İlk olarak zaten herkesle iletişim kuramazsın. Belki bulunduğun ortamlardaki insanlar sana hitap etmiyor olabilir mesela genel olarak hemcinslerinle de iletişim kurmakta zorluk çekiyorsundur bu durumda büyük ihtimalle. Yani ilk başta sorunu kendinde aramamak lazım ama kendinde geliştirebileceğin de şeyler vardır. Ben de önce karşı cinsle iletişim kuramıyordum çok uzatmazsam:
önce aşırı kiloluydum ve özgüvenim yoktu küçüklükten beri de karşı cinsle hiç iletişimim olmamıştı o yüzden kafamda "kadınları" farklı canlılarmış gibi kurmuştum, sonra tabi bazı kendimde değiştirebileceğim şeyleri değiştirdim. Ama her seferinde farklı bir kıza yazdım. Her seferinde yaşadığım deneyim farklıydı bunların hepsi pozitif değildi.
İlk başlarda hiç görülmüyordum sadece red ediliyordum.
Sonra zamanla görülmeye başladım ama kızlar hep dalga geçti benimle, lakap falan taktılar , klasik. Ama burada oturup ağlamak yerine şunun bilincine vardım, her ne kadar kendine söylesen de deneyimlemeden insanın beynine girmiyor, kızların da çok farklı olmadığını anladım özellikle "normie" bir kızla "normie" bir erkeğin çok bir farkı yok çoğu konuda. Espri anlayışlarında falan özellikle.
Sonra başarısız flört deneyimlerim oldu, berbat ettim. Her seferinde vakit kaybetsem de bir şeyler öğrendim.
En sonunda kızlarla konuşamayan ben biriyle birliktelik bile yaşamıştı. Bu büyük bir şey değil elbette.
Bir de bilmiyorum öyle hissediyor musun ama: Sosyal medya sebebiyle "hiç biriyle birlikte olmamış olmak" insanı değersiz gibi hissettiriyor, ben de çok ağır bir değersizlik hissi vardı ama sonrasında bunun anlamsız olduğunu fark ettim. Seni değerli yapan şey biriyle birlikte olman ya da olabilme kapasiten değil. Biriyle birlikte olduktan sonra ya da önce gene aynı kişi olacaksın.
Nofap büyülü bir şey değil. Nofap yapınca zihin sisin açıldığı için sosyal becerilerin artar ama eğer kendini bu konuda eğitmezsen hiçbir işe yaramaz bu fayda.
Ben erkekadam'ın sitesini okuyordum çok faydalı bilgiler var bence. Özellikle işte ilk buluşma nasıl ayarlanır, ilk buluşma sonrası nasıl davranılır gibi konularda çok faydalı olmuştu benim için.