Öncelikle hiç 90+ günlere ulaşmadım. Dolayısıyla ne yapman gerektiğine yönelik görüşlerimi buna göre değerlendirmeni isterim. Artık senin 650 ya da 95. günde olmanın bir anlamı yok çünkü bağımlılıktan kurtuldun ve bir daha ömrünün sonuna kadar aynı noktaya geri dönmeyeceksin burada mutabık kalalım. Yaşadığın şeye olan yorumuma gelecek olursak süreçte karşılaştıklarından ziyade vicdanının sesini dinlemen gerekiyor diye düşünüyorum. Elinden geldiğince doğru yolda gidersen kötü hissetmezsin. Böyle sahnelerle karşılaştığın zaman bu sahneleri geç ve filmi/diziyi izlemeye devam et. Eğer bir gün zamanını tamamen iyi değerlendirmek istiyorsan film ve dizileri bırakabilir, tamamen çalışmaya yönelebilirsin fakat bunu tavsiye etmem. Haftada bir defa da olsa tercihen daha öğretici dizi ve filmlerle kendini ödüllendirmen hayat kaliten açısından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Hayır. Gözünü kaosun filizlenebileceği yere dikip tüm bahaneleri uydurmadan önünü kesmeli. Bak bana 2 kez mezun oldum. 110 günde relaps oldum.
90+ için en mantıklı olan şey 10 ar günlük hedeflemeler koymak bence.
90 100 110 diye gidersen bir süre sonra daha dayanıklı olursun. 3 kere 10 günlük durak ardına 15 günlük durak eklersin belki de 4 tane 15 lik durak ardına artık 20 lik durak eklersin. Sayıyı sürekli başaracağın bir hedef olarak belirle ki asla 90 gün yeterli olmasın ve iyileştiğin bahanelerine sığınma.
Biliyorum taze beyin , iyileşmiş bir kimyasal düzen görmek istiyorsun. Ama bu hemen olmuyor. Bir günde elimizden gitmedi.
Bu şekilde 90 lı günlerin ardında rahat edilebilir. Umarım ben de yakın zamanda oralarda gezinirim.