Rapor verme zamanı geldi sanırsam:
Finasteride kullanmaya devam ediyorum. Herhangi bir yan etki yaşamadım, libidom çok iyi seviyede. Saç dökülmem eskisine nazaran daha az olsa da hâlâ devam ediyor. Bariz bir kalınlaşma var fakat hâlâ istediğim seviyede değil. İlaca başlayalı sanırsam 50 gün vs. oldu, genel olarak iyi sonuç görmek için 6 ay kadar beklemek gerekiyor. Hormon testi yaptırdım, sonucum şu şekilde:
Diyete biraz ara verdim diyebilirim. Daha doğrusu kötü besinleri çıkardığım anda zaten aşırı hızlı kilo veriyorum. Ne kadar kötü beslenirsem besleneyim 85'li kilolarda kalıyorum ki bu çok iyi bir şey. Yağ oranımdan gayet memnunum fakat okul başlamadan en azından kilomu 81.5-82'ye düşürmek istiyorum. Kendimi en enerjik ve en çekici hissettiğim kilolar 80-82.
Ortalamam 3,7 şu an, sınıfta benden yüksek var mı bilmiyorum.
Dune serisini okumaya başladım, 3.kitabı bitirmememe 100 sayfa kaldı. Kitabın içine dalmak biraz vakit istiyor, sabretmek lazım. Seriyi yarıda bırakanlar gördüğüm kadarıyla çok fazla ki hak da veriyorum. Diğer bilimkurgu kitaplarına nazaran anlatımı biraz ağır kaçıyor olabilir.
Ve sen olarak biraz da no/fap, semen retention üzerine konuşmak istiyorum:
Göz ardı edemeyeceğim ve hatta anlamlandıramayacağım çok garip olumlu etkileri var. Süreç uzadıkça, kelebek etkisi misali hayatının her alanına olumlu etki gösteriyor. Fakat bu durumu obsesyon derecesine getirmenin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Süreçte şu güne gelmeden bunu yapmayacağım, süreçte şu günlere geleyim hayatımda her şey değişecek vs. vs. gibi düşünceler kişiyi büyük bir yanılgıya düşürebilir. Semen retention'un bana en büyük etkisi, zihin yapımı değiştirmesi. Kazanan mantalitesine sahip oluyorum, önümde hiçbir şey duramayacak gibi hissediyorum. Şu an bu mantaliteye erişmek için süreçte olmama artık gerek yok. Bu duruma gelmemi sağlayan belki de bütün süreçlerimdi. O süreçlerimde kaleyi inşa ettim, süreci bozunca da o kaleyi yıkmak eskisi kadar kolay olmuyor.
Ha semen retention yaptığımda mı, yapmadığımda mı daha mutluyum, disiplinliyim, huzurluyum diye soracak olursanız da kesinlikle semen retention yaptığımda derim. Özetlemek gerekirse, anlam yüklemeyi bırakıp anı yaşamaya ve kaybeden mantalitesine girmemeye dikkat ettiğin sürece her şey yerine oturuyor. Süreci bozduğun zaman pısırık oluyorsan, özgüvensiz hissediyorsan bunun sebebi zihninde buna yüklediğin anlam. Evet, fiziksel sebeplerden ötürü de bunu hissediyor olabilirsin ama bunun başlıca sebebi, buna yüklediğin anlam yani bakış açın. Bakış açını değiştir, belki hemen değişmez ama değiştirmek senin elinde.