Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Başarısız Olmamdaki Büyük Sorun

Mahir Kara

Yeni Fapstronot
Bugün art arda 2 kez relaps yaşadım. Dün de 45 günlük sürecimi bozmuştum.
Her relapstan sonra kendi kendime soruyorum: “Neden böyle oldu? Neden yine yaptım?”
Neverfap kavramlarına ve bilgilerime güveniyorum, ama beni en çok zorlayan şey: şiddetli hayal kurma (maladaptive daydreaming).
Benim sürecim biraz farklı. Çocukluğum yalnız geçti, evin tek çocuğuydum. Sürekli hayal kurarak kendi dünyamda yaşıyordum. Bu durum beynimde bir kaçış yolu haline geldi ve yıllar içinde otomatikleşti.

Şu an da sabah uyanıp tüm gün zihnimde yaşıyorum. Düşünmekten hiçbir şey yapamıyorum. Sadece beynimin içindeyim.
İlginçtir ki, çalışırken ya da stresli ortamlarda bulunurken mecburen anda kalabiliyorum. Aslında bu yüzden işe girdim. Ama evde olduğum günlerde, elimde telefonla saatlerce Instagram’da geziniyor, tekrar o kısır döngüye giriyorum.
Zihnimin içinden çıkmak istiyorum.
Biliyorum, çoğu kişi meditasyon önerecek ama lütfen bilin ki: benimki sıradan bir hayal kurma değil, şiddetli ve kontrolsüz. Bu yüzden meditasyon bile benim için çok zor bir hale geliyor.
Ne yapmamı önerirsiniz? Bu döngüden çıkmak isteyen ama ne tarafa adım atacağını bilmeyen biriyim. Tecrübelerinizi paylaşmanız beni çok mutlu eder.

kirisik

Yeni Üye
tetikleyicileri hayatından çıkart. ne demek instagramda saatlerce geziniyorum? gezinme. anda kalabileceğin şeyler bul. sürekli bir işten diğerine yönel. seni tanımadığım için neler yapabilirsin bilmiyorum. kendini tanıtırsın daha iyi bir öneride bulunabiliriz.

Athelstan

Satürn Yolcusu
Her relapstan sonra kendi kendime soruyorum: “Neden böyle oldu? Neden yine yaptım?”
Neverfap kavramlarına ve bilgilerime güveniyorum, ama beni en çok zorlayan şey: şiddetli hayal kurma (maladaptive daydreaming).
Benim sürecim biraz farklı. Çocukluğum yalnız geçti, evin tek çocuğuydum. Sürekli hayal kurarak kendi dünyamda yaşıyordum. Bu durum beynimde bir kaçış yolu haline geldi ve yıllar içinde otomatikleşti.

Şu an da sabah uyanıp tüm gün zihnimde yaşıyorum. Düşünmekten hiçbir şey yapamıyorum. Sadece beynimin içindeyim.
İlginçtir ki, çalışırken ya da stresli ortamlarda bulunurken mecburen anda kalabiliyorum. Aslında bu yüzden işe girdim. Ama evde olduğum günlerde, elimde telefonla saatlerce Instagram’da geziniyor, tekrar o kısır döngüye giriyorum.
Biliyorum, çoğu kişi meditasyon önerecek ama lütfen bilin ki: benimki sıradan bir hayal kurma değil, şiddetli ve kontrolsüz. Bu yüzden meditasyon bile benim için çok zor bir hale geliyor.
Ne yapmamı önerirsiniz? Bu döngüden çıkmak isteyen ama ne tarafa adım atacağını bilmeyen biriyim. Tecrübelerinizi paylaşmanız beni çok mutlu eder.
Bahsettiginiz şey psikolojik bir durum olabilir. Tavsiyem bunu kendinizle basbasa kalarak arzumuzu kendimizi araştırma geliştirmeye ve tedbir almaya ; tefekkür tezekkür taakkul tefakuh tedebbür e ayırmak.

Mahir Kara

Yeni Fapstronot
tetikleyicileri hayatından çıkart. ne demek instagramda saatlerce geziniyorum? gezinme. anda kalabileceğin şeyler bul. sürekli bir işten diğerine yönel. seni tanımadığım için neler yapabilirsin bilmiyorum. kendini tanıtırsın daha iyi bir öneride bulunabiliriz.
Aslında sorun şu başka işi yapamıyorum , sürekli dikkatim dağlılıyor , beynim hemen düşüncelere kayıyor.Bende kendi kendime madem yapamıyorum bari instada gezineyim diyorum , kafam durmuyor sürekli düşünceler üretiyor , artık gerçekten sıkıldım

Mahir Kara

Yeni Fapstronot
Kitap okumayı severim , ingilizcemi geliştirsem fena olmaz fakat söylediğim gibi bende durum farklı , yapamıyorum , sürekli beyin hayal üretiyor , kendi kendime senaryolar kuruyorum ve orada başrol benim.

BloodRien

Yoda
-spora başla
-sosyal medyayı sil
-sosyal çevrenle takıl
vb.

nofape başlarken sana zarar verecek önüne taş koyacak her şeyi yapıyorsun dostum
bunlara dikkat et

Mahir Kara

Yeni Fapstronot
-spora başla
-sosyal medyayı sil
-sosyal çevrenle takıl
vb.

nofape başlarken sana zarar verecek önüne taş koyacak her şeyi yapıyorsun dostum
bunlara dikkat et
Sosyal medyayı silmeyi denedim ama şöyle düşündüm , o olmadan gündemden habersiz oluyorum , arkadaş çevresinde bir şey konuşulurken öylesine kalıyorum , dünyada ne olup bitiyor bilmiyorum.Eğer yanlış düşünüyorumsa beni uyarın lütfen artık gerçekten bunaldım aynı döngüyü yaşamaktan.

BloodRien

Yoda
Sosyal medyayı silmeyi denedim ama şöyle düşündüm , o olmadan gündemden habersiz oluyorum , arkadaş çevresinde bir şey konuşulurken öylesine kalıyorum , dünyada ne olup bitiyor bilmiyorum.Eğer yanlış düşünüyorumsa beni uyarın lütfen artık gerçekten bunaldım aynı döngüyü yaşamaktan.
gündemi biraz bahane olarak kullanıyoruz dostum

bana sürekli şunu şunu biliyormusun diye soruyorlar bende o kim lan diyorum veya o ne diyorum mecbur değilsin onlar bir meeme gülerken sen gülmek zorunda değilsin o kadar da önemli değil

ama önemli olan bir şey var mutlumusun değilmisin gelecekteki kız arkadaşlarını eşini kazanacağın parayı o saçma meemlerle editlerle çöpe atıyorsun

haberden kastın tam olarak gündem ise o zaman gazete ya da dergileri takip edebilirsin ve benzeri bir sürü uygulama var çokta şey etme bir şey kaçırmış olmayacaksın

fakat kazancın çok ne kaybedebilirsin ki hiçbir şey umursama bu tarz basit şeyleri

odaklanman gereken kendini geliştirmek olmalı benim nacizane sana ve herkese tavsiyem

-boş durmamak
-spor yapmak
-hedef belirleyip yardırmak
-her günü challeng gibi yaşamak

dahada eklerim ama en başlıca önemli olanlar bunlar şu üsttekiler seni çok fazla değiştirecektir bu değişimde bağımlılık yaratacaktır

gereksiz düşünceler kafana bile uğramayacaktır

verilen şeylere uy gerçekten mutlu olacaksın biraz zaman alacak ama

GoldenLight

Karanlık ışığa hizmet eder.
5 senedir sosyal medyadan uzağım. Bir gün bile gundemden habersiz kalmadım. Bunlar beyninin sana kurduğu tuzaklar.

Mahir Kara

Yeni Fapstronot
gündemi biraz bahane olarak kullanıyoruz dostum

bana sürekli şunu şunu biliyormusun diye soruyorlar bende o kim lan diyorum veya o ne diyorum mecbur değilsin onlar bir meeme gülerken sen gülmek zorunda değilsin o kadar da önemli değil

ama önemli olan bir şey var mutlumusun değilmisin gelecekteki kız arkadaşlarını eşini kazanacağın parayı o saçma meemlerle editlerle çöpe atıyorsun

haberden kastın tam olarak gündem ise o zaman gazete ya da dergileri takip edebilirsin ve benzeri bir sürü uygulama var çokta şey etme bir şey kaçırmış olmayacaksın

fakat kazancın çok ne kaybedebilirsin ki hiçbir şey umursama bu tarz basit şeyleri

odaklanman gereken kendini geliştirmek olmalı benim nacizane sana ve herkese tavsiyem

-boş durmamak
-spor yapmak
-hedef belirleyip yardırmak
-her günü challeng gibi yaşamak

dahada eklerim ama en başlıca önemli olanlar bunlar şu üsttekiler seni çok fazla değiştirecektir bu değişimde bağımlılık yaratacaktır

gereksiz düşünceler kafana bile uğramayacaktır

verilen şeylere uy gerçekten mutlu olacaksın biraz zaman alacak ama
İnşallah dostum , dediklerini uygulayacam , ama iş birazda sabıra düşüyor

GoldenLight

Karanlık ışığa hizmet eder.
Hocam peki hangi kaynağı kullandınız ?
Netflix'de bir belgesel vardı.
"The Social Dilemma" - "Sosyal İkilem"
Bu belgeseli kesinlikle izlemeni öneririm. Sosyal medyanın, insan üstünde ne kadar tesirli olduğunu. Ve ne kadar zarar verdiğini gösteriyor.

Ben bu belgeselden sonra silmiştim, sosyal medyayı. İzledikten sonra istersen buraya yaz konuşalım. Eminim fikrin değişecek.

kirisik

Yeni Üye
Aslında sorun şu başka işi yapamıyorum , sürekli dikkatim dağlılıyor , beynim hemen düşüncelere kayıyor.Bende kendi kendime madem yapamıyorum bari instada gezineyim diyorum , kafam durmuyor sürekli düşünceler üretiyor , artık gerçekten sıkıldım
gel basketbola gidelim her hayal kurduğunda kafana zank top atayım pozitif pekiştirme olmuş olur ne dersin hasdhashdsahssd

Blue_Ocean

Emekli

Sürecini bozduğundan dolayı büyük bir boşluk hissiyatı içindesin. Her şey çok iyi gidiyordu neden böyle oldu? Bir daha aynı hatayı yapar mıyım? düşünceleri senin sürecine yeniden ayak uydurmanı zorlaştıracak. Oldu ve bitti. Biraz şaşırtıcı gelecek ama aslında krizler vardı ama bence sen onların farkına varmadın ve süreçte gün kazandıkça gün kazanmanın ağırlığını kaldıramadın. Ardından ufak tefek stresli olayları bile kaldıramayacak seviyeye geldi. Şimdi de zaten sürecin bozuldu diyerek zararlı olduğunu bile bile eline telefonu alıp saatlerce vakit geçiriyorsun. Çünkü zaten 45 gündür mahrum kaldın kontrolsüz olmaya ama şimdi yapabilirsin gibi geliyor. Sana tavsiyem seni tüketen, tükenme hissiyatına sebep olan ve başarılı olmak istediklerin her ne ise onlara ulaşmak için üretimine destek olmayan şeyleri çıkartman. Başarılı olmak istediğin şey için üretmek istediğin her ne ise onu üret. Bu basit bir yatağını ya da odanı toplamak da olur. Yks'den yüksek not almak da olur. Tükettiğin başarılı olmak istediğin konuda üretmeni desteklemiyorsa krize er ya da geç kesinlikle gireceksin. Bu 10. günde olur, 45. günde olur, 90. günde olur farketmez. Tükenme hissiyatı geldiği zaman bir şeyler üret. İstersen bir yapılacaklar listesi istersen aklına gelen bir fikir istersen spor yapmak ya da odanı toplamak. Kimse bilmese bile ben yaptım demek için. Tükenme hissi ya da tüketme isteğinin önüne geçmenin en güzel yolu üreme hissidir. Bu da ancak bir şeyler üretme ile olur ki bu da başarılı olmak istediğin konu hakkında olursa muazzam bir his yaratır. Bu yaptığımı hedeflerimde nerede kullanabilirim ya da hedeflerim için nasıl kullanabilirim? Eğer bir cevabı yoksa ya da altı doldurabilir cevaplar veremiyorsan er ya da geç krize girersin.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6