Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Ders Çalışma (İsteksizlik)?

meftun.

Mars Yolcusu
Bugün sürece yeniden başladım. Yks ye hazırlanıyorum ve sınava 4 ay kaldı. 21. günde bozdum sebepsiz yere. Hiçbir şeye karşı isteğim yok ölü gibiyim. Ne yapmalıyım ders çalışmak istiyorum duygularım yok olmuş gibi ne motivasyon ne istek yok. Bu süreçleri hep isteksizlik yüzünden bozdum zaten. Boş kalınca bir şekilde bozuyor insan. Ne önerirsiniz. Spor da yapamıyorum kronik bir rahatsızlığım var.

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Bi süre kendini rahat bırak dışarı çık arkadaşlarınla vakit geçir gez toz eğlen hobiler edin iyice doyduktan sonra mutlu rahat kafayla otur dersinin başına bu sınav stresi senin çalışmanada engel olur son 3 ay çalışanda kazanır merak etme bi kafanı boşalt sonra ufak ufak başlarsın ilk hafta 1 saat ders çalışırsın 2. Hafta 2 saat 3. Hafta 3 saat böyle ilerlersin sürekli ders ders diye kasma kendini

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Bugün sürece yeniden başladım. Yks ye hazırlanıyorum ve sınava 4 ay kaldı. 21. günde bozdum sebepsiz yere. Hiçbir şeye karşı isteğim yok ölü gibiyim. Ne yapmalıyım ders çalışmak istiyorum duygularım yok olmuş gibi ne motivasyon ne istek yok. Bu süreçleri hep isteksizlik yüzünden bozdum zaten. Boş kalınca bir şekilde bozuyor insan. Ne önerirsiniz. Spor da yapamıyorum kronik bir rahatsızlığım var.
Dopamin Detoksunu tavsiye ederim. Odaklanma sorununda varsa Psikoloğa danışabilirsin.

meftun.

Mars Yolcusu
Bi süre kendini rahat bırak dışarı çık arkadaşlarınla vakit geçir gez toz eğlen hobiler edin iyice doyduktan sonra mutlu rahat kafayla otur dersinin başına bu sınav stresi senin çalışmanada engel olur son 3 ay çalışanda kazanır merak etme bi kafanı boşalt sonra ufak ufak başlarsın ilk hafta 1 saat ders çalışırsın 2. Hafta 2 saat 3. Hafta 3 saat böyle ilerlersin sürekli ders ders diye kasma kendini
Ben de kafa dinlemeyi düşünüyorum biraz teşekkür ederim

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Dopamin detoksu yapıyorum pmo kesince zaten. Bugün yeniden başladım bakalım kendimi zorlayacağım
PBKY Kitabını okumadıysan okumanı şiddetle tavsiye ederim. Son 4 ayda bırakan/pes eden çok oluyor (En yakın arkadaşım) ben de dün pes etme seviyesine geldim ama mücadeleye devam durmak yok.

vallabusondu

Venüs Yolcusu
Kendini toplamak için max 2günün var dostum. 3.günde yavaş yavaş çalışmaya başla. Nofap sürecinin yanında sınav sürecini de iyi yönetmen lazım. Toparlanmak için 1 hafta bekleme lüksün yok. İzlemen gereken yöntem şu:
3. gün x saat çalış.
4.gün x saat + 30dk
5.gün x saat + 30dk veya x + 1 saat
6.gün x+1.5 saat
...
....
artık hedefin neyse.

Üzgünüm dostum ama bu işin kolay bir yolu yok. Eğer bir yeri kazanmak istiyorsan sızlanmayı bırakmalısın. Zamanın aleyhine işlediğini unutma. Eğer nofap'i başarmak istiyorsan sızlanmayı bırakmalısın. Eğer " Bir şey yapasım yok elim kolum kalkmıyor" modundan bir an önce çıkmazsan chaser effect dalgalarında boğulursun. Anahtar cümle "Acıyı hisset". Sıkıla sıkıla da olsa yapacaksın bu işi çünkü başka bir seçeneğin yok.

meftun.

Mars Yolcusu
Kendini toplamak için max 2günün var dostum. 3.günde yavaş yavaş çalışmaya başla. Nofap sürecinin yanında sınav sürecini de iyi yönetmen lazım. Toparlanmak için 1 hafta bekleme lüksün yok. İzlemen gereken yöntem şu:
3. gün x saat çalış.
4.gün x saat + 30dk
5.gün x saat + 30dk veya x + 1 saat
6.gün x+1.5 saat
...
....
artık hedefin neyse.

Üzgünüm dostum ama bu işin kolay bir yolu yok. Eğer bir yeri kazanmak istiyorsan sızlanmayı bırakmalısın. Zamanın aleyhine işlediğini unutma. Eğer nofap'i başarmak istiyorsan sızlanmayı bırakmalısın. Eğer " Bir şey yapasım yok elim kolum kalkmıyor" modundan bir an önce çıkmazsan chaser effect dalgalarında boğulursun. Anahtar cümle "Acıyı hisset". Sıkıla sıkıla da olsa yapacaksın bu işi çünkü başka bir seçeneğin yok.
Teşekkür ederim acıyı hissetmekten başka seçeneğim yok

Tempest

Deneyimli Üye
PBKY Kitabını okumadıysan okumanı şiddetle tavsiye ederim. Son 4 ayda bırakan/pes eden çok oluyor (En yakın arkadaşım) ben de dün pes etme seviyesine geldim ama mücadeleye devam durmak yok.
4 ay kala bırakmayı düşünen arkadaşına söyle seneye çalışacağım diye bu sene bırakmasın .
Az az da olsa çalışsın .
Çünkü mezun senesinde bile 12'nin etkisi oluyor. 4 ay kısa bir süre değil en azından tyt'yi geliştirebilir . Ama tavsiyem ayt'den konular halletmesi .

Tempest

Deneyimli Üye
Ayrıca sınav anında aklından geçen tek şey keşke calissaydim oluyor . Şuna bir kere baksam yapardım diyorsun sorulara bakarak. Ben mezunum ve ne zaman çalışmayı bıraksam o an aklıma gelir . Keşke çalışsaydım diyordun . Al sana fırsat diyorum kendime.
Sınavdan sonra çalışmadığım için çok ağlamıştım.
Ama çalışınca insan ağlamayı yakıştıramıyor kendine . Çabalamak gerek her şeye rağmen .

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
4 ay kala bırakmayı düşünen arkadaşına söyle seneye çalışacağım diye bu sene bırakmasın .
Az az da olsa çalışsın .
Çünkü mezun senesinde bile 12'nin etkisi oluyor. 4 ay kısa bir süre değil en azından tyt'yi geliştirebilir . Ama tavsiyem ayt'den konular halletmesi .
Diyorum takmıyor pek.

flamefinn

Venüs Yolcusu
Hayatta isteklerimiz ve sorumluluklarımız var. Önceliğini sorumluluklarına verirsen başarılı olursun. Bunun lamı cimi yok. Ne yapmak gerekiyor çalışman mı? Oturup çalışacaksın. İster ağla ister sızla. Vay efendim benim şu an isteğim yok, instada gezmek çok eğlenceli, kız arkadaşımla konuşmak ve gezmek çok tatmin edici, oyun oynamak çok mutlu ediyor, erteler daha iyisini yaparım gibi "istekler" ile başarısız olabilirsin. Hayat senin hayatın, ister isteklerini gerçekleştir ister sorumluluklarını. Öyle veya böyle işin sonunda başarılı veya başarısız olarak adlandırılacaksın ve başarısız olursan kendini kandırmaya devam edeceksin.

Sarkå

Ay Yolcusu
bende aynı durumdayım ve yavaş yavaş düzeltmeye başladım kendimi sana önerim sabah 23:00-04:00 gibi bir uyku saati belirle kendine 4 erken gelebilir kendine göre ayarlarsın ama 6 gibi kalkmış olmaya çalış bol su iç ve sabah hafif şeyler ye ben yulaf lapası hazırlıyorum kalktığın gibi bi kahve alıp dersin başına otur tabi bunun için eksiklerini bilmelisin ve hangi derse hangi sırayla çalışmalısın bunu bilmelisin eğer bilmiyorsan hızlanman aşamasında birinden yardım veya koçluk alman senin için iyi olucaktır (bende elimden geldiğince yardım ederim) hedefine bağlı bir program oluşturmalısın hala geç değil her gün 1 saat erken kalktan sınava girecek rakipleriden 120 saat fazla çalışmışsın demek olur ve buda her gün 4 saat çalışılan 1 aya denk gelir 2 öğün yemeye ve akşam 6 dan sonra pek yemek yememeye çalış bu süreçte gelişim açısından bi arkadaş bulman senin için iyi olucaktır sabah kalkarken işe yarar en azından kalkmazsan için rahat etmez kursa gidiyormusun bilmiyorum eğer gidiyorsan kurs saatine kadar çalışıp kursa git dönüşte de soru çözümü ve tekrar yaparsın eğer gitmiyorsan ve mezunsan uzun uzun molalarla günü bölüp çalışabilirsin oda sana kalmış bir şey turlama taktiği ile çalışmanı tavsiye ederim temelim olmamasına rağmen 1 günde tarih 1 günde coğrafya 4 günde fizik 3-4 günde kimya bitirmiş ve bu dersleri fulleyen biri olarak söylüyorum bunu (hepsi tyt) netlerini çok hızlı arttıracaktır (amacım hava atmak değil)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6