SlaveToMaster
Münzevi Adam
Bu hayatta aşırı fetiş haline getirilmiş birkaç söz varsa, bunlardan biri de "Meşgul ol," sözüdür.
İçsel yolculuğa çıkmak cesaret ister çünkü;
Neden Fetişize Ediliyor?
Çünkü insanlar depresyona girmemenin tek (ve en iyi) yolunun boş kalmamak olduğunu düşünüyorlar. Bu büyük bir yanılgı! Bizler süper düper üretken ahtapotlar değiliz. Her günümüz ultra yaratıcı faaliyetlerle dolu değil (eğer hiç öyle bir günümüz oluyorsa!) Hepimiz birtakım iğrenç bağımlılıktan kurtulmaya çalışan ortalama insanlarız sadece. Tamam, tabii ki de günü faydalı şeylerle geçirmemiz lazım ama bunu sürekli yapamayacağımızı hatırlamamız lazım. Zaten dünyanın en başarılı insanları da günde sadece yapmaları gereken 2-3 önemli şeyi tespit edip onları tamamlamakla uğraşıyorlar (Neden ünlü girişimcilerin aynı giysiden yüzlercesine sahip olduğunu düşündünüz mü hiç? Çünkü adam neyi giymesi gerektiği gibi saçma bir şey için vakit harcamak istemiyor).Kendinle Baş Başa Kalmanın Önemi
Bu önemli bir şey çünkü insan ancak kendiyle baş başa kaldığı zaman kendini keşfedebiliyor. Yalnız kalmamak için arkadaşlık kuran ya da ilişkiye giren insanların daha da acınası bir insana dönüşme sebebi de kendi inançlarını, hayallerini ve hedeflerini sorgulamaktan korktuğu için yalnız kalmak istememeleri. Kendi düşüncelerine meydan okuyan biri durmadan metamorfoz geçirir. Bir kozadan kelebeğe dönüşmeye hazırlar kendini.İçsel yolculuğa çıkmak cesaret ister çünkü;
- Sen sadece kendi kendinle baş başa kalırsın ve senin EN BÜYÜK DÜŞMANINLA baş başa kalmış olursun ve
- O sırada seni yönlendiren kimse olmaz iç sesinden başka (O yıllardır dinlemeyi ihmal ettiğin iç sesin).
Tavsiyeler
- Haftada 1 günü kendinle baş başa kalmaya ayır. Teknolojiden men et kendini o gün. Kimse seni rahatsız edemesin.
- Daha da etkili olsun diye karanlık bir ortama git ve içindeki sese kulak ver.
- Gerekirse düşüncelerini (karanlık olanlar da dahil) not etmek için bir günlük/defter tut.
- Kendine şunları sor: "Ben bu hayatta EN ÇOK neyin olmasını istiyorum?", "Benim bu hayattaki değerimi belirleyen şeyler neler?", "Bu hayatta çok fazla şeye ihtiyacım var mı yoksa bunlar sadece anlık heveslerden/isteklerden mi ibaret?", "Her şeyim elimden alınsaydı o şeyleri tekrar elde etmek için nasıl bir yol izlerdim?" Daha sonra ara sıra yazdıklarına geri dönüp gözden geçir.