bırakagabırakalım
Yeni Fapstronot
.
Son düzenleme:
Sizin adınıza çok sevindim hocam. Soru şeyinde ara ara yapsam da kafa yordukça iyileşmeleri de farkediyorum. Kitaba gelirsek bazı yerleri forum üyeleri için tetikleyici olabilir fakat benim çok sevdiğim kitaplardan biridir klasiklerdeki insan yorumlamalarından bile daha iyisini bu kitapta bulabilirsin.Tavsiyen için teşekkür ederim. Dediğin gibi karşılaştığım sorunları nasıl düzelteceğimi ara ara düşünüyorum. Bazı konularda ilerleme kaydediyorum. Bazı sorunlar benim müdahalemi mümkün kılmıyor ve bazılarının sebebi sadece benim. Günlüğe yazmaya ara versemde döndüğümde ne yapabileceğime dair beyin fırtınaları ekleyebilirim.
Bahsettiğin kitabı merak ettim ve not aldım. Okumayı düşünüyorum.
Nihilist, pesimist ve yoğun depresif bir yaklaşımda bulunmuşsun. Hayatın belli dönemlerinde bu hale geldiğim çok an olmuştur lakin inan bana dön geçmişe git desen kalk bir şeylerle uğraş derdim kendime kişisel gelişimden öte bir dönüşüm olmalı milletin hayatta mutlu olmanın 10 yolu videoları değil kast ettiğim, 2-3 bilemedim 4-5 hedef için istikrarlı ve adım adım ilerlemek gerekir ve tüm bunlar tamamen kendin için olmalı bu yolda ilerle derdim kendime eski ben. Yeni ben sanki daha iyi farkında bunu. Mutluluk grafiği en iyi durumda gördüğümüz kişilerde bile ⬆⬆⬆ böyle gittiğini düşünmüyorum. ⬇⬇⬇ böyle gitmesi de mantıklı bir senaryo değil. Bir ruh hali ölçeği düşünürsek 5-6 diyebiliyorsan 10 üzerinden kendine hayat devam ediyor ve birçok şeyi hala başarabilir ve ilerleyebilirsin demektir. Felsefe ve edebiyat yapman bunları dile getirmen yine senin için üretimdir. Fakat gelir dağılımının böyle olduğu bizim gibi ülkelerde olaya istediğin kadar kötümser baksan da sen hayatın içinde dahil olmadıktan sonra olumsuz düşünmenin bir faydasını da göremeyeceksin. İnan ki toplumda şanslı doğanlar var maddi açıdan. Fakat tüm hayatın kendisi bu değil. Yarım asır ya da üstüne ne kadar eklersek ömrümüze göreceğiz her zaman bu olumsuzluklar hayatın içinde olacak. Saygılarımla, ben size inanıyorum siz de kendinize inanın.Müthiş bir depresiflik yine bünyeme çöktü. Hayatımın sonuna kadar yalnız kalıp yalnız öleceğim fikri kafamda iyice yer etti. Her şeye geç kaldım.
Hayat anlamını yitiriyor. Kazandığım paraları umutsuzca masaya atıyorum. Kulaklarım buğulu bir cam gibi sesleri belli belirsiz geçiriyor. Gözlerim ağlamaya meyilli. Sevgi insanın tek ihtiyacı. Garip olarak görülmek, kimsenin yüzünü güldürememek, sıkıcı olmak, cinsiyet farketmeksizin bir başkasına olan uzaklık... Hayat hapishaneyi andırıyor.
Ben artık bırakıyorum. ne nofap ne başka bir şey. sadece yaşayacağım. ölene kadar. bir şey yapmaya çalışmadan ve bir şey olmaya çalışmadan. hiçbir farkı yok artık. çabalamak didinmek boşuna. kendine hedef koy özgüvenini geliştir... kişisel gelişim zırvaları. hayatta değişecek değiştirilecek hiçbir şey yok. sırf yüzü daha güzel diye birisi sevdiğiniz insanı elinizden alabilir. bununla beraber sevdiğiniz insanı sırf yüzü güzel diye sevmiş olabilirsiniz. daha iyi bir ailede ve çevrede doğduğu için bir başkası sosyal olarak sizden milyon km daha ileride olabilir.
mahvolmuş potansiyel yok. potansiyelim buydu. geçmişte kaçırdığım fırsatların hiçbirini aslında kaçırmadım. zaten yaşanmayacaktı.
kendimi kabul ediyorum. ilginç bir karakter değilim. sohbetim kötüdür. ne yakışıklıyım ne sorumluluk sahibiyim. sosyal anlamda bir ucubeyim. insanların garipseyerek baktığı anlam veremediği insanlardanım. bu yüzden tek dostum yok. bu yüzden hiç kız arkadaşım da olmadı. ailem beni sadece çocukları olduğum için seviyor. giderek ben de kötü bir insanım. art niyetliyim. başkaları hakkında iğrenç düşüncelerim var. bu yüzden lanetliyim.
sapına kadar özgüvensizim ve sapına kadar eziğim. bir kabiliyetim yok. hiçbir konu da yeterli değilim. hep eksiğim hep güvenilmeyenim.
bütün bunları değiştiremeyeceğimi anladım ve artık hayatı yaşayanlara bırakmanın zamanı geldi.