Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Duygu Ve Düşünce

Baysolomons

Yeni Fapstronot
Arkadaşlar merhaba, kendimde uzun zamandır olan bir şeyi farkettim. Duygu ve düşüncelerimde 4 yıldır bi değişiklik var huyum böyledir diyordum fakat normal değil, elimde değil. ince düşünüyorum, detaylı düşünüyorum, trip atıyorum, gereğinden fazla alınıyorum. Mesela çevremdeki insanlar bu kadar alıngan olmana gerek yok vs vs cümleler çok söylüyor fakat elimde değil bunun önüne nasıl geçebilirim. Burda bu konuyla alakalı yazı okumuştum yeniden öyle farkına vardım. Fakat okuduğum yazı açıklayıcı değildi pek anlamadım. Bu konuyla alakalı yardımcı olur musunuz. Bu konuyla alakalı burda detaylı açıklaması olan bi bölüm var mı ?

BeyazBuyu

Yoda
Meydan Okuma Rozeti
Pmo yapmaya devam ediyorsanız bırakmalısınız. En basit ve kesin çözümü “bence” bu. Alınganlık olayı ben de de eskiden çok vardı. Pmo’suz 390 günü devirdim ve eskiye göre psikolojim daha iyi durumda.

Hakan Koçyiğit

Ay Yolcusu
Günümüz dünyasında neredeyse çoğu insanda görülen sıkıntılardan biridir. Bunun en iyi çözümü de ilişkilerimizi menfaata dayala değil de dostluğa kardeşliğe dayalı bir sistemde kurulmasıdır. Eğer ki Müslümansanız sizde bilirsiniz ki hakiki ilişkiler ancak Allah rızası için kurulur.

Baysolomons

Yeni Fapstronot
Nasıl bı çıkmazdayim anlamadım arkadaşlar herşey imkansız geliyor artık. Ne yapacağımı bilmiyorum...

Düşünce yapını değiştirmen gerek. Düşüncelerin duygulara, duyguların davranışlara etki eder. Böyle basit bir denklem vardır. Denklemi değiştirmek istiyorsan düşüncelerini değiştireceksin. Çok düşünmek ve buna bağlı olarak da kafanda kurduğun mantıksız ve duygusal düşüncelerini dışa vurduğunda böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.

Şöyle bir gerçek var. İnsanlar genel olarak senin nasıl biri olduğunla ya da ne yaptığınla ilgilenmiyor. İnsanların umrunda değilsin genellikle. Alınganlığın da muhtemelen davranışlarını insanların seni onaylaması için veya düşünce yapın olayları gereğinden fazla abarttığı için böyle oluyorsun. Çoğu olay abartıldığı kadar önemli değildir. Basit şeylerdir ve umursamadan devam edersin. Ama abartırsan ve otomatik hale gelmiş düşünceler beynine adeta bombardıman yapmaya başladığında bu tarz alıngan, trip atan insan şekline dönüşürsün.

Bu yüzden yapman gereken olayları ve onlarla ilgili düşüncelerini alt alta cümleler halinde yazıp sonrasında o cümlelerin karşılarına mantıklı cevaplar vermek olacaktır. Geri çekilip otomatik düşüncelerine baktığında ne kadar saçma ve temelsiz olduklarını fark edeceksin.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6