Bugün 8. Günümdeyim. Sürecimi son relaps olduğum günden değil, atlatmayı başardığım ilk kriz günümden başlattım. Çünkü relaps olduğum günden başlayınca hep ilk krizde süreci sıfırlıyordum ve bundan bıkmıştım. Kısacası dur diyebildiğim ilk krizimin üzerinden 8 gün geçti. Ve bugün 3. krizimi atlattım çok şükür. Bu ilk oluyor yani 3 krize dur diyebilmek . O nedenle kendimden umutluyum bu sefer. Ve bu nedenle bu sefer savaşmaya ,tabir-i caizse elimdeki tüm savaş malzemelerimle devam etmek istiyorum. Artık bu rezilliği sonlandırmak istiyorum. Bana, aile yapıma, kişiliğime , eğitimime, inancıma yakışmayan bu rezilliğe artık dur demek istiyorum. Yarından itibaren kişisel meydan okumama başlayacağım. Gün gün gelişmeleri buraya kaydedip kendi motivasyon kaynağımı oluşturacağım. Kişisel irade terbiyesi kampımda, krizlerle mücadelede bana güç vereceğini, kişisel gelişimimi destekleyeceğini düşündüğüm mikro alışkanlıkları kazanarak ilerlemek istiyorum. İhmal ettiğim görevlerimi tek tek başararak ilerlemek istiyorum. Bunun takibini buradan yapacağım. Kazanmak istediğim mikro alışkanlıklar hakikaten mikro. Yani şu an aklımda olanlar mesela 1- Sabah kalkınca yatağımı toplayacağım, penceremi açıp odamı havalandıracağım 2- Her gün sabah bir kaşık çörekotu yiyeceğim (faydalı olduğunu biliyorum) 3- Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak su içeceğim ve günde 2 litre su içeceğim . (günde 3 litre içmek iyidir deniliyor ancak bu bir anda olursa başka sorunlar yaşayabilirim. Yavaş yavaş arttıracağım ) 4. Sabah uyanır uyanmaz telefonu elime almayı bırakacağım, gibi şeyler. Birkaç hafta sonra hedeflerimi büyüteceğim. Nefsimi, irademi hemen yormak istemiyorum.
İlerleyen günlerdeki hedeflerim 1- Namazlarımı aksatmadan kılmaya başlayacağım 2- Gece namazlarına kalkmaya başlayacağım 3- Geçmem gereken bir sınavım var ona odaklanacağım 4- Sabah 6:00 da uyanmak için gayret edeceğim (zaten erken uyanıyorum biraz daha erken uyanmak için nefsimi zorlayacağım) 5- Gece saat 22:00 da yatağa girip uyumaya çalışacağım (8 saatten az uyumak bana zor geliyor) 6- Akşam saat 18:00 dan sonra yemeyi içmeyi, 20:00 dan sonra telefona bakmayı bırakacağım.... (devamı zaman içinde gelecek)
Hadi başlayalım.....
8. günden merhabalar.
Bugün 3. krizimi yendim. Hiç kolay olmadı ama şu an zihnim berrak.
Yarından itibaren kazanmak istediğim 4 mikro alışkanlık hedefim: 1. Sabah uyanınca odayı havalandırmak, yatağı toplamak 2. Sabah su içmek , günde 2 litre su içmek 3 Sabah açken 1 kaşık çörekotu yemek 4. Sabah uyanır uyanmaz telefonu elime almamak.
İlerleyen günlerdeki hedeflerim 1- Namazlarımı aksatmadan kılmaya başlayacağım 2- Gece namazlarına kalkmaya başlayacağım 3- Geçmem gereken bir sınavım var ona odaklanacağım 4- Sabah 6:00 da uyanmak için gayret edeceğim (zaten erken uyanıyorum biraz daha erken uyanmak için nefsimi zorlayacağım) 5- Gece saat 22:00 da yatağa girip uyumaya çalışacağım (8 saatten az uyumak bana zor geliyor) 6- Akşam saat 18:00 dan sonra yemeyi içmeyi, 20:00 dan sonra telefona bakmayı bırakacağım.... (devamı zaman içinde gelecek)
Hadi başlayalım.....
8. günden merhabalar.
Bugün 3. krizimi yendim. Hiç kolay olmadı ama şu an zihnim berrak.
Yarından itibaren kazanmak istediğim 4 mikro alışkanlık hedefim: 1. Sabah uyanınca odayı havalandırmak, yatağı toplamak 2. Sabah su içmek , günde 2 litre su içmek 3 Sabah açken 1 kaşık çörekotu yemek 4. Sabah uyanır uyanmaz telefonu elime almamak.