Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Ben Tembel Biriyim

Tanjiro

Merkür Yolcusu
3 ay içinde sınavım var ve hala çalışmıyorum. Sene başında çalışıyordum ama şimdi hiç çalışmıyorum. O yüzden 95 günlük bir irade savaşı başlatıyorum kendi çapımda.

Nofap süreç sayacı : 36 gün 17 saat

Motto motto tsuyoku!

Realist Hedefim :80 tyt 30 ayt
Hayalim : 80 tyt 40 ayt
Güncel : 65 tyt 10 ayt

Kafamdaki konu sıralaması matematikte şu:

Üslü, köklü sayılar
Mutlak değer
Eşitsizlikler
Polinom
Parabol
Fonksiyon
Logaritma

Geometri için de şimdilik üçgenlere bakacağım. Bu ay üçgenleri hallerden yeterli. Bidahaki ay yamuk kare dikdörtgen hallederim. Son ay analitik geometri ve çember hallederim.

Fen dersleri için bir planım yok o konuda tavsiyeniz varsa alırım

Tempest

Deneyimli Üye
Ben tembel biriyim diye başlık atılmaz bi kere .
İnsan ne olursa olsun böyle cümleler kurunca kendini daha baştan demoralize ediyor .
Ulaşmak istediğin netler öyle çok zor netler de değil açıkçası yapman gereken plan kurup ona göre hareket etmek . Her şeyin mantığının anlamak özellikle matta .
Bol soru da çözmen gerekiyor .
Tavsiyem yarım yamalak tüm konuları öğreneceğine %80ini öğren tam öğren sana net getirecek şekilde çalış yani . 3 ayda elinden geleni yap olmazsa yine mezuna bırak . Çalışmadan mezuna bırakmak çok büyük eksiklik oluyor . Zaman da her zaman hızlı geçiyor .
YouTube'dan video izleyeceksin videoda önemli gördüğün yerleri not edeceksin . Sonra onlardan bakarak soruları çözeceksin.
Rehber Matematik Bebek adımları serisi var bi konuda baya eksik olanlar için başta ondan dinlemek insana garip geliyor yani adam kolay düzey anlatıyor .Ama anladığını hissedip soruların da o tarz geldiğini görünce azmin artıyor .
Meb kitapları
Vip fizik/ Fizik
Kimya adası/ Kimya
Rehber Matematik/ Matematik
FundaMentals/ Biyoloji
Dil bilgisi için video izleme ama konu olarak öğrensen yeter . Geometride de bol soru çözmen gerekiyor yine .
Soru çözmek dediğim de video çözümlü bir kitap üzerinden ilerle videodaki çözümü kapmaya odaklan.
Son olarak ayt'ye yoğunlaş. Tyt yapamasan da ayt seni bi şekilde öne çeker . Ayt'de dediğim gibi konuları sırf çalıştım demek için çalışırsan hem konuyu unutursun hem zaman kaybedersin. Yani not al, video izle , yatmadan önce tekrar et . Ve 3 ay kaldı diyip bırakma . 3 ayda neler değişir ..
Başarılar . Elimden geldiğince tavsiye vermeye çalıştım.

Tempest

Deneyimli Üye
Ayrıca bundan 3 ay önceki kendini düşün. Elinden gelse 6 ay varken daha çok şey yapardın de mi ?

İşte bu 3 ayı da yaşadıktan sonra pişman olmamak üzere yaşa . Geçirdiğin 3 ayın telafisini yeni 3 ayla telafi etmeye çalış .

Tanjiro

Merkür Yolcusu
Nefret ediyorum bu kanaldan. Matematiği bildiği felan yok. Matematiğim fena değil aytden 10 neti matematikten yapıyorum zaten. Asla bir daha mezuna kalmam. Diğer tavsiyelerin için de teşekkür ederim.
Kanallara bakacağım.

Dipnot: Ben asla kendimi demoralize etmem. Benzinim motivasyonum değil realistliğim.

Tempest

Deneyimli Üye
Nefret ediyorum bu kanaldan. Matematiği bildiği felan yok. Matematiğim fena değil aytden 10 neti matematikten yapıyorum zaten. Asla bir daha mezuna kalmam. Diğer tavsiyelerin için de teşekkür ederim.
Kanallara bakacağım.

Dipnot: Ben asla kendimi demoralize etmem. Benzinim motivasyonum değil realistliğim.
Mezuna kaldığını bilmiyordum...
İlk senen sandım, evet 2.mezunluk senesi ağır gelebilir o yüzden 3 ayı gerekirse 4 saat uykuyla bol bol çalışarak geçir.
Rehber mat tavsiyeydi , dinleyip dinlememek sana kalmış ,
Mert Hoca'ya da bakabilirsin.

Şuan düşününce bazen insanın gerçekleri yüzüne vurması gerekiyor haklısın.Bu bazen insanı körüklüyor bazen de daha da kötü yapıyor. Bunun seni olumlu etkilemesine sevindim .

Tanjiro

Merkür Yolcusu
Kitabı var biraz boş yapıyor ama samimi hoca. Motivasyondan ziyade sayısal verilerle bir işin olabilirliğini kendime kanıtlarsam mutlu oluyorum. Mesela önümde 3 ay var şu kadar çalışırsam şu kadar yapabilirim. Bu beni mutlu eder.

Ama 3 ay kalmış hayvan gibi çalışacağım şu sıralamayı yapacağım bana saçmalık geliyor.

Yksden nefret ediyorum. Çalışmak bana hayatımı öldürmek olarak geliyor. Kendi ilgi alanıma yazılım ve oyun geliştirmeye geri dönmek istiyorum ama 2 yıldır hayatıma kaya gibi oturmuş bir dertten başka bir şey değil.

Ama elimden geleni yapmaya çalışacağım kalan sürede.

Lazkopat

Emektar Üye
3 ay içinde sınavım var ve hala çalışmıyorum. Sene başında çalışıyordum ama şimdi hiç çalışmıyorum. O yüzden 95 günlük bir irade savaşı başlatıyorum kendi çapımda.

Nofap süreç sayacı : 36 gün 17 saat

Motto motto tsuyoku!

Realist Hedefim :80 tyt 30 ayt
Hayalim : 80 tyt 40 ayt
Güncel : 65 tyt 10 ayt

Kafamdaki konu sıralaması matematikte şu:

Üslü, köklü sayılar
Mutlak değer
Eşitsizlikler
Polinom
Parabol
Fonksiyon
Logaritma

Geometri için de şimdilik üçgenlere bakacağım. Bu ay üçgenleri hallerden yeterli. Bidahaki ay yamuk kare dikdörtgen hallederim. Son ay analitik geometri ve çember hallederim.

Fen dersleri için bir planım yok o konuda tavsiyeniz varsa alırım
o yo yumeo akerimatu şintekure

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6