Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dopamin Reseptörleri Hakkında

Inhuman

Uranüs Yolcusu
Katılım
8 Tem 2023
Mesajlar
251
Tepki puanı
357
Puanları
111
Merhaba,

Şu günlerde dopamin reseptörlerimin ne kadar parçalandığını hissediyorum. iyileşme sürecindekiler bunu anlayacaktır ki şuan hayatım çoğu anlamda iyiye gitmesine rağmen bir tatminsizlik, keyifsizlik, depresyona yatkınlık var.

PMO'yu bir süre önce bıraktım edging bile yapmıyorum, krizlere direniyorum, doğrudan bir bıçak gibi kesme durumu mevcut bir süredir.

Dopamin reseptörleriyle ilgili bir sürü şey okuyorum ve bilgi sahibi oluyorum. Dopamin reseptörlerimin eski günlerdeki gibi fazla olup hayattan daha çok zevk alacağıma inanıyorum.

Şuanki reseptörlerim ile yaşadıklarım:

  • Bu yaz bunca yere gitmeme rağmen, hiçbir şey yapmamışım ve yazı bomboş geçirmişim hissi var. Instagram arşivlerime bakarak diyebiliyorum saçmalama gayet de gezmişsin sosyalleşmişsin. Ancak hemen ertesi gün "hayır, bomboş geçti bu yaz" hissi gelip duruyor. Daha fazlasını istiyor beyin.

  • Sıfır torpille İngilterede en az 3 yıl yaşam hakkı kazandım 1 yılı eğitim (ki bu uzayacak eminim, birnevi hayatım kurtuldu diyebiliriz teoride), ancak üniversiteyi kazandığım YKS senesinde çok daha heyecanlı ve iyi hissediyordum şuan pek başarılı hissedemiyorum sanki herhangi biri bunu yapabilirmiş gibi. Halbuki herhangi biri yapabilecek olsa herkes ülkeden kaçardı zaten okulun kazanma şartları bile çok ağırdı. Ben bunu başardım ama başarı hissi yok, çok sıradan geliyor his olarak. Ne başardığımı sadece teoride biliyorum. Bu arada YKS senemde neverfaplıydım hiç mast. yapmamıştım ömrüm hayatım boyunca.

  • 23 yaşında olmama rağmen CV'm yaşıtlarıma göre güzel. 10'dan fazla proje, 2 iş tecrübesi, 3.50 ortalama üstü 2 üniversite, sosyal sorumluluk projeleri ile gayet dolu durumda. İş bulmak istesem bulurum, akademiden yürüsem yürürüm şuan çoğu kapıyı açan anahtar gibi bir CV inşa ettim. Ancak bu bile beni kesmiyor. Teorideki CV anlattığım gibi, ancak bir ses bunun kesmediğini söylüyor ve "daha ne kadar başarılı olayım, ne istiyorsun?" diyorum kendime 23 yaşında biri için.

  • Şöyle bir göz gezdirince 2018'den bu yana üniversite hayatımda pandemi, deprem vb. online eğitimlere rağmen tam 8 farklı kız ismi görüyorum sadece üniversite geçmişimde. Sevgililik veya takılmalık olarak yani total sayı. Ve onlarla yaşanmışlıklarım. Evet yani online eğitime rağmen böyleyken 5 yıl yüz yüze olsaydı çok daha fazlası olabilirdi. Aslında sıradan bir üniversiteliye göre ve mevcut şartlara göre gayet iyi bir sayı bu. Ama yine kesmiyor. Üniversitenin kadınlar konusundaki tadını asla çıkaramadığımı düşünüp, kendime yükleniyorum. Bu atak, kampüste yürüyen 2 tane random güzel kız görünce geliyor mesela. Bunları hep PMO'nun etkileri olarak görüyorum. Her türlü kadını elde etmek istiyorsun ve edemeyince de böyle düşünceler seni buluyor. Yani o 2 kızla tanışsam ertesi gün farklı 2 güzel kız göreceğim yine aynı şey. Bir doyumsuzluk ve kendine yüklenme durumu var.

  • Aktif spor yapıyorum. PMO'ya başladığımda 74 kiloydum şuan 86 ve göbeğim bile yok, full kastan olmasa da genel olarak kas kütlesi ile kilo aldım 3 senede. Yani aktif bodybuilding yaparak kendimi büyüttüm, estetikleştirdim. Üstüne 2022'den itibaren lazer epilasyonla falan tüylerimi döktürdüm yani kıllar konusunda da arınma yaşadım ve kendime aynada bakarken bile özgüven geliyor, estetikliğimi hissediyorum. Ancak yine ve yine, böyle bir vücuda ve babyface bir yüze sahip olmama rağmen bunun değerini asla bilemiyorum. TR ortalamasına bakınca gayet iyi olan özelliklerim var, bu ego değil inşa ettiğim şeylere karşı rasyonel bir bakış. Her neyse, teoride her şeyin değerini biliyorum evet, ama his olarak bunu hissedemiyorum mümkünatı olmuyor. Kendimi halen sıradan, göbekli, kıllı, her şeyi yaymış bir erkek gibi hissedip duruyorum. His konusunda bir bozukluk var.

Ve daha sayısız olay. Kısaca bir şey başardığım zaman bunu hissedememe sorunum var. Teoride biliyorum ki güzel bir şey yapıyorum. Ama his konusu sıfır.

Benim durumum bu derecede ve öyle 8-10 yıllık PMO bağımlısı değildim sadece 3 yıldır öyleydim ve bırakacağım 4 yıl olmadan inşallah. Bu yoksunlukların bu kadar zirve yapmasının iyileşmeyi gösterdiğini düşünüyorum ancak şu soruyu sormadan da edemiyorum ne zaman?

Dopamin reseptörleri şu seviyede olan birisi, ne kadar sürede iyileşir?

- Edging yok, PMO yok, cinsellik arada var. Etkenler de bu şekilde.

Okuduğunuz için ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Pineapple

Yeni Fapstronot
Katılım
14 Kas 2020
Mesajlar
39
Tepki puanı
26
Puanları
19
Yaş
23
Merhaba. Cinsellik arada var demişsin eğer tatminsizlik hissediyorsan bence 90 gün hem pmodan hem cinsellikten uzak dur. İnsanoğlu doyumsuz bir canlı maalesef.Okuduğuma göre gerçekten çok çok iyi yerlerdesin.Kendini her konuda geliştirmişsin. + olarak bu 90 günlük süreçten sonra cinsellik yaşayacağın insanı iyi seçmelisin.Çünkü hissettiğini söylediğin duygular sana ait olmayabilir bile.Depresif ve hayatından memnun olmayan biri ile birlikte olmak bir süre seni de depresif yapar.Bunu unutma.
 

Inhuman

Uranüs Yolcusu
Katılım
8 Tem 2023
Mesajlar
251
Tepki puanı
357
Puanları
111
Merhaba. Cinsellik arada var demişsin eğer tatminsizlik hissediyorsan bence 90 gün hem pmodan hem cinsellikten uzak dur. İnsanoğlu doyumsuz bir canlı maalesef.

Merhaba öncelikle cevap için teşekkür ederim. Öncelikle cinsellikte tatminsizlik hissetmediğimi söyleyebilirim her şey güzel oluyor. Ancak bugünlerde sürecin flatline aşamalarında olmalıyım ki pek libidom yok. Ama artık çok okuduğum için bunun iyileşmemden ötürü olduğunu biliyorum bozmaya yeltenmiyorum :D

Okuduğuma göre gerçekten çok çok iyi yerlerdesin.Kendini her konuda geliştirmişsin.

Teşekkür ederim, teoride çok güzel duruyor evet. Bu konuyu 16 gün önce açmıştım ve dopamin sistemimin en parçalanmış olduğu zamanlardı, reseptörler şuana göre daha azdı diye düşünüyorum çünkü şuan daha çok başardığımı hissediyorum bunları. O zamanlar en babası da olsa çok ta başarılı hissedemiyordum kendimi ödül (dopamin) sistemi parçalandığı için. Umarım reseptörlerim daha da artar ve tam iyileşebilirim.

4 yıldır ağır pmo bağımlısıydım.

Depresif ve hayatından memnun olmayan biri ile birlikte olmak bir süre seni de depresif yapar.Bunu unutma.

Katılıyorum. Enerji transferine de inanıyorum. Benim pozitifliğim geçemiyorsa, onun negatifliği bana geçer. Ben de buna hazır değilim.. Zaten bu yüzden bitirdiğim bir ilişkim bile var.
 

Pineapple

Yeni Fapstronot
Katılım
14 Kas 2020
Mesajlar
39
Tepki puanı
26
Puanları
19
Yaş
23
Merhaba öncelikle cevap için teşekkür ederim. Öncelikle cinsellikte tatminsizlik hissetmediğimi söyleyebilirim her şey güzel oluyor. Ancak bugünlerde sürecin flatline aşamalarında olmalıyım ki pek libidom yok. Ama artık çok okuduğum için bunun iyileşmemden ötürü olduğunu biliyorum bozmaya yeltenmiyorum :D

Evet iyileşme evresindesin.Bir yerden sonra vücut libidoyu düşürme ihtiyacı hissediyor ve bu evre bence daha da kolaylaştırıyor.

Teşekkür ederim, teoride çok güzel duruyor evet. Bu konuyu 16 gün önce açmıştım ve dopamin sistemimin en parçalanmış olduğu zamanlardı, reseptörler şuana göre daha azdı diye düşünüyorum çünkü şuan daha çok başardığımı hissediyorum bunları. O zamanlar en babası da olsa çok ta başarılı hissedemiyordum kendimi ödül (dopamin) sistemi parçalandığı için. Umarım reseptörlerim daha da artar ve tam iyileşebilirim.

4 yıldır ağır pmo bağımlısıydım.
Süreç iniş çıkışlarla dolu da olsa her gün daha da iyiye gideceğine eminim.Ben pmoya nasıl başladığını merak ediyorum.İstersen buradan istersen özelden anlatırsan çok sevinirim. Her türden bağımlılıklar hakkında araştırmalar yapıyorum ve ileri yaşların başlangıcı, çocuk yaşların başlangıcından çok daha farklı seyrediyor.


Katılıyorum. Enerji transferine de inanıyorum. Benim pozitifliğim geçemiyorsa, onun negatifliği bana geçer. Ben de buna hazır değilim.. Zaten bu yüzden bitirdiğim bir ilişkim bile var.

Senin pozitifliğin ona geçer tabii.Ama pozitifini ona verip,ondan negatif almak bir yerden sonra onu yükseltip seni düşürür.Doğru bir karar.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst