Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Enerji Tam, Disiplin Aktif

Battery

Full Charge!
Merhaba ben Battery. Kısaca kendimden bahsedeyim. Küçüklükten beri hep ticaret tarzında işler istemiştim. Fakat olmadı. Onun yerine yapmam gereken teknik iş olduğuna kanaat getirdim. İki yıllık bir Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknikerliği bölümüne gideceğim. Bu sene sınavda bölümün geleceğini umut ediyorum.

Şimdi ise bataryanın full, disiplinin ise açık olduğu yola başlıyorum.

Bağımlılıklar:
- PMO
- Sigara
- Kumar
- Şeker
- Sosyal Medya
- Tikler

Bunları artık hayatımda istemiyorum ve iki yıl sürecek üniversite hayatımın bağımlılıklarla geçmesini de istemiyorum.

Örnek olarak:
//

45. Gün ✅
46. Gün ✅
Diğer bağımlılıklar ✅

-Bugün şunu şunu yaptım-

Güne puan: 8/10

//
file_00000000909c61f489f34bb6ec6f09e6.png

Ben Battery, bana kolaylıklar dileyin. Çünkü buna ihtiyacım olacak.

Son düzenleme:

LightElectricWave

Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Bu kadar bağımlılığı bir anda bırakmaya çalışmak çok gerçekçi bir hedef değil, bu kadar kendinize yüklenmeyin.

Battery

Full Charge!
Fark ediyorum ki motivasyonu yüksek ama disiplini hiç olmayan biriyim.

Geçmişe dönüp baktığımda en fazla 40-45 günlük süreçlerim oldu. Bu rekorların birini bu sene, diğerini ise 4 yıl önce yaptım.

Bununla beraber şeker, sigara bağımlılığı da bulunuyor. Bunlar da beni yoruyor.

Ne zaman bir sürece başlayacak olursam bu sefer yapacağım diyorum ama aradan 24 saat bile geçmeden süreci bozuyorum. Bundan mütevellit yaklaşık olarak 4 yılımı kaybettim.

Ama artık toparlanacağım...

Caucas

Ay Yolcusu
Fark ediyorum ki motivasyonu yüksek ama disiplini hiç olmayan biriyim.

Geçmişe dönüp baktığımda en fazla 40-45 günlük süreçlerim oldu. Bu rekorların birini bu sene, diğerini ise 4 yıl önce yaptım.

Bununla beraber şeker, sigara bağımlılığı da bulunuyor. Bunlar da beni yoruyor.

Ne zaman bir sürece başlayacak olursam bu sefer yapacağım diyorum ama aradan 24 saat bile geçmeden süreci bozuyorum. Bundan mütevellit yaklaşık olarak 4 yılımı kaybettim.

Ama artık toparlanacağım...
Yaklaşık olarak aynı durumdayım, pandemiden bu yana peşimi bırakmadı gitti bir sürü illet. Bu bağımlılıkları geçen sene, ondan önceki sene veya daha da öncesinde bırakmak, yılanın başını küçükken ezmek mümkündü fakat cehaletim ve tembelliğim buna izin vermedi. Yıllar gözümün önünde kaydı resmen. Ancak geçen zaman içerisinde bunca çabamın, devam ettiremesem bile yüzlerce sürecin aslında küçük basamaklar olduğunu, muzaffer olmak için bu basamakları tırmanmanın zorunlu olduğunu fark ettim. İnsan değişen ve dönüşen bir canlıdır, hayatın kendisi gibi. Her süreç ve relapse bizi bir şekilde dönüştürür ve geliştirir. Biliyorum, tek bağımlılığımız PMO olsaydı süreçlerimiz çok daha kolay işlerdi ancak modern dünyanın birçok uyuşturucusuna maruz kaldığımız bu dönemde bağımlılıklardan sadece birini bırakmak emin ol hepsini birden bırakmak kadar zor. Çünkü seni başka bir bağımlılığına doğru iten sürüyle bağımlılık var, birinden paçayı kurtarsan öbürü musallat oluyor. Sadece PMO'yu ya da sigarayı ya da sosyal medyayı bırakmak veya bağımlılık olmaktan çıkarmak tek başına beyni ve vücudu iyileştirmek için yeterli değil. Genel olarak yaşam tarzını değiştirmek ve yenilenmek gerekiyor. Hepimiz tam kapasite verimlilik istiyoruz, hepimiz bağımlılıklardan kurtulalım istiyoruz fakat yıllardır esareti altında olduğumuz bağımlılıkları yok etmek hemen olacak bir iş değil, sancılı süreçleri aşmak gerekiyor bunun için. Şimdi ise bulunduğun durumda yapman gereken şudur: Pes etmeyeceksin ve taviz vermemek için elinden geleni yapacaksın. Her insan dibe çöker, her insan bir noktada kontrolü kaybeder ancak bunu minimuma indirmek mecburiyetindesin. Unutma, bataryanın %1'i doluysa bile çalışmak zorundasın. Yazılarından zaten bu yolda gayet kararlı olduğun belli oluyor. Bugün olmasa yarın, yarın olmasa başka bir gün döngü kırılacaktır. Bu döngüyü kırmak, zincirleri parçalamak istiyorsan da sınırları zorlamak şart. Gücün daim olsun.

Battery

Full Charge!
Sanırım neden başarısız olduğumu buldum: Manevî boşluk...

Namazlara ve zikre devam ettiğim sürece cinselliğe ihtiyaç duymayacağım. Herkeste bu durum farklı olabilir. Çünkü hepimiz başka hayatlar yaşıyoruz.

2. Günden Selâmın Aleyküm.

Battery

Full Charge!
Nefse uyup yanlış kararlar almak insan hayatının bir zindana dönüşmesine sebep oluyor.

Bu nefsten bahsederken şunu düşündüm. Mastürbasyon yapmak da düşkünlük; kızlarla gereksiz konuşmak, bakışmak da düşkünlük... Hatta bazılarında bu iş fuhuşa kadar sürükleniyor.

Dün bu hataların çoğunda bulundum. -Gereksiz bakışmak ve konuşmak.-

Param çalındı. Bunun peşine düşme durumum var. "Rabbim! İşlerimi kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim işlerimi hayırla sonuçlandır."

11. Gün...

Battery

Full Charge!
Çalınan paranın meblağsı büyük olduğundan yapacak az şey var. Tek çare beklemek gibi görünüyor...

13. Gün

Battery

Full Charge!
Evet 2 haftayı tamamladığım gibi relapse oldum.

Üzülmüyorum. Çünkü kaymalar illaki olacak. Eski ben olsa kendini yerden yere vururdu.

Boşalmamak nihai amacımdır. Bir gün 90 güne ulaşacağım ve mezuniyetimi ilan edeceğim Allah'ın izniyle. Bundan adım gibi eminim.

Bundan böyle nefsimi açlıkla terbiye edeceğim. İlk 40 gün oruç tutacağım.

Bir süre burada olmayacağım. Sağlıcakla kalın.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6