Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Düzenimi Tekrar Sağlayamıyorum

ThunderHero

Yeni Fapstronot
Bu yaz 2 ay boyunca monk mode yaptım. Biraz ara vereyim dedikten sonra bütün düzenim bozuldu. Gece 3-4 gibi yatıp 2'de kalkıyorum. Çalışmam gereken derslere çalışmıyorum ve sosyal medya bağımlılığı gene başladı. Tekrar eski düzenimi oturtmak istiyorum. Düştüğü yerden kalkan arkadaşlar deneyimlerini aktarabilirse sevinirim.

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Bu tamamen size bağlı. Ne denilmesini bekliyorsunuz ki? Motive edici laflar mi. Neden yapmanız gerektigini kendinize hatırlatın cünkü bilen kisi sizsiniz. İsteyerek veya zorunluluk olsun farketmez.

Kendine çok yüklendiysen, biraz vites düşür. Rutinlerini ve yapman gerekenleri hafif bir şekilde yap, sonrasında tam olarak yapmaya başla.

Cosanostra

Venüs Yolcusu
Bu yaz 2 ay boyunca monk mode yaptım. Biraz ara vereyim dedikten sonra bütün düzenim bozuldu. Gece 3-4 gibi yatıp 2'de kalkıyorum. Çalışmam gereken derslere çalışmıyorum ve sosyal medya bağımlılığı gene başladı. Tekrar eski düzenimi oturtmak istiyorum. Düştüğü yerden kalkan arkadaşlar deneyimlerini aktarabilirse sevinirim.
Dostum şeker ve şeker içerikli abur cuburla aranı açmalısın. Gıdalar iradeyi etkileyen en önemli etkenler olduğu kanaatindeyim. Aslında düzenin bozulmasında tekrar aynı düzen yaşantıya geçmemiz en büyük sebebi abur cubur ve şeker. Bunlar olduğunda senin düzeni tekrar sağlaman zorlaşıyor. Çalışma hedefinde zamanı bölerken şu saat bunu yapmalıyım bu saaat bunu yapmalıyım diye hedef çizme. Sadece yapacaklarını yaz bunları gerçekleştir. Bu sana motivasyon ve düzen sağlar. Zaman zamana bölmek sıkar amaçtan saptırır. Kendimiz tecrübe ettiğim bir mevzu ve zamanı nasıl yönetirimde okumuştum.

Cosanostra

Venüs Yolcusu
Bu tamamen size bağlı. Ne denilmesini bekliyorsunuz ki? Motive edici laflar mi. Neden yapmanız gerektigini kendinize hatırlatın cünkü bilen kisi sizsiniz. İsteyerek veya zorunluluk olsun farketmez.
Moderatör olarak bu yaklaşımı doğru bulmadım. Bence hatırlatmak daha mantıklı olabilir yapılacakları. Çünkü insan her daim amaç ve hedeflerinden sapacak kadar unutan bir varlık. Her daim hatırlatma iyi olacaktır kanaatindeyim.

Inhuman

Satürn Yolcusu
Chaser etkisi uzun süreçler sonucunda çok güçlüdür. Çocuk deneyi bile vardı böyle. Bi grup o an 1 şeker yerken diğer grup 1 hafta bekletilip yediriliyordu ve çok daha iyi zevk alıyordu o şekerden. Dahasını bile istiyordu.

Zaten seneler seneler önce ilk fap yaptığımız gün de bilinçaltımızda "Oha olaya bak, bunu götürürüm ben!" demedi mi beynimiz. Şimdi de bunun mini versiyonunu yaşamışsın.

Bana kalırsa bilinçaltı şunu da diyor:

(Sayıyı Atıyorum) "73 gündür monk mode yapıyorum. Bugün bozdum ve bütün emekler hiç oldu. 0. gün olmasına rağmen neden aptal gibi 74. gün gibi davranıyorum? Bırak ya uğraşamam.. o konuma gelmek için bir 73 gün daha beklemem gerek" ve sonrasında eski yaşam. Halbuki sıfırlanan gün sayısıydı, sağlık değil. Ancak PMO canavarına bahane gereklidir.

Bu o kadar zehirli bir cümle ki 180. günde bozmak ile 2. günde bozmayı aynı kefeye koyuyor. Gün saymak biraz da bu yüzden tehlikeli.

ThunderHero

Yeni Fapstronot
Dostum şeker ve şeker içerikli abur cuburla aranı açmalısın. Gıdalar iradeyi etkileyen en önemli etkenler olduğu kanaatindeyim. Aslında düzenin bozulmasında tekrar aynı düzen yaşantıya geçmemiz en büyük sebebi abur cubur ve şeker. Bunlar olduğunda senin düzeni tekrar sağlaman zorlaşıyor. Çalışma hedefinde zamanı bölerken şu saat bunu yapmalıyım bu saaat bunu yapmalıyım diye hedef çizme. Sadece yapacaklarını yaz bunları gerçekleştir. Bu sana motivasyon ve düzen sağlar. Zaman zamana bölmek sıkar amaçtan saptırır. Kendimiz tecrübe ettiğim bir mevzu ve zamanı nasıl yönetirimde okumuştum.
Bu sıralar aşırı dozda asitli içecek tükettiğimi söyleyebilirim. Dikkate alacağım bu durumu.

Cosanostra

Venüs Yolcusu
Bu sıralar aşırı dozda asitli içecek tükettiğimi söyleyebilirim. Dikkate alacağım bu durumu.
Dostum hazır gida ve içecekler sürece müthiş zarar verir süreçde uzun sürelere kat edeceğin zamanları kısa sürelere düşürür. Meyveler tüket kuru veya yaş. Bunlar seni şeker bağımlılığından kurtarır. Vakitli giyebiliyorsan bunu yap günde iki öğün yemeğe gayret et.

Adalet çetin

Yeni Fapstronot
tükenmişlik döngüsü + bağımlılık dönüşü ortaya çıkan tipik abartma olgusu. Sürdürebileceğiniz süreçlere girin arkadaşlar size tavsiyem bu olur. Kaldıramayacağınız yükün altına girip en nihayetinde de çöküşe girmeniz, uzun vadede kararlılığınıza kalıcı zarar verecek.

Sametak256

Merkür Yolcusu
Ağırlık antrenmanımda uyguladığım bir metodu sana genel olarak birçok şeyde uygulaman için vericem:
1Küçük sözler ver ve bunları tut
2)Küçük kararlar al ve bunları uygula
3)Küçük hedefler koy ve küçük görevler belirle ve bunları yerine getir
4)Küçük başarılar elde et ve bunlarla elde edeceğin küçük ödüllerle tatmin olmaya çalış
5)Birşeyleri lütfen zamana yayarak yap

Bunları yaptığında;
Hem birşeyleri ertelemeyeceksin(tembellik yapmayacaksın)
Hemde birşeyleri zamana yayarak yaptığında kendini fazlada zorlamadığın için haliyle dikkatini ve kontrolünü kolay kolay kaybetmeyeceksin ve birşeyleri kendin için sürdürebilir hale getireceksin(zamanla zaten güçlü bir irade ve sağlam bir disiplin inşa ediceksin).

Küçük şeyler zamanla birikir,
ilerde büyük değişimlerin olmasına ve büyük sonuçlar almana vesile olurlar.
Geleceğinin kaderinin gün ve gün yaptığın küçük şeylerle zamanla ilmek ilmek işlendiğini bilmen gerekiyor.
Herkesin geleceğinin kaderi kendi sorumluluğundadır.
Tarlaya neler ekiyorsan,seni tarlaya ektiklerine göre bir gelicek bekliyor bilgin olsun.
Yani beni nasıl bir gelecek bekliyor diye soruyorsan tarlana ektiklerine bak derim.
Nasıl bir gelecek istiyorsan bu hayattaki seçimlerinide ona göre yap işte.
Ömür sermayendeki zamanları daha çok nelerle meşgul bir şekilde geçiriyorsan ve nasıl kişilerle ne gibi şeyler yaparak daha çok vakit geçiriyorsan,
İşte tarlana ektiklerinde bunlar olucak ve gelecekte kendinle alakalı birçok şeyin kaderinide bunlar belirleyecek.

Bu hayattaki seçimlerinin sonuçları bağlamında ilerde iyi yada kötü kendinde birşeyler yaşayacaksın bunu bil.
İlerde pişman olmamak adına,
kendi iyiliğin için hemen harekete geç,
kendin için güzel bir gelecek inşa etmeye çabala,
gelecekteki kendini kurtarmaya bak.

ThunderHero

Yeni Fapstronot
Herkese teşekkürler. Yeni bir hafta ve yeni bir sürece başladım bugün. Tavsiyelerinizi dikkate alıyorum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6