Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Lor Peyniri Önerisi Ve Kalsiyum Minerali

Stoic Legionnaire

Ay Yolcusu
Merhaba.

Günlük 100 gram lor peyniri yiyeceğim. Sağlam bir lor peyniri öneriniz var mıdır?

Balkan alıyordum ama aldığım yerde kalmamış, internette de besin değerlerinin değiştiğini gördüm.

Migros'tan "Teksüt 500g Lor Peyniri" aldım. Fiyatı 43,5 TL. Tadı güzel, değerlerini de aşağıda görebilirsiniz.

Bu arada günlük kalsiyum ihtiyacımızı almaya yönelik tavsiyelerinize de açığım. Günlük 1.000mg öneriliyor ama bu herkes için aynı mıdır? Azı veya fazlasını alsak ne olur?

Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

1740756038654.jpg

feastingonblood

Yeni Üye
Merhaba uzun süredir teksüt marka kullanıyorum. Diğer markaları da denedim. Lezzet olarak bence kesinlikle en iyisi teksüt. Tahsildaroğlu 100 gramında 3-4 gram daha fazla proteine sahip ama 350 gram fiyatı teksütün 500 gram fiyatıyla aynı. Hem de lezzet konusunda teksüt harika. İster blender ile suyla karıştırıp içebilir ister omletlerde kullanabilirsiniz. Sade de yiyebilirsiniz ama bir süreden sonra sıkıyor.

Stoic Legionnaire

Ay Yolcusu
Merhaba uzun süredir teksüt marka kullanıyorum. Diğer markaları da denedim. Lezzet olarak bence kesinlikle en iyisi teksüt. Tahsildaroğlu 100 gramında 3-4 gram daha fazla proteine sahip ama 350 gram fiyatı teksütün 500 gram fiyatıyla aynı. Hem de lezzet konusunda teksüt harika. İster blender ile suyla karıştırıp içebilir ister omletlerde kullanabilirsiniz. Sade de yiyebilirsiniz ama bir süreden sonra sıkıyor.
Çok sağ olun yanıtınız için, ben bu zamana kadar Balkan kullanıyordum çünkü içinde neredeyse 1.000mg kalsiyum vardı ama hiçbir yerde bulamadım, fiyatı da 55 TL idi en son, ben de Teksüt kullanacağım.

Eff

Yoda
Kahveyi azaltabilirsin. Kahve kemiklerin kalsiyum emilimini azaltıyor. Bir de d vitaminine ihtiyacın var. D vitamini kalsiyumun kemiklere geçmesini sağlıyor.
İstersen kanında tonla kalsiyum olsun. Fazla kahve içip, d vitaminini yeterli seviyede almazsan ancak böbreklerinde taş olur, başka da bir şey olmaz.

Ayrıca kalsiyum için bu kadar çok süt ürünü tüketmeni tavsiye etmem.

Stoic Legionnaire

Ay Yolcusu
Kahveyi azaltabilirsin. Kahve kemiklerin kalsiyum emilimini azaltıyor. Bir de d vitaminine ihtiyacın var. D vitamini kalsiyumun kemiklere geçmesini sağlıyor.
İstersen kanında tonla kalsiyum olsun. Fazla kahve içip, d vitaminini yeterli seviyede almazsan ancak böbreklerinde taş olur, başka da bir şey olmaz.

Ayrıca kalsiyum için bu kadar çok süt ürünü tüketmeni tavsiye etmem.
Hocam sağ olun da hiç çay ve kahve içmiyorum, D vitamini tavsiyeniz var mıdır? Eksiklik çıktığı için doktor D-Colefor vermişti ama o bitti, şimdi yükseldi değerlerim ama korumak lazım. Bütçe sıkıntım yok, kaliteli bir D vitamini önerinize açığım.

Video için de sağ olun. :)

Eff

Yoda
Hocam sağ olun da hiç çay ve kahve içmiyorum, D vitamini tavsiyeniz var mıdır? Eksiklik çıktığı için doktor D-Colefor vermişti ama o bitti, şimdi yükseldi değerlerim ama korumak lazım. Bütçe sıkıntım yok, kaliteli bir D vitamini önerinize açığım.

Video için de sağ olun. :)
Merhabalar,
Özel bir tavsiyem yok, rastgele bir eczaneye girip sprey formunda dil altına sıkılan d vitaminlerinden birini almıştım.
Tavsiye için aile hekimine danışabilirsin.
Yaz yaklaşıyor, güneş çıktıkça balkonda günlük 10-15 dakika kollarımı açarak güneş almaya çalışıyorum. Bu bana yeterli oluyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6