Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bu Sefer Başaracağım

someone

Yeni Üye
Bugün 8. Günümdeyim. Sürecimi son relaps olduğum günden değil, atlatmayı başardığım ilk kriz günümden başlattım. Çünkü relaps olduğum günden başlayınca hep ilk krizde süreci sıfırlıyordum ve bundan bıkmıştım. Kısacası dur diyebildiğim ilk krizimin üzerinden 8 gün geçti. Ve bugün 3. krizimi atlattım çok şükür. Bu ilk oluyor yani 3 krize dur diyebilmek . O nedenle kendimden umutluyum bu sefer. Ve bu nedenle bu sefer savaşmaya ,tabir-i caizse elimdeki tüm savaş malzemelerimle devam etmek istiyorum. Artık bu rezilliği sonlandırmak istiyorum. Bana, aile yapıma, kişiliğime , eğitimime, inancıma yakışmayan bu rezilliğe artık dur demek istiyorum. Yarından itibaren kişisel meydan okumama başlayacağım. Gün gün gelişmeleri buraya kaydedip kendi motivasyon kaynağımı oluşturacağım. Kişisel irade terbiyesi kampımda, krizlerle mücadelede bana güç vereceğini, kişisel gelişimimi destekleyeceğini düşündüğüm mikro alışkanlıkları kazanarak ilerlemek istiyorum. İhmal ettiğim görevlerimi tek tek başararak ilerlemek istiyorum. Bunun takibini buradan yapacağım. Kazanmak istediğim mikro alışkanlıklar hakikaten mikro. Yani şu an aklımda olanlar mesela 1- Sabah kalkınca yatağımı toplayacağım, penceremi açıp odamı havalandıracağım 2- Her gün sabah bir kaşık çörekotu yiyeceğim (faydalı olduğunu biliyorum) 3- Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak su içeceğim ve günde 2 litre su içeceğim . (günde 3 litre içmek iyidir deniliyor ancak bu bir anda olursa başka sorunlar yaşayabilirim. Yavaş yavaş arttıracağım ) 4. Sabah uyanır uyanmaz telefonu elime almayı bırakacağım, gibi şeyler. Birkaç hafta sonra hedeflerimi büyüteceğim. Nefsimi, irademi hemen yormak istemiyorum.
İlerleyen günlerdeki hedeflerim 1- Namazlarımı aksatmadan kılmaya başlayacağım 2- Gece namazlarına kalkmaya başlayacağım 3- Geçmem gereken bir sınavım var ona odaklanacağım 4- Sabah 6:00 da uyanmak için gayret edeceğim (zaten erken uyanıyorum biraz daha erken uyanmak için nefsimi zorlayacağım) 5- Gece saat 22:00 da yatağa girip uyumaya çalışacağım (8 saatten az uyumak bana zor geliyor) 6- Akşam saat 18:00 dan sonra yemeyi içmeyi, 20:00 dan sonra telefona bakmayı bırakacağım.... (devamı zaman içinde gelecek)
Hadi başlayalım.....
8. günden merhabalar.
Bugün 3. krizimi yendim. Hiç kolay olmadı ama şu an zihnim berrak.
Yarından itibaren kazanmak istediğim 4 mikro alışkanlık hedefim: 1. Sabah uyanınca odayı havalandırmak, yatağı toplamak 2. Sabah su içmek , günde 2 litre su içmek 3 Sabah açken 1 kaşık çörekotu yemek 4. Sabah uyanır uyanmaz telefonu elime almamak.

someone

Yeni Üye
Bugün aşırı enerjiktim. Uzun zamandır böyle güzel hissetmemiştim diyebilirim. Beynim tamamen berraktı, odaklanma sürem uzundu. Bu dönemin geçici olduğunu, önümde bir flatline evresi olduğunu biliyorum (yanlış biliyorsam düzeltin ) o nedenle bugünün keyfini çıkardım diyebilirim . Sabah Çörek otu yeme, 2 bardak su içme, yatağımı toplama gibi, edinmek istediğim mikro alışkanlık ödevlerimi yaptım . Bu kendimi daha iyi hissettirdi. Su içe görevime devam ediyorum . Eğer 90 gün sonrasında hep böyle hissedeceksem, sürecimi tamamladığımda bu sefer de neverfap yapmadığım , kendi potansiyelimi harcadığım günlere çok üzüleceğim demektir. 3 tane krizi yendim . Bu iyi bi şey bence . Diğer krizden biraz korkuyorum. Pes edersem gerçekten bu sefer benim için büyük yıkım olacak.

UyKuSuZuM

Mars Yolcusu
Bugün aşırı enerjiktim. Uzun zamandır böyle güzel hissetmemiştim diyebilirim. Beynim tamamen berraktı, odaklanma sürem uzundu. Bu dönemin geçici olduğunu, önümde bir flatline evresi olduğunu biliyorum (yanlış biliyorsam düzeltin ) o nedenle bugünün keyfini çıkardım diyebilirim . Sabah Çörek otu yeme, 2 bardak su içme, yatağımı toplama gibi, edinmek istediğim mikro alışkanlık ödevlerimi yaptım . Bu kendimi daha iyi hissettirdi. Su içe görevime devam ediyorum . Eğer 90 gün sonrasında hep böyle hissedeceksem, sürecimi tamamladığımda bu sefer de neverfap yapmadığım , kendi potansiyelimi harcadığım günlere çok üzüleceğim demektir. 3 tane krizi yendim . Bu iyi bi şey bence . Diğer krizden biraz korkuyorum. Pes edersem gerçekten bu sefer benim için büyük yıkım olacak.
Yıkım olacak kelimesini kullanma sen şimdiden psikolojikmen kendini yıkıma hazırlıyorsun bu bir maraton ayağının takılması çok normal önemli olan senin bunu ne kadar az zararla atlatıp ne kadar çabuk sürece girebildiğin ama bu demek değil ki ayağın takılmak zorunda takılmayada bilir ama takılırsada çok yadırgama

someone

Yeni Üye
10. günden merhabalar. Bugün kriz yoktu. Yorucu ama verimli bir gündü. Erteleyip durduğum birkaç işimi hallettim. Omuzlarım hafifledi gibi hissettim. Yetiştirmem gereken bir projem var. O nedenle biraz gerginim ama sanırım neverfapin getirdiği enerji ile projeyi başarıyla bitireceğim. Buna inancım sonsuz. Neverfap yüzünden ertelediğim konsantre olmadığım işlerim çok fazla birikmişti. Bir süredir bu işleri kafamdan sayıp duruyordum şunu yapmalıyım bunu yapmalıyım diye. Ama bir türlü harekete geçmiyor sadece tavana bakıp aslında harekete geçmem lazım diyordum koca bir beyin sisi eşliğinde. Bu berrak beyni ömrüm boyunca istiyorum. O, sis dolu günlere dönmek istemiyorum. Allahım bana güç kuvvet ver.

someone

Yeni Üye
Bugün 13. günümdeyim. Kriz yok. Tam gaz devam . İlk hedefim 30 günü tamamlamak

someone

Yeni Üye
Bugün 15. gün ve bugün benim doğum günüm . İnşallah bu sene bu illetten kurtularak kendime en büyük doğum günü hediyesini vermiş olacağım. kendimi iyi hissediyorum. Anda kalarak yaşamaya başlamak, kendimde fark ettiğim en büyük değişim oldu. Bunu ancak örnek vererek anlatabilirim. Örneğin spor çantamı hazırlarken eşyalarımın tam olup olmadığını anlamak için en az 3 kere kontrol etmem gerekirdi çünkü spor ayakkabı koydum, havlumu koydum , suyumu koydum diye düşünürken spor ayakkabımı kontrol edip etmediğimi unutur başa döner tekrar kontrol ederdim. Bu çok garipti , yaşamayan anlamaz. Bir aptal gibi hissederdim , işlerim uzadıkça uzardı. Hafızanın güçlenmesi mi dersiniz, beyin sisinden kurtulmak mı bilemiyorum ama artık bunu yapmıyorum. O anda yaşıyorum. O anı yaşadığımı fark ederek yaşıyorum. Anda kalıyorum. Bilinçaltı ile veya içgüdüsel dürtülerle değil, bilinçli tercihler, farkındalıklar ile yaşıyorum hayatımı. Bende böyle değişimler oluyor ve bu beni sevindiriyor. Umarım böyle devam eder. Sürecime bu güne kadar en fazla 20 gün devam edebilmiştim. Onun üzerinden de 1 yıl geçti neredeyse. Bu sefer 15 gün oldu mu. Kendimden umutluyum .

UyKuSuZuM

Mars Yolcusu
Bugün 15. gün ve bugün benim doğum günüm . İnşallah bu sene bu illetten kurtularak kendime en büyük doğum günü hediyesini vermiş olacağım. kendimi iyi hissediyorum. Anda kalarak yaşamaya başlamak, kendimde fark ettiğim en büyük değişim oldu. Bunu ancak örnek vererek anlatabilirim. Örneğin spor çantamı hazırlarken eşyalarımın tam olup olmadığını anlamak için en az 3 kere kontrol etmem gerekirdi çünkü spor ayakkabı koydum, havlumu koydum , suyumu koydum diye düşünürken spor ayakkabımı kontrol edip etmediğimi unutur başa döner tekrar kontrol ederdim. Bu çok garipti , yaşamayan anlamaz. Bir aptal gibi hissederdim , işlerim uzadıkça uzardı. Hafızanın güçlenmesi mi dersiniz, beyin sisinden kurtulmak mı bilemiyorum ama artık bunu yapmıyorum. O anda yaşıyorum. O anı yaşadığımı fark ederek yaşıyorum. Anda kalıyorum. Bilinçaltı ile veya içgüdüsel dürtülerle değil, bilinçli tercihler, farkındalıklar ile yaşıyorum hayatımı. Bende böyle değişimler oluyor ve bu beni sevindiriyor. Umarım böyle devam eder. Sürecime bu güne kadar en fazla 20 gün devam edebilmiştim. Onun üzerinden de 1 yıl geçti neredeyse. Bu sefer 15 gün oldu mu. Kendimden umutluyum .
Doğum günün kutlu olsun kral

someone

Yeni Üye
Bugün bir kriz atlattım sabah sabah. Elim malum bölgeye vardı ancak son anda kendimi durdurabildim. Bütün gün sinirlerim gergin dolaştım sanırım bundandı. Bu sefer başaracağım inşallah

someone

Yeni Üye
Flatline evresi normalde ne zaman başlar bilmiyorum amma velakin galiba yoğun pişmanlıktan dolayı kendimi oraya sürüklüyorum. Yıllarımı bu saçmalıkla geçirmiş olmak ağır geliyor artık. Coşku dönemlerinde enerjim tavan yapıyor ama sonra ‘neden kendime bunu yaptım’ sorusu çöküyor. Dışarıdan sürecimi bilmeyenler beni bipolar sanacak diye korkuyorum artık.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6