Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Erken Uyanamama Problemi̇

Kayıpİ

Yeni Üye
Selam dostlar, ben sabahları erken uyanamıyorum. Erken uyanmam için neler önerirsiniz ve sabah erken uyanırsam neler yapmalıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir dostlarım?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Oğulcan

Yeni Üye
Aleyküm selam dostum benim nacizane tavsiyem alarmı kur telefonunu uzak bir yere bırak kolay ulaşamayacağın bir yer olsun erken kalkarsın ancak uykusuzluk Çek bir gün daha sonra o gün erken yat ve böylece sorun çözülür 3 günde alışırsın

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Yatmadan 1 saat önce mavi ışığa bakma(televizyon,tablet,telefon,bilgisayar)
Yatmadan 2 saat önce sindirim işini bırak birşeyler yeme
Kalkıcağın vakite belirli alarm koy misal 6 da kalkıcaksan 6:00 6:05 6:10 6:15 6:20 gibi

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Selam dostlar, ben sabahları erken uyanamıyorum. Erken uyanmam için neler önerirsiniz ve sabah erken uyanırsam neler yapmalıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir dostlarım?
1-Surdan önceden paylaştığım alarm uygulamasına bir bak;

2- Sabah ne yaparım soruna gelince; özellikle ilk 1 saat kesinlikle zorlayıcı bir aktivite yapma dinlendirici basit bir aktivite yapman gerekir. Kitap okumak, meditasyon , soğuk duş(dondum), koşu örnekler. Ardından direk hayatındaki bulduğun ana isinle alakalı bir şeyler yapmaya başka çünkü günün en aktif vakti bu saattir. 1 saat geçmiş ve vücut güne hazırdır. Telefonu eline alma ve tembellik etme.

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Yatmadan 1 saat önce mavi ışığa bakma(televizyon,tablet,telefon,bilgisayar)
Yatmadan 2 saat önce sindirim işini bırak birşeyler yeme
Kalkıcağın vakite belirli alarm koy misal 6 da kalkıcaksan 6:00 6:05 6:10 6:15 6:20 gibi
Bu ikisi etkisini hemen gösteriyor . Özellikle yemek yememek sabah çok daha dinç kalkmamı sağlamıştı .

toomer

Yeni Üye
İşte size önemli bir numara. Sabah erken kalktığınızda kendinizi ödüllendirin. Gerçekten sevdiğiniz bir şey seçin ve keyfini çıkarın.

Normal bir alışkanlık için istek, eylem ve ödül vardır. İlk başta, ödülü dışsal hale getirmek (faaliyetinizin dışında) beyninizin kalıbı oluşturmasına yardımcı olur. Sonunda, beyniniz devralacak ve sabah erken kalkmanın ödülü içsel hale gelecek ve artık dış ödülünüze ihtiyacınız olmayacak.

Örnek, her koşudan sonra bir grup koşucuya çikolata ve başka bir gruba çikolata vermediler. Çikolata alan koşucuların çoğu, koşu alışkanlıklarını sürdürdü ve birçoğu kontrol grubundan daha uzun süre devam etti. İşin ilginç yanı, sonunda artık çikolataya ihtiyaç duymadıklarını ve sadece koşmaya devam ettiklerini belirttiler.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6