Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bu Yüzden Relapse Oluyorsun

Elanga

Yeni Fapstronot
Gençler öncelikle hepinize merhabalar ben nofap sürecinin 202. gününde olan, 27 yaşında bir nofap yolcusuyum. Bu sürece ulaşma yolculuğunda çok fazla relapse yaşadım. Bu relapse durumlarının sebeplerini ve nasıl başlayıp geliştiğini inceledim. Sizinle relapse'in dinamiklerini paylaşmak istiyorum ki. Siz de durumun farkına varıp nofap' i bozmadan önce müdahale edebilirsiniz.

Olayın gerçekleşme sırası
1- Öncelikle bir tetikleyici ile karşılaşıyorsun. ( Burada sorun olan tetikleyici değildir, çünkü nofap sürecinde cinsel olarak hassas olduğun için her şeyin seni azdırma ihtimali vardır. Tabii ki bikinili çıplak hatunlar daha sert tetikleyici olacakları aşikardır ama dediğim gibi sorun tetikleyici de değildir.)
2- Sen bu tetikleyici ile yola çıkıp, iyice seni cinsel duygularla dolduran düşünceleri düşünüyorsun. Burada cinsel tetikleyen şeyi görüp, sonrasında kendi hayal dünyanda fantaziler de kurabilirsin ya da direk o tetikleyen şeye doğrudan bakıp kendini cinsel olarak yükseltebilirsin.
3- Sonuçta vücudun bir döngüye giriyor, cinsel duygularla dolup taşmak hoşuna gidiyor, sende bu düşünceleri düşünmeye devam ediyorsun. Cinsellik duygusunun verdiği haz ve cinsellik düşünmek arasında bir döngü oluşuyor.
3- Cinsellik ile iyice dolup taşan vücudun, senin üzerinde ve vücudunun üzerinde gerginlik yaratıyor ve dışarı boşalıp rahatlamak istiyor.
4- Relapse oluyorsun.

Peki bu döngünün farkına varıp nasıl müdahale etmek gerekiyor.
1- Erkek beyni cinselliğe çok önem verir ve sürekli düşünür (bunun evrimsel bir sebebi vardır, tabii ki ama günümüz teknoloji dünyasında bu olay istismara uğranıyor.). Cinselliği düşünmeyi durdurmamız lazım. Zihnimiz bu şekilde eğitip, cinsellik düşünüp kendini azdıracağı zamanın farkında olmamız lazım. Bunu sert şekilde değil tabii ki. Baktın yine zihnin cinsel düşüncelere gitmiş, onu oradan alman lazım. İlk başta zor olacaktır, zamanla kolaylaşacaktır. Süreç de ilerledikçe daha da kolaylaşacaktır. Sadece süreçte ilerlemeniz bu yetinizi güçlendirecektir.
2- Cinsellik ile dolan ve üstünüzde gerginlik yaratan vücudunuz hakkında ise. Öncelikle cinsellik düşünüp daha da vücudunuzu germeyin. Kalan gerginlik ise bir süre geçirdiğiniz takdirde kendiliğinden gidecektir.
3- Biliyorum ki cinsellik duygusuyla dolmak hoşunuza gidiyor. Zaten nefret de etmeyin, sevin. Ama relapse götürmesini zihninizle engelleyin.

Benim analiz ettiğime göre relapse dinamiği böyle işliyor, eğer farkında olabilirseniz ve kendi iradenizle bu döngüye dur diyebilirseniz her seferinde. O zaman sürecinizi bölünmez hale getirecekseniz.

"Kendi aklınıza güvenebileceğiniz, bir akıl inşa edin."

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6