SlaveToMaster
Full Saiyan
--- BU BİR KİŞİSEL GELİŞİM MEYDAN OKUMASIDIR. ---
Giriş
Öncelikle bu meydan okumayı neden başlattığımı söyleyeyim: Genelde hep kendimize odaklanıyoruz. Hep "kişisel gelişim" diyoruz, "öncelik kendimizde olmalı" diyoruz ama hep bir şeyi atlıyoruz. Kendimizi geliştirmenin en önemli aşamalarından biri de çevrede olup biten hakkında nokta atışı tespitler yapabilmektir. Yani siz sadece kendinize odaklanırsanız çevrede yaşanan gelişmeleri doğru değerlendirememiş olursunuz. Bu ne için önemli? Şunun için:"Varolan, türlerin en güçlüsü değildir, en zekisi de değildir. Hayatta kalan, değişime en çok ayak uydurabilendir."
-Charles Darwin
Koşullar değişiyor arkadaşlar. Birkaç sene önce geçerli olan ve işe yarayan teknikler hızla kendini yenilikçi yöntemlere bırakıyor. Eskiden daha basit yolla kazanılan şeyler artık daha komplike yollardan geçerek kazanılabiliyor ancak. Sizin ortama ayak uydurabilmeniz için iyi bir gözlemci olmanız gerekiyor. Bunun başka bir yolu yok. Ne derseniz deyin, etrafınızdaki detayları göremedikçe ortama ayak uyduramazsınız. Ben bu konuda kendimi ne kadar usta görmesem de birçok insandan daha iyi gözlem yaptığımı söyleyebilirim. Çokça saçmalığa tanıklık ettim, dolayısıyla bu beni her şeyi gözlemlemeye yöneltti. "Daha ne kadar saçma şey olabilir ki?" dedikçe daha çok yaşandı. Eskiden masumiyetimiz vardı ama inanın bana, insanın ne lanet bir canlı olduğunu görünce o masumiyet kendini
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz.
Giriş yapın veya üye olun.
bırakıyor. İster istemez o bakışı atıyor oluyorsunuz. Bana "Sen bir sosyopatsın," derler bazen çünkü ben artık kimseden bir beklenti içerisinde değilim. Alabildiğine soğuk biriyim. Gözlemleme yeteneği size bunu beraberinde getiriyor. Meydan Okuma
Fark ettiyseniz bir zaman sınırlaması koymadım çünkü kim ne kadar ilerleyebilirse o kadar ilerlesin istiyorum. Kazandıklarınız sizin yanınıza kalacak tamamen. Bir sınırlama koysaydım o zaman stres yapardınız, stres de sizin öğrenmeniz gereken şeylere odaklanamamanıza neden olurdu. Ben bunun olmasına izin veremem. Yapacağınız şeye gelirsek:- Öncelikle her gün en az bir şeyleri gözlemliyor olacaksınız. Ne olduğu tamamen size kalmış. O şeyi tamamen inceleyeceksiniz. İnsanları inceliyorsanız davranışlarına odaklanın, "bu davranışının arkasındaki neden ne olabilir?" diye iyice düşünün. Asla
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz. Giriş yapın veya üye olun.da bulunmayın. Yeterince delil toplayın.
- Gözlemlerinizi not etmek için bir not defteri tutun. Bu deftere gün gün ne tür şeyleri incelediğinizi yazın. İlginç gelen şeyleri bana özel mesaj yoluyla ya da bu gönderinin altında paylaşabilirsiniz istiyorsanız.
- Eğer isterseniz ve hoşunuza gidiyorsa Sherlock Holmes ve Agatha Christie hikayelerini okuyun. Okurken tahminlerde bulunun "kim suçlu olabilir" ve "kim masum olabilir" diye. Sherlock dizisini de izleyebilirsiniz tabii ki. (
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz. Giriş yapın veya üye olun.de önerebileceğim diğer bir dizidir, birkaç bölümünü izlemiştim; çok güzeldi).
- Bu serüvende yapay zekadan istediğiniz kadar yararlanabilirsiniz. Merak ettiğiniz şeyleri ona sorabilirsiniz.