Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Ani Öfke Patlamaları Ve Stres

Real Slim Shady

Mars Yolcusu
Sevgili forum kullanıcıları, şu sıralar aşırı öfke patlamaları yaşıyorum. Ister istemez sevdiğim insanların kalbini kırıyorum ve haksız olmama rağmen onlardan "haklısın kusura bakma" vs sözler bekliyorum. Biliyorum bu ego tatmini ve ilgi manyağı olarak adlandırılıyor ama arkadaşlar bu ben değilim gerçekten. Tavsiyenize ihtiyacım var. Sürece başlamadan önce böyle değildi nedense son 2 gündür böyleyim.

Bratislaw

Ay Yolcusu
Kardeşim, nefsani arzularını ani bir şekilde tatmin etmek bu öfkelenmenin sebebi olabilir. Mesela yemek yemeyi su içmeyi ve buna benzer nefsini tatmin eden eylemleri eğer acele yaparsan üzerinde öfkeli bir hal bırakır.

Bunun sebebi de şeytanın ancak nefsin kötü arzularıyla güç bulmasıdır. Ramazan ayında olduğumuz için bir gün iftarda acele yemek yedim. Benim fazla öfkelenen bir yapım yok. Fakat o yemekten sonra içime öyle bir öfke geldi ki bunun sonucunda kardeşime vurdum sebepsiz yere. Tabi hemen ardından pişman oldum. Sonra sebebinin bu olabileceğini düşündüm. Belki sende de böyle bir durum vardır.

B

Brock

Misafir
Sevgili forum kullanıcıları, şu sıralar aşırı öfke patlamaları yaşıyorum. Ister istemez sevdiğim insanların kalbini kırıyorum ve haksız olmama rağmen onlardan "haklısın kusura bakma" vs sözler bekliyorum. Biliyorum bu ego tatmini ve ilgi manyağı olarak adlandırılıyor ama arkadaşlar bu ben değilim gerçekten. Tavsiyenize ihtiyacım var. Sürece başlamadan önce böyle değildi nedense son 2 gündür böyleyim.
Kendinde demişsin bu ben değilim diye. Bunu onlara ; yani o olmadıgını onlara fiili olarak göster ve yersiz öfkeni telafi et hatanı örtmeye çalış ; örneğin güzel bir söz söyle aşırı tepki verdiğin kişiye.

Tofita

Ay Yolcusu
En sıkıntı çektiğim şey, öfkemi kontrol edemiyorum, geçenlerde arabayla giderken önüme kıran adama öyle hallendimki iyiki adam alttan aldı, böyle devam edersem çok uzun yaşamam.

izleyici1

Yoda
sürecin ilk 30 gününde veya ilk 2 ayında
sinirlilik artabilir
bir şeyleri yıkıp kırmak istersiniz
insanlara saldırmak tartışmak kavga etmek
banlık bağırmak gibi duygular içinde doğabilir
hatta testesteron yüzünden uyuyamayabilirsinizde
sabretmelisin süreç ilerledikçe azalacaktır
bu gibi durumlarda
uzun bir yürüyüş ardındanda soğuksu ve uzun bir uykuyu tavsiye ederim

GoldenLight

Karanlık ışığa hizmet eder.
Testesteron hormonun dengelenmeye çalışıyor dostum. Beyin kendisini fabrika ayarlarına döndürüyor merak etme. Geçicidir

Ciks

Mezun
7. günden sonra öfke dönemi başlar. 14. gün civarı zirve yapar. 14 den sonra azalmaya başlar. 18. günlerde geçti zannedersin ama aslında gizli öfke dönemindesindir. Genelde sakin olursun ama sosyal anksiyeten azaldığı için öfke patlamalarını daha cesur yaparsın. 21. gün öfke dönemi sona erer.

Tavsiyem bu dönemde kendine sürekli öfke döneminde olduğunu hatırlat. Münakaşaya girme. Haklı olsan bile girme. He, tamam, de geç. Çünkü bir tartışmayı yenmenin ilk kuralı öfkeni kontrol edebilmektir. Ben bunu kendime sürekli hatırlatmama rağmen, " Bak, öfke dönemindesin, tepki verme, verirsen daha sonra pişman olacaksın" dememe rağmen kendimi tutamayıp, tepki verip pişman olduğum oluyor. Allah yardımcın olsun.

Real Slim Shady

Mars Yolcusu
7. günden sonra öfke dönemi başlar. 14. gün civarı zirve yapar. 14 den sonra azalmaya başlar. 18. günlerde geçti zannedersin ama aslında gizli öfke dönemindesindir. Genelde sakin olursun ama sosyal anksiyeten azaldığı için öfke patlamalarını daha cesur yaparsın. 21. gün öfke dönemi sona erer.

Tavsiyem bu dönemde kendine sürekli öfke döneminde olduğunu hatırlat. Münakaşaya girme. Haklı olsan bile girme. He, tamam, de geç. Çünkü bir tartışmayı yenmenin ilk kuralı öfkeni kontrol edebilmektir. Ben bunu kendime sürekli hatırlatmama rağmen, " Bak, öfke dönemindesin, tepki verme, verirsen daha sonra pişman olacaksın" dememe rağmen kendimi tutamayıp, tepki verip pişman olduğum oluyor. Allah yardımcın olsun.
Bunu deneyeceğim, çok sağol

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6