Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Diğer Insanlara Yüklediğimiz Anlamın Anlamı-Işlevi

La Nuit étoilée

Ay Yolcusu
Bir soru sormak istiyorum. Diğer insanların olmasının anlamı demek yerine böyle demeyi tercih ettim sebebiyse diğer insanların varlığının bizim dünyamızdaki anlamı bizim ona yüklediğimiz anlam ve değer.

biliyosunuzki diğer insanlar bize fayda yada zarar sağlama konusunda herhangi bir değer taşımıyor. bazen yüklediğimiz duygulardan dolayı bunu unuttuğumuz olsada. Geçen bir konuşmacı dinlemiştim hikmet in farklı bir tanımını yapmıştı insanlardan en az etkienen diye. Sizce bunun işlevi ne diğer insanların varlığı yada buna bağlı değerin ?

anlatmaya çalıştığım şeyi daha anlaşılır hale getrmek için bikaç somut örnek veriyim. Yani bazen evden belli bi süre çıkmadığında depresif olup birşey yapasın gelmiyor. yada bazende daha çok şey yapabiliyosun. yada başka bir örnek bazen kütüphanedeyken çalışan kişiler verimini arttırıyor. yada bazen tersine bi gürültü çalışmanı engelliyor belki kimse yokken çalışcakken. bazende biriyle konuşunca paylaşınca bişeyi rahatlama duygusu yaşıyor , bazende birinin varlığı rahatsız edebiliyor. Yani beklenen şey nolması lazım diğer insanlardan bizim için yürüdüğümüz yolda sizce bunların işlevi ne olması gerekir ?

ben bi cevap vererek başlicam sizdende bekliyorum cevap.
1.işlev : yaptığımız şeyi gördükleri için güven duygusu geliştirmemiz : yani mesela güzel bi şey yapmışsak bunu tek yapmışsak eğer sadece kendimiz olsak bunu daha kolay unutabiliriz.ama başkasıda olunca işin içinde o güzel şeyin sahibi daha çok biz oluyoruz.

SDG

Yoda
Hocam açtığın konu biraz soyut kalmış. Sorduğun şey anlaşılmıyor. İnsanları neden fayda sağlama perspektifine göre yanımızda tutalım onu anlamadım. Bu işine yarayanı al işine yaramaz olunca hayatından at gibi bir şeye döner. Bazen mahremiyete ihtiyacın olur en yakının bile yanında olmasın kafa dinleyim dersin bazen sosyalleşmeye ihtiyacın olur gider bi muhabbet edersin. Duruma göre değişir, sen de duruma göre esnersin. Çok da anlam yüklemeye gerek yok

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
İnsan varlığı ve yokluğunu eşit derecede tutmak gerekiyor. Zaten bu başarılması gereken bir amaç . Eğer ki kendini kaptırırsan insanların seni etkileme derecesiyle bambaşka, istemediğin bir insan olursun. Ama aynı şekilde" insanlar zaten salak onları hiç dinlemem " dersen buda seni yalnız ve kafanda kuran birine dönüştürür. Kısaca herkesten her şey öğrenilebilir ama bu her zaman güzel olmaz.

Ben günümüz toplumunda insanlar ile ilişkinin daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşam enerjisinin buradan geldiğine inanıyorum. Bu bizim birincil özelliğimiz.

La Nuit étoilée

Ay Yolcusu
İnsan varlığı ve yokluğunu eşit derecede tutmak gerekiyor. Zaten bu başarılması gereken bir amaç . Eğer ki kendini kaptırırsan insanların seni etkileme derecesiyle bambaşka, istemediğin bir insan olursun. Ama aynı şekilde" insanlar zaten salak onları hiç dinlemem " dersen buda seni yalnız ve kafanda kuran birine dönüştürür. Kısaca herkesten her şey öğrenilebilir ama bu her zaman güzel olmaz.

Ben günümüz toplumunda insanlar ile ilişkinin daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşam enerjisinin buradan geldiğine inanıyorum. Bu bizim birincil özelliğimiz.
Akışına bırakmak ve kıymet vermek ilişkilere. Bazende tersi oluyor ya yaşam enerjisi azalabilmiyormu sanki bundan dolayı

La Nuit étoilée

Ay Yolcusu
Hocam açtığın konu biraz soyut kalmış. Sorduğun şey anlaşılmıyor. İnsanları neden fayda sağlama perspektifine göre yanımızda tutalım onu anlamadım. Bu işine yarayanı al işine yaramaz olunca hayatından at gibi bir şeye döner. Bazen mahremiyete ihtiyacın olur en yakının bile yanında olmasın kafa dinleyim dersin bazen sosyalleşmeye ihtiyacın olur gider bi muhabbet edersin. Duruma göre değişir, sen de duruma göre esnersin. Çok da anlam yüklemeye gerek yok
Haklısınız kafam baya dağınık buara bunu başkası yazsa okuduğmda anlamakta zorlanırdım. İnsanlara anlam yüklememeye katılıyorum ama neyi neden yaptığımz kesinlikle asıl anlam yüklenmesi gereken şey bunu sorgulamak irdelemek

Cosanostra

Venüs Yolcusu
Bir soru sormak istiyorum. Diğer insanların olmasının anlamı demek yerine böyle demeyi tercih ettim sebebiyse diğer insanların varlığının bizim dünyamızdaki anlamı bizim ona yüklediğimiz anlam ve değer.

biliyosunuzki diğer insanlar bize fayda yada zarar sağlama konusunda herhangi bir değer taşımıyor. bazen yüklediğimiz duygulardan dolayı bunu unuttuğumuz olsada. Geçen bir konuşmacı dinlemiştim hikmet in farklı bir tanımını yapmıştı insanlardan en az etkienen diye. Sizce bunun işlevi ne diğer insanların varlığı yada buna bağlı değerin ?

anlatmaya çalıştığım şeyi daha anlaşılır hale getrmek için bikaç somut örnek veriyim. Yani bazen evden belli bi süre çıkmadığında depresif olup birşey yapasın gelmiyor. yada bazende daha çok şey yapabiliyosun. yada başka bir örnek bazen kütüphanedeyken çalışan kişiler verimini arttırıyor. yada bazen tersine bi gürültü çalışmanı engelliyor belki kimse yokken çalışcakken. bazende biriyle konuşunca paylaşınca bişeyi rahatlama duygusu yaşıyor , bazende birinin varlığı rahatsız edebiliyor. Yani beklenen şey nolması lazım diğer insanlardan bizim için yürüdüğümüz yolda sizce bunların işlevi ne olması gerekir ?

ben bi cevap vererek başlicam sizdende bekliyorum cevap.
1.işlev : yaptığımız şeyi gördükleri için güven duygusu geliştirmemiz : yani mesela güzel bi şey yapmışsak bunu tek yapmışsak eğer sadece kendimiz olsak bunu daha kolay unutabiliriz.ama başkasıda olunca işin içinde o güzel şeyin sahibi daha çok biz oluyoruz.
Senin buradaki insanların varlığına dair sorgulamalarına cevap olacak bir kaç şey söylemek isterim. En başta insan sosyal varlık olduğu için şunu söylemek doğru olmaz; yani neden bu kadar insan var veya bizim dışımızda neden insan var. Çünkü aynı durum diğer insanlar tarafından da bizim için düşünüleceği anlamına gelir. Neden insanlar var, insan demiyorum? Bir diğer mesele neden zararlı insanlar var? Ben her aklımıza gelen sorgulamların veya kavramların basit bir anlamla veya mana açıklanmasını doğru bulmuyorum. Bu meselelerinde iki anlamı olduğunu düşünüyorum. (Ben herşeyin bir maddeye bakan yönünün birde manaya bakan yönünün olduğunu düşünüyorum). Yani insan topluluğunda her insanın birey olarak veya temsil ettiği ülkeye göreye veya millete göre toplum hayatına katkı sağladığını düşünüyorum. Mesela bazı ülkenin insanları mimaride sanatta iyidir bazı ülkelerin insanı bilimde tıpta iyi olması gibi. Bu mana maddeye bakan mana. Diğer bir mevzu ise zararlı insanlar neden var dersen iyiyi kötüden ayırt etmek için bir sebep olarak diyebilirim. Hayatı tek düzelikten çıkarmak için. Daim iyi insanlar olsaydı kötü insanlarla biz iyi insanların değerini anlamazdık. Ve kötü durumlara karşı kabiliyetlerimiz gelişmezdi. Kötü durumlar ve insanlar bize bir teşvik kamçısı. Ben hep kötü durumlara karşı şunu tasvir ederim. İki Çelik çark düşün hızla dönüyorlar. Karşı karşıya geldiklerinde hangisi daha dayanıklı ise o diğerinin çarklarının dişlerini kırıp döküyor. Sende buna mücadele nazarıyla bak ve bu zor durum ve insanlar çarkının dişlerini güçlendirdiğini düşün.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6