Pmo bağımlısı sayılır mıyım bilmiyorum aylardır forumu ara ara takip ediyorum. Yaşım 27 lise zamanlarımdan beridir haftada en fazla 2 kez mast yapıyorum ama cinsel içerikli sosyal medyadan kesfetten görseller videolar izlemeyi seviyorum. Bir kere nofap yapmaya başladığımda ilk denememde 14 günü rahatça yaptım ama sonrasında bıraktım şimdi size sormak istediğim şu cinsel içerikler artık beni çok yoruyor ve bu cinsel içerikler çocukluğumdan beridir sadece fetiş içeriyor ve dozlarida yetmiyor sürekli artıyor günlük yasamimdada hep aklımdan geciyor bunun yanı sıra iddaa bagimliligim yüzünden yıllardır borç ödüyorum onu iyice azalttım ama tamamen bırakmayı bir turlu basaramiyorum yeni ne bulsam telefon oyunu bulsam her akşam az uyuyarak ona sariyorum sevgili yaptığımda ona bağımlı oluyorum yani arkadaşlar iddaya bağımlılık fetise bağımlılık oyunlara bagimlilik sevgiliye bağımlılık ne olursa bokunu çıkarana kadar sariyorum borçlarım yüzünden psikologa gitcek miktarı vermek beni zorlar nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım uzun oldu biraz şimdiden teşekkürler
Hocam kumarı ya da başka bir şeyi bırakmak istiyorsan sorumluluk almak zorundasın. Psikoloğa para vermek beni zorlar deyip kestirip atmışsan bu forumda konunun uzmanı olmayanlardan ne bekliyorsun ki ? Daha uyguna seans veren yerlere baktım ama bulamadım demiyorsun, belediyenin ücretsiz böyle bir hizmeti var mı diye araştırdım demiyorsun, çevreme sordum tanıdıkları araştırdım pazarlık yapmayı denedim demiyorsun, konuyu aileme açtım durumumun vahametini anlattım, psikolağa gitmek için destek istedim demiyorsun, birebir seans pahalı olabilir grup terapisi tadında bir yerler var mı araştırdım demiyorsun. Nasıl Neverfap gibi pmo için forumlar varsa kumarbazlar için de böyle forumlar, dernekler olabilir, o derneklerin içinde ücretsiz ya da piyasanın çok altında terapi veren derneğe bağlı psikologlar olabilir oraları araştırdım demiyorsun.
Açtığın konu, yarım sayfa bile olmayan yazın okunduğunda dışarıdan bakıldığında konunun avamı olan ben bile yolunda gitmeyen şeyler olduğunu görebiliyorum.
Yani bir yola baş koyduysan o yolu yürümek için elinden geleni ardına koymazsın. Bunu gerçekten bırakmak istiyorsan kendine uygun çözümünü bul. İki cihanı bir araya getirsem, sıfırı tüketsem, çevremdeki herkesten yardım istesem ben gene de terapi alamam diyorsan youtube da zibilyar psikolog videosu ve terapistlerin yazdığı bir sürü kendine yardım kitabı var. Youtube ücretsiz, kitapları da bulunduğun şehirden kütüphaneden ücretsiz alabilirsin...
Ve sen kafaya koymadığın sürece forumdaki bir avuç insan sana gaz verse ne vermese ne. Kafaya koy eyleme geç, eskisine göre azalttım diyorsun çok iyi. Bunu devam ettir ve noktayı da koy. 27 yaşında bıçkın bir delikanlısın sen, dünyaya bağımlılıklarında boğulmak için mi geldin ?