Merhaba,
Eğer çalışmıyorsan haftaiçi 5 gün sabah 9-10 gibi spor salonuna gidebilirsin. Günün kalanı daha özgüvenli ve motive geçiyor. Günün kalanında ise olmak istediğin iş üzerinden kurslar alıp, kahveler içip, hem kendini geliştirebilir hem de meşgul edebilirsin kendini.
Ben şahsen akademik makaleler okuyorum Ocak ayındaki tezim için. Şimdiden yatırım yapıyorum. Bir yandan freelance bir yazılım projesi yapıyoruz bir arkadaşla o da sıcak tutuyor el becerilerini (yazılım olarak). Ancak sabah saatlerinde spora gitmek kırmızı çizgim olduğu için biri ararsa açmıyorum bile projeyle alakalı.
Bunu kendi istediğin alana uyarlayabilirsin. Hem sabah spora gitmek, yani 9-10 gibi salonda olabilmek için 6-7-8 gibi kalkman gerekecek, bu da gece erken uyumanı ve düzeni kurmanı sağlar. Önceki bir mesajımda bahsetmiştim uyku düzeninin olması gece ve gündüz mastürbasyonlarını engelliyor büyük ölçüde diye.
Ve bu hobiler ucuz. MACFit'te şuan gündüz üyeliği, aylık 1229 TL. Merdivenaltı spor salonları bile aylık 2000lere dayandı. Kurslar da zaten kurs başı 200-300 tl, karşılığında veriyor onlarca bilgi. Hem zaman geçiyor hem de o zamanda diğerlerinin önüne geçiyorsun. Monk Mode'un en sevdiğim yanı bu: Zamanı verimli kullanma şansı vermesi. Kullanıp kullanmamak bizim elimizde tabii.
Yani aslında 2 hobi olmalı: Bedeni geliştiren ve beyni geliştiren. Akşam da arkadaşlarla bi dışarıya çıkıp sohbet etmek haftada 2-3 kere iyidir.
Ama, eğer çalışıyorsan zaten hobi işi Türkiye'de zor bence. Para var, zaman yok.