Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Düzene Oturtabilmek (Soru)

The King

Deneyimli Üye
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır hayatım genel bir keşmekeş içerisinde ilerliyor. Yapacaklarım, halihazırda yaptıklarım var ama bunlar bir düzen ve programa sahip değil. Her şey karmakarışık vaziyette duruyor. Başlayıp yarıda bıraktığım kitaplar, eğitimler o kadar çok ki yeni bir şeyler yapmaya kalkacak olsam aklıma direkt bu can sıkıcı durum geliyor.

Yapmak istediğim kişisel gelişim adına çok şey var. Önceden sürekli başla-bırak halini aldığından tadımı çok kaçırıyor bu durum. Bir de 2 buçuk ay sonraki bir sınava olan hazırlığım öte taraftan iş-güç, spor derken bir karmaşa ve zaman kontrolsüzlüğü var hayatımda.

Kesin, net, yol gösterebilir tavsiyelere açığım. Bir şeyleri düzene oturtmam gerekiyor. Bu kaos ve karmaşadan kurtulup gelişimimi tetiklendirebilmek için...

G

gordon

Misafir
Herşeyi yapmaya çalışıp hiçbir şey yapamamak.. Geçmişte birçok kişi yaşamıştır diye tahmin ediyorum. Çözümü aslında basit: Adım adım git.

Senin verdiğin örnekler üzerinden gideceğim. Kitap okumakta istikrar sağlamak istiyorsan önce kitap okumaya özen göster ardıdan onu rayına oturttuktan sonra diğer bir şey için aynısını uygula. (Kaizen felsefesi)

Yapmak istediğin şeyleri bir yere yaz ve önceliklendirme yap. Senin için önemli olan şeyleri de listele. Önemli ve öncelikli olarak iki listen olduğunda öncelikli olanları sırasıyla yapmaya başladığında ve ilerlemeye devam ettiğinde bu kaos durumundan kurtulursun.

DinjDjarin

Venüs Yolcusu
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır hayatım genel bir keşmekeş içerisinde ilerliyor. Yapacaklarım, halihazırda yaptıklarım var ama bunlar bir düzen ve programa sahip değil. Her şey karmakarışık vaziyette duruyor. Başlayıp yarıda bıraktığım kitaplar, eğitimler o kadar çok ki yeni bir şeyler yapmaya kalkacak olsam aklıma direkt bu can sıkıcı durum geliyor.

Yapmak istediğim kişisel gelişim adına çok şey var. Önceden sürekli başla-bırak halini aldığından tadımı çok kaçırıyor bu durum. Bir de 2 buçuk ay sonraki bir sınava olan hazırlığım öte taraftan iş-güç, spor derken bir karmaşa ve zaman kontrolsüzlüğü var hayatımda.

Kesin, net, yol gösterebilir tavsiyelere açığım. Bir şeyleri düzene oturtmam gerekiyor. Bu kaos ve karmaşadan kurtulup gelişimimi tetiklendirebilmek için...
Bir anda köklü değişiklikler yapmaya çalışma, yavaş yavaş her gün çalıştığın konu hakkında belirli miktarda ilerleyip yol al bir anda bir yere varamazsın örnek olarak günde 5 saat düzenli ders çalışmak istiyorsun ama gücün buna yetmiyorsa irade gücün zayıfsa yapman gereken birinci gün 6 dakika ile başlayıp her gün altı dakika ekle 50 gün sonra bir bakmışsın günde 5 saat çalıyosun ve çalışırken hiç zorlanmıyorsun . Anlatmak istediğim kimse bir anda her şeyi başaramaz ve vucüdumuzun ve irademizin kaldırabileceği yükler koyalım bu sayede hiç hissetmeyiz herhangi bir zorluğu ve istediğimiz mertebeye daha kolay bir şekilde varabiliriz. Son olarak insan iradesi sınırlıdır ama geliştirilebilir kas gibidir düzenli makul zorluklarla bu kası güçlendirin dayanaklı çelik gibi bir iradeye sahip olun...

Baysolomons

Yeni Fapstronot

Benimde bu konu hakkında bi sorum var arkadaşlar. Bende aynı şekil fakat şöyle bir durum var günde 12 saat çalışıp 2 saat spor yapıyorum vücut geliştirme. Aynı zamanda yapmak istediğim şeyler şunlar kelime hazinemi geliştirmek kendimi geliştirmek adına biseyler yapmak istiyorum fakat hem vaktim yok hemde yapmak istediğim fakat yapamadığım şeyler o kadar çok birikti ki dağ gibi oldu nerden başlasam bilemiyorum. Yanıtlarınız benim için değerli.🙏 17. Günden selamlar 👋☺️

DinjDjarin

Venüs Yolcusu
Benimde bu konu hakkında bi sorum var arkadaşlar. Bende aynı şekil fakat şöyle bir durum var günde 12 saat çalışıp 2 saat spor yapıyorum vücut geliştirme. Aynı zamanda yapmak istediğim şeyler şunlar kelime hazinemi geliştirmek kendimi geliştirmek adına biseyler yapmak istiyorum fakat hem vaktim yok hemde yapmak istediğim fakat yapamadığım şeyler o kadar çok birikti ki dağ gibi oldu nerden başlasam bilemiyorum. Yanıtlarınız benim için değerli.🙏 17. Günden selamlar 👋☺️
12 saat çalışırken neye çalıştığına dikkat et önem sırasına göre çalış karşılaştırma yap

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6