Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Ludwig, Günlük

Metal Yorgun

Deneyimli Üye
1.GÜN

*
İlk krizimi dün atlattım. Motivasyonum ilk başladığım ana göre daha fazla.
* Odaklanmam minimal miktarda arttı. (10 / 1)
* Müzik ve şeker diyetine gireli 1-2 ay oldu.
* Aklım biraz daha berrak, normal düzeyde hissediyorum. Aşırı yükselme ya da düşüş durumu yok.
* Keyif aldığım bir rüya gördüm.
* Biraz daha keyifli bir yaşam.
* Biraz daha kabiliyetliyim.

* Eğlenmek ve dinlenmek istiyorum. Ama eğlenmek için yaptığım faaliyetlerden de bir süre sonra keyif alamıyorum ?!.
* Ders çalışmalarım verim olarak istediğim seviyede değil, bazen çabuk sıkılabiliyorum. Masada oturmak istemiyorum.
* Bazen sinirli hissetme.
* Bazen duygusuzluk hali.
* Yataktan kalkmayı istememe hali.
* Geç uyanma - geç uyuma.
* Bazen kafamın içinde kocaman boşluk varmış gibi hissetme.
* Bazen sohbetin orta yerinde tıkanma sohbet etmek istememe.
* Bazen derin duygular hissedememe.

Metal Yorgun

Deneyimli Üye
2.GÜN

*
Dün akşam 2.krizimi atlattım. Zordu.
* Kabiliyetlerde iyileşme var. Yazı yazmak, araba kullanmak vs.
* Hayattan aldığım keyif artıyor. Bugün daha keyifliydi.
* Kafam hala biraz daha rahat. Sex düşünmek yoruyordu.
* Vicdanım daha temiz hissediyorum.
* Odaklanma hala kötü.
* Sinirlilik halim azaldı.

* Ders çalışırken dikkat dağınıklığı devam ediyor.
* Geç uyanma - geç uyuma.
* Duygusuzluk hali.
* Ders çalışma verimi oldukça düşük.
* Odaklanıp bir işi bitirmekte zorlanıyorum, kendimi yeterince zeki ve başarılı hissetmiyorum.
* Sorumluluklarıma karşı özgüvensizlik.
* İştahım az.

Son düzenleme:

Metal Yorgun

Deneyimli Üye
3.GÜN

*
Dün arkadaşımla beraber 3 saat çalıştım.
*
Daha pozitif olmaya başladım.
*
Gün içinde ara ara aklıma p*rno sahneleri geliyor.
*
Bugün sorumluluklarımın az bir kısmını yaptım. Kötü.
*
Fitness yapıyorum ve günlerini sıklaştırdım. Spor salonunda çalışma iyi geçti.
*
Bu sürecimden umutluyum fakat bazen geçmiş başarısız deneyimlerimi hatırlıyorum.
*
Bugün oyun oynadım, oyun oynadığım zaman süreçlerimi bozuyorum. Oyunun bağımlılık olduğunu biliyorum ama bırakmak istemiyorum.
*
Bugün daha pozitiftim.
*
Sex daha az aklıma geliyor.
*
Flatline'a girmekten korkuyorum.
*
İstediğim zaman odaklanabildiğimi fark ettim.
*
Krizlerim için psikolojik bir savunma inşa etmeliyim.
* Hatalarımı görmeye ve kendimi geliştirmeye başladım.

*
Kendimi ezik ve özgüvensiz hissediyorum.
* Negatif düşüncelerim fazla.
* Eski kız arkadaşımı hatırlıyorum. Ve hiç hatırlamak istemiyorum. Hatırladıkça kendimi daha da ezik ve özgüvensiz hissediyorum.
* Hala bazen gelen boşluk hissi.
*
Bir işi yapmak zorunda olduğum zaman erteliyorum. Ve bunu her zaman yapıyorum.
*
İnsanlarla iletişim kurmak için fazla enerji harcıyorum. İnsanları kafaya fazla takıyorum.
*
Savaşmak yerine dinlenmek, tembellik yapmak istiyorum, neredeyse her zaman.
*
İşlerimi titiz yapmıyorum. Özen göstermiyorum.
*
Dış görünüşüme ve kişisel bakımıma özen göstermiyorum.
*
Bir konuyu hızlı kavrıyorum lakin çabuk sıkılıyorum.
*
İbadet etmiyorum. Dini duygularım zayıf. Dini yükümlülüklerimi erteliyorum. ( Savaşmak yerine dinlenmek, tembellik yapmak istiyorum, neredeyse her zaman. )
*
Çabuk pes ediyorum.
*
Merak ettiğim konu tüm bunlar neverfap ile değişecek mi ? (Mesela 250 gün sonra ?)

1-? Sizce oyun oynamayı tamamen bırakmalı mıyım ?
2-? Neverfap'te flatline süreci atlatıldıktan sonra, iradeli, disiplinli ve çalışkan bir insan olabilir miyim ? En azından önüm açılır mı ?
3-? Neverfap yapmak zor mu ? Ben mi zorlaştırıyorum ? Kolaylaştırmanın bir yolu var mı ?
4-?
Eğer tüm dopamin kaynaklarımı ve beni tembelleştiren şeyleri terk edersem, erteleme ve sürekli tembellik etme isteğim kaybolur mu? Cesaret edemiyorum.

meftun.

Mars Yolcusu
Oyunlarda ciddi dopamin kaynaklarından. Bir yerden dopamin seli geldiğinde insan bununla yetinmeyip farklı dopamin kaynaklarına yöneliyor. Süreci bozmaya itebiliyor. Aşırı yemek, abur cubur da aynı şekilde.

IskenderBurak

Jüpiter Yolcusu
1- Oyun oynamayı tamamen bırakmalısın. ( fazlasıyla dopamin kaynağı ve zamanını boşa çar çur edersin )

2 - Süreçte ilerledikçe ve kendini geliştirdikçe iradeli, disiplinli biri olacaksın. Flatline evresinde olsan bile aşırı derece seni etkilemez.

3 - NoFap yapmak zor mudur sorusuna bireysel cevaplar verilebilir lakin ne çok kolay ne çok zor. Yaptığımız şey gerçekten irade ve disiplin isteyen bir şey. Kısa ve saçma hazları terk edip ( p*rno, mastürbasyon, oyun, sosyal medya vb. ) uzun hazları tercih ediyoruz. ( güzel bir akademik kariyer yakalamak, belirli bir alanda kendimizi geliştirmek, hedefleri amaçları olan birine dönüşmek vb. ) Bunu herkes yapabilir mi hayır yapamaz ve zorluğu da buradan kaynaklanıyor. Süreci kolaylaştırmak adına kafayı sürece çok takmaktan ziyade kendini tamamen gelişime verebilirsin.

4 - Gereksiz dopamin kaynaklarını terk etmen ( sosyal medya, oyun vb.. ) seni daha disiplinli yapacaktır ve işlerine daha fazla zaman ayıracaksın ( günde 1-2 saat sosyal medya 1-2 saat oyun oynadığını düşünsek ortalama 2-4 saat kazanacaksın günden ve bunu kitap okumaya spora yönlendirip kendini geliştirebilirsin vb... )

Metal Yorgun

Deneyimli Üye
4.GÜN

*
Her gün krize giriyorum.
* Krizdeyim, oyun oynamam sebep oldu. Artık oyunu bırakıyorum. Can sıkıntıma iyi gelmiyor zaten.
* Pozitiflik devam ediyor.
* Bugün güzel çalıştım. Verimli ve uzun soluklu oldu.
* Bugün krizler zorladı.
* Mutlu ve güzel bir gündü. Yaşam kalitemin arttığını hissediyorum.
* Bugün boşlukta olma hissi yaşamadım.
* Günlerim monoton geçiyor.
* Çok fazla sivilcem var. Özgüvenimi kötü etkiliyor.
* Özgüven problemleri devam ediyor.
* Her gün düzenli fitnessa gidiyorum.
* Ders çalışmak daha zevkli geliyor.
* Babam ve annemle ilişkim iyileşti.
* Krizler ve getirdiği istediğini alamama duygusu, yoksunluk belirtileri, bazen duygusuzluk ve isteksizlik.

Son düzenleme:

Metal Yorgun

Deneyimli Üye
5.GÜN

Her gün yatmadan önce ve uyandığımda krize giriyorum. Genital bölgem ağrıyor krizlerim ağır geçiyor. Daha iyi ders çalışıyor ve odağımı daha uzun süre koruyabiliyorum. Oyun oynama vs. bedava dopamin kaynaklarını çıkardım. İyileştiğimi hissediyorum. Sivilcelerim geçmeye başladı. İradem ve faydalı şeylere motivasyonum son günlerde artmış durumda, ileride ne olur bilmiyorum. Sürecim zorlu geçiyor. Pes etmek istiyorum, pes etmeme konusunda kendimi eğitmem gerek. Zihnim daha sakin, sesler azaldı. Negatif düşüncelerim de önceki günlere göre daha az.
Krizlerimle başa çıkmakta zorlanıyorum ne tavsiye edersiniz ?

IskenderBurak

Jüpiter Yolcusu
Ludwig selam dostum, şuan ben de bir süreç içerisindeyim. ( 14. güne bugün gireceğim. ) Krizlere karşı uyguladığım şey kendimi "ruhumu PMO ile kirletmeyeceğim" diyerek zihnimi yatıştırıyorum. Aslında kafama gelen cinsel fanteziler, izlenilen eski P videolarının kafamda çağrışım yapması benim kendi irademle olmuyor ve bunlarla savaşmak yerine kontrol ediyorum. Genel olarak yukarda dediğimi yapıyorum. Bununla beraber Soğuk duş alıyorum, tempolu yürüyüş yapıyorum, meditasyon yapıyorum. Eğer kriz geldiyse evde durmanı asla tavsiye etmem. Tüm bunlarla beraber bir kriz yönetim sistemi de oluştur. Belirli bir plan olsun kafanda ve kriz geldiği zaman bunu uygula. Sürecin daim olsun, günlüğünü takip ediyorum tam gaz devam!

Metal Yorgun

Deneyimli Üye
Aslında kafama gelen cinsel fanteziler, izlenilen eski P videolarının kafamda çağrışım yapması benim kendi irademle olmuyor ve bunlarla savaşmak yerine kontrol ediyorum.
Tüm bunlarla beraber bir kriz yönetim sistemi de oluştur. Belirli bir plan olsun kafanda ve kriz geldiği zaman bunu uygula.
Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler dostum. Sürecinde başarılar.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6