Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Misyon Ve Vizyon: Neden Hayvan Değiliz/Olmamalıyız ?

  • Konuyu başlatan Mantıkçı Kişi
  • Başlangıç tarihi
M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Neden hayvan değiliz ya da neden hayvan kategorisinde olmamamız gerekir? Güzel soru bence. Kısa cevap beynimizi kullanmak olur.

Peki konuyu biraz daha açarsak ne olur?

Belki de kendi eksikliklerimizi keşfedebileceğimiz bir mâkâle.

Bu yazıda sizlere Kant'ın eğitim hakkında görüşlerinden ve insanla hayvan arasındaki farklardan bahsedeceğim. Neden ilerlememiz neden durmamamız gerektiği ile alâkalı.

Bölüm 1: Gelişim ve Büyüme

Çoğu hayvan doğduğu andan itibaren temel fonksiyonlarını kullanabilecek bir içgüdü ile doğar. Bazı hayvanlar doğduğu gibi 4 ayak üstünde durur, kimisi nasıl yemek yiyeceğini bilerek vs vs.
Fakat bu durum insanda böyle değildir.

İnsan açık ara farkla diğer hayvanlara nazaran bakım gerektiren ve bakımı ciddi bir emek isteyen tek canlıdır. Çünkü hareketlerimiz,davranışlarımızın çoğu iç güdüsel değildir. Sonradan öğrendiklerimizin tekrarı ile pekişir,gelişir. Bu sebepledirki insan gelişmeye güçlenmeye eğitime disipline muhtaç tek canlıdır.

Bölüm 2: İnsanın gelişimdeki doğrultusu

Gelişmemiş insanın özünde bir çok tohum vardır. İnsan bunları gerçekleştirerek hayatta kalır/başarı sağlar. Oysa hayvanların böyle bir zorunluluğu yoktur. Bilinçsiz hareketlero doğrultusunda zaten başarıya ulaşırlar.

Bölüm 3: Insan Egitiminin Mükemmelleşmesi

İnsam eğitimi sadece tek bir jenerasyona bağlı değildir. Bilgi sürekli ilerler gelişir değişir. Gitgide mükemmelleştigini düşünürüz ona yorarız. Kendi öncesini bilen bir nesil sonrasını geliştirmede şüphesiz daha başarılı olacaktır. Bu bilgi birikimiyle insanlık daha ileri seviyelere ulaşacaktır. İnsan kendini iyi eden uğraşa amaca ulaşmaya çalıştıkça kendini ileriye taşır. Lakin yolun mutluluğa veya mutsuzluğa dönüşeceği yalnızca kişiye bağlıdır.

Bölüm 4: İnsan'ı mekanik değil akli olarak da geliştirmek gerekir.

Bilgi yüklemek ya da okuma rekortmeni olmak çokta mühim değildir. Bilgi işlenmediği sürece değere sahip değildir. Bu yüzden insan aldığı bilgiyi,eğitimi muhakeme edecek yeteneğe de sahip olmalıdır. İnsan kendini zevklerden arındırıp disipline ettikçe muhakeme yeteneği de doğru oranda iyileşcektir.

Bölüm 5: Ahlâki Eğitim
Ahlâki eğitim insanın yetiskinliğe eriştikçe ve mantıklı muhâkeme yeteneğini kazandığı vakit öğretilmesi gerekir. Bu yüzden fiziksel,pratik ve zihinsel eğitimlerin en sonunda gelir. Temel ahlâk presiplerini aile çocuğa vermeli ve fiziksel uğraşlarında da sağduyusunu göstermelidir. Eğer bu egitimi almazsa sonradan alacağı eğitim de pek işlevsiz olabilir.

Bölüm 6: Disiplin ve denge
Kişi ne aşırı sert ne de zıttı koşullarda eğitim görmemelidir. Sıkı eğitim hem bedenen gelişimi hem de zihinsel gelişimi sağlar.

Parça 1'in sonu...
(Devamı gelmeyebilir)(?)
(Akli durumuma göre)
 

root

Jüpiter Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
104
Tepki puanı
223
Puanları
64
Kant üstadımız çok doğru söylemiş
Ama şu sıralar aynı yola çıkan onlarca makale okuyorum ve hepside sıkı disiplin ve sıkı çalışmayı tembihleyen makaleler ve daha öncesindeki insana acı veren deneyimler o deneyimden uzaklaşmamıza yol açardı ama şimdi beynimizde bu gelişim acısının düşman değilde dost olduğunu
iyice pekiştirmiş oluyoruz
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst