayısıyla ne yapman gerektiğine yönelik görüşlerimi buna göre değerlendirmeni isterim. Artık senin 650 ya da 95. günde olmanın bir anlamı yok çünkü bağımlılıktan kurtuldun ve bir daha ömrünün sonuna kadar aynı noktaya geri dönmeyeceksin burada mutabık kalalım. Yaşadığın şeye olan yorumuma gelecek olursak süreçte karşılaştıklarından ziyade vicdanının sesini dinlemen gerekiyor diye düşünüyorum. Elinden geldiğince doğru yolda gidersen kötü hissetmezsin. Böyle sahnelerle karşılaştığın zaman bu sahneleri geç ve filmi/diziyi izlemeye devam et. Eğer bir gün zamanını tamamen iyi değerlendirmek istiyorsan film ve dizileri bırakabilir, tamamen çalışmaya yönelebilirsin fakat bunu tavsiye etmem. Haftada bir defa da olsa tercihen daha öğretici dizi ve filmlerle kendini ödüllendirmen hayat kaliten açısından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Hayır. Gözünü kaosun filizlenebileceği yere dikip tüm bahaneleri uydurmadan önünü kesmeli. Bak bana 2 kez mezun oldum. 110 günde relaps oldum.
90+ için en mantıklı olan şey 10 ar günlük hedeflemeler koymak bence.
90 100 110 diye gidersen bir süre sonra daha dayanıklı olursun. 3 kere 10 günlük durak ardına 15 günlük durak eklersin belki de 4 tane 15 lik durak ardına artık 20 lik durak eklersin. Sayıyı sürekli başaracağın bir hedef olarak belirle ki asla 90 gün yeterli olmasın ve iyileştiğin bahanelerine sığınma.
Biliyorum taze beyin , iyileşmiş bir kimyasal düzen görmek istiyorsun. Ama bu hemen olmuyor. Bir günde elimizden gitmedi.
Bu şekilde 90 lı günlerin ardında rahat edilebilir. Umarım ben de yakın zamanda oralarda gezinirim.

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Neden krize girdiğini ve nasıl girdiğini not et ve bir daha bu hatayı yapma

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Bu bağımlılık tuzağına geri düşebilirsin dikkat et. Ayrıca durumda bir sey gördüm ve sanırım nofapi yanlış anlamışsın. Nofapte amaç kendini tutmak değil aksine özgür olmak. Kendini çok istediğin bir şey karşısındayken tutarsın sorun şu. Bu şey sana zarar veriyor. Artık ihtiyacın olmamalı dolayısıyla tutacak bir şey de olmamalı. PBKY kitabını okumadıysan okumanı tavsiye ederim. Ayrıca geliştirme mevzusuna gelirsek, 50-60 da ne ise 90+ da da o yaşamaya okumaya çalışmaya aynen devam. 90+ da kutsanmıyoruz. Hayat devam ediyor. Daha atılgan olup hobi bulmak gibi şeyler sende bitiyor. Buradaki kimse sen değil dolayısıyla senin seveceklerini bilemez.

tıpçı

Yeni Fapstronot
Bu bağımlılık tuzağına geri düşebilirsin dikkat et. Ayrıca durumda bir sey gördüm ve sanırım nofapi yanlış anlamışsın. Nofapte amaç kendini tutmak değil aksine özgür olmak. Kendini çok istediğin bir şey karşısındayken tutarsın sorun şu. Bu şey sana zarar veriyor. Artık ihtiyacın olmamalı dolayısıyla tutacak bir şey de olmamalı. PBKY kitabını okumadıysan okumanı tavsiye ederim. Ayrıca geliştirme mevzusuna gelirsek, 50-60 da ne ise 90+ da da o yaşamaya okumaya çalışmaya aynen devam. 90+ da kutsanmıyoruz. Hayat devam ediyor. Daha atılgan olup hobi bulmak gibi şeyler sende bitiyor. Buradaki kimse sen değil dolayısıyla senin seveceklerini bilemez.
100.gün oldu. Şimdi içimde sanki süreç bozulmuş gibi garip bir his var keşke edging yapmasaydım diyorum edgingi bıraktıktan sonra kendilğinden relaps oldu rüyalanma gibi. Şimdi ruh halim kötü. Bi aksilik olsa hemen nofap a bağlıyorum. Kötü bi olay sonrası yapmasaydım böyle olmazdı diyorum. Bu süreç kalitesi bayağı bozuldu. 90+ günde olduğum için sürecimi sıfırlamadan devam mı edip etmeyceğimi bilemedim. sıfırdan yepyeni bir sayfa açıp dolu dolu geçirerek mi yapsam bilemedim. Ama bu ruh halinden çıkamıyorum. Nofapa kendimi çok bağlamışım ve kendi özümü unutmuşum. oysa özgür davranarak ne yapmak istediklerime doğru kararlar vererek yapsaydım böyle olmazdı galiba. Filmlerin zararını çok gördüm. Birdahaki sefere aşırı araştırıp izleyeceğim filmleri. Mezun olarak cevaplarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler. dağınık yazdım biraz ama olsun:)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6