Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Malaptive Daydream (Gündüz Düşleri) 'Den Nasıl Kurtulurum ?

Gaucho

Yoda
Dostlar bende bayağı eskiden beri var bu. Müzik dinlerken kendimi kızın yanında havalı bir şekilde hayal etme yahut kendi kafamda gerçekten moral bozucu senaryolar kurup ağladığım oluyor. Şuana kadar en baskını kızlar hakkında oluyordu. Atıyorum sevdiğim birisi var kendi kafamda bir dünya oluşturuyorum farklı bir dünyanın içinde sanki ve oradan ilerliyorum. Ve kafamda öyle bir gerçeklik oluyor ki parça parça ilerliyor. Evet buraya kadar normal geliyor olabilir fakat sorun şu gün içinde bilinçsizce aşırı fazla yapıyorum bunu. Kendimi yaparken buluyorum yani. Ben hayatımı anı yaşamak istiyorum. Keyif almak istiyorum. Kafamda kurarak ilerlemek beni olduğumdan da kötüye götürüyor. Bu konuda gerçekten bilinçli arkadaşlar tavsiyeler verirse sevinirim.

Eff

Yoda
Bu sorun kısa süre önce bende de vardı.
Gerçekten uğraşının olduğu bir alan bulmalısın ve bu alan seni tatmin etmeli. Yoksa tatmini düşlerinde arıyorsun. Hayal dünyanda 10-10 adamsın bu seni tatmin ediyor ama gerçek dünyada için bir boşluk var. Bu boşluğu doldurmalısın.
Kafeini azalttım biraz bunun da faydasının olduğunu düşünüyorum.

Bir de düşüncelere daldığın anda harekete geç. Mesela volta at, 10 şınav çek veya işinle uğraş. Ne yaparsan yap, hayallere daldığın anda 3 den geriye say, kendini o ortamdan kurtar. Çünkü hayal kurarak kendini tatmin ediyorsun ve bu senin bir şeylerden rahatsız olup ilerlemeni önlüyor. Rahatsızlığı olan adam kendini geliştirir.

Son düzenleme:

Gaucho

Yoda
Denerim hocam teşekkürler. Bundan sonra olabildiğince boş durmamak ilk amacım.

Aphelion

Venüs Yolcusu
Bende de bu olay son 1 haftadır başladı. En son 2-3 sene önce yaşıyordum bu durumu. O zamanlar bunu fark etmiştim ve hatrı sayılır sürede (tahmini 2-3 ay) hiç müzik dinlemedim. Bu seferde , ne zaman müzik dinlesem bu durumun nüksettiğini fark ettim. Tabi dinlediğimiz müzik türüne göre değişir. Misal klasik müzikte bunu yapamazsın ya da dertli müziklerde , Müslüm Baba , Ferdi Tayfur dinlerken böyle hayaller olmuyor. Şunu fark ettim. Dinlediğimiz müziğin türüne göre de kurduğumuz hayaller de değişiyor. Metal ya da phonk , aggressive phonk dinlerken kavga ettiğim ve tek başıma birkaç kişiyi devirmeyi hayal etmek istediğimi fark ettim , bu yüzden bunları dinlemeyeceğim. Sizde hangi müzik ya da müzik türleri etkili olursa onu 3-4 ay dinlemeyin. Tabii insan istiyor spor yaparken vs. şöyle arkaya bir agresif phonk açayım basayım falan ama gerçekten vaktimize değmez. Ben de bu maladaptive daydream işine başladımmı saatler harcayanlardan değilim takribi yarım saate kendimi toparlardım. Şu an ne kadar rap phonk sevsem de dinlememeye özen gösteriyorum. Şöyle bir şey de var ki ne iş olursa olsun aslında dinlemeye değecek müzikler değil. Örneğin spor yaparken: dinleme. Ben sporda dinlemeyi bıraktım tamamen kaslarıma odaklanıyorum ve set arası süre tutuyorum. Bir yere giderken otobüste , arabada , oturduğumuz yerden bu illete kapılabiliyoruz. Son zamanlarda uflaya sıkıla müziksiz gidiyorum bir yerlere. Sonrasında tabii ki iyi ki boş yere hiç düşmemişim diyorum.
Sende de böyle bir sorun varsa dostum müzik dinlemeyi bir süre bırakmalısın.

kral6666

Yoda
"Aynen bi akıllı sensin."
demeyeceksen profesyonel destek almayı düşünebilirsin kardeşim.

Gaucho

Yoda
Bende de bu olay son 1 haftadır başladı. En son 2-3 sene önce yaşıyordum bu durumu. O zamanlar bunu fark etmiştim ve hatrı sayılır sürede (tahmini 2-3 ay) hiç müzik dinlemedim. Bu seferde , ne zaman müzik dinlesem bu durumun nüksettiğini fark ettim. Tabi dinlediğimiz müzik türüne göre değişir. Misal klasik müzikte bunu yapamazsın ya da dertli müziklerde , Müslüm Baba , Ferdi Tayfur dinlerken böyle hayaller olmuyor. Şunu fark ettim. Dinlediğimiz müziğin türüne göre de kurduğumuz hayaller de değişiyor. Metal ya da phonk , aggressive phonk dinlerken kavga ettiğim ve tek başıma birkaç kişiyi devirmeyi hayal etmek istediğimi fark ettim , bu yüzden bunları dinlemeyeceğim. Sizde hangi müzik ya da müzik türleri etkili olursa onu 3-4 ay dinlemeyin. Tabii insan istiyor spor yaparken vs. şöyle arkaya bir agresif phonk açayım basayım falan ama gerçekten vaktimize değmez. Ben de bu maladaptive daydream işine başladımmı saatler harcayanlardan değilim takribi yarım saate kendimi toparlardım. Şu an ne kadar rap phonk sevsem de dinlememeye özen gösteriyorum. Şöyle bir şey de var ki ne iş olursa olsun aslında dinlemeye değecek müzikler değil. Örneğin spor yaparken: dinleme. Ben sporda dinlemeyi bıraktım tamamen kaslarıma odaklanıyorum ve set arası süre tutuyorum. Bir yere giderken otobüste , arabada , oturduğumuz yerden bu illete kapılabiliyoruz. Son zamanlarda uflaya sıkıla müziksiz gidiyorum bir yerlere. Sonrasında tabii ki iyi ki boş yere hiç düşmemişim diyorum.
Müzik konusunda aşırı haklısın aynılarını yaşıyorum. Bayağı azalttım müziği zaten umarım dediğin gibi bir süre uzak kalınca gerçekten düzelirim. Özellikle dediğin gibi aksiyonlu müziklerde felan insan kopuyor iyice. Bir de özgüveni oldukça düşürüyor bu mdd onu da farkettim.

Gaucho

Yoda
"Aynen bi akıllı sensin."
demeyeceksen profesyonel destek almayı düşünebilirsin kardeşim.
Estağfirullah hocam onu diyecek insan mıyım ben :). Hocam kimisi bir sorun olarak görüyor kimisi görmüyor bende kendi kendime çözebilir miyim onu merak ediyorum ondan kaynaklı. Teşekkürler.

La Nuit étoilée

Ay Yolcusu
Hocam body buildingde stresi arttırdığına yaptığmdan şahit oldum zaten bunu sonradan dinlediğim doktorlarda onyladı.

Dostlar bende bayağı eskiden beri var bu. Müzik dinlerken kendimi kızın yanında havalı bir şekilde hayal etme yahut kendi kafamda gerçekten moral bozucu senaryolar kurup ağladığım oluyor. Şuana kadar en baskını kızlar hakkında oluyordu. Atıyorum sevdiğim birisi var kendi kafamda bir dünya oluşturuyorum farklı bir dünyanın içinde sanki ve oradan ilerliyorum. Ve kafamda öyle bir gerçeklik oluyor ki parça parça ilerliyor. Evet buraya kadar normal geliyor olabilir fakat sorun şu gün içinde bilinçsizce aşırı fazla yapıyorum bunu. Kendimi yaparken buluyorum yani. Ben hayatımı anı yaşamak istiyorum. Keyif almak istiyorum. Kafamda kurarak ilerlemek beni olduğumdan da kötüye götürüyor. Bu konuda gerçekten bilinçli arkadaşlar tavsiyeler verirse sevinirim.
Benzer bi srounm vardı hatta fantazi deniyodu normalleştirilmişti ben gençken ergenlik fantazisi diye. gençlikten sonra bu düşün seviyesi yükseldi sanırım daha farklı bi boyuta evrildi haliyle dikkat etmeyince vs ruhsal hastalıga sebep oldu. Pmo besliyor bu tip düşleri zaten buda maladaptive daydreamın dış destekli bi uzantısı bunda ekran tamamen kafanın içinde pmoda dışarda. dolayısıyla besledikçe senaryolar gelişiyor çözünürlük artıyor hatta 3d 5d hale gelebiliyor iç ekran (maladaptive. uzm hst la etoile...

Furki89

Ay Yolcusu
Bende de sürekli insanlarla konuşurum hitap ederim filan. Hep zihnimde diyaloglar yaşarım. Bu da gündüz düşleri mıdır acaba bilemedim. Eskiden beri böyleyim. Dalgın biri olduğumu söylerler hep. Ve evet pmo bu işi artıran bir etken bunu biliyorum...

kral6666

Yoda
Estağfirullah hocam onu diyecek insan mıyım ben :). Hocam kimisi bir sorun olarak görüyor kimisi görmüyor bende kendi kendime çözebilir miyim onu merak ediyorum ondan kaynaklı. Teşekkürler.
En doğrusu kendin çözebilmek zaten.Dene dostum yapamazsan gidersin.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6