Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Malapdative Daydreaming Zararları Nelerdir?

Vaccine

Yeni Üye
Merhabalar epeydir girmemiştim foruma. Çoğu insan pmo, şeker, sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılıkları ile mücadele ediyor ve bunların zararları zaten belli. Peki şu malapdative Daydreaming denen illetin zararları nelerdir? Çok fazla yazı bulamadım. Zararları pmo, sigara, alkol gibi diğer bağımlılıklara benzer mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Ragnar lodbrok

Merkür Yolcusu
Merhabalar epeydir girmemiştim foruma. Çoğu insan pmo, şeker, sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılıkları ile mücadele ediyor ve bunların zararları zaten belli. Peki şu malapdative Daydreaming denen illetin zararları nelerdir? Çok fazla yazı bulamadım. Zararları pmo, sigara, alkol gibi diğer bağımlılıklara benzer mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Cok bilmemekle beraber maladaptive daydream bir sebep değil pmo vs bağımlılıklar gibi. Bir sonuç. Yani beyin sisi gibi. Bir semptom patoloji diye biliyorum. Dolayısıyla sorunuzda hata olabilir mantıksal

Vaccine

Yeni Üye
Cok bilmemekle beraber maladaptive daydream bir sebep değil pmo vs bağımlılıklar gibi. Bir sonuç. Yani beyin sisi gibi. Bir semptom patoloji diye biliyorum. Dolayısıyla sorunuzda hata olabilir mantıksal
Sürekli hayal kurmak ( süper kahramanmış gibi), birbirinden karmaşık düşüncelerle boğuşmaktan bahsediyordum. Günlük hayatta aktiviteler arasında dahi olup odaklanmayı mahveden bir şeyden bahsediyordum.

Michelangelo

Yeni Üye
Sürekli hayal kurmak ( süper kahramanmış gibi), birbirinden karmaşık düşüncelerle boğuşmaktan bahsediyordum. Günlük hayatta aktiviteler arasında dahi olup odaklanmayı mahveden bir şeyden bahsediyordum.
Bende aşırı var çok fazla hayal kuruyorum günümün çoğu böyle geçiyor çok kötü birşey nasıl kurtulacağım bilmiyorum Gerçek hayata odaklanmak çok zor

Oda yok

Yeni Fapstronot
Kendimden yola çıkayım.

Okulda hiçbir dersi dinleyememek kendi başına bir sorun. Bazen bir şeylerle uğraşırken de hayale dalabiliyorum. Sanırsam zarar olarak utanmayı da ekleyebilirim: Boş durunca el, kol, mimik hareketleri yapmak, hayal kurarken konuşmak ve bulunduğunuz alanda ileri geri yürümek, sallanmakta olabilir. Bunları yalnızken yapmak pek sorun olmasa bile siz yaparken biri sizi görmesi utanç verici çünkü ne yaptığınızı falan soruyorlar veya bir şekil işi toparlamaya çalışıyorsunuz. Hatta bir keresinde okulda dersteyim. Hoca bana bakıp "Sen gülüyorsun farkında mısın?" demişti. Başka birgün de başka bir hoca "Neye gülüyorsun?" demişti.
Bir işle uğraşırken sadece hayal kurmak için bırakabilirsiniz. Yani, genellikle hayatınızı kendi kafanızda yaşarsınız ama gerçek hayatta bakmışsınız hiç bir şeyiniz yok. Bu belki erken yaşta bir sorun yaratmayabilir ama ilerleyen yaşlarda üzüleceğimizi düşünüyorum.

Bunu da başkaları için yazacağım: Müzik dinlemek kesinlikle etki ediyor ama müzik dinlemeyi bırakınca hayal kurmamaya başlamıyorsunuz, hayal kurmaya gayet devam ediyorsunuz. Sadece müzik etkisinde daha fazla kuruyorsunuz. Bilginize.

Ragnar lodbrok

Merkür Yolcusu
Kendimden yola çıkayım.

Okulda hiçbir dersi dinleyememek kendi başına bir sorun. Bazen bir şeylerle uğraşırken de hayale dalabiliyorum. Sanırsam zarar olarak utanmayı da ekleyebilirim: Boş durunca el, kol, mimik hareketleri yapmak, hayal kurarken konuşmak ve bulunduğunuz alanda ileri geri yürümek, sallanmakta olabilir. Bunları yalnızken yapmak pek sorun olmasa bile siz yaparken biri sizi görmesi utanç verici çünkü ne yaptığınızı falan soruyorlar veya bir şekil işi toparlamaya çalışıyorsunuz. Hatta bir keresinde okulda dersteyim. Hoca bana bakıp "Sen gülüyorsun farkında mısın?" demişti. Başka birgün de başka bir hoca "Neye gülüyorsun?" demişti.
Bir işle uğraşırken sadece hayal kurmak için bırakabilirsiniz. Yani, genellikle hayatınızı kendi kafanızda yaşarsınız ama gerçek hayatta bakmışsınız hiç bir şeyiniz yok. Bu belki erken yaşta bir sorun yaratmayabilir ama ilerleyen yaşlarda üzüleceğimizi düşünüyorum.

Bunu da başkaları için yazacağım: Müzik dinlemek kesinlikle etki ediyor ama müzik dinlemeyi bırakınca hayal kurmamaya başlamıyorsunuz, hayal kurmaya gayet devam ediyorsunuz. Sadece müzik etkisinde daha fazla kuruyorsunuz. Bilginize.
kesinlikle aynısı banada oluyor. tıpatıp benzeri. Süreçte ilerledikçe azalıyor. Birde okudukça ve sorguladıkça ne yapıyorum nereye gidiyorum. Ayrıca çok sıkıştığım durumlarda da etraftaki nesneler hakkında bişeyler konuşmak. Örneğin biri geçince önümden biri geçti demek kendi kendime böylece şuandayım diyebiliyorsun kendine hatırlatıyorsun

Vaccine

Yeni Üye
Bundan kurtulmanın yolu var. "Düşüncesiz farkındalık". Zihnin oluşturduğu düşünceleri yargılamadan kabul etmek, onları izlemek. İnstagram da spiritual.warrior_ hesabında daha fazla içerik var bu konu ile ilgili. Benim konu açma sebebim zararlarını vs. öğrenmekti madem bu kadar çok insan da yaşıyor bu sorunu, bir bakın derim.

Mr.Twain

Adapte ol ya da yok ol!
Elbette ki fazlası zararlıdır. Beyin, default modda gezinmeye ve tembellik yapmaya meyillidir. Bilinçli farkındalık veya meditasyon gibi uygulamalarla bu fantezi dünyasına dalıp durma durumunu minimuma indirebilir ve ne düşündüğünüzün farkına daha erken varabilirsiniz.

Eğer kitap okurken veya çalışırken bu hayallere dalma durumu çok sık yaşanıyorsa, çalışma ortamını gözden geçirmeni tavsiye ederim. Çünkü beyin, en küçük zihinsel dirençte dikkatini dağıtacak bir unsur arar. Onu bulduğunda ise ya onunla ilgilenir ya da dikkatini dağıtır; okuduğunu veya çalıştığını sanarken hayallere dalarsın. Kısacası, çalışma masan boş olsun ve sadece odaklanman gereken şeye yoğunlaşmaya çalış. Bu, dikkatinin %80-90’ına mâl olacaktır. Hayal kurmak için yeterli dikkat alanı da kalmayacaktır. Şunu unutma ki hayal kurmak da az da olsa bir dikkat gerektirir.

Hawk

Merkür Yolcusu
Sırf bu yüzden instagram dondurdum çünkü sürekli cinsel içerik çıkıyordu ara sıra karşıma çıkan motivasyon gym tarzı phonk müziklerde vardı bana süreçte çok zarar verdi. İkincisi phonk edm tarzları güç, adrenalin odaklıdır bunlar ani dopamin veriyor maladaptive day dreaming aşırı etkiliyor bu yüzden Spotify hesabımı da sildim müziği hayatımdan çıkardım. Yeni araba ve ehliyet aldığım için dikkatimin dağılmasından korkuyorum. En fazla zararı şu bunu herkes bilmez ama travmaları tetikliyor mesela geçmişte yaşadığın kötü olayları duyfusal olarak daha çok düşünmene ve duygusal olarak yaşamana sebep oluyor hayal kuranlar geçmişide şiddetli yaşar hayatımda böyle bir eziyet görmedim ben maladaptive çok tehlikeli bırakın arkadaşlar sonunuz 300 km h ile giden rs6 gibi olmasın kerosone falan açıp araba sürersiniz...

Bruh

Yeni Fapstronot
Kardeş ben de maladaptive daydreaming yaşayan biri olarak söylemeliyim ki kendisinin o kadar da bir zararı yok, ama süresi etkileyebilir. Genellikle daydreamingde kendini birilerini kurtarırken falan hayal edersin çoğu kişide var böyle hayaller, ama bir süre sonra bağımlılık oluyor, ders yaparken düşünmeye başlıyorsun, odaklanma sorunu yapıyor. Yavaş yavaş hayal kurduğun anı aşırı yaşamak istiyorsun, sonra bunu hayal ederken dopamin baya salgılanıyor resmen dopamin hedef haline geldiğinden hedefin sanki dopaminmiş gibi oluyor, ders çalışmayı fln aksatırsan düzenli bir hayatın da yoksa süreçte relapse döngüsüne girmene sebep oluyor. Çünkü bazen süreçte aşırı zorlanılan bir anı kurtarma daydreamingleri de oluyor bende. Mesela tetikleyiciye bakıp süreci bozmama vs. Tetikleyiciye baktığında süreci kurtarmak çok zor zaten o da sadece hayal olarak kalıyor. Bunlar bendeki etkileri ama başkaların
da farklı olabilir. Bu arada insan hayal ederken fln yalnız kalmak ister, genellikle özellikle geceleri, veya servisteyken, otobüsteyken fln yalnız kalma isteğini arttırıyor. Mesela ben ders çalışırken fln arada duruyom hayal ediyom ama tekrar başlayasım gelmiyo azcık mola istiyom annemlerden, bu molayı da pmo yapmamak baya zor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6