Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bir Alışkanlığı Bırakma Ve Yeni Alışkanlıklar Kazanmanın Yolu Nedir?

Eminmisin

Yeni Üye
Yaklaşık 3 senedir bu işin içindeyim sürekli yeni alışkanlıklar kazanma ve eski alışkanlıklarımı (bağımlıklarımı) bırakmaya çabalıyorum ama olmuyor nerede yanlış yapıyorum öğrenmek istiyorum her türlü öneriye açığım

Dot

Merkür Yolcusu
Eski alışkanlıklarını bırakmana engel olan şeyler neler? Bunu düşündün mü hiç. Eski alışkanlıklarını bıraksan bile düşüncesini bırakabiliyor musun? Bu senin yeni şeylere odaklanmanı engelleyebilir. Yeni bir alışkanlık edinirken zincir oluşturmaya çalıştığında bir noktada zincir kırılırsa savsaklamaya başlıyor musun? Mükemmel olmaya ve sonuçlara odaklanma. Sadece yaptığın işi yapabildiğin kadarıyla yapmayı denemelisin. Örneğin çoğu insanın fap bağımlılığını bırakırken relapse olmasının sebeplerinden birisi içerisine düştükleri kuşku ve süreç içerisinde yaptıkları hatalara çok takılıp relapse olmayı istemeleridir. Alışkanlıklarından kurtulurken her şeyin mükemmel olmasını bekleyemezsin. Yürüyebildiğin her an doğru bildiğin yoldan yürürsen bir süre sonra yol sana hizmet etmeye başlayacaktır. Senin için tek alternatif bir şeylerin öyle olmamış olması değil bunu unutma ki zaten bunu sağlayamazsın. Bunu bir kenara bırak ve yapman gerekeni saf bir sevgiyle yap. Sorunlarını tespit edebilirsen daha çok şey söyleyebilirim.

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Öncelikle şu soruyu soralım ; Kendini 3 sene önceki halinle kıyaslasan çok daha iyi olduğunu düşünür müsün? Ayrıca farkettigim üzere şu anki halinden memnun değilsin , bu bile mükemmel bir birşey . Etraf bize hep sevinci yaşanması gereken acıyı ve üzüntüyü ise uzak durulması gereken şeyler olarak gösterir. Ondan sonra kendini kısa zevklere neden veriyorsun ? Düşünsene bacakların agrimadan nasıl sporda gelişebilirsin ? Acının neticesi iyi ise kendisi neden istenmiyor ? Konu dağıldı . Demek istediğim hep daha fazlasına gitmeye çalışıyorsun ki bu iyi bir şey . Hayat bir yere varmak değil aramaktır çünkü varılan yer hic kimsede değişmez . Sende arıyorsun, bulacaksın. Hedefini değil kendini .

SDG

Yoda
Kendimden bir örnek vereyim. Aşırı derecede manga/manhwa (çizgi roman da denebilir) okuyordum, sabahım boşsa yattığım yerde bi 2.5-3 saat manga okuduğum oluyordu. Sabah gözlerimi ilk açtığım an elim telefona manga okumaya gidiyor, akşam dinlenmek için uyandığımda elim gene manga okumaya gidiyor.
Problem manga okumakta değildi, beynin dopamin isteğine manga okuyarak karşılık veriyordum. Kendime dur demem gerektiğini biliyordum ama sürekli erteliyordum. Bir kaç denemem oldu ama bir şeyi alınca ve yerine başka bir şey koymayınca eski haline dönmen kaçınılmaz oluyordu.
Neyse blockerx diye bi uygulama var. Girdiğim manga sitelerinin linklerini engellesin diye bu uygulamaya koydum. Sonra telefonuma Duolingo indirdim. Dopamin ihtiyacımı bu İngilizce çalışma uygulamasıyla fazlasıyla karşılayabiliyordum.

Kardeşim de indirdiğinden ben puan alınca ona bildirim geliyor, o da bana tebrik yolluyordu örneğin. Takdir edilmek= dopamin.

Seni online olarak öteki insanlarla sıralamaya sokuyor bu uygulama, hırslanıp diğer insanları geçmen ve birinci sıraya yerleşmen = dopamin.

Uygulama içerisinde soruları doğru cevaplayınca puan ve kristal alman = dopamin

Level atlaman ve sorular arasında uygulamanın seni "çok iyi gidiyorsun, harika" diye gazlamasi ve motivasyon vermesi = dopamin

Yeni uygulama bana manga okumaktan daha fazla dopamin verdi, benim de saatlerce boş boş manga okuma sorunum %65-70 çözülmüş oldu.
Kıssadan hisseyi alırsın dostum ??

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6