Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Mezun Senemde Rahip Modu

• Konuyu başlatan oglancan
  • Başlangıç tarihi
O

oglancan

Misafir
Yaklaşık 5 ay boyunca sınırlarımı zorlamak istiyorum, 10 dakika bile bir şey yapmadan durmayacağım ve yapacaklarımın hepsi sabahtan planlanmış olacak.

Bana bir şey katmayan arkadaşlarımla iletişimi kestim.

Sosyal medyayı da uzun süre önce silmiştim. Artıları var ama o dönemden beri hiç flörtüm olmadı ve bu da karşı cinse yaklaşımım konusunda endişe etmeme neden oluyordu.
İyice düşündükten sonra rahip modu için 5 ay kız işlerinden rahip modunu bahane ederek uzak kalmamın sağlıklı olacağına karar verdim.

Youtube hesabımdan çıkış yapıp yeni bir hesapla giriş yaptım. Önerilenler tamamen sıfırlandı. Eğer sizin de benim gibi izlemeye bağımlı olduğunuz yararsız içerikler varsa tavsiye ederim bende işe yaradı.

Lise hayatım ne sosyal olarak ne de akademik olarak çok iyi geçmedi, bazı doğruları çok geç fark ettim. Benim de herkes gibi hayallerim var ve hayallerime giden en kısa yol da şu an YKS sınavı. Bu kadar kötü bir lise hayatı geçirmişken hayallerime giden yola girmem için keskin bir viraj almam gerekiyor. Monk modunu uygulamak için hayatımda daha iyi bir fırsatım olmamıştı, yapmam lazım.

Elimden geldiğince her gün buraya yazacağım dostlar herkese iyi akşamlar.

O

oglancan

Misafir
Dün saatinde uyudum 23.00 da uyuyup 5.40 da kalkacaktım ama saat 5.40 olduğunda hasta olduğum için biraz daha dinlenip öyle uyanmam gerektiğini düşündüm. Öyle olmadı 8.30 da uyanınca hala hastaydım kalktım vitamin içtim anca öyle kendime gelebildim ve 9.00 dan itibaren yemek yemeden 3 saat ders çalıştım şu ana kadar da üstüne hiç koymadım çünkü günlük hedefime ulaşmam çok zorlaştı geç kalkışım yüzünden ama en azından 6 saate tamamlayacağım bugün. Yarın yataktan hasta bir şekilde kalkacağımı biliyorum ama yine de kalkacağım ve 6.00 da ders çalışıyor olacağım. Bugünkü verimsizlik tamamen benim hatam ilk gün olduğu için çok kafaya takmayacağım ama yarın spor yapmış, kitap okumuş, 3 öğün yemiş ve derslerimi bitirmiş olarak buraya cevap yazacağım herkese iyi akşamlar.

O

oglancan

Misafir
Bugün de istediğim gibi olmadı. Konfor alanından çıkınca, bu sefer başaracağım galiba deyince beynim hemen partilemeye başlıyor, kendimi dopamini köklemiş halde buluyorum. Çok utanıyorum dostlar ama bu durumdan rahatsız da olmak, tetiklenmek istiyorum açıkçası çünkü hayatımın fırsatı bu sınav.

1 yıl önceki halime kıyasla çok çok iyi durumdayım, kişisel gelişim çabalarım sonuç veriyor ama son 2 aydır ders çalışma konusunda yerimde sayıyorum. Adımlarımı daha ufak ama sağlam atmalıyım plan şu:

- 23.00 yatış/6.40 kalkış
- 7.00/11.00 arası 75 dk ders 5 dk mola şeklinde üç periyot (sabah yemek yemeden odaklanma süresi çok uzun olabiliyor)
- 11.00 yemek - esneme - balkonda çay sigara (bu kısım 4 saatlik çalışmanın ödüllendirilmesi olmalı çalışmaların sonunda iyi hissetmek çok önemli)
- 12.00/13.15 arası dördüncü 75 dakikalık oturum toplam 300 dakika çalışmış olduk
- 20/30 dk öğle uykusu (aslında daha erken olsa daha iyi olurdu ama yemek üstüne yatmamak lazım)
- 14.00 paragraf + 50 dk ders 10 dk mola + 50 dk ders
- 16.30 bitiş toplam +6 saat çalışmış olduk

16.30 - 20.00 arası kontrollü bir şekilde (yarınki ders çalışmamızı etkilemeyecek) şekilde kafa dağıtabilirim. İsteyen su içip yazılım öğrensin :D
16.30 - 20.00 arasında kitap okuma ve spor yapmayı da ihmal etmiyoruz toplam 1 saat. Yemek de yedik 1,5 saat etti
20.00 da 1 saat Matematik problem rutini ekliyorum uyuyana kadar da aileyle vakit geçiririm geçmiş olsun.

Şimdi fark ettim öğle uykusundan sonra yulaf veya yumurta gibi bir ara öğün eklesek daha iyi olur bence program.

O

oglancan

Misafir
Bugün tam 1 hafta oluyor yazmayalı 🙂 selamlar

Sayısaldan eşit ağırlığa geçtim dostlar ve çok rahatladım burada matematik ve geometri harici bir sorumluluğum yok denebilir. Bu durum sene sonunda sayısalda devam etme durumumdaki matematik netinden daha fazla matematik neti yapacağım anlamına geliyor. Bu ayın sonunda günlük 3 saat Mat2, 3 saat Mat1 ve 2 saat geometri çalışabilmeyi hedefliyorum şu an 4 saat Mat2 ve 2 saat Mat1/geo yapıyorum.

Başta ders çalışmaya 12 saatle başlamanın mümkün olduğunu düşünmüştüm ve ilk gün 9.5 saat çalışınca daha da umutlandım ama eğer benim gibi haftada 2-3 gün 2.5 - 3 saat çalışan disiplinsiz biriyseniz bu kendi iradenizle, herhangi bir zorlama olmadan mümkün değil. Geç de olsa iradeyi güçlendirmeyi öğrendim (aslında hepimiz biliyoruz ama benim deneyimlemem gerekiyormuş demek ki) ve artık önce yapabileceğim süreye çıkıp o süreyi normalleştirdikten sonra bir sonraki seviyeye geçiyorum.

Çalışma süresini en son 12 saate çıkaracağım. Nisan, mayıs, haziran aylarını 12 saatle tamamlarsam uğruna gençliğimin 2 senesinden vazgeçtiğim sınavı ve ömür boyu sürdüreceğim disiplin anlayışını kazanacağım. İnşallah maşallahlık iş değil bu, kesinlikle kazanmam gereken bir savaş benim için.

iyi akşamlar herkese

O

oglancan

Misafir
Bugünü de 6 saatle tam şu an bitirmiş bulunmaktayım geceye kalmasının nedeni benden kaynaklı değil o yüzden kendime kızmıyorum. Maalesef her şey planlandığı gibi olmuyor, 6 saat içinde matematikte istediğim gibi ilerleyemiyorum ama acele de etmek istemiyorum. Bugün yazıyı kısa tutacağım son olarak kendime şunu söylemek istiyorum:

Belirlediğim saate sadık kaldığım sürece endişelenmemeliyim. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum sonuçta bunu küçük küçük artırmak şubat ayının sonuna kadar tek görevim.

O

oglancan

Misafir
Bugün sadece 5 saat boyunca Mat2 çalışabildim ve Mat2 çalışmam bitmedi. Okurken dalmaya başlayınca da saldım artık. Bugün odaklanmakta çok zorlandım o yüzden biraz canım sıkkın. Böyle zamanlarda genelde TYT denemelerim de dip yaparar paragraf çözemediğimden.

Sonuç olarak 6 saati tamamlayamadık. Neden 6 saat bile çalışamıyorum tüm gün evde olmama rağmen? Bugünkü 6 saatlik çalışmamı tamamlayamamamın sebepleri şunlardı:

- Kahvaltıya kadar 2 saat çalıştım ama çok yiyince uykum geldi.

+ Kahvaltıyı abartmayıp öğle yemeğini saat 13-14 civarı yemeliyim.​

- Belli bir süre ders çalıştıktan sonra masadan kalkınca youtube, dizi vs. takıldım. Masaya yeniden oturmam çok zorlaştı.

+ Ders aralarını kısa tutup, dersi bitirdikten sonra kalan zamanı kendime ayırırım, dersle eğlence arasına keskin bir çizgi çekmem gerek. Bazen ders arasında tekrar derse oturamayacak gibi hissediyorum o zaman da 20 dk yatarak dinlendikten sonra tekrar başlarım.​

- Sigaraya 5-6 kere çıktım ve içtikten sonra derse hemen başlayamadım kafam başka işlere gitti.

+ Sadece dersim bittiğinde içmeliyim ki dersi bitirmemin kısa vadede bir ödülü olsun ve dersimi bölmesin.​

son olarak odaklanamamamın nedeni uykusuzluk da olabilir yeterince uyuyorum ama bazen verimsiz uyumuş oluyorum. Bunun için ne yapabilirim tavsiyeleriniz varsa paylaşın lütfen. Sabah uyandığımda gece boyu ağzımdan nefes aldığımı fark ediyorum bant taksam da çıkıyor bu ben beni bildim bileli böyle.

Herkese iyi geceler

O

oglancan

Misafir
Bugün Özdebir TYT AYT denemelerine girdim

TYT : 64.5
AYT : 29.25

TYT denemelerim nedense şu ana kadar hiç artmadı. Ara tatili problem ağırlıklı geçirmeyi planlıyorum.
AYT denemesinde matematikte 15 net yaptım ve henüz AYT matematik konularımın yarısı bile bitmedi bu da bence okey şimdilik.

YKS hedefim

TYT : 105
AYT : 75

Bunları buraya yazınca biraz hayal gibi görünüyor ama bilgiyi alma seviyemi ve çalışma potansiyelimi ben biliyorum. Bence bu mümkün.

İyi geceler herkese

IskenderBurak

Jüpiter Yolcusu

TYT denemelerim nedense şu ana kadar hiç artmadı. Ara tatili problem ağırlıklı geçirmeyi planlıyorum.
AYT denemesinde matematikte 15 net yaptım ve henüz AYT matematik konularımın yarısı bile bitmedi bu da bence okey şimdilik.

YKS hedefim

Bunları buraya yazınca biraz hayal gibi görünüyor ama bilgiyi alma seviyemi ve çalışma potansiyelimi ben biliyorum. Bence bu mümkün.

İyi geceler herkese
Asla hayal değil daha sıkı ve daha çok çalışırsan olur. Ayt çok hızlı artar bunu göreceksin. Tyt ise zamanla artar ve bol bol deneme ile bunu da yapabilirsin. Günlük yarım saat bile olsa kitap okumanı tavsiye ederim özellikle Tyt netlerine etki edecektir. Zaten eksik konuları hallettikçe artacak yapacaksın emin ol asla yılma!

TheNewUser

Ay Yolcusu

YKS hedefim

İyi geceler herkese
Ben yıllar önce üniversiteye girerken ilk netlerime oranla çalışarak yüksek puanlara gelmiştim. O zamanlar PMO'nun Psini bile izlemez yapmazdım. Hiç Mast yapmamıştım hatta açıkçası üniversiteye kadar. Sen de başarabilirsin derslere iyice odaklan, hedeflerin hayal değil ulaşılabilir.

O

oglancan

Misafir
Bugün 6,5 - 7 saat civarı çalıştım. Boş vaktim de çoktu bugün ama daha iyi olamazdı heralde uzun zamandır 7 saate yaklaşamıyordum.

Onun dışında koçluk satın aldım bir derece öğrencisinden onunla görüştüm. Şu ana kadar deneme yanılma yöntemiyle programımı şekillendiriyordum ama artık hata yapma şansım çok az bu kısımda dershanenin herkese basmakalıp program yapan rehberlikçisi yerine derece yapan, aynı jenerasyondan biriyle çalışmak daha avantajlı.

Çalışma süresi konusunda belirlediğim süreye ulaşmak yerine programda yazan tüm dersleri bitirmeye odaklıyım artık kendiliğinden artacağını düşünüyorum.

Bu çalışmayı sürdürerek 2 hafta sonraki TYT denemesinde çıkış yapacağımı düşünüyorum

Hedef: 75 net 🤖🤖🤖🤖

herkese iyi geceler

Alevlimeteor

Uranüs Yolcusu
Kendin için ulaşılamaz hedeflerden uzak dur ve hafif beslen. Yüksek dopamin kaynaklarından da uzak dur. Bu şekilde günlük rahat 7.5 saati çıkarırsın. Daha üstü de o günlük moduna kalmış. Bu nokta da önemli olan hedefin. Başarılar.

O

oglancan

Misafir
Günaydın bu aralar pek yazmıyorum buraya nedeni de her günümün aynı geçmesi.

İstediğim gibi programımda yazan dersleri her gün bitiriyorum, bu Mart 1 e kadar böyle devam edecek. Mart 1 den sonra sonuçları almaya başlayacağım kesinlikle.

Mart 1 e kadar paketleyeceğim konular:

- TYT problemler
- TYT geometri
- Dilbilgisi
- TYT coğrafya
- AYT mat Limit Türev İntregral hariç hepsi
- Günlük paragraf/problem

Mart 1 den sonra

- AYT Mat ( Nisan 1 e kadar, sonra seri branş denemeleri )
- AYT geometri
- AYT edebiyat ve tarih
- Permütasyon Kombinasyon Olasılık Binom
- AYT mat üst düzey sorular ( 3D soru bankası )
- Haftada 2 kere TYT genel deneme
- TYT fen ( son aylarda )
- Günlük paragraf/problem

1 Mart a kadar sürdürürsem kalan zamanda işim çok kolay. Şu an geometride bayağı zorlanıyorum ama bu ayın sonunda düzlüğe çıkacağıma inancım tam. Problemlere henüz başlamadım, gözümde çok büyüdü. Problemler konusunda yapmak istediğim 2 hafta gibi kısa bir sürede bitirip günde 20 soruyla problemlerden nisan sonundan itibaren denemelerde en fazla 1 soru kaçırmak.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6