Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kalıcı Hasar Oluşur Mu? Sorusunun Bilimsel Açıdan Değerlendirilmesi

Willi4m_Minerva

Yeni Üye
Katılım
5 Nis 2022
Mesajlar
10
Tepki puanı
14
Puanları
3
Kalıcı Hasar Oluşur mu? Sorusunun Bilimsel Çerçevede İncelenmesi

[Kendini Değiştiren Beyin Kitabından]



Herkese merhaba arkadaşlar, nöroplastite hakkında bir yazı dizisi düzenlemeyi planlıyorum. Bu konu hakkında herhangi bir bilgi söyleyecek konumda olMAdığımı başlamadan önce belirtmek isterim, bu yüzden olabildiğince kendi yorumlarımdan kaçınacağım hatta, hiç yapmamaya özen göstereceğim, fakat sizin yorumlarınızı görmek isterim.

Öncelikle bilgileri katagorize ederken sanırım ilk başta kaynaklarına göre sınıflandıracağım sonrasında değiştirebiliriz.



Yayıncının önsözünden

Ana teması beynin kendini değiştirme gücü olan Kendini Değiştiren Beyin kitabı da beyin biliminin uç örneklerinden yola çıkarak “imkansız” diye bir şey olmadığını tekrar tekrar vurguluyor ve kaderine boyun eğenlerin eline adeta sönmek bilmeyen bir umut meşalesi tutuşturuyor.



Kitabın önsözünden

“…Eğer bazı “parçalar” arızalanırsa, bazen onların yerlerini başkası alabiliyor” -Buna örnek olarak felçli insanların gerekli rehabiliteyle hareket fonksiyonlarını geri kazandığı, denge kaybı yaşayan birinin “iyileşmesi imkansız denilen” gündelik hayatında zorluk çekmeden gerekli fonksiyonları yerine getirmesi vs. bulunuyor.


Çocukların doğuştan gelen zihinsel kabiliyetleriyle yetinmek zorunda olmadığı, beynin genellikle bir parçası arızalandığında yerine bir başkası geçecek ve beyin hücreleri ölürse yerine yenileri gelecek şekilde kendini yeniden organize edebildiğini, yani kalıcı bağlantılar kurduğunu sandığımız “devrelerin” birçoğunun, hatta temel reflexlerin bile aslında sabit, değişmez olmadığını gösterdiler.


Öğrenme bozukluğu olan ve tedavi sürecinden sonra IQ seviyesi yükselen insanlarla karşılaştım. Seksenli yaşlara gelmiş olmasına karşın hafızasını elli beş yaşındaki gibi işlev görecek şekilde keskinleştirebilen insanlara dair kanıtlar gördüm.”



-Bu yorumlar ışığında bile şu söylenebilir ki beyin için kalıcı ve kesin diye bir şeyden söz etmek kolay değil-





Bu yazıya devam edeceğim şuan oldukça yoğunum bu kadar vakit ayırabildim, kitap kılavuz bir kitap bu alanda, bu alanda başka kitaplarda okudum fakat bu en iyisi diyebilirim, dahası kitabın içinde pronograpy ve aşk diye bir bölümde bulunuyor çok ilgi çekiciydi, takdir edersiniz ki en kısa sürede onu da ekleyeceğim,

Hatta pocket ta kaydettiğim makaleler, nöroplastiteyi nasıl hızlandırırız, deneyler sonucu beyin değişimine etkileri vs., sahip olduğum farklı kitaplar ve not olarak kaydettiğim başarı öyküleri redditten vs. var zaman buldukça genişletmeyi düşünüyorum fikirlerinizi de belirtmenizi çok isterim.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst