Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dinim Degişti Gibi Hissediyorum

Bruh

Yeni Üye
Merhabalar. Konuya geçmeden önce bu konu bir tartışmaya dönecek olursa moderatörlerden bu konuyu kilitlemelerini isterim. Bunu herhangi bir tartışma için değil kendim ve benim gibi olan kişiler için açtım. Ancak sormaya ihtiyacım olan sorularım var.

Arkadaşlar. Önceki yazılarımdan bildiğiniz üzere, Müslümandı.
Son 2 gündür agnostik oldum.
Şuan psikolojik bir çöküntü içindeyim, never fap için amacımı kaybediyorum.
Yok olacağımı düşünüyorum, never fapin ne anlamı tarzında düşünceler aklıma geliyor. Bugün okulca geziye gittik ve çok az zevk aldım. Arkadaş çevrem zaten kötü, dedikoducu kaynıyor. Tavsiyeleriniz nelerdir?(Cevaplarda tartışma istemiyorum, sadece tavsiyelerinize ihtiyacım var.)

Userx

...
Merhabalar. Konuya geçmeden önce bu konu bir tartışmaya dönecek olursa moderatörlerden bu konuyu kilitlemelerini isterim. Bunu herhangi bir tartışma için değil kendim ve benim gibi olan kişiler için açtım. Ancak sormaya ihtiyacım olan sorularım var.

Yok olacağımı düşünüyorum, never fapin ne anlamı tarzında düşünceler aklıma geliyor. Bugün okulca geziye gittik ve çok az zevk aldım. Arkadaş çevrem zaten kötü, dedikoducu kaynıyor. Tavsiyeleriniz nelerdir?(Cevaplarda tartışma istemiyorum, sadece tavsiyelerinize ihtiyacım var.)
Boşluğa düşmüşsün zamanla alışırsın ama inanç konusunda iyi araştırma yap, neye inandığını bil, diğer dinleri ve inançları da araştır, kimsenin de seni inancın yüzünden yargılamaya hakkı yok.

Ovidius

Yeni Üye
Dostum ben inanan biriyim bende de fapa düşünce beyin o kadar bunalıyor ki mental boşluğa düşüyor. Analizi zayıflıyor takıntıları artıyor. Mesela nofap yapınca bu kayboluyor.

je.veuxvivre

Yeni Üye
Din çok bireysel bir meseledir. İnanmak istersin ya da istemezsin. Akılla temellendirme yapılabilir de ama zorunlu değildir şahsi fikrim. Tavsiye vermek haddime mi bilmiyorum ama inanan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki manevi konular maddi konular gibi duyu organları ile net şekilde görülmediği için bunlar bazen azalırken bazen artabilir burada bir çok etmen vardır. Yani her zaman sabit olmaz ve bu seni dinsiz yapmaz. Din daha çok ahlaki bir konudur ve ahlakını terk etmediysen halen Müslümansın denmesinde sakınca görmüyorum. Önemli olan da inandığın dinden ziyade budur da zaten ama konu o değil.

Bir diğer noktaya gelirsek sosyalleşmek gerçekten çok güzeldir ve gereklidir. Arkadaşlarınla daha fazla vakit geçirme fırsatın varsa değerlendirmeni salık veririm. Arkadaşların arasında dedikodu yapanlar olduğu gibi yapmayanlar da vardır. Ayrıca geyik muhabbeti ile dedikodu aynı şey değildir. Bunu da gözden kaçırmamak gerekir.
İnsan olduğunu kabullenmek demek hatam yok demeyi kabul etmemekten geçer ve karşı tarafın hatalarına ve kusurularına da bu gözle bakmayı gerektirir. Tolerans oranı burada kıstas olabilir. Yani demek istiyorum ki arkadaşların özünde iyidir ama dedikodu yapabilir(özünde iyi olan bir insan kötü bir insandan daha fazla zararlar verebilir, özünde iyi olması yaptıklarının sorumluluğundan kaçmasını haklı çıkarmaz, kötülüğe yaklaşmış olur.) Burada rahatsızlığını dile getirmek gerekebilir. Bu arkadaşlığını bozabilir tabi bende sürekli bu şekilde oluyor ve zorlama devam ediyor sonrasında.
Bu tercihtir teraziyi şöyle tartabilirsin arkadaşlığım devam etsin, dedikodu yapılırken sessiz kalayım (arada böyle yapıyorum) ya da gerçekten dedikodu uç noktalara gidiyor ve orada yanlış bir şey yapılıyormuş gibi hissediyorsan bunu dile getirmen ve gerekiyorsa uzaklaşman. (Arkadaşlarının yaptığına tepkisi biraz ölçüm gibi olur ama ilk dediğimi de tercih edebilirsin yahut kendin apayrı bir yol izleyebilirsin.)

Biraz analitik olmuş olabilir. Umarım yardımcı olmuştur. Esenlik ve Nofaple :) kalasın.

random

Venüs Yolcusu
Anladığım kadarıyla dine karşı kalbinde ya da aklında bazı değişikler olmuş ve bu seni üzmüş. İnanç çok önemli bir şeydir, neye inanırsan öyle yaşamaya başlarsın ve bu hayatını değiştirir. Çevreni değiştirir, değerlerini değiştirir. Hiçbir şeye inanmamak da temelde bir inançtır. Bu yüzden inancın konusunda doğru kararı vermelisin. Bu konuda acele etme, etraflıca düşün araştır, tefekkür et. İnançsızlığı savunanları da dinle inancı savunanları da ama en nihayetinde kendi kalbini dinle

Son düzenleme:

random

Venüs Yolcusu
Bu arada bazen insanı inançsızlığa sürükleyen şey, inandığın dinin yeterli güçlükte delile sahip olmaması ya da delillerinin çürütülmesi değil de duygusal sebepler oluyor. Örneğin dindar bir yakınının sana olan tavırları, bazılarının üzerine dini baskı yapması vesaire. Bu tarz durumlar yaşadıysan bunlar sende dine karşı bir nefrete sebep olmuş olabilir. Ancak yukarda da dediğim gibi neye inandığın hayatın üzerinde önemli bir etkisi vardır eğer ki durum duygusal kaynaklıysa 1 kez değil 4 kez düşün ve şunu bil ki dindar insanlar dini temsil etmez.

leftieaf1

Yeni Fapstronot
Benim inancım çok zayıflamıştı. Dinimi insanların ağzından değil, kendim bilgi edinerek öğrenmeye başladım, kendim keşfetmeye çalıştım hala devam ediyorum. Bu sürede imanım kuvvetlenmeye başladığını hissettim. Sana bu konuda hiçbir şey tavsiye edemem. Din hassas konudur. Ama sana şöyle diyebilirim ki Allah seni dosdoğru yol da ilerletsin, senin kalbini imana açsın. Yüreğini temiz tut. Bu konuyu buraya yazabilmenin, kalbinde hala inancının küçük bir kırıntısı kaldığını işaret ediyor bir gün o alevlenecek. Sadece herkesin zamanı farklı.

SDG

Yoda

Din senin bileceğin iş. Benim de çevremdekilerin dindarım dedikten sonra yaptıkları çelişkilerden ötürü dinden soğuduğum bir dönem olmuştu. Sonra kendi kendime çevremdekilerin üzerimde bu kadar etkisi olmamalı dedim. Sıfırdan aldım İncil ve Tevrat okudum sonra kur an meali okudum. Aklıma ve kalbime yattı. Bana iyi geldi. Duygusal buhranlar din düşüncesini etkiliyor, pmo benim duygusal buhranlarımı arttırdığında din düşüncemi de etkiliyor, suçluluk duygusu arada dinden soğutur gibi oluyor. Sonra geçiyor devam ediyorum.

Çevreye gelince. Malesef insanlar çok dedikoducu ve bir süre sonra onların yanında kala kala sen de dedikoducu olup çıkıyorsun ve dönüştüğün kişiden irite oluyorsun. Ben bu tarz durumlarda sohbeti yönlendirmeye çalışıyorum. Bir konu açıp insanları o konuda kontrollü şekilde konuşturmaya çalışıyorum. Kendimi bilgi ile bilgilendirip bu da böyleymiş diyerek konu açmaya çalışıyorum. Bir de dedikodu yapıldığında onlara o istedikleri tepkiyi vermemeye çalışıyorum. Aaa öyle mi bak bak gibisinden tepkiler vermeyip donuk hıhı temalı ya da karşıdaki de aslında sana bunu demek istememiştir abartıyorsun temalı karşındakinin deddikodu hevesini kıracak tepkiler vermeye çalışıyorum.

BloodRien

Yoda
dininden ve inançlarından bağımsız sana bir şey söyleyeceğim dostum

geziden zevk almadım diyorsun
GEZİDEN ZATEN ZEVK ALMAMA SEBEBİN NOFAPI ADAM GİBİ YAPMIYOR OLMAN
FARE KAPANINDASIN ÇOĞU KİŞİ GİBİ KAFANI ÖNCE DÜZELT
NOFAPIN BİR DİĞER FAYDASI NE ANDAN MUTLU OLMA GENEL HUZURLULUK HALİ
NOFAP IN BİR FAYDALARINI LÜTFEN TEKRAR OKURMUSUN

bunları bu kadar açık ve net yazmamın sebebi 90 günü tamamladığını düşünmediğimden

süreci tamamla sonra dinmi seçiyorsun kendinimi geliştiriyorsun istediğini yapabilirsin ama şu an ki düşünce yapın doğru değil yanlış bozuk beyin ile düşünüyorsun pbky oku

insanın doğasında elini becermek yok elinden üreyemezsin
elini becermek olsaydı nofapın faydaları olmazdı feromonal koku olmazdı
herkes istediği zaman çiftleşirdi

işin doğrusu dişi bulmaktır ve onunla ne istiyorsan yapmandır evcilikmi oynarsın çocukmu yaparsın senin kararın

anlayacağın en baştan düşünce yapını değiştir ve kafanı düzelt
nofapta 90 120 gün arasına gel çevrenin zenginleştiğini ve hayat doygunluğunu yaşa sonra felsefi kararlarını ver kendi kendini tüketmeyi öğütmeyi bırak

ha ben zaten 150 200 gün yaptım yine zevk almıyorum diyorsan 1 tanede benim için patlat

eninde sonunda açacağın yeni başlık ereksiyon olamıyorum ya da nasıl mutlu olurum gibi vs vs bir şey olacak

kendine güven ve süreci tamamla

selam_lar

Ay Yolcusu
öncelikle din olayı,çevre,dersler vs boşver bunları ilk olarak nofap e odaklan . kafanı toparla sonra diğerelerini düşün,okul dediğin ne a* ,üni de bizim sınıfta 40 yaşında adam vardı 20 yıl boşa mı gitmiş olacak? alakası yok, rahat ol vücudu-zihnin rahat temiz olsun okul 2 sene uzasın

Varolej

Jüpiter Yolcusu
takma kafana ben de bir şeye inanmıyorum ama her zaman bir açık kapım var tanrı var ya da yok olabilir o benim sorunum değil şeytan da var olabilir ya da yok olabilir o da benim sorunum değil

Bruh

Yeni Üye
Hepinize teşekkür ediyorum. Bir iki haftada az daha gidiyordum (52 kez PMO'dan sonra kalp krizinden giden adam gibi) . Her gün 3-4 kez pmo yaptım ve bu durumdan kurtulmam gerektiğinin farkına vardım. Lgs dönemindeyim bu arada. Çevremdekilerin artık sapık olduğumu düşündüklerini sanıyordum ve Doğruluk mu Cesaret mi oynamadan önce bir kızın bana "Senin hakkında çok şey biliyorum. " Demesiyle her şeyi anladım. En yakın arkadaşım bile benden uzaklaşıyor. Benim hatam. İnsanların dedikoducu luğundan bahsetmiştim. Bu da benim hatammış. Ben her dedikoduyu hak ediyormuşum. Bu arada nasıl anladılar derseniz son aralarda bağımlılıktan dolayı derste krize girip tuvalet izni isteyip tuvaletten 10 dk'da çıkınca muhtemelen hocalar sınıftakileri benim hakkımda uyarmış ben tuvaletteyken. Çünkü herkesin benden gizli dili olduğu belli. Çevre sorunu+ aşk acısı (daha yeni 14 yaşına girdim ama aşık oldum maalesef) derken size dinimin değişiyor gibi olduğundan bahsetmiştim, eski dinimine döndüm dostlar. Hepinize teşekkür ederim. Bu saatten sonra 30 kişi de benim PMO bağımlısı olduğumu tuvalet mevzusundan ve derste uyumadan dolayı biliyor ve ben liseye geçene kadar kimse unutmayacak. Kafama takmamak gerekiyor çünkü bundan kurtulmam taktığım takdirde mümkün değil. Desteğiniz için hepinize teşekkürler.

Userx

...
Hepinize teşekkür ediyorum. Bir iki haftada az daha gidiyordum (52 kez PMO'dan sonra kalp krizinden giden adam gibi) . Her gün 3-4 kez pmo yaptım ve bu durumdan kurtulmam gerektiğinin farkına vardım. Lgs dönemindeyim bu arada. Çevremdekilerin artık sapık olduğumu düşündüklerini sanıyordum ve Doğruluk mu Cesaret mi oynamadan önce bir kızın bana "Senin hakkında çok şey biliyorum. " Demesiyle her şeyi anladım. En yakın arkadaşım bile benden uzaklaşıyor. Benim hatam. İnsanların dedikoducu luğundan bahsetmiştim. Bu da benim hatammış. Ben her dedikoduyu hak ediyormuşum. Bu arada nasıl anladılar derseniz son aralarda bağımlılıktan dolayı derste krize girip tuvalet izni isteyip tuvaletten 10 dk'da çıkınca muhtemelen hocalar sınıftakileri benim hakkımda uyarmış ben tuvaletteyken. Çünkü herkesin benden gizli dili olduğu belli. Çevre sorunu+ aşk acısı (daha yeni 14 yaşına girdim ama aşık oldum maalesef) derken size dinimin değişiyor gibi olduğundan bahsetmiştim, eski dinimine döndüm dostlar. Hepinize teşekkür ederim. Bu saatten sonra 30 kişi de benim PMO bağımlısı olduğumu tuvalet mevzusundan ve derste uyumadan dolayı biliyor ve ben liseye geçene kadar kimse unutmayacak. Kafama takmamak gerekiyor çünkü bundan kurtulmam taktığım takdirde mümkün değil. Desteğiniz için hepinize teşekkürler.
Kafanda kurmuşsun biraz çok da bilmiyorlardır

ibendobekindabuns

Merkür Yolcusu
Araştır, sorgula, düşün kafanda tart ve hangi dini yaklaşım sana uygun geliyorsa onu seç ya da dinsiz ol bu senin kararın ve bir günde agnostik falan olamazsın git islamın, yahudiliğin ve diğer dini inançların kitaplarını oku sonra istediğini yap sana tavsiye. Ortada çok kendi dinini bilmeyen insan var bunlardan olma

Thanos

Yeni Üye
o yaşlarda insanın kafasından o kadar çok şey geçiyor ki lise bitince biraz daha olgunlaşınca ulan ne malmışım hee diyor insan. Bunlar normal canını sıkma kardeşim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6