Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

"Finasteride"İlacı Hakkında

İradene_Hakim_Ol

Yeni Fapstronot
Selam arkadaşlar, son zamanlarda saç dökülmesinden muzdarip olmaktayım (6 aydır yoğun). Aynı zamanda sürekli süreç yapıp bozmaktayım maalesef ve bu iki sorun benim psikolojimi alt üst etti yakında psikolojik destek almaya başlayacağım. Umarım iyi gelir bu yüzden klinik psikolog olan bir psikoterapistle anlaştım. Yeterki günün tamamını depresif geçirmekten kurtulayım.

Neyse meseleye gelecek olursam arkadaşlar ben bu aralar bir ilaç hakkında bilimsel araştırmalara göz atmaktayım bu ilaç genellikle saç dökülmesi yaşayanların dökülmesini durduruyor ancak yan etki olarak (cinsel isteksizlik, menide azalma ve iktidarsızlık olabiliyor maalesef ama bu kullanıcıların yüzde 20 sinde oluyor ve kullanmayı bırakınca birkaç ayda bu sorun düzeliyor. geri kalan yüzde 2 lik bir kısımda da kalıcı olabiliyor. Yüzde 80 oranında da yan etki gözlenmiyor. Ben şahsen yan etki görenlerin düşük bir kısmının genetikten dolayı büyük bir kısmının ise yaşam koşullarından dolayı etkilendiğini düşünüyorum (sağlıklı beslenme yetersizliği, spor yapmama, kilo fazlalığı veya yüksek stres).

Bu ilaç testesteronun altı olan dht hormonunun etkisini yüzde 65 oranında azaltmakta ve bu sayede genetik saç dökülmesini önemli ölçüde azaltmakta bu durumda vücutta oluşan serbest testesteronda artış olmakta.

İlaçın yan etkileri aslında hoş olmasa da libidonun kukllandığım sürece düşmesi işime gelebilecek gibi geliyor bana fap illetinden bıktım en azından sürece faydası olabilir belki bu yan etkiyi hiç görmeye de bilirim ama psikolojik olarak toparlanamazsam hayatımı şekillendirmem zor olacak maalesef. Hiçbir işime odaklanamıyorum kitap bile okuyamıyorum, böyle olunca ardı ardına birçok durumdan dolayı depresyona giriyorum bazen nefes bile alamayacak gibi oluyorum derin nefes alıp veriyorum. Çok şükür intihar tarzı şeyleri düşünmüyorum kendimi düzeltmek için mücadele edeceğim.

Kısacası bu ilacı almam sizce mantıklı olur mu siz ne düşünürsünüz? Sporumu yaparım, sağlıklı beslenirim vs. Kellik gerçekten benim için aşırı zor bir durum olur maalesef.

Mr.Twain

Adapte ol ya da yok ol!
Selam arkadaşlar, son zamanlarda saç dökülmesinden muzdarip olmaktayım (6 aydır yoğun). Aynı zamanda sürekli süreç yapıp bozmaktayım maalesef ve bu iki sorun benim psikolojimi alt üst etti yakında psikolojik destek almaya başlayacağım. Umarım iyi gelir bu yüzden klinik psikolog olan bir psikoterapistle anlaştım. Yeterki günün tamamını depresif geçirmekten kurtulayım.

Neyse meseleye gelecek olursam arkadaşlar ben bu aralar bir ilaç hakkında bilimsel araştırmalara göz atmaktayım bu ilaç genellikle saç dökülmesi yaşayanların dökülmesini durduruyor ancak yan etki olarak (cinsel isteksizlik, menide azalma ve iktidarsızlık olabiliyor maalesef ama bu kullanıcıların yüzde 20 sinde oluyor ve kullanmayı bırakınca birkaç ayda bu sorun düzeliyor. geri kalan yüzde 2 lik bir kısımda da kalıcı olabiliyor. Yüzde 80 oranında da yan etki gözlenmiyor. Ben şahsen yan etki görenlerin düşük bir kısmının genetikten dolayı büyük bir kısmının ise yaşam koşullarından dolayı etkilendiğini düşünüyorum (sağlıklı beslenme yetersizliği, spor yapmama, kilo fazlalığı veya yüksek stres).

Bu ilaç testesteronun altı olan dht hormonunun etkisini yüzde 65 oranında azaltmakta ve bu sayede genetik saç dökülmesini önemli ölçüde azaltmakta bu durumda vücutta oluşan serbest testesteronda artış olmakta.

İlaçın yan etkileri aslında hoş olmasa da libidonun kukllandığım sürece düşmesi işime gelebilecek gibi geliyor bana fap illetinden bıktım en azından sürece faydası olabilir belki bu yan etkiyi hiç görmeye de bilirim ama psikolojik olarak toparlanamazsam hayatımı şekillendirmem zor olacak maalesef. Hiçbir işime odaklanamıyorum kitap bile okuyamıyorum, böyle olunca ardı ardına birçok durumdan dolayı depresyona giriyorum bazen nefes bile alamayacak gibi oluyorum derin nefes alıp veriyorum. Çok şükür intihar tarzı şeyleri düşünmüyorum kendimi düzeltmek için mücadele edeceğim.

Kısacası bu ilacı almam sizce mantıklı olur mu siz ne düşünürsünüz? Sporumu yaparım, sağlıklı beslenirim vs. Kellik gerçekten benim için aşırı zor bir durum olur maalesef.
Dostum son 7-8 aydır bende yoğun saç dökülmesi yaşıyorum. Her şeyi denedim ama nafile. Artık en son çare bende finasterid+minoxil alacağım. Genç yaşta kellik harbiden koyuyor insana.

oldschool

Merkür Yolcusu
Meydan Okuma Rozeti
Dostum bu dediğin ilacı vücut geliştirmede kullanan dostlarım var. Evet vücuda dışarıdan alınan sentetik testosteron hormonları dht ye dönüşerek vücut tarafından kullanılıyor bu da genetik bir yatkınlık var ise saç dökülmesi yapabiliyor.
Ancak bu dediğin ilaç dht yi baskılıyor ve saç dökülmesinin senin vücudunda ana sebebi dht ise evet işe yarar ancak ilacı bıraktığında tekrar aynı sorunla karşılaşacaksın. Dht erkekler için önemli bir hormon düşünsene vücut geliştirmede bu hormon dışardan alınıyor ki daha iyi kas kütlesi elde edilsin sen ise bunu baskılayacaksın. Aynı zamanda erkeklerde dht zeka seviyesi ile ilişkilendiriliyor.

Aynı zamanda şöyle bir örnek daha vereceğim vücut geliştirme sektöründe duşarıdsn yüksek derecede sentetik testosteron alımı sonrası vücut bunum fazla kısmını kullanamaz ve bu kullanılmayan testosteron hormonu östrojene çevrilir, bu ise belirli bir orana kadar istenen bir şeydir ancak işler kontrol edilemez ve jinokomasti tarzı olayalara dönüşmesin diye dışarıdan dht hormonu içeren ilaçlar kullanılır ki fazla testosteron östrojene dönüşmesin.

Dolaylı yoldan aldığın bu dht baskılayıcı ilaç sende östrojem seviyelerinde dalgalanma yapacaktır ve sen psikolojik olarak daha fazla duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirsin. Hormonlarınla oynayacaksan neyin bozulup neyin düzeldiğini, ardından vücudun dengeleme mekanizmalarına hakim olman gerekir. Bunlar basit şeyler değil.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6