wannabenormal
Yeni Fapstronot
- Katılım
- 2 Nis 2022
- Mesajlar
- 5
- Tepki puanı
- 31
- Puanları
- 39
.
Son düzenleme:
Bu kitabın ilk 50 sayfasını okumuştum ama sarmadığı için bırakmıştım. Çünkü yazar sorunun ne olduğunu ve bu sorunun üstesinden gelmemiz gerektiğini söylüyor. Ancak bunu nasıl yapacağımızı hiç anlatmıyor. Çoğu kişisel gelişim kitabı bu şekilde. Bir sorun var, ondan kurtul diyor fakat bunu nasıl yapacağımızı söylemiyor.Arkadaşlar merhabalar. Jules Payot'un İrade Terbiyesi kitabını okurken aldığım notları sizlerle paylaşmak istedim. Umarım faydalı olurlar.
1- "Hayatını şansa bırakma"
2-"İnsan içindeki idealist duyguları ve asil ruhunun izini bırakıp içgüdüleriyle hareket ederse yoldan çıkmaya yüz tutar."
3-"Özgürlüğü hak etmeyen hiç kimse özgür olamaz."
4-"Bizim özgürlük anlayışımız "bağımlılık" gibi içimizdeki düşmanlarımıza karşı daha ciddi bir koruma sağlar."
5-"Mücadele etmemiz gereken iki düşmanımız var; tembellik ve nefse düşkünlük."
6-"Tembellik insanı şehvete iter."
7-"İhtiras insanın kendini kaybetmesine neden olmaz mı? İhtiras insanda hayvani dürtülerin coşmasına, gözün kör olmasına, beynin kararmasına neden olur. İnsanlığımızı, gururumuzu, benliğimizi bizden alır."
8-"İnsanoğlu hakkını vermeden çabasız, edinemez huzurlu hayatı tasasız."
9-"Kesinlikle cinselliği tetikleyici uzatılmış uykuları da ekleyelim. Kesinlikle diyoruz çünkü sabah uyuklamalarını takip eden uykular iradeyi resmen eritir. Savunmasız şekilde canavarla karşı karşıyayızdır."
10-"En değerli romancılarımıza, şairlerimize göre insanoğlunun en kıymetli yönü, insanlarla hayvanlar arasında ortak olan içgüdüsel tatmin olma duygusu. Ama anlık bir tatminden bahsediyoruz, üstün bir akıldan veya davranıştan değil."
11-"Fizyolojik ihtiyaç olmasına dayanak olarak hayvanlardan örnek verirler. Birçok hayvanın bu ihtiyacın aksini ispatlayacak özelliği varmış gibi! İnsanın bu ihtiyacı karşılamak için gururunu yerle bir etmesi gerekirmiş gibi!"
12-"Hayvanlarla aynı olan anlık bir spazm, nasıl olur da doğa, sanat, çocuk, ana-baba sevgisine, farkir fukaranın durumunu düzeltmek için harcanan zamana değişilir."
13-"Şehvetten kendini alıkoyup çok daha değerli olan politikaya, edebiyata, sanata, bilime, felsefeye gönül vermiş olan Cicero'nun yaptığını yapmak doğru olmaz mı?"
14-"Cinsel arzuları yok sayarak, bu arzulardan kurtulmaya çalışmak, insanın kendini tanımamasıdır."
15-"Genel kural olarak cinsel arzularla direkt baş etmeye çalışmak tehlikelidir zira karşı koymak için bile olsa düşünülürse aklımıza gelmesi bile onu güçlendirmeye yeter. Cesur olup kaçmak gerek."
16-"Büyük başarılar için bir meseleyi sürekli düşünmek gerekirken, cinsel arzularla baş etmek için ise hiç düşünmemek gerekir."
17-"Cinsel muhabbetler edilen ortamlardan ve arkadaşlardan uzak durmak gerek."
18-"Tembellik ahlaksızlıkların anasıdır."
19-"Ahlaksızlıkların sebebi, akıl aylak kaldığında dürtülerin gelip yerleşmesidir."
Bence asıl sorun söylediğin şeylerde. Bana bir rota çizsin oradan gidiyim istiyorsun fakat öyle bir şey yok. Kendi rotanı kendin çizeceksin.Bu kitabın ilk 50 sayfasını okumuştum ama sarmadığı için bırakmıştım. Çünkü yazar sorunun ne olduğunu ve bu sorunun üstesinden gelmemiz gerektiğini söylüyor. Ancak bunu nasıl yapacağımızı hiç anlatmıyor. Çoğu kişisel gelişim kitabı bu şekilde. Bir sorun var, ondan kurtul diyor fakat bunu nasıl yapacağımızı söylemiyor.