Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hatırlarsan Kazanırsın

erosel

Mars Yolcusu
Hocam yazılarını okurken çok etkilendim. Bana tıpatıp ''Hırsızlar Sokağı'' kitabındaki psikolojileri hatırlattı. Okula giderken benzer düşünceler benden de gelip geçiyordu depresyon değil fakat depresif gibi. Benim sürecim ayrılığımdan hemen sonra mezuna kalma kararımla başladı. Mutluluk mutsuzluk konusunda ise günlüğünde düşüncelerinin yanında kendine bir soru sormanı tavsiye ederim. Örneğin son postunda ailenin durumundan bahsetmişsin bunun sebeplerini kendine sor ve atabileceğin adımları düşün. Uygulama konusunda büyük düşünme başlarda sadece nasıl yapacağını düşünsen de yapacak başka bir şeyin olmadığı için kendini yapar bir halde bulursun.

erosel

Mars Yolcusu
Tavsiyen için teşekkür ederim. Dediğin gibi karşılaştığım sorunları nasıl düzelteceğimi ara ara düşünüyorum. Bazı konularda ilerleme kaydediyorum. Bazı sorunlar benim müdahalemi mümkün kılmıyor ve bazılarının sebebi sadece benim. Günlüğe yazmaya ara versemde döndüğümde ne yapabileceğime dair beyin fırtınaları ekleyebilirim.

Bahsettiğin kitabı merak ettim ve not aldım. Okumayı düşünüyorum.
Sizin adınıza çok sevindim hocam. Soru şeyinde ara ara yapsam da kafa yordukça iyileşmeleri de farkediyorum. Kitaba gelirsek bazı yerleri forum üyeleri için tetikleyici olabilir fakat benim çok sevdiğim kitaplardan biridir klasiklerdeki insan yorumlamalarından bile daha iyisini bu kitapta bulabilirsin.

Müthiş bir depresiflik yine bünyeme çöktü. Hayatımın sonuna kadar yalnız kalıp yalnız öleceğim fikri kafamda iyice yer etti. Her şeye geç kaldım.

Hayat anlamını yitiriyor. Kazandığım paraları umutsuzca masaya atıyorum. Kulaklarım buğulu bir cam gibi sesleri belli belirsiz geçiriyor. Gözlerim ağlamaya meyilli. Sevgi insanın tek ihtiyacı. Garip olarak görülmek, kimsenin yüzünü güldürememek, sıkıcı olmak, cinsiyet farketmeksizin bir başkasına olan uzaklık... Hayat hapishaneyi andırıyor.

Ben artık bırakıyorum. ne nofap ne başka bir şey. sadece yaşayacağım. ölene kadar. bir şey yapmaya çalışmadan ve bir şey olmaya çalışmadan. hiçbir farkı yok artık. çabalamak didinmek boşuna. kendine hedef koy özgüvenini geliştir... kişisel gelişim zırvaları. hayatta değişecek değiştirilecek hiçbir şey yok. sırf yüzü daha güzel diye birisi sevdiğiniz insanı elinizden alabilir. bununla beraber sevdiğiniz insanı sırf yüzü güzel diye sevmiş olabilirsiniz. daha iyi bir ailede ve çevrede doğduğu için bir başkası sosyal olarak sizden milyon km daha ileride olabilir.

mahvolmuş potansiyel yok. potansiyelim buydu. geçmişte kaçırdığım fırsatların hiçbirini aslında kaçırmadım. zaten yaşanmayacaktı.

kendimi kabul ediyorum. ilginç bir karakter değilim. sohbetim kötüdür. ne yakışıklıyım ne sorumluluk sahibiyim. sosyal anlamda bir ucubeyim. insanların garipseyerek baktığı anlam veremediği insanlardanım. bu yüzden tek dostum yok. bu yüzden hiç kız arkadaşım da olmadı. ailem beni sadece çocukları olduğum için seviyor. giderek ben de kötü bir insanım. art niyetliyim. başkaları hakkında iğrenç düşüncelerim var. bu yüzden lanetliyim.

sapına kadar özgüvensizim ve sapına kadar eziğim. bir kabiliyetim yok. hiçbir konu da yeterli değilim. hep eksiğim hep güvenilmeyenim.

bütün bunları değiştiremeyeceğimi anladım ve artık hayatı yaşayanlara bırakmanın zamanı geldi.
Nihilist, pesimist ve yoğun depresif bir yaklaşımda bulunmuşsun. Hayatın belli dönemlerinde bu hale geldiğim çok an olmuştur lakin inan bana dön geçmişe git desen kalk bir şeylerle uğraş derdim kendime kişisel gelişimden öte bir dönüşüm olmalı milletin hayatta mutlu olmanın 10 yolu videoları değil kast ettiğim, 2-3 bilemedim 4-5 hedef için istikrarlı ve adım adım ilerlemek gerekir ve tüm bunlar tamamen kendin için olmalı bu yolda ilerle derdim kendime eski ben. Yeni ben sanki daha iyi farkında bunu. Mutluluk grafiği en iyi durumda gördüğümüz kişilerde bile ⬆⬆⬆ böyle gittiğini düşünmüyorum. ⬇⬇⬇ böyle gitmesi de mantıklı bir senaryo değil. Bir ruh hali ölçeği düşünürsek 5-6 diyebiliyorsan 10 üzerinden kendine hayat devam ediyor ve birçok şeyi hala başarabilir ve ilerleyebilirsin demektir. Felsefe ve edebiyat yapman bunları dile getirmen yine senin için üretimdir. Fakat gelir dağılımının böyle olduğu bizim gibi ülkelerde olaya istediğin kadar kötümser baksan da sen hayatın içinde dahil olmadıktan sonra olumsuz düşünmenin bir faydasını da göremeyeceksin. İnan ki toplumda şanslı doğanlar var maddi açıdan. Fakat tüm hayatın kendisi bu değil. Yarım asır ya da üstüne ne kadar eklersek ömrümüze göreceğiz her zaman bu olumsuzluklar hayatın içinde olacak. Saygılarımla, ben size inanıyorum siz de kendinize inanın.

pïras

Satürn Yolcusu
Şahsen bu fikirlerle her şeyi bırakarak.bir sene boyunca geçirmiştim.zihnim bu durumu kabul etsede sürekli her şeyi boşverip kendini ezik gibi görsede ruhum bunu reddediyordu.bir ara ruhumu da kandırmıştım tamamıyla hiçbir şey olduğumu kabul etmiştim ama ne olursa olsun içimde yinede ufak kıvrımlar hayattan zevk almaya kendini iyi görmeye,bu hayattan kurtulmak için bana yalvarıyordu .ben ne kadar bastırmak istesem de kendimi böyle kabul etsem de içimdeki bu his beni buradan çıkarmaya çalışıyordu. Tekrar,tekrar bu hissi bastırdım.kendimi kötüleyerek hiçbir şey yapmayarak ama her defasında gün yüzüne çıktı. Sonra sordum kendime.neden günyüzüne çıkmak istiyorsun ?işte o zaman anladım.aslında o his, düşüncelerle,çevrenin etkisiyle,hapis ettiğim kendi gerçek benliğimdi.ve sen dostum inan eğer bu his senin içinde olmasaydı, bu foruma,her şeyin kendin için bittiğini bile yazmazdın.saygılar dilerim her şeye rağmen,güç sizinle olsun.

kral6666

Yoda
Kardeşim eğer beni dinlersen profesyonel bir destek al kendinle ilgili düşüncelerin çok yanlış bence.
İnsan kendine değer verdiği ölçüde bir şeyler başarabilir.Bir şeyi yapamam dersen yada ben bunu hak ediyorum dersen başaramazsın.O yüzden bence profesyonel destek al ve kendinin cezayı hak ettiğine inanmayı bırak.Kimse kendi tarafından sevilmemek kadar büyük bir cezayı hak etmez.
Yolun açık olsun güzel kardeşim.

Alevlimeteor

Uranüs Yolcusu
Mükemmellik iyinin düşmanı. Bir kere de her şeyi aynı anda yaparak süper kahraman olamazsın. Bir kerede her şeyi yoluna koyamazsın. Her şeyi aynı anda yapacak disiplin ve mindsetin olsaydı zaten bunları senelerdir yapardın ve burada dolaşmazdın. Bu yüzden başaramadığın için kendini suçlayıp yüklenme. Yavaş yavaş hayatını yoluna koy. Yazılarında sadece şunu anladım. "Kendime bu kadar yükleniyorum fakat olmuyor" diyorsun. Bu kadar yüklendiğin için olmuyor. Yaptığın her şey sanki dünyanın en kolay işiymiş gibi olmalı ve de tüm gözlerin üstünde olduğuna dair bir paranoyaklığın var fakat hayır gözler üstünde değil. Bir sokakta çıplak karşıdan karşıya dahi geçsen beş saniye sonra unutulacaksın. Kendini bir film yıldızı gibi her anının kaydedildiğini, duygularının herkes tarafından görüldüğünü düşünme çünkü anlattığın kadarıyla sen hiç kimsesin. Yani bir önemin ve toplumda yerin yok. Toplumda yer edinmek bizim elimizde ve bu birden olmaz aşama aşama olur. Senin durumundaki biri öncelikle sakinleşmeli ve her şeyi yavaş yavaş bir amaç uğrunda yapmalı. Kız konusuna gelirsekte Pua'yı Türkiye'de uygulamak işine asla yaramayacak. Zaten Amerika'da olsan da işine yaramazdı çünkü pratikte pua kırmızı bayraklı bir kadını çekmek üzerine kurgulanmış(bu tür kadınlar yüksek arzu duyduğu biriyle aynı gün birlikte olabilirler fakat çok çok nadirdir). Yoksa hiçbir kadın sokakta tanıştığı biriyle buluşmak veya telefon numarasını vermek istemeyecektir. Bu daha çok sosyal ortamlarda olur. Yani kişilerin birbirlerini tanıdıkları ve çıkar sağlayabileceğine emin olduğu durumlarda tanışırsın. Senin durumunda birisi öncelikle maddi yönden özgür olmalı ve üniversiteye gidiyorsa sağlam adamlarla takılmalı. İşlerinde, okulunda başarılı ve hedefleri olan birkaç kişiyle tanışırsan sen de artık onlardan birisi olursun. Bu şekil söylenerek hiçbir yere varamayacaksın. Ki çoğu kişi benim sana söylediklerimi söyleme zahmetinde bile bulunmazlar. Çünkü senin gibi biri kimsenin çıkarına hizmet etmez, ki sen kendi çıkarlarına bile hizmet edemiyorken. Toplumda bir ihtiyaç yaratmadan var olamazsın. Senin durumunda bununla ilgili. O kadar başarılı ol ki insanların sana ihtiyacı olsun. Fikirlerin ve davranışlarınla insanların hayatlarına dokun.

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Üstat gerçekte hayatın nasıl gerçekte nasıl birisin bilmiyorum ama sanki kendini yankı odasına kapamışsın gibi birmizlenim edindim yazından.Bu tabiki "abartıyosun bro" gibi değil yanlış anlama aynı durumu bende yaşadım 1x kötü şeyi 5x gibi algılıyorsun .bu konuyu tam olarak aşmış olmasamda verebileceğim tavsiye kendine zorbalık yapmayı bırakman yönünde olur sal kendini biraz dinlen sonra kafanı toplayınca otur + yı - yi yaz çözüm bulmaya çalış.Bu yöntemle tam kurtulmasanda hafifler bence

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6