Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Klas Hareketler Yapıp Kendini Daha Üst Birisi Gibi Sanma Durumu

La Nuit étoilée

Ay Yolcusu
Merhaba arkadaşlar başlıkta anlatabildimmi bilmiyorum ama dilim döndüğünce problem böyle. O an böyle elimde olmadan klas bir hareket yapıyorum söz vs söylorum sonra kendim kendimi daha üst birisi olduğum fikri oluşuyor. Bu üst olduğum fikride o üst kim neye göre üst kime göre üst kısmıda sanırım en kısa tabirle güç olabilir. Yani vücut olark daha büyük , görme yeteneği olarak daha kapsamlı gören , aklı daha kuşatıcı , birşeyleri tıpkı uzuvkarı kadar veya ona yakın yönetebilen etraftaki kişileri. Burda iki nokta var
1-yapılan klas hareket
2-gözde aşırı yüceltilmiş figür
Gözde aşırı yüceltilmiş figür sürrealist bi gerçeklik olduğundan bunun olabildiğince az olması yararıma gerçekliğe ana yakın olmak adına. Yani gözümde az olması normale yakın olması. Yapılan klas harekette bunu besliyor her elimde olmayan anın getirisi olan şeyler bu tip hareketler olduğunda bu ideal benlikmi denir güç isteğimi denir vs sanki "bak işte böylesin onun gibisin o tam tanımlayamadığın gerçekdışı fantastik imaj sen busun olm bak". Ve böylece 1 2 ye sebep oluyor. 2 yi istemekte 1 e sebep oluyor. Böyle kısır döngü olarak egomu denir artık ne denirse : benim de şöyle tanımladığım : olmak istediğim le (ki aslında bu fantastik bi figür tıpkı balon gibi büyüyen bu süreçte) olduğum arasındaki fark artıyor.

bunu şuna benzetebiliriz : hesap konusunda sürekli hata yapan bi ben olsun ve bu hata gittikçe artsın : 1 yıl önce cebimdeki 10 tlyi 10 katı olan yüz lira olarak hesaplarken şimdi bunu 20 katı olan 200 lira olarak hesaplamaya benzetebilirim.

Herneyse varmı benzer bir problemi yaşayan arkadaşım

La Nuit étoilée

Ay Yolcusu
Buarada demeyi gözden kaçırmayım. Lütfen benzer durumda olanlar yorum yapsın. Benzer durumda olmayan birinden yargı dinlemek için açmadım başlığı bi nevi ortak bi problemi çözme maksadıyla önerileşme amacındayım.

SENSEY

Venüs Yolcusu
Merhaba arkadaşlar başlıkta anlatabildimmi bilmiyorum ama dilim döndüğünce problem böyle. O an böyle elimde olmadan klas bir hareket yapıyorum söz vs söylorum sonra kendim kendimi daha üst birisi olduğum fikri oluşuyor. Bu üst olduğum fikride o üst kim neye göre üst kime göre üst kısmıda sanırım en kısa tabirle güç olabilir. Yani vücut olark daha büyük , görme yeteneği olarak daha kapsamlı gören , aklı daha kuşatıcı , birşeyleri tıpkı uzuvkarı kadar veya ona yakın yönetebilen etraftaki kişileri. Burda iki nokta var
1-yapılan klas hareket
Gözde aşırı yüceltilmiş figür sürrealist bi gerçeklik olduğundan bunun olabildiğince az olması yararıma gerçekliğe ana yakın olmak adına. Yani gözümde az olması normale yakın olması. Yapılan klas harekette bunu besliyor her elimde olmayan anın getirisi olan şeyler bu tip hareketler olduğunda bu ideal benlikmi denir güç isteğimi denir vs sanki "bak işte böylesin onun gibisin o tam tanımlayamadığın gerçekdışı fantastik imaj sen busun olm bak". Ve böylece 1 2 ye sebep oluyor. 2 yi istemekte 1 e sebep oluyor. Böyle kısır döngü olarak egomu denir artık ne denirse : benim de şöyle tanımladığım : olmak istediğim le (ki aslında bu fantastik bi figür tıpkı balon gibi büyüyen bu süreçte) olduğum arasındaki fark artıyor.

bunu şuna benzetebiliriz : hesap konusunda sürekli hata yapan bi ben olsun ve bu hata gittikçe artsın : 1 yıl önce cebimdeki 10 tlyi 10 katı olan yüz lira olarak hesaplarken şimdi bunu 20 katı olan 200 lira olarak hesaplamaya benzetebilirim.

Dostum ben böyle bir durum yaşamıyorum fakat yazdıklarından aslında bu durumun seni çok etkilemediğini hatta hoşuna gittiğini algıladım ama yanılıyor da olabilirim o yüzden bence bu durumu çok kafada büyütme çünkü çevrene azıcık dikkat et hepsi senin yaptığını yapma eğiliminde bilerek yada bilmeyerek

La Nuit étoilée

Ay Yolcusu
Dostum ben böyle bir durum yaşamıyorum fakat yazdıklarından aslında bu durumun seni çok etkilemediğini hatta hoşuna gittiğini algıladım ama yanılıyor da olabilirim o yüzden bence bu durumu çok kafada büyütme çünkü çevrene azıcık dikkat et hepsi senin yaptığını yapma eğiliminde bilerek yada bilmeyerek
Hocam yok ya insanı kendinden ve gerçekten uzaklaştıran şey hoşuna gidermi insanı cahilleştiren kendini bilmezleştiren.Bu kadar rahat olmamın sebebi sanırım anonimliktir yoksa hayatta söyleyemem gerçek hayatta bunları ki düşünememde zaten

La Nuit étoilée

Ay Yolcusu
Ayrıca bide şöyle bi sıkıntımda var. Bulunmak zorunda olduğum ortamlarda kendim olmaktan kendime yakın olmaktan -ki bu her türlü sıkıntıya değsede- gerçekten çok acı çektiğimi farkettim. Bunun için rol yapma tepkisi olmaya başladı yavaş yavaş örneğin toplum içindeki özenti davranan kişiler gibi olmaya bu şekilde kamufle olup acıdan uzaklaşmaya çalıştım taklit ettim yani onları. Biliyorken bilmez gibi davranmaya karşımdaki gibi cahilce vs davranmaya başladım. Hatta bu konuda uyarıldımda bak yapma role kaptırırsın kendini kapılıp gidersin diye. Biraz öyle oldu arkadaşlar. Role cidden kaptırdım artık etrafımda zorunda olmadığım kişiler yokkende : yalnızkende onlar gibi davranmaya başlamıştım. Durduk yere anlamsız şeylere sövüyor para geç veren atmye laf ediyor ve çeşitli nesnelerle kavga ediyor eğer yanımda biri olsa onu güldürebilceğimi ilgisini çekebilceğimi düşündüğüm tepkiler veriyordum. Onlarlaşmıştım artık. Benzer durumu yaşayıpta artık sahneden çıkıp yüzündeki makyajı ve kostümü çıkarıp evin yolunu bulup dönmeyi düşünen fakat bunu nasıl yapabilceğinide çok bilmeyen varmı aramızda

Aphelion

Venüs Yolcusu
Haddinden fazla müzik dinliyorsan maladaptive daydream (uyumsuz hayal kurma) yaşıyor olabilirsin. Araştır derim. Sana verebileceğim en iyi tavsiye müziği bir süreliğine bırakmak ve mindfullness egzersizlerine başla demek olur.

NeverMoreFap

Mars Yolcusu
1-yapılan klas hareket

dediğini tam anlamadım fakat fikir olsun diye söylüyorum belki yardımı dokunur üstünlük kompleksi tam hatırlamıyorum kavramın ismini ama aşağılık kompleksini araştırırsan tam zıttı olan üstünlük kompleksi hakkında bilgi alabilirsin yaşadığın durumla örtüşüyor olabilir

Edit: ben neyi bilmiyormuşum tam olarak? Kavramın adını bilmediğim için kavramının ne olduğunu bilmediğimi mi sanıyorsun bilmeyenler yazmasın demiş hani nerde yazmış göstersene

Son düzenleme:

ProfesionalNofapper

Emekli Looser
Nası başardınz hocam ya eksiklerini mi tamamladın hayatta yoksa bi şekilde lendinizi olanların yeterli olduğuna ve fazlasına gerek olmadığna kabullendirdinizmi
Sizin dini görüşlerinizi bilmiyorum ama ben vesveseden kurtulup, ibadet ettim. Diğerleri gibi niye davranayim onlar benim gibi davransin dedim kendime.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6