Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dışarıya Atman Gereken Sperm Değil Enerji

recko_23

Ay Yolcusu
Selamün aleyküm arkadaşlar,

Forumu uzun zamandır takip ediyordum, okuyordum ama üye değildim. Sonunda ben de bu topluluğa üye olmaya karar verdim.

Topluluğa üye olmamamın sebebi aslında yazılan her şeyin mantıklı olmasına rağmen, süreci bir türlü ilerletememem, en fazla 7-8 gün sürdürüp bırakmam ve beynimin sürekli bana "Acaba mastürbasyonu yapmam mı gerekiyor?" gibi oyunlar kurmasıydı.

Şu anda bu konuda tamamen bilinçlendim ve bağımlılığımı kabul ettim. Ben 19 yaşındayım ve yaklaşık 8 yıldır bu illeti yapıyordum. Yaklaşık 1 senedir de bu bağımlılıktan kurtulmaya çalışan bir kardeşinizim.

Şu anda sürecimde oldukça ilerledim ve kendi rekorumu kırdım bile. Yaklaşık 1 ayı geçtiğini düşünüyorum. Sürecimde gün saymamaya özen gösteriyorum ve rekorumu kırmış olmama rağmen neredeyse çok rahat ilerliyorum.

Bunda tabii ki artık ne zaman yaptığımı bilmemin, kriz anlarında ne yapacağımı bilmemin gibi tecrübelerin etkisi var. Ancak en önemli etki; önceki denemelerimden farklı olarak, özellikle 7. günden sonra artan enerjiyi harcamak, yani kullanmak olduğunu düşünüyorum. Bu noktayı sürecimin en önemli yapıtaşı olarak görüyorum.

Daha önceki süreçlerimde “Tamam, bir daha yapmayacağım” diyordum ama sürece sadece formalite gereği başlıyordum. Hayat aynı hayat, düzen aynı düzen: evde takılmak, oyun oynamak gibi boş işlerle zamanımı harcıyordum. Değişen tek şey, sözde “başlamamdı”.

1. veya 8. günlerde gelen o yoğun isteği doğrudan cinsel istek zannedip süreci bozuyordum. Ama bu sefer her şey değişti. O istek yoğunlaştıktan sonra bunu cinsel bir dürtü olarak değil, kendimi geliştirmek ve daha iyi olmak için bir enerji olarak görmeye çalıştım ve başarıyla ilerletiyorum.

Ben dini inancı yüksek bir kardeşinizim ve bunun da sürecimde bana olumlu etkisi olduğunu, kriz anlarında kendimi kontrol altına almamı sağladığını düşünüyorum.

Şu anda günlük olarak kendimi dini, fiziki ve ilmi olarak yaşıma uygun şekilde, hedeflerime göre geliştiriyorum. Örneğin:

• Sabahları Kur’an okuyup Türkçe mealini anlamaya çalışıyorum.
  • Her gün hadis okuyorum.
  • İngilizcede A2 seviyesindeyim. B2 seviyesine çıkmak için her gün 10 yeni kelime ezberliyor, gramer çalışıyorum.
  • Haftanın 3 günü evde vücut ağırlığıyla antrenman yapıyorum, diğer 3 gün yürüyüş yapıyor ve basketbol oynuyorum.
  • Sudoku ve satranç gibi zeka geliştirici oyunlarla zihnimi aktif tutuyorum.

Yani gün içinde bu enerjiyi sürekli başka yönlere yönlendirmeye çalışıyorum. Bu düzene geçtiğimden beri hem sürecim daha kolay ilerliyor hem de ben ileriye gidiyorum.

Anlatmak istediğim şu: O yoğun istek geldiği zaman zihnimize kazımamız gereken şey, dışarı atılması gereken şeyin sperm değil enerjidir. Bu enerjiyi, kendimizi geliştirmeye yönelik bir araç olarak kullanmadığımız sürece bu süreçte başarılı olamayacağımızı ve bir gün sürecin bozulacağını düşünüyorum.

Ekstra olarak şunu da eklemek istiyorum: Tetikleyicileri tamamen ortadan kaldırmalısınız. Ben tüm sosyal medya hesaplarımı sildim. Çünkü algoritmalar ne kadar başka şeylerle ilgilenseniz de keşfet bölümünde mutlaka açık saçık videolar gösteriyor ve ne kadar "ilgilenmiyorum" desem de gitmiyordu. Bu da sürecimin bozulmasında büyük bir etkendi.

Eskiden hep bir bahanem olurdu: “Arkadaşlarımın hikayesi için siliyorum, şu kızla konuşuyorum, sosyal medya olmasa kıza nasıl açılacağım?” gibi. Ama hepsi bahane kardeşlerim. Bundan emin olun. Sosyal medya tamamen bir et pazarı olmuş. O istek yoğunlaştığında, kriz anlarında buradan tetiklenip sürecin bozulmasına sebep oluyor.

İlk yazım, bir kusurum olduysa affola. Katıldığınız, katılmadığınız veya eklemek istediğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz. Hem içimi dökmüş oldum hem de kendi sürecimde başarılı olduğum ve faydasını gördüğüm noktaları sizlerle paylaşmak istedim.

Eğer siz de tüm tetikleyicileri ve kolay dopamin kaynaklarını kesip, bu enerjiyi bir araç olarak görüp güzel bir programla hayallerinize ve amaçlarınıza göre yönlendirirseniz, bu süreçte başarılı olacağınızdan, mental ve zihinsel olarak güçleneceğinizden ve sürecin daha kolay geçeceğinden hiç şüphem yok.

Allah’a emanet olun, sağlıcakla kalın.

Kaptan Tsubasa

Venüs Yolcusu
Öncelikle hoşgeldin ben de katılalı neredeyse sadece 1 hafta oluyor. Yazıyı okurken çok şaşırdım çünkü çok benziyoruz. Düşüncelerimiz, süreçlerimiz bile aynı. Benim de forumdaki ilk yazım bu yazıyla neredeyse birebir aynı konu başlıklarını içeriyor ve aynıları yazıyor :D Paylaşmak istedim seninle . Dediklerine de %100 katılıyorum . Allah'a emanet ol

UyKuSuZuM

Venüs Yolcusu
Öncelikle hoşgeldin ben de katılalı neredeyse sadece 1 hafta oluyor. Yazıyı okurken çok şaşırdım çünkü çok benziyoruz. Düşüncelerimiz, süreçlerimiz bile aynı. Benim de forumdaki ilk yazım bu yazıyla neredeyse birebir aynı konu başlıklarını içeriyor ve aynıları yazıyor :D Paylaşmak istedim seninle . Dediklerine de %100 katılıyorum . Allah'a emanet
Ben de aynılarını diyecektim :) Acaba bu PMO alışkanlıklarımızı da mı birbirine benzetmiş?

kylewalker

Ay Yolcusu
Okurken kendimi gördüm 😁 Ben de dinime kıymet veren birisiyim. İşim gereği şu an dışarıda bir dükkanda oturuyorum ama spora düzenli gitmeye başladım. İngilizce çalışıyorum birazcık. Akşam ezanından sonda eve gelip duş alıyorum. Telefondan oyun oynuyorum biraz takılıp uyuyorum. Allah nasip ederse ağustos ayında da askere gideceğim. Dua ederseniz ben de bu illetten kurtulmaya nitetliyim. Rabbim niyetlerimizi kabul etsin, yükümüzü kolaylaştırsın.

kylewalker

Ay Yolcusu
Bu arada ingilizce için kurs mu alıyorsun yoksa uygulamalardan mı takip ediyorsun?

Kaptan Tsubasa

Venüs Yolcusu
Ben de aynılarını diyecektim :) Acaba bu PMO alışkanlıklarımızı da mı birbirine benzetmiş?
Zaten bu masonların kurduğu dünya düzeni sistemi insanları tek tipleştirmek ve köleleştirmek üzerine. Sadece PMO değil, sosyal medya da alışkanlıklarımızı, hayatlarımızı tek tipleştiriyor. Çocuklar bile artık sosyal medya diliyle konuşuyor , sosyal medyada gördüklerinin doğru olduğuna inanıyorlar. Sosyal medya kullanırken hiç şunu farkettiniz mi bilmiyorum . Aynı tarz gönderilerin yorumlarının hepsi aynıdır daha yorumları açmadan yorumları okursunuz sallıyorum yılan videosu paylaşıldıysa yorumlar şunlardır. 'bu şey değil mi ya eski sevgilim,sülaleyi karıştıran yengem,halam, vb.' Bir tane orijinal yorum görürsen şükredersin çünkü insanlar düşünme yetisini kaybetmiş . Bataklığa sürüklendiklerinin farkında değiller. Ben hem sosyal medya ile geçen yıllarıma hem de hala bu bataklıkta olup farkında olmayanlara çok üzülüyorum o yüzden bu kadar aktifim forumda :D

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Zaten bu masonların kurduğu dünya düzeni sistemi insanları tek tipleştirmek ve köleleştirmek üzerine. Sadece PMO değil, sosyal medya da alışkanlıklarımızı, hayatlarımızı tek tipleştiriyor. Çocuklar bile artık sosyal medya diliyle konuşuyor , sosyal medyada gördüklerinin doğru olduğuna inanıyorlar. Sosyal medya kullanırken hiç şunu farkettiniz mi bilmiyorum . Aynı tarz gönderilerin yorumlarının hepsi aynıdır daha yorumları açmadan yorumları okursunuz sallıyorum yılan videosu paylaşıldıysa yorumlar şunlardır. 'bu şey değil mi ya eski sevgilim,sülaleyi karıştıran yengem,halam, vb.' Bir tane orijinal yorum görürsen şükredersin çünkü insanlar düşünme yetisini kaybetmiş . Bataklığa sürüklendiklerinin farkında değiller. Ben hem sosyal medya ile geçen yıllarıma hem de hala bu bataklıkta olup farkında olmayanlara çok üzülüyorum o yüzden bu kadar aktifim forumda :D
Çoğu konuda dile getirdim burada da dile getireyim.

Eğer profesyonel iş gereği içerik üretici değilsen veya sosyal medyayı aktif kullanman gerekn bir mesleğin yok ise, bir erkeğin sosyal medya kullanması tamamen ilgi açlığıdır diyebilirim ama kanıtlayamam.

Bunu kadınlar çok sık yapıyor, etrafınızdaki kadınlara baktığınızda sosyal medya kullanmayam bir kadın neredeyse göremezsiniz, çoğunluğu aşırı bağımlı bireyler ve buradan ilgi peşinedeler. Bir çalışanım var, bu konuyla ilgili konuştuğumuzda asla instagramsız yaşayamam diyor. Bunu gerçekten söylüyor şaka değil gözlerinde o gerçekliği görüyorsunuz. Ve her fırsatta ama her fırsatta yaptığı ilk şey bildirimlerini kontrol etmek. Bunları yapmaktan sıkıldığında ise gidip bir sigara içiyor, ve sigara içerken tahmin edin ne yapıyor? Evet yine sosyal medyada geziyor sürekli.

Kısaca, sosyal medya dediğim zorunluluklar yoksa ilgi açlığı çeken insanlar ile onlara bir şeyler satmaya çalışan içerik üretici insanların savaştığı sıkıntılı bir yer. Bir erkeğin burada alacağı hiç bir şey yok. Aksine kaybedeceği çok fazla şey var.

recko_23

Ay Yolcusu
Okurken kendimi gördüm 😁 Ben de dinime kıymet veren birisiyim. İşim gereği şu an dışarıda bir dükkanda oturuyorum ama spora düzenli gitmeye başladım. İngilizce çalışıyorum birazcık. Akşam ezanından sonda eve gelip duş alıyorum. Telefondan oyun oynuyorum biraz takılıp uyuyorum. Allah nasip ederse ağustos ayında da askere gideceğim. Dua ederseniz ben de bu illetten kurtulmaya nitetliyim. Rabbim niyetlerimizi kabul etsin, yükümüzü kolaylaştırsın.
Ne güzel,Allah yolunu açık etsin inşallah rahat geçer askerliğin.Allah hepimizin sürecini kolaylaştırsın bu illetten kurtulmayı nasip etsin inşallah.Bu arada ingilizce kursuna gidiyodum a2 ye orda yükseldim ama b1 seviye sınıfına bir türlü başlayamadım,ilk başta üni sınavlarım vardı erteledim sonraki kur başlarkende umreye gitmek nasip oldu yine erteledim,biliyosunki dilde bir süre ara verirsen geri bile gelebileceğim bişey o yüzden kendim evde çalışmaya karar verdim sonra tekrar kurstada üstünden geçerek b2-c1 seviyesine doğru hedefim.

recko_23

Ay Yolcusu
Öncelikle hoşgeldin ben de katılalı neredeyse sadece 1 hafta oluyor. Yazıyı okurken çok şaşırdım çünkü çok benziyoruz. Düşüncelerimiz, süreçlerimiz bile aynı. Benim de forumdaki ilk yazım bu yazıyla neredeyse birebir aynı konu başlıklarını içeriyor ve aynıları yazıyor :D Paylaşmak istedim seninle . Dediklerine de %100 katılıyorum . Allah'a emanet ol
Yazını okudum,cidden çok benziyoruz.Allah yolumuzu açık ve kolay eylesin sende Allaha emanet ol.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6